pret aparat dentar?
Raspunsuri - Pagina 2
Anka74 spune:
"Anka 74, tot la tine apelez. Mai vreau cateva informatii. Aparatul de jos pe care il poarta copilasul tau este mobil doar cu surub sau mai are si alte sarmulite (crosete, arcuri etc) care imping si duc dintii la locul lor? Cum indreapta dintisorii? Mie mi s-a spus ca nu se poate obtine indreptarea dintilor."
Of, am scris aseara un mesaj si vad ca nu l-am trimis...s-a piedut in neant.
Aparatul are un surubel, saptamanal (sau la un nterval de timp dat de medic) se activeaza (se introduce o agrafa intr-o gaurica si se roteste un pic...in acest fel se actioneaza treptat si fara a pune presiune prea mare pe dintii copiilor) De asemenea are si niste crochete (sarmulite) care il ajuta sa stea pe dinti. Diseara, cu aparatul in fata incerc sa il descriu mai bine.
Noi am fost miercuri la control si ni s-a spus ca va fi necesara o modificare a aparatului si ca acum trebuie sa il activam la trei zile... Unul din incisivi e ok (vorbesc de cei laterali, de jos) insa celalat, pentru ca nu are inca loc, a inceput sa impinga (strambe) dintisorul alaturat, ceea ce nu prea e bine...sper sa isi faca loc mai repede si sa vina intr-o pozitie corecta.
Nu stiu cum e in cazul vostru insa la noi chiar a dat rezultate. Dintii definitivi ii iesisera in spatele dintilor de lapte (acestia nici nu se miscau)...iti dai seama ca era o distanta intre ei , vreo 3-4 milimetri, poate mai mult. Am scos dintisorii de lapte si pana i-au crescut cei definitivi cat de cat sa isi poata pune aparatul...am stat cu frica. Insa s-au indreptat fara probleme! Numai ca la ultimul control, alta surpriza...ii iesisera si incisivii laterali definitivi tot in spatelee celor de lapte. Si asa am luat-o de la capat. Noroc ca am una bucata de copil intelegator. Poarta aparatul fara discutii (ei, mai apar ele uneori).