Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (21)
Raspunsuri - Pagina 19
epopeasca spune:
Eu cu vaicarelile mele: in 24 de ore ati scris 5 pagini!!! Deci nu mai stiu fiecare exact ce a scris, dar in mare am retinut
Angelique eu la prima sarcina am stat la pat cu contractii din 8 mai pana in ultima saptamana din august, cand am intrat in saptamana 37 de sarcina si deja puteam naste. Am stat internata in spital de 2 ori cate 3 saptamani prima data cu amenintare de avort, apoi de nastere prematura (asta era la 28 de saptamani) si medicul meu se ruga sa mai stea bebe pana pe la 32 de saptamani, sa aibe sanse mai mari (in final s-a nascut la 41sapt si 5 zile prin cezariana ca altfel nu a vrut ). Ginypral nu a prea vrut sa-mi dea din cauza efectelor secundare, mai ales ca eu sunt hipotensiva si i-a fost cam teama. Soldurile mele erau sita, le-am avut amortite pana de Craciun, cu toate ca ultimele injectii le-am facut cred ca pe la sfarsitul lui iulie. In rest nu ma ridicam din pat decat la wc si sa merg la controale. Lumea imi tot spunea sa merg la Timisoara, ca-s medicii mai buni si alte conditii, dar ei nu intelegeau ca un drum pana acolo putea insemna sfarsitul sarcinii mele, atat de nasol a fost. Si cu toate astea am o minune de fetita de 1 an si 10 luni care imi umple viata de bucurie si care in fiecare zi mi se pare mai frumoasa si mai desteapta si mai... Deci curaj! Dar Bubu are dreptate: pune-l pe sot sa faca papa si tu in cel mai rau caz ti-o incalzesti daca ti-e foame. Fa cat mai putin efort posibil!!! By the way, eu am uter infantil, adica nu se poate dezvolta la fel de rapid ca sarcina (cam asta e ideea). Si eu mai iau no-spa din cand in cand si acum, dar e muuult mai bine ca la prima sarcina si sa dea Dumnezeu asa sa fie pana la cezariana.
Bubu ma bucur ca ai avut parte de o zi asa minunata alaturi de sot si de bebe! La mai multe! Cat despre control manual, sa nu te mire; si mie mi s-a fcaut pt a verifica daca nu au aparut modificari ale colului (Doamne feri de intrat in travaliu). Din pacate nu peste tot sunt conditii occidentale
In rest, incep sa ma gandesc tot mai mult la masuta de schimbat. Chiar daca nu i-am simtit lipsa la Andreea, acum cred ca mi-ar fi folositoare, mai ales cu un titirez de 2 ani care se va invarti pe langa bebe.
A.C. si eu ma incadrez in categoria "vreau sa vina toamna"
Looana sau care din voi fetelor ati posta link-ul cu patutul de pe amazone bestial
Sa aveti un week-end cat mai fain in continuare
PS: balesc acuma dupa papanasi si pepeni si n-am de unde branza dulce la ora asta
25 + si mami de Andreea Luana
irilac31 spune:
Angelique, draga mea, si eu ma lupt de 1 sapt cu niste contracti dureroase. Iti spun cum am procedat eu si acum sunt mai bine. Dupa ce wk trecut m-am urmarit f atent si chiar daca luam no spa si magneziu burtica nu trecea si tot se incorda si devenea tare, luni m-am dus la dr. M-a consultat pe masa, cu ustensile, cu mana, apoi dus la eco cu maciuca, facut eco, rezultat - col bun inchis de 4,2 cm. Recomandarea dr....internare cateva zile pt a ma monitoriza si pt a face niste injectii de calmare ( coktail de no spa si scobutil). Bineinteles ca eu cand am auzit de internare m-am speriat f tare (mi-e f frica de spitale), am intrebat dr daca nu pot urma tratamentul acasa. A fost de acord doar ca mi-a specificat f clar....stai numai in pat, concediu medical, nu mergi cu masina, nu faci nici un efort. De marti am inceput sa fac injectiile cate 1 la 8 ore. Incepand de ieri mi- e mai bine, asa ca azi am redus injectiile la 2/zi.
Te rog mult, daca simti ca tot continua suna-ti dr si intreaba daca nu e ok sa treci pe ceva injectabil si nu mai sta in picioare, lasa mancarea, comanda ceva. La urma urmei daca nu-ti raspunde dr poti sa faci tu injectiile ca rau n-are ce sa-ti faca...La urgente stiu cum e...te tin aia pana lesini acolo cu toate ca gravidele si copii au prioritate .
Ai putea sa explici ce simti tu in timpul contractie, sa compar cu ce simt eu? Mie mi-au trebuit vreo 3 zile sa-mi dau seama ca ceea ce simt eu nu e bebe ci contractii....sunt senzatii pe care nu le-am mai trait pana acum si nu stiu sa fac diferenta intre ele.
MTHFR A1298C genotip heterozigot; Factor XIII genotip heterozigot; PAI-1 genotip homozigot
19+
irilac31 spune:
Angelique....am vrut sa-ti mai spun multa sanatate dar mi s-a blocat tableta
MTHFR A1298C genotip heterozigot; Factor XIII genotip heterozigot; PAI-1 genotip homozigot
19+
irilac31 spune:
Dragelor, poate ma puteti ajuta cu cateva sfaturi...daca stiti. Dupa episodul asta de contractii dr mi-a zis sa intru in risc. Acum am concediu medical pana in 1 august dupa care trebuie sa merg la servici, dar eu nu rezist sa stau pe scaun atatea ore si sa merg si cu masina....pe drumurile noastre . Vreau sa-mi fac dosarul pt risc maternal dar nu stiu pasii pe care trebuie sa-i urmez, poate a trecut cineva printr-o situatie din asta si-mi povesteste si mie cum a procedat, macar sa-mi fac o idee. Sefii oricum stiu ca-mi vor pune bete in roate si de asta vreau sa am temele facute sa stiu care imi sunt drepturile. Dr gineco a zis ca-mi da tot ce trebuie dar nu stie ce trebuie sa contina acest dosar si cum trebuie sa procedez....asa ca
19+
angelique_19 spune:
Epopeasca imi pare rau ca a trebuit sa treci prin atatea,bine ca fetita a stat cat a trebuit la mami in burtica.Eu cu sotul ne dorim 2 copii si ne gandeam cu groaza sa nu se repete problemele dar uite ca nici o sarcina nu seamana cu alta si tu esti un caz concret.
Irilac credeam ca numai eu sunt cu probleme pe aici,sincer imi pare rau ca esti in aceiasi situatie ca mine.
Deci mie mi-a spus dr. la externare ca o sa mai am episoade cu contractii si dureri si daca pastilele si supozitoarele nu isi fac efectul sa trec pe injectabil dar numai la nevoie.Aseara am facut prima injectie cu no-spa si scobutil.MI-A mai spus ca daca nici cu injectabil nu trece sa o sun si sa merg la urgenta chiar daca nu e ea.
Iar despre contractii eu simt ca o gheara care ma strange si imediat mi se intareste burtica in acel loc.Nu stiu daca am fost explicita dar cam asa simt.Iti doresc si eu tie multa sanatate si ai sa vezi ca totul va fi bine
PS:a venit sotul de la serviciu si mi-a facut papa bun
20+ cu
epopeasca spune:
irilac31 uite uin lunk care te-ar putea lamuri http://www.realitatea.net/ce-este-concediul-de-risc-maternal-si-cum-se-acorda_930094.html
Eu am avut concediu de risc, dar pe mine m-a ajutat gineco mult, ca eu nu prea eram in stare sa umblu pe la medici.
25 + si mami de Andreea Luana
bioana spune:
buna burtici...
am aterizat si eu....scuze de absenta. azi m-am simtit aproape ok.nu mia e asa de cald....cat mai e pana la toamna?????ca mi-e dor de o ploaie!!!!!!!!
BUBU felicitari sotului tau!!!!!!!cu mar eintarziere, e drept...dar al meu zice ca ziua lui tine o saptamana...asa ca poate le mai primeste...sa fiti fericiti si sa va bucurati de baietelul care vine.
DANA felicitari pentru baietel!!!!!!!
ALINA pentru cele 24 de saptamani. multa sanatate!
ANGELIQUE ce e oare cu contractiile tale?iti doresc multa sanatate!!ai mare grija. cred ca am mai spus ca eu am o prietena care are 5 copii!!!cu toti a fost ok pana in sapt 25.apoi avea contractii puternice, copilul era intors, gata sa iasa...de fiecare data au operat-o, sa ii ridice sarcina si ramanea internata pana la nastere..toti au venit mai devreme de termen,dar azi sunt sanatosi..sper s anu fie cazul tau.
ONUTZ voi intra in concediu in final pe 13 august.pana la sfarsitul luinii. apoi din noiembrie....abia astept. desi al meu sot merge in tara din 7 pana in 17...iar la mare mergem saptamana 20-26...abia astept, pentru ca acolo sunt temperaturi acceptabile, nu ca aici in madrid. si eu astept sa merg la consultatie pe 16 aug. sa intreb cand imi face vaccinul de rh negativ. si mersi mult de reteta de inghetata...o probez...
IRINA eu la matroana am fost doar odata pana acum si mai merg cand incep cursurile, la sfarsitul lui august, inceputut lui septembrie.a zis ca ma suna ea. in rest merg la un tocolog odat ala 5-6 saptamani. el imi tine evidenta.
INA concediu placut!
MICA
eu ii mai cumpar la pitica haine, asa treptat...ca sunt niste reduceri de nu stii ce sa cumperi...azi ma primit din tara, cadou de la socru un aparat de facut smoothie..e super!!l-am probat. am facut unul de capsuni si piersici.e fain ca pot sa il folosesc apoi sa fac si supe la pitica...ridici paharul si in 10 secunde e gata!!delicios.preferatul meu e cel de mere...
va pup.....
embarazada de 21+
o fetita...
bioana spune:
MAMI felicitari pentru rezultatele de la morfo!!
am vazut videoclipul cu baita...doamne e minunat..trebuie sa il arat si sotului.
e utila masuta de infasat.le ai pe toate la indemana.pe mine insa acum ma preocupa ce e mai indicat-fularul elastic portabebe sau marsupiul?cum e mai bine pentru ei, avand in vedere ca e iarna.ca trebuie scos afara, e clar.nu in carucior ca nu se incalzeste acolo, oricate paturi i-ai pune.am citit despre fularele in 3-4 straturi in care pozitia lui difera-poti si alapta mai usor. poate sta intins sau ridicat..si apoi vine haina ta de iarna..deci e in contact cu noi..si se incalzeste..dar mi se pare greu de legat.... apoi marsupium (sau comoum ii zice).trebuie luat tot pe sub haina, nu?desi nu stiu cat e de comod pentru el.mi se pare ca sta fortat acolo, ca amorteste...nu stiu..de la cate saptamani poate fi pus acolo?ca imi inchipui ca la 2 saptamani nu, ca nu isi tine nici capul singura...nu? ce spuneti voi?v-ati gandit?o iau razna?
as vrea sa o scot din spital in rochita, ca doar are mama o fetita!!trebuie atunci sa caut un sac din ala care inchide intr-o bucata, nu pe fiecare picior... uf, ce de decizii.....
embarazada de 21+
o fetita...
almy spune:
Hello fetele!
Am venit si noi din concediu, unde m-am tinut de promisiune si m-am relaxat la maxim. Nu in hamac, ca ma sufocam pe spate (dupa cum multe din voi deja stiti...) Dar am profitat la maxim de aer, lac, piscina cu apa sarata, apusuri de soare care ne-au incantat sufletul in fiecare seara, ce sa mai zic? Perfect! Am pus si cateva poze pe contul comun. Am somat cu cursul si cu toceala, dar asta e, a fost cu adevarat concediu, trag tare si recuperez eu. Ieri au venit si socrii, asa ca voi avea ajutor in urmatoarele 6 luni, iar somez la gatit si curatenie, dar cui ii iese pe nas dup-aia, cu 3 copii?
In legatura cu masina de paine, am si eu, o foloseam rar cand mergeam la servici, dar de cand sunt in concediu, noi nu mai cumparam paine, fac 2 paini la 2 zile, si rezista mai bine ca cea din comert, eu o fac cu taratze, dar masina doar o framanta, eu o dospesc 1 ora pe aragaz pana se dubleaza si o coc 45' - 1 ora in cuptor. E mai pufoasa, creste minunat. Eu sunt f multumita. Si o am de 4 ani. Reteta mea e simpla: apa, faina organica, taratze, drojdie, ulei de masline. Cantitatile insa le stiu in cupe (masura de aici la retete, deci trebuie sa convertesc in gramaj)
Nu inteleg un lucru: cum sa nu se vada sexul la eco morfologica (Doura, parca tie asa ti-au zis), daca acolo ii vede oganele, masoara ventricule, ficat, plamani, ovare la fetite, etc, deci nu mai e vorba de cum tine manutele sau nu, e mult mai de precizie eco morfologica, de aia iti spune cel mai sigur. Cel putin eu asa stiu.
Iar e cald si la noi, cu umiditate, mai dau drumul la aer, il mai inchid... Partea buna fetelor este insa, ca cele mai mari luni,cand fizic ne va fi cel mai greu, le vom prinde in toamna, cand vremea e superba. Nici cald nici frig, just right! Acum ne e greu, dar greul abia incepe, ca burtile abia de-acum cresc de-adevaratelea
Mandra din burtica e tare linistita in ultima vreme, se vede ca a mai crescut si nu mai are asa mult loc, nu mai sunt tzopaielile de pana acum, dar acum cand loveste, se simte altfel, unele ghionturi imi taie rasuflarea. Eu pana acum vreau ca nume Rebecca (Becky) - primul nume. Ne mai gandim la al 2 lea.
Ma duc sa mananc ceva si ma pun la loc cu burta pe carte. Dar mai intai vreau ma mai uit la pozele de pe contul comun, ca vad ca ati mai pus. Frumoase mamici!!! Si bebeii din ecografii, niste vedete in devenire!
Alma 25+ cu , mami de Eleni Maria (26.09.2005) si Spiros Stefan (14.06.2008)
angiuta spune:
Buna dimineata!
Voi va doriti sa vina toamna iar eu va mai stea putin vara...aici ieri si astazi iarasi a plouat, se pare totusi ca de marti se va incalzi iarasi putin...nu vreau nici 30 de grade sa fie ca saptamana trecuta de nu reuseam sa merg sa iau copilul de la gradi dar macar peste 20 de grade.
Vara asta a fost ingrozitoare..
Angelique sper ca te simti mai bine , ai grija de tine!
bioana eu habar n-am care din cele doua sunt mai bune, presupun ca prin exercitii inveti sa infasori repede chestia aia.
Cu ovearallul cu picioruse cred ca o poti imbraca si peste rochita, o strangi frumos pe langa corp (rochia) si merge, eu asa am imbracat-o pe finuta noastra la botez ca era frig, noiembrie. Plus ca probabil bebeii nostri vor avea nevoie de un al 2 lea Overall pentru ca cresc repede.
looana unde locuiesti in De?
Aseara am avut si eu contractii mai bine de 2 ore si m-am cam speriat un pic, de obicei trec dupa maxim 2 ore daca stau linistita in pat. Aici nu se prescrie nimic in afara de magneziu. Din fericire peste noapte au incetat. Cu serbarea lui Vladut am stat toata ziua in picioare, dimineata in bucatarie, dupa-amiaza la gradi...
Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007) si 20+