Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (21)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Looana spune:

Bubulina eu ma refer la patut din care poti sa-l faci un pat mai mic care poate fi folosi cind merge si la gradinita,iar comoda pt schimbat bebe e separat,mie acel pat 3 in 1 ma tentat la inceput dar dupa mi-sa parut mica comoda pt schimbat e totusi mica cind mai creste putin bebele.
Uite mie aceasta i-mi place . aceasta e matta .
http://www.moebelkarton.com/pinolino-kinderzimmer-nina-breit-3tlg-fichte-massiv-weiss-p-15220-4.html

Looana +25Flor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mami_de2 spune:

Mica, mie ginecolgu mi-a zis sa ma programez la morfologia de trim 2 intre sapt 22-24 ca ideal... Eu ca sa impac si varza si capra am facut o morfo la 20 de sapt si mai fac una maine (cea oficiala pt medic) la aproape 23 de sapt ecografic.

Norocila cosul de rachita cred ca este acesta..l-am gasit si eu azi pe sote si m-am indragostit de el :))

http://bebedesign.ro/cos-rachita.php

Bubu..eu nu cred in asta cu pana la 3 luni si apoi alt pat, apoi de la 6 altul si tot asa pt personalitatea copilului :))..poate imi schimb ideea..insa mie mi se par atat de absenti bebelusii pana pe la 4,5 luni de nu am pomenit.. ca am o groaza de prietene cu bebei nascuti anul trecut si mi-am facut veacul pe la ele.. abia dupa 6 luni inteleg ei in mare ce si cum: incep sa recunoasca persoane,etc.. pana atunci zici ca-s legume:)) dorm , papa, se caca si atat :))))))) mi se par ca au numai gesturi instinctive cand mai rad si ne bucuram noi, etc..asa ca eu ii iau din prima un pat din lemn..sa doarma in el primii ani fara probleme..nu 20 de ani..insa primii ani (pana la scoala probabil) clar da!

22+
Signature: 25 martie - de Buna Vestire un frumos test pozitiv= cea mai frumoasa minune din viata mea!
Daily pills: Clexane 0,2; FembionII, Magne B6, Acid folic, Cetebe, Aspenter; NO SPA, Utrogestan;
*posesoare a 3 mutatii heterozigote: MTHFR C677T, A1298C si PAI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norocila spune:

Looana si Mami_de2 multumesc pt raspunsuri.

Bubu- inca nu m-am gandit la asta cu personalitatea si oricum la mine nu e nimic batut in cuie ca abia am inceput sa ma uit la diverse, mai mult ca sa am o idee de buget :). In orice caz patutul nu mai arata chiar la fel de la o etapa la alta, se schimba si salteaua, plus ca nu stiu cat o sa tina :) Mi-a placut ideea in schimb.

Asta e unul cu evaluari Ok pe amazon.
http://www.amazon.com/DaVinci-Kalani-Convertible-Crib-Espresso/dp/B0010TODHG/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1343417093&sr=8-1&keywords=crib

18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns douradoudou spune:

mami de 2, te contraic...bebelusii inteleg si simt mai mult decat iti dai tu seama...

<hr noshade size="1" />
alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)
si 22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mena1906 spune:

Fetele, uitati-va in prima faza de patut de bebe cu salteluta care sa se lase in jos pe masura ce creste puiul. Nu stiu cum sunteti voi dar eu nu mai rezist cu durerile de spate (parca m-a lovit o masina, ceva) Imaginati-va ca va trebui sa va aplecati dupa nastere sa va ridicati copilul iar el ia in greutate(mai ales cele cu cezariana). Pentru el e important sa fie salteaua pentru ca atunci cand o sa prinda viteza nu il mai tine nimeni in patut; pentru noi conteaza mai multe, inaltimea patutului(vezi mignonele), cat de jos e asezata salteaua, greutatea lui bebe etc + aspectul (ca deh, suntem femei). Nu stiu daca toate patuturile au functia de ridicare sau lasare a saltelutei.
Cat despre masuta de infasat nu o consider un must si nu cred ca o sa o iau.
Anul ce a trecut a fost o zapada incredibila aici, inotam pur si simplu, asa ca nu stiu daca imi iau prea multe echipamente de iesit pe afara pana primavara. O sa il scot in fiecare zi sa ia 10 minute de aer si sa se "caleasca". Nu imi doresc deloc un pusti sensibilos.
Primavara o sa il tin mai mult pe afara ca apoi vine vara si iar nu se poate. E mai periculoasa caldura asta decat frigul.

UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 16+ cu Eduard Florin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mena1906 spune:

M-am intins ca intr-o zi de post!
In alta ordine de idei, s-a decis pustiul meu sa se intoarca cu fata si sa ma gadile un pic si sunt topita toate

UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 16+ cu Eduard Florin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angiuta spune:

Multumesc mult pentru idei, pana la urma m-am hotarat sa fac papnasi pentru ca mi s-a facut si mie pofta .
Referitor la patuturile transformabile, se pot folosi pana la 6 ani. Noi l-am folosit pana la 4 ani dupa 3 ani i-am dat jos gratiile si a devenit patut de copil.

Sfatul meu ar fi sa nu investiti prea multi bani in camera copilului pentru ca pe la 3-4 ani incep sa aiba propriile idei si dorinte si asta impune si redecorarea camerei, de exmplu al meu a fost "obsedat" de Cars, absolut orice trebuia sa fie cu Cars.
Acum are un pat cu etaj, nu e foarte inalt, are doar 3 trepte dar a reusit deja sa cada din el, ziua cand se juca.

Eu personal consider masa de schimbat foarte utila, m-a scapat de durerile de spate plus ca asa ai si toate lucrurile la indemana. Am remarcat diferenta pentru ne-a fost livrata la vreo 4 zile dupa ce s-a nascut Vladut.

Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007) si 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angiuta spune:

mena m-ai facut sa rad...nu o lua in nume de rau ca nu e rau intentionat dar crezi ca 10 minute pe zi afarai o sa-l caleasca?
Aici se recomanda cat mai mult aer curat, eu ieseam cu Vladut chiar si iarna zilnic o ora, indiferent de temperaturi.
Se caleste daca nu e prea infofolit cand iese fara asa cum cam obisnuiesc romanii sa faca si daca nu e foarte cald in casa, asa cum spunea cineva mai inainte, noaptea 18-19 grade, ziua 21...

Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007) si 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns douradoudou spune:

si eu sunt de acord ca masa de infasat este importanta...credeti-ma ca nu e usor sa te apleci de 100 de ori pe zi cand il schimbi pe bb..mai ales daca esti si la al2lea sau al 3 lea si spatele tau nu mai e ca nou...eu am luat masa de infasat care jos are sertare si sus o gaura unde se pune cada si pe deasupra capac unde statea salteaua de infasat..

<hr noshade size="1" />
alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)
si 22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubulina42 spune:

Fetele,tre sa ma intorc sa vad ce traznaie am scris, fiindca eu am vrut sa spun ca pana la 3 ani puiul trebuie sa aiba un patu de bebe si ca dupa 3 ani trebuie sa treaca la patut de baietel(fetita).Am scris cumva 3 luni????? daca da, Doamne,nuuu, NU e ok, am avut clar in minte 3 ani, poate am ramas eu asa, intr-o stare de super fericeala dupa ziua libera absolut super frumoasa cu baietii mei:), de la apa cu bule mi se trage
De asta am si spus ca nu vrem patut 3 in 1, ci un patut bun, pe care sa il foloseasca pana la 3 ani si nu mai mult.

Si eu consider ca masa de infasat e indispensabila si chir cred ca e minunata, mai ales una cu sertare/rafturi-prietena care a nascut acum o foloseste din plin si are acolo tot ce ii trebuie, absolut, inclusiv solutiile de nasuc, ochisori, uleiul, tot ce e al lui bebe, bebelina e super comfy in ea, nici nu ma gandesc sa nu fie printre "must have", e in primele chestii trecute pe lista!

Aici se recomanda in camera la bebe o temperatura intre 20-22 maxim, cand e frig..Eu cred ca 18 grade e prea rece.20-21 sunt ok si pentru el si pentru noi (eu de fel eram o friguroasa- dar de cand am venit in Canada am devenit pinguin, nu prea ma mai deranjeaza frigul)).

De asemenea, e foarte imp salteluta, pe aici am vazut ca sunt practic doua saltelute, pe langa ca se mai ridica si patul, pai eu am 1.64, mi-ar trebui bratele lui Olive a lui Popeye daca as avea un patut cu saltelutza din aia joasa

Angi, in seara asta fac papanasi, ca mi-ai facut o poftaaaa:) am si uitat de ei, de cand nu am mai facut!

Mamide2, asa este si cosuletul pe care l-am cumparat noi ieri, numai ca e alb.
Si repet, pat de lemn ii luam si noi, dar nu convertibil in o mie de paturi la o mie de varste, nu; la 3 ani trecem la alt patut, am vazut mai nou unele in forma de masinute, bestiale!vom vedea.

Alina, soacra mea zice ca e prima data in viata ei cand asteapta iarna in Canada:) E o super si nu are nici o treaba sa se inghesuie sa isi dea cu parerea, -fa asa-fa altfel- nu se baga deloc in hotararile noastre, ne intelegem de minune si imi e tare draga, e f moderna.Sta la 25- 30 min de noi, asa ca e f ok.

Sincer,eu sper sa nu fie inca zapada cand nasc, dar aici nu se stie niciodata,asa ca eu zic ca toate asteptam super nerabdatoare anotimpurile pe care in mod normal le vrem trecute rapid:)

Fetele, vroiam sa va mai spun ca de cand beau dimineata canoaia mea de aproape o jumad e kil, s-a terminat definitiv cu constipatia.

hai va pup, ma duc sa mai citesc ceva si cred ca mai scriu, ca e vineri seara si NU vreau sa fac nimic,o sa am un weekend plin si greu.

PS ce balanta echilibrata avem!! 20-20!!

23 + cu Nicholas

fericitaaaaa!

Mergi la inceput