Clubul "babelor" FIV-oase 52
Raspunsuri - Pagina 6
Lara27 spune:
ana, pt ca tu (teoretic) ai putea ramane natural, dar nu ramai..trebuia sa se asigure ca e totul ok acolo si sa elimine cauze evidente..deci, prin excludere, ajunge sa restranga aria de posibile cauze la cat mai putine, pe care, desigur, va incerca sa le override prin fiv (AMH, fertilizare (ICSI), alea)
to be continued..
adrianaady spune:
Buna seara fete dragi
Cu greu am reusit sa citesc tot, sper ca am mai retinut cite ceva
In primul rand felicitari Balantei, lui Tamys si Ioanei pentru bebelusi; sa fie sanatosi, mancaciosi si sa le aduca doar bucurii Sper ca fetita Ioanei sa fie puternica si curajoasa ca mamica ei
Adijo imi pare tare rau, f trist acest deznodamint fata draga; dar am speranta ca va veni si ziua aia fericita si pt sufletelul tau
Aristica ai facut la mare ce mi-ai promis sau nu? Abia astept sa te vad bronzata si cu fundul bombat Te pup prietena draga
Anaasta curand, curand vine si timpul tau. Ca un mic sfat ti-as spune sa maninci in lunile astea premegatoare fivului multe nuci, fructe, orice contine antioxidanti, plus proteine de calitate. Or fi simple vorbe sau nu, eu cred ca pe mine m-au ajutat sa obtin cei doi invingatori
Brigit ai mare dreptate cu cerclajul la orice sarcina gemelara. Ce a trecut timpul, inca 2.5 luni si cunosti bebelinii
Smaick te duci la servici acum sau stai acasa? Stii ca poti opta pt program de 6 ore ? pupici pt burtica
Lara in primul rand iti spun ca ma gandesc la mancarica facuta de tine in week-end suna absolut delicios draga mea, este sotul tau un norocos Apoi ti-as zice ca asa eram si eu, dupa beta se taia filmul; dar am prietene dragi care mi-au spus tot ce am avut nevoie si uite ca ma descurc; asa ca nu iti fa griji, ramai tu graviduta ca facem aici liste si sfaturi cu tot ce ai de facut. Cu bebelusi peste 35 de sapt te-au lamurit fetele f corect
ioana3110 spune:
Buna fetelor. Am prins si eu un moment sa va scriu.
Sami, Qiao, va multumesc din suflet pentru grija si pentru mesaje. Nu stiu de unde aveti in voi atata putere sa mai dati si la altii!
Fetelor, foarte pe scurt, am nascut de urgenta la 34 de sapt si 5 zile dar bebelina mea e mai mica de fapt decat varsta gestationala. Eu am facut milioane de eco in sarcina si ultima imi zicea ca are 2200 gr si ea a avut 1750.
Problema a fost tensiunea de sarcina care mi-a aparut in ultima luna si care a dus la desprinderea usoara a placentei si la sangerare. Am venit duminica dimineata cand am vazut petele de sange, m-au consultat si au zis ca sunt ok, fara probleme doar ca ma tin ca am tensiune. pe la pranz am inceput sa pierd lichid si nimeni nu ma credea, ca imi tot faceau tusheu vaginal si ziceau ca e ok colul ca nu am membrane rupte, etc....au sunat-o pe doctora mea ca sa stea linistita acasa ca totul e ok
noaptea am mai pierdut lichid in repprize si in final, luni la 6 dimineata m-au retrimis la sala de nateri sa ma mai verifice o data. Si ce sa vezi minune, pe la 8 fara un sfert, inainte sa apara doctora mea, s-au gandit sa mai faca un eco unde au constatat ca nu mai am lichid deloc. M-a luat plansu la greu si am cazut psihic nasol de tot. asa ca toata operatia a decurs cam aiurea. Hemoragie cat china ca doar aveam facut clexane de cu seara, i-am stropit pe doctori si pe bereta, frisoane si trepidatii de se zguduia sala cu mine, etc. Cand am vazut bebelina cat e de mica, m-a luat alt plans pe masa de operatie....si ca sa fie cu capac, eu sunt alergica la mialgin, asa ca am suportat niste dureri infioratoare in primele 2 ore pana cand mi-au facut ceva intr-un final, care m-a ajutat sa nu mai sufar in halul ala.
Fetitza e la ATI inca cu perfuzie dar partea buna e ca respira singura si nu a fost necesar sa ii dea dexa si nici sa o intubeze.
in schimb mie mi-au dat metronidazol si nu am voie sa ma mulg sa-i dau colostru, asa ca nu are de papa ca profa de aici refuza sa le dea lapte praf.
Are brahicardii deocamdata, a avut hipoglicemie,...a.cum asteptam.
Inca nu am reusit sa o ating sau sa o tin in brate, dar deschide ochii cand imi aude glasul, chiar si din incubator iar eu plang ca vaca langa ea...si ma rog la Doamne doamne sa o tina sanatoasa ca dupa operatie am aflat ca nici alt bebe nu prea mai pot sa fac. Gasisera in uter aderente nasoale de endometrioza, ovarele extrem de mici si pricakite, un usor sept in uter si altele de-astea.
Va pup tare si sa ne tineti pumnii!
10 ani de incercari pentru a avea un BB
FIV 2 reusit decembrie 2011 Budapesta, dr Peter Kovacs
PAI 4G/5G homozigot, FXIII heterozigot, Tiroidita hashimoto
Lara27 spune:
Ady, missed u
te duci maine la intalneala? (asta asa, ca sa moara de necaz ana-banana) sa va distrati si pt noi..pe ari ai pus-o sa faca baie si pt tine? ca si io am facut..iti dedicasem o baie special tie, doar ca, n-am apucat sa-ti mai pove..
hm, amandoi suntem norocosi..hubby e simply a sweetheart, kind, loving, vesel, e my big baby..acum, ramane doar sa "fac rost" de little babies daca e dupa mine, twinsi, normal..huh, nu sunt eu cea mai mare gospodina, sa stii..cel putin, nu in sensul ala traditional..sunt, vb lui Carrie (din SATC), mai mult Coco Chanel decat coq au vin..dar, pregatesc cu placere chestii de-astea light, care ne plac maxim, retete usoare si sana al'italiana..de regula, le pregatim impreuna, bem cate un pahar de vin rosu intre timp, povestim, radem, glumim si ne bucuram de timpul petrecut impreuna..care-i prea scurt parca, ca stam foarte mult la job (nu-ti mai zic, ca stii si tu prea bine..)
chiar asa, ce mai faci cu job-ul? in WE intri in trim II, mai mergi sau cum te-ai hotarat? te pup tare si distractie multa maine; beti o limo si pt noi
to be continued..
elly_me spune:
Lara cum iau legatura cu voi ?
Imi trimiti si mie nr de tel pe pm?
Ioana - fii puternica si bombonica va fi bine
Eu deja m-am panicat ... ma tot chinuie talentul de 7 ani .. dar daca ma va ajuta DD sa raman gravi cred ca voi fi cea mai stresata femeie din tot universul ...
- mutanta, lipsa de progesteron si sept la uter cat china
ufffffffffffffffffffffff
Acum am doar o grija - nu raman insarcinata ... dar nu ma stresez prea mult ...
Elly
...din 2005 ... Astept, astept si iar astept ...
POVESTEA MEA:
- ovare MPC
- 3 histeroscopii op. la uter (este septat si bicorn)
- 2 laparoscopii (1 pt drilling si 1 pt chisturi)
~5 inseminari nereusite (1 cu Tutunaru, restul Cocei & Marinescu)
- 1 fiv nereusit Biogenesis
- Mutatia MTHFR - C677T : genotip heterozigot
-Gena PAI (polimorfism 675 4G/5G) - risc trombofilie : homozigot pentru deletia promotorului genei PAI-1 (status 4G/4G tip mutant)
alina_alba spune:
Ioana, daca imi permiti un sfat, stiu ca nu prea e locul meu sa zic, dar nu pot nici sa nu zic: daca ai putea sa faci presiuni sa o transferi la MArie Curie, la Dr. Catalin Cirstoveanu. E cea mai buna sectie de Terapie intensiva nou nascuti din tara (si ca aparate, dar mai ales prin prezenta lui catalin acolo). Acolo am vazut salvati copii care au fost adusi fara nici o sansa... Daca ai putea...
Doamne ajuta sa fie totul in regula, e o mare treaba ca fetita respira singura... Unde ai nascut?
Eu il cunosc foarte bine pe Catalin, daca pot sa ajut cu ceva, oricand, orice...
Multe imbratisari
anaasta spune:
Ady
Ioana, draga de tine, te imbratisez strans, strans si pe piersicuta mica o pup. O sa fie bine, sunteti amandoua luptatoare si incapatanate si va fi ok. Ai incredere! E bine ca respira singurica si o sa fie ok. Daca nu ii da lapte praf, cum o hranesc? Perfuzii? Si cand ii vei putea da tu, ce zice doctorita? Imi pare tare rau pentru toata chinuiala asta, dar va fi bine pana la urma si veti fi ok cu totii.
elly_me spune:
Lara - nu vii ?
Mi-ar placea sa te cunosc ...
Elly
...din 2005 ... Astept, astept si iar astept ...
POVESTEA MEA:
- ovare MPC
- 3 histeroscopii op. la uter (este septat si bicorn)
- 2 laparoscopii (1 pt drilling si 1 pt chisturi)
~5 inseminari nereusite (1 cu Tutunaru, restul Cocei & Marinescu)
- 1 fiv nereusit Biogenesis
- Mutatia MTHFR - C677T : genotip heterozigot
-Gena PAI (polimorfism 675 4G/5G) - risc trombofilie : homozigot pentru deletia promotorului genei PAI-1 (status 4G/4G tip mutant)
Lara27 spune:
Ioana, jeeeeezz, draga de tine
te imbratisez tare, tare si-ti transmit toata puterea si increderea pe care pot s-o adun..am citit pe nerasuflate (mi-am scapat si inghetata din mana) si te admir cat esti de composed, ca nush cum sa zic altfel..OMG, ce aventuri..mi se facu si pielea de gaina, citind..hai ca, trebuie sa fie cu happy end pt amandoua tu ai grija de voi, stay strong in continuare si noi aici ne gandim la tine & Ana (puturoshica draga) si tinem pumnii..
p.s.: deci bebelina se hraneste doar intravenos?? desi ar putea bea laptic?
to be continued..
alina_alba spune:
Daca fetitza are bradicardii, in nici un caz nu or sa-i dea mancare enteral (adica pe gurita). I-or fi pus o branula sau un cateter central, sa ii dea glucoza +vitamine.
Ioana, stiu ca in Romania noastra nu se practica, ca nu te lasa asistentele, dar incearca sa o atincgi tot timpul cat esti cu ea, chiar daca e in incubator. Conteaza enorm de mult pentru ea sa iti simta mirosul, o ajuta chiar la refacere mai rapida. Si, insista sa ii administreze complex de B-uri, neaparat. O ajuta la intarirea sistemului nervos central si, implicit la controlarea mai buna a functiilor celorlalte organe (adica inimioara, ficat, pancreas etc.)
Doamne ajuta