pret aparat dentar?

pret aparat dentar? | Autor: ad_b

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor,

M-am dus cu baietelul meu de 8 ani la ortodont pentru ca are dintisorii de jos iesiti stramb (nu au loc, spatiul este prea ingust si au iesit in spate; ajung in fata dupa un timp, dar strambi). Pentru inceput o sa-i puna aparat de marit maxilarul (sus) din cel cu surub. Mi-a aratat doua modele: unul din acril colorat cu surub, unul din metal cu surub. Oricare costa 400 euro cu tot cu controale si amprentele de inceput.
Intreb mamicile care au pus copilasilor aparate dentare, daca este pretul corect. Am tot cautat pe net, dar nu stiu exact cum se numesc. Am vazut ca aparatele mobile cu surub sunt doar 600 ron. Restul pana la 400 euro sa fie doar bani pe controale? Astept un raspuns din partea voastra, pentru ca peste o saptamana trebuie sa ne decidem.

Daca aveti un ortodont bun, de care ati fost multumiti, imi puteti spune cum il cheama?

Va multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Iti recomand pe dr. Alina Gheorghiu, site-ul cabinetului ei e http://www.drdentist.ro/ . E o veche si buna prietena de-a mea. Lucreaza si cu copii. Gasesti tarife pe site, din cate am observat un aparat mobil e 700-1000 lei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinai spune:

Noi mergem la MedLife Grivitei.
Un aparat mobil costa 990 RON iar fiecare vizita de control costa 130 RON. Deci tot acolo ajungi, mai ales ca vizitele au frecventa lunara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:

Ortodont de care am fost si suntem foarte multumiti - dna dr Cristina Mihai - Dentestet4kids.
Inteleg ca are dintisorii de jos strambi si aparatul (fix) i se pune sus pt a-i mari maxilarul? ...Nu stiu ce sa zic, al meu a avut dintisorii din fata iesiti in spatele alora de lapte, destul de mult chiar...i s-au extras dintii de lapte iar cei definitivi, ajutati de un aparat dentar mobil , au venit frumos in fata. Acum am luat-o de la capat cu incisivi laterali de jos...unul aproape a venit la locul lui, celalat e mai naravas...sa speram ca ii da/ii dam de hac si il indreptam.
Aia de sus, slava Domnului sunt ok, acum i-au cazut si cei din lateral, sper sa ii iasa cum trebuie. De fapt, ceea ce i-a iesit in locul unor dintisori cazuti singurei a iesit cum trebuie! Si apartul mobil ii mareste amxilarul...ca doar asa face loc dintisorului.
Pe noi aparatul mobil ne-a costat mult mai putin decat zici tu...nu mai stiu exact, dar oricum nu atat de mult, controlul lunar e 60 de lei...Cum zici si tu, nu strica sa mai ceri o parere, desi uneori mai mult ametesti si nu mai stii ce sa faci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

Aparat mobil, cu surub, pe maxilar, a costat 900 de lei. Controlul costa 80 de lei si merge cam la 2 luni.
Dupa ce termina cu cel de pe maxilar, se pare ca trebuie sa poarte si pe mandibula ca nu au loc dintisorii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_b spune:

Multumesc mult pentru raspunsuri. O sa analizez propunerile voastra si o sa fac un calcul estimativ total sa vad daca ajung la 4oo euro, cel putin sa nu fie discrepante majore. Intr-adevar in pret o sa intre consultatiile si amprenta. (Aparatul se pune sus pentru a mari maxilarul, urmand apoi ori sa-i puna un aparat si jos, ori dintii de jos sa se spatieze singuri dandu-se dupa cei de sus, altfel marirea doar a mandibulei va duce la incalecarea dintilor de jos peste cei de sus. Am inteles in mare explicatiile doctorei, doar pretul pe aparat imi era un pic prea mare comparativ cu ce gasisem pe net.)

In cat timp au reusit copiii sa vorbeasca cu aparatul si sa scape de senzatia dureroasa de presiune?,(caci desi nu mi-a spus doctora de asa ceva, stiu ca exista aceste probleme)
Dureaza mult de la amprentare pana ii da aparatul?
Au avut ulterior probleme cu cariile sau altele?
La ce alte probleme sa ma astept? Pot face sport?
Cand sunt raciti cum se comporta?

Multumesc

Mergi la inceput

- de vorbit a vorbit imediat...un pic diferit la inceput, o zi, doua, apoi nu prea mai simt vreo diferenta;
- de senzatia de presiune...la fel, o zi doua, noua ortodontul il lasa un pic mai slab in primele zile (vorbesc la plural pt ca fiimiu e deja la al doilea aparat, cu ceva pauza intre ele....deci a avut parte de doua ori de "prima data") urmand ca eu sa il mai strang/activez...dupa doua zile, cand el s-a obisnuit deja cu purtatul lui;
- la primul aparat nu a durat foarte mult, la al doilea da, a mai fost nevoie de o noua amprentare pt ca ii mai cazuse/ crescuse dintisori...la ei o luna insemna foarte mult;
- nu au fost probleme cu cariile din motive de aparat...ba faptul ca mergem la control lunar/doua luni ne ajuta, daca vede ceva ne spune si imediat rezolvam la stomatolog....ba uneori ne mai ajuta si ortodontul;
- nu il poarta la scoala (el sta pana la 13.00 la scoala si trebuie sa manance ceva) si nici la sport (la tenis ar putea insa la baschet mai primeste cate un cot sau o minge peste fata)...
- il pune/scoate singur...musai se spala pe dinti inainte si isi spala si aparatul;
- saptamanal il activam...adica strangem surubul....
- cand e racit rau, dar rau de tot, bolnav, cu febra... nu il poarta, nu-i bai, doar sa nu se intample prea des, o noapte pe luna (ca la noi noaptea e baza) nu inseamna foarte mult.
Efectul si-l fac, nu-mi vine sa cred cum avea dintisorii de jos din fata si cum ii are acum...
Sper sa reuseasca sa se indrepte si incisivii laterali de jos...unul nu prea are loc inca , dar ii facem noi.
Saptamana viitoare mergem la control, daca vrei sa intreb ceva...nu ezita sa imi spui.

Mergi la inceput

Multumesc Anka74, m-ai lamurit foarte mult. Mai am o intrebare, caci vad ca se aseamna situatiile. Noua ne-a spus ca mai intai sa faca loc la dintisori, sa-i mareasca spatiul, dar pentru indreptarea celor deja iesiti stramb, ca mai tarziu, spre 12-13 ani. Te intreb de ce nu face concomitent largirea spatiului cu indreptarea dintilor pe masura ce obtine spatiul necesar? Si la voi tot asa in pasi mici se merge sau ii si indreapta dintii cu aparatul ce-l poarta deja?
In cat timp s-au vazut rezultatele, adica spatierea dintilor? Cat timp va purta aparatul - ni s-a spus ca la cel mobil din acril cam un an un an si jumatate a apreciat in cazul lui? Odata spatiati, dintii se mai pot indrepta si singuri?
Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isabela spune:

Fiica-mea a purtat un aparat mobil ,extern, daca il pot numi astfel, timp de 6 luni, pentru a-i mari maxilarul, si astfel nu a mai fost nevoie sa-i scoata nici un dinte. A fost putin chinuitor, pentru ca il purta noaptea, si era destul de incomod la dormit.
Mergea la control la 1 luna si jumatate.

Dupa cele 6 luni, i-a pus aparat dentar fix, pe arcada de sus, si dupa inca 6 luni si pe arcada de jos. Rezultatele sunt evidente. Merge lunar la control. Pentru fiecare arcada pretul a fost 1350 lei.

Mergi la inceput

ad_b, pt incisivii centrali de jos a purtat aparatul (primul) din aprilie-mai pana in ianuarie (anul urmator)...cca 10 luni. probabil daca il purta nonstop (exceptand mesele) rezultatele veneau mai repede.
Pt incisivii laterali de jos - il poarta din aprilie anul asta...unul din incisivi aproape a venit in pozitia initiala, celalt nu, mai are...trebuie insa sa i se faca loc pt ca nu prea are.Banuiesc ca il va purta cel putin pana la sfarsitul anului...dar rezultate sunt, le vad eu cu ochiul liber, daramite ortodontul.
Multa lume m-a spus ca dintii ar fi venit oricum in pozitiile lor normale, odata ce dintii de lapte au fost scosi, insa nu ne-am permis sa riscam...zau ca erau mult prea in spate.
Ma bucur ca incisivii centrali de sus sunt frumosi si la locul lor, i-au cazut si cei laterali, si seamana cu Bugs bunny de-ti vine sa-l mananci, nu alta.
Miercuri mergem la control...revin atunci cu noutati.

Mergi la inceput

Am fost din nou la doctor sa ne interpreteze radiografiile si pozele facute. Are de scos o maseluta care se retrage in gingie si pe care trebuie sa o extrage un stomatolog (cred ca tine un pic si de chirurgie). Vroia sa ii ia amprenta si sa-i faca aparatul si sa-l puna dupa ce extragem maseaua care este tot sus. Am spus nu, pentru ca nu stiu cat de repede o sa rezolv cu maseaua si nu vroiam sa dau banii pe un aparat si pe urma sa nu i se potriveasca.
In plus isi mentine ideea de a-i pune aparat doar pentru largirea maxilarului, nu si a mandibulei. La insistentele mele cred ca va accepta sa-i puna si jos aparat la cateva luni de la cel de sus. Dar aparatele respective fac doar un singur lucru: maresc arcadele, nu indreapta nimic. Iarasi am insistat ca pe masura ce obtine spatiul necesar sa indrepte si dintisorii. Foarte greu mi s-a parut ca accepta si trebuie alt aparat pentru asta. In momentul de fata nu stiu daca doar asta este singura solutie. Aparatul care i-l pune se numeste disjunctor si imi spune ca cel mobil nu-si face treaba, ca doar evazeaza dintii si cam atat. Chiar nu stiu ce sa fac. Tot dosarul cu radiografii a ramas la ea, am doar un CD. M-as duce si la o a doua parere, dar trebuie sa aiba calculator sa citeasca CD-ul.
In schimb vad ca sunt copii care au purtat aparat mobil si care au rezultate.
Nu stiu ce sa fac.
Acum urgent este sa-i gasesc un stomatolog bun, cu experienta si care lucreaza si cu inhalosedare pentru extractia maselei, care nu va fi chiar usoara.
Anka 74, tot la tine apelez. Mai vreau cateva informatii. Aparatul de jos pe care il poarta copilasul tau este mobil doar cu surub sau mai are si alte sarmulite (crosete, arcuri etc) care imping si duc dintii la locul lor? Cum indreapta dintisorii? Mie mi s-a spus ca nu se poate obtine indreptarea dintilor.

Merci

Mergi la inceput