Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (21)
Raspunsuri - Pagina 8
onutz83 spune:
Multumesc, Looana
Toate buburuzele sunt dulci
Din cate stiu eu RH-ul trebuie facut in sapt 14 si 28 (habar n-am de ce), sa vad ce mai zice dr. azi.
Onutz 22+
IuliaCospy spune:
Neata fetele cucuietele!
Eu simt ca mai am putin si ma preling de caldura. Ce ma deranjeaza foarte tare e senzatia de lipsa de aer, mai degraba decat caldura in sine. Acum am 25 de grade in birou si cu toate astea simt ca ma sufoc. Aseara am fost la tara, sa o vedem pe Sara si tare bine a mai fost, iar puiul cel mare a fost foooaaaarte incantat de vizita. Topaia ca un iedut
Gina, felicitari pentru aniversare si la tot mai multi ani impreuna!
Dana, nici eu nu am putut manca pana acum 2 saptamani carne. Incearca oua - fierte tari, prajite, in salate, cu lamie si mustar sau orice combinatie care iti prieste, incerca si de prepelita ca sunt mai putin gretoase, soia (eu am facut ieri niste ardei umpluti cu orez si soia care merg mancati si reci), fasole uscata - cu "capiati" copti, linte, branzeturi care iti priesc (nici eu n-am putut manca orice fel de cascaval, mai ales cel gras nu imi pria; eventual incerca branza de capra, bivolita si altele asemenea), iaurt, chefir... A! si dupa ce mananci carne incerca o guma de mestecat ceva, ca sa iti taie greata. La mine a mers de minune.
Menics, multa sanatate si sa scapi repede de crocobaur. Din pacate in perioada asta a sarcinii infectiile urinare sunt ca la ele acasa. Vezi daca urinal sau produsele de gen sunt compatibile cu sarcina si poti sa dai o mana de ajutor homeopata. Niste propolis (tinctura sau extras nu stiu cum fara alcool) poate fi de ajutor!
Irliac, teoretic ar trebui sa se poata inregistra morfo. Depinde insa de cabinet si tehnologie.
Mica sa-ti fie de bine distractia de la nunta! O sa i un bebe dansator!
Angelique si eu sunt in aceeasi situatie cu analizele. Poate chiar mai rau. In afara de niste analize pt coagulare si eventuale infectii, nu am facut niciun fel de analize. Am facut profilul torch de capul meu, dar chimie din sange ioc. si cand am intrebat dr mi-a zis sa stau linistita Am o lista cu analizele de la prima sarcina, dar nu m-am invrednicit sa le fac nici macar singura. Oricum, sunt pareri care zic ca bb oricum isi ia ce ii trebuie si ca organismul iti spune ce sa mananci in functie de carente si ca nu e nevoie de suplimente pt ca de fapt bagi doar chimicale in organism, si pareri care zic ca e musai pumnul de buline. So, decizia e la noi, in functie de cum se simte fiecare.
M-am intins cat o zi de post si tot n-am apucat sa scriu tot. Voiam sa mai zic ceva de hainute. Fug la treaba si revin mai tarziu!
Iulia, mami de Sara Andreea si 19+
epopeasca spune:
Abia apuc sa citesc mesajele de dimineata, cat de repede scrieti voi
Eu am bagat o cana de cafea fara cofeina si cu mult lapte, ca-mi place cafeaua, dar cofeina nnu face prea bine la bebe.
Mica, Onutz la multi multi ani fericiti cu sotii si noii membri!!!
Va doresc azi o zi frumoasa, ca la mine ploua si e urat
25 + si mami de Andreea Luana
mena1906 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui epopeasca Abia apuc sa citesc mesajele de dimineata, cat de repede scrieti voi Eu am bagat o cana de cafea fara cofeina si cu mult lapte, ca-mi place cafeaua, dar cofeina nnu face prea bine la bebe. Mica, Onutz la multi multi ani fericiti cu sotii si noii membri!!! Va doresc azi o zi frumoasa, ca la mine ploua si e urat 25 + si mami de Andreea Luana |
Epopeasca trimite-ne si noua ploaie ca noi nu am mai vazut de secole asa minune si fierbem in suc propriu.
UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 16+ cu Eduard Florin
onutz83 spune:
Popeasco,
Da, Doamne, cat va invidiez pe voi, cei din Vest...
Ascultam stirile dimineata, ziceau ca ploua de rupe pe la voi, la noi nici vorba, cica si maine e la fel.
Nici nu vreau sa ma gandesc cum ajung azi acasa, ca asa cum zicea Dannnah, lumea se inmulteste prin spori.
In primul rand stateam mai mult jos cand nu eram insarcinata (muuult mai mult), in al doilea rand lumea cand ma vede parca se inghesuie mai abitir sa ma lase pe mine ultima si la cozi, si la urcare in autobuz si peste tot. Ca sa nu mai zic cate coate-n burta era sa-mi iau pana acum. Ma rog.
Onutz 22+
andie_n spune:
Hello fetelor! Ati scris iarasi o groaza de aseara .
Menics, sanatate sa scapi de streptococ cat mai repede, asta e, in sarcina apar multe infectii urinare. Felicitari pentru bb grasunel!
Bravo Mica pentru ca te-ai distrat la nunta.
Angelique, eu am repetat analizele la 22 saptamani (cand am fost la morfo mi-a dat si lista de analize pe care tb sa le fac), pana atunci nu mai facusem nici o analiza de la inceputul sarcinii.
Bubu, . Noi am cumparat deja destule hainute, ca am gasit niste reduceri si ne-a mai cumparat si soacra-mea ceva. N-am cautat inca mobila, probabil vom lua din nou ceva de la Ikea, pana acum toata mobila din casa e de acolo.
Bioana, sanatate! Sa te simti mai bine!
Onutz, felicitari pentru aniversarea casatoriei, sa aveti parte doar de fericire si bucurii impreuna!
Gina, da-ne si noua din ploaia aia, ca aici e cald de mori, desi n-am de mers decat putin de la metrou pana la serviciu mi s-a parut groaznic azi.
Azi nu mi-am mai luat nici verigheta, am incercat s-o pun pe deget dimineata (ca nu dorm cu ea) si abia cu greu am reusit si atunci am zis ca mai bine o scot, ca pana diseara pe caldura asta sigur se mai umfla degetul si nu vreau sa am probleme cu ea. Imi pare totusi rau ca nu o mai pot purta, nu ma simt bine fara .
Sa aveti o zi buna si racoroasa!
Andreea 23+ cu
http://lmtf.lilypie.com/Vsxsp3.png
MTHFR C677T heterozigot, A1298C heterozigot, PAI-1 675 4G homozigot
Tratament: Clexane 0.4, Femibion2, Cetebe, 2 MagneB6, 2 Duphaston
angiuta spune:
Aici a venit in sfarsit vara saptamana asta ca pana luni am crezut ca vine toamna dar tot nu-s multumita, mi se pare prea cald...ieri mi-am trimis sotul sa-l ia pe Vladut de la gradi ca-mi era frica sa nu cad pe strada.
Noi nu am cumparat nimic pentru bebe inca, pana nu sunt sigura ce va fi nici nu intentionez. Mobila (patut si comoda de schimbat) le mai avem de la Vladut in stare foarte buna. Stau inca pe ganduri daca sa schimbam salteluta (si ea in stare foarte buna) sau nu. Tind mai degraba sa mai cumpar o lenjerie frumoasa cu tur de pat si himmel (nu stiu cum se zice pe romaneste). Lampa pentru deasupra comodei o sa iau sigur pentru ca de data asta voi naste iarna - la Vladut am nascut vara si ne-am descurcat foarte bine cu feonul sa-l incalzim dupa baita. Hainute si tot ce mai nevoie le voi lua probabil de pe la 30 de saptamani.
Stiu ca la prima sarcina e nerabdarea mai mare si entuziasmul si se cumpara multe lucrui de care apoi poate nici nu e nevoie. Asa ca ganditi-va bine de ce aveti intr-adevar nevoie si de ce nu....
Analize: eu am facut doar ceea ce acopera aici casa de asigurari, mai mult nici nu intentionez sa fac, cand merg la control mi se verifica de fiecare data urina, tensiunea, glicemia si secretiile.
Looana am o curiozitate, poate ai scris deja, dar eu sunt noua la odiseea asa ca nu stiu, de ce vrei sa nasti dupa 37 de saptamani? Sunt atatea gravidute care stau ultimele saptamani la pat numai pentru a reusi sa duca sarcina la termen.
Si ultimele saptamani sunt importante, se maturizeaza plamanii, bebe mai ia in greutate...eu la prima sarcina am depasit Terminul cu 10 zile...dupa ce am depasit cele 40 de saptamani mergeam la fiecare 2 zile la spital pt monitorizare KTG...era oricum frustrant toti ma sunau sa intrebe daca am nascut si bebe nu vroia sa vina. Nici miscarea si nici acupunctura nu au ajutat, in cele din urma am baut un cokteil care sa induca nasterea dupa o reteta procurata cu greu de la moasa care nu vroia sa mi-o dea, spunea ca-i mai bine sa astept ca bebe vine cand e el pregatit...
Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007) si 19+
dannnah spune:
Angiuta - la ce lampa va referiti? A mai mentionat-o cineva pe forum. Sunt curioasa, exista ceva de care sa nu fi auzit eu?
Intr-adevar, exista tendinta sa cumperi tot felul de lucruri inutile, citesti prin reviste ca ai nevoie de ele si te trezesti ca nici nu le-ai atins. De exemplu, cand mi-am facut bagajul pentru spital am pus in el tot ce citisem eu ca ar trebui sa fie: halat, tampoane ptr sani etc etc...De astea doua nici nu m-am atins!
Pentru Mara am cumparat body-uri (cu maneca lunga, scurta, cu capse, fara capse), pantaloni, bluze etc etc. Efectiv nu aveam timp fizic sa o imbrac cu toate, imediat i-au ramas mici. Va sfatuiesc sa cumparati body-uri care au marginea petrecuta la gat, sunt mult mai simplu de imbracat. Si pijamalutzele neaparat sa aibe capse jos pentru schimbat mai usor. Tin minte ca eu aveam probleme cu caciuliutza, toate ii erau mari, aveam una singura mica mica.
Eu era sa-l sun ieri pe medic, m-am simtit tare rau...azi sunt OK. Cred ca am mancat ceva ce nu mi-a picat bine, am fost balonata, ma durea si spatele.
Eu marti merg la morfo, am sunat la cabinet sa intreb daca primesc vreun filmuletz pe CD - cica NU! Voi primi doar poze....oricum abia astept sa-l vad pe Bubu (asa-i zic eu!). Si la prima sarcina a fost Bubu pana cand am aflat ca e Bubulina
Va pup !
mamica de Mara - 3 ani si 19+
dannnah spune:
Fetelor, ajutati-ma cu o idee de masa de pranz la birou...Voi ce mancati? Nu am decat un Carrefour express, o covrigarie si o cofetarie () in zona...Asta micu' e infometat, ma tot inghionteste
mamica de Mara - 3 ani si 19+