Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (2)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deea_Deeutza spune:

Uitasem sa va intreb ceva foarte important, care de 2 nopti nu ma lasa sa dorm.

Marti mergem la vaccinul de 2 luni si doctora mi-a recomandat si rotarixul.
Am cautat pe net si am gasit si foarte multe pareri pro, dar si titluri de genul "rotarix-vaccinul mortii" si m-am panicat.

Voi ce vaccin le-ati facut copiilor la 2 luni?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Deea eu i-am facut la 6 sapt Infanrix hexa, Prevenar 13 si Rotarix. Aceleasi o sa le repetam la 12 saptamani. Mie asta mi-a recomandat pediatra si din ce am citit pe net sunt cele recomandate si in majoritatea tarilor. Daca ar fi dupa mine nu i-as face nici un vaccin, dar atat timp cat traim in societate si nu izolati nu prea avem incotro.
Ca si efecte adverse a avut febra 2 zile, maxima a fost 38,1 si a fost mai somnolent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha81 spune:

Multumesc frumos pentru urarile de ziua!
Onutza cum mai este bebe? Cum ti-ai dat seama ca are rosu in gat?
Elena, gata v-ati intrat in ritm fara mama? Ar trebui sa fiti mai linistiti acum ca parca voi i-ati schimbat biletul de avion mai devreme. In ceea ce priveste oboseala te inteleg perfect. Si eu dorm foarte putin, al meu sta si cate 2 ore noaptea cu ochii beliti cam dupa fiecare masa si tot cere tatica. Si ma mine ma tenteaza cutia de Lp si recunosc ca de multe ori cedez...m-am luat si de fumat... Nu stiu ce este cu mine pe Bianca am alaptat-o 1 ani si o luna, nu am fumat deloc am stat cu ea acasa pana la 1 an si jumatate iar acum daca as gasi o bona de incredere si maine as pleca la servici. Mama denaturata!
Noi pana la 2 luni am folosit landoul si la carut atasat si in masina. Acum la masina avem scoica iar caruciorul se lasa aproape de tot.
Bytzza sa iti traiasca micul crestin! Si daca nu ma insel si tie Andra(azi sau maine parca aveati si voi botezul)
Anca eu zic sa bagi mult ceai cu lamaie si miere! Multa sanatate!
Anitta ma bucur ca ati venit cu rezultate bune de la echo. Pana la urma aceasta ecografie e obligatorie?
Deeao vesnicie inainte va doresc! Sa fiti fericiti!Eu am facut Infanrix heva, Rotarix si Synflorix. Toate odata! La fel si la noi, stare de somnolenta, febra maxima 37,9 dar i-am pus preventiv un supozitor cu paracetamol sa nu-l doara piciorusele. Distractie placuta la botez!
Si ca ziceai de epilat. Eu am fost de 2 ori dupa nastere pana acum dar nu am am avut curaj sa pun ceara si pe operatie desi a mea s-a cicatrizat foarte bine. Voi v-ati epilat si peste operatie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aever spune:

Buna fetelor! Profit ca doarme piticul(pe burtica) si am intrat sa va citesc si sa va povestesc de azi-noapte.
Culcat pe la 23, dupa ce de la 21 incepusem ritualul de somn. Trezit pe la 1, mancat 10 min, apoi somn si trezit la 3:30. E si aici a inceput distractia. S-a trezit cu crampe si se tot scremea sa faca o treaba importanta. Evident ii era si foame asa ca bagam tzitzi. Din cand in cand se concentra cum face el(e foarte haios) si da-i si scoate. Si uite cam asa a avut 4 reprize de scos, ziceai ca-s bombe. Si distractia asta il cam trezeste de tot(ca deh, omul trebuie sa se concentreze serios ca sa iasa treaba bine). Evident ca a trebuit sa-l schimb, cu spalat cu tot ca se umpluse tot si pe spate si evident ca a urmat chinul cu culcatul. Ne-am chinuit si eu si tati sa-l culcam pret de 2 ore. El nu si nu, dadea din maini si din picioare, inviorarea de dimineata. Intr-un final am cedat si l-am adus la noi in pat(lucru care sper sa nu se repete) si cum l-am adus cum a adormit instant intre noi, evident ocupand cel putin la fel de mult loc cat si unu mare. Si da-i si baga somn, pe urma parca s-a mai trezit de vreo 2 ori dar i-am dat asa prin somn si cand parea ca-l doare burtica ii puneam mana pe burta si se linistea fara sa se trezeasca. Si uite asa am bagat toti 3 somn pana la 9:30. Ceea ce nici in visele mele cele mai frumoase nu visam. Azi a fost linistit pana acum, cum ziceam acum doarme pe burtica.

Nu stiu totusi cum sa fac pentru partea a doua a zilei, mereu ma gandesc ca poate daca nu l-as lasa sa doarma asa mult in a doua parte a zilei atunci ar dormi mai mult noaptea sau dimineata, sau mai multe ore legate. Nici nu stiu cum o fi mai bine. Cat despre programul de alaptat, eu tot imi zic ca as vrea sa-i fac cumva program sa nu manance mai des de 3 ore, dar daca el incepe sa planga? Adica...cum sa tin copilul flamand si suparat? Poate uneori nu e chiar flamand dar ii trebuie tzitzi...Nici nu stiu ce sa fac ca tot oscilez intre alaptatul la cerere si alaptatul cu program si jur ca nu stiu cum e mai bine. A incercat cineva sa amane momentul mesei? Eventual cu succes. Eu am incercat dar numai o data mi-a iesit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefulici spune:

Da, Aever, eu il alaptez la program. Asa mi-a zis pediatra si sincer asa vroiam si eu. Mi-a zis sa las cel putin 2 ore intre mese si asa fac, uneori sunt 3 ore, alteori 4 sau 5, dar asta numai noaptea.
Eu reusesc sa-l aman cu masa cu succes, insa are nevoie de ceva mai multa atentie, adica: il tin mai mult in brate, ii vorbesc mai mult, eventual ii dau un pic de ceai, insa merge si fara. De multe ori chiar ii e sete, il bea cu o pofta... si am remarcat ca atunci cand este cald tare fontanela este mai supta si sigur bag ceaiul.
Tot pediatra mi-a zis ca are mai putine dureri de burtica dc ii fac program... nu se mai amesteca si la el in stomacel lapte digerat, cu nedigerat Oricum sistemul lui digestiv e in adaptare si-i ingreunam si mai tare functia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Aever eu de cand l-am adus din spital i-am dat tzatza numai la 3 ore, dar aici nu sunt caldurile din Romania, de 3-4 zile sunt maxim cate 30 grade si din cauza asta i-am dat si eu mai devreme, adica la 2-2,5 h sa nu se deshidrateze.
Stiu ca se recomanda sa se faca program de supt incepand cu 1,5 - 2 - 3 luni la cate 3-4 ore cam de 6 ori in 24 de ore. Eu totusi o sa merg pe varianta asta cu 3 ore de 7 ori pe zi. Daca o sa rareasca el bine, altfel asa mergem.
Miha suntem mai relaxati fara mama, dar nu mai am timp de nimic, in continuu fac cate ceva prin casa.
Vaccinul Synflorix este acelasi lucru cu Prevenar 13, numai ca are in el 10 tulpini in loc de 13.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancutzica85 spune:

Buna ziua dragi mamici

Stefulici eu am avut lohii cam 3 saptamani. Am preferat sa astept controlul de 40 de zile pentru a vedea ca este totul ok si abia apoi zgubi dubi. Menstruatia nu mi-a venit, sper sa nu se grabeasca :)

Vad ca se tot vorbeste de Linex ca ar regla bine tranzitul si ma bate gandul sa ii dau si eu. David face cacuta destul de rar, cam o data la 2 zile, in caz fericit o data pe zi. Ca si consistenta este ok dar mi se pare cam rar si poate o sa ne ajute si pe noi Linexul. O sa il dau dizolvat in ceai pentru ca nu pot sa ma mulg.

Noi cand mergem cu masina folosim scoica pentru ca mi se pare cel mai sigur. In landou cred ca s-ar misca dintr-o parte in alta si s-ar da cu capul de toti "peretii". Plus ca nu are mod de fixare in masina. Si mie mi se pare ca sta cam inghesuit in scoica dar incercam sa nu il tinem acolo foarte mult. Pana acum nu am plecat prea departe cu masina, cel mult la 100 km si nu am depasit 2-3 ore de stat in scoica.

Am reusit sa facem si noi vaccinul de 2 luni. Am facut pe langa cel obligatoriu si Rotarix, nu a avut efecte secundare, o usoara stare subfebrila dar i-am dat un supozitor de paracetamol si nu a urcat temperatura.
De vreo 3 zile am inceput sa avem cate 2 reprize bune de somnic pe zi intre care papa si 1-2 ore de joc de voie. Asa de tare imi place programul asta imi arata ca bebele creste si se obisnuieste cu viata din afara burticii, se face baiat mare. Sper sa dureze desi ne mai asteapta vreo cateva perioade de puseu de crestere in care sigur nu va mai respecta programul.

Alina tu nu alaptezi nu de vrei sa iei Logest? Si eu as vrea sa incep cu anticonceptionale dar nu am voie sa iau decat Cerazette pe perioada alaptarii.

Doamne Elena ce stres pe capul tau sa il cantaresti pe bebe asa des. Inteleg ca au fost ceva probleme pe perioada sarcinii dar parca si sa stai asa cu sufletul la gura si sa iti imaginezi ca nu ia in greutate nu cred ca iti face bine. Ar fi pacat sa renunti la tztz, mai bine arunca cutia aia de LP sa nu te mai tenteze:) Glumesc, tu stii ce e cel mai bine in situatia voastra, sper doar sa iti gasesti linistea cu privire la hranirea lui bebe indiferent ce cale alegi.

Felicitari pentru crestinarea micutului Iustin, sa fie sanatos si sa creasca frumos.

Andra asteptam cu interes deschiderea subiectului autodiversificarea.

Anca daca nu ai alte simptome decat durerea de gat iti recomand ceva pastile de supt din plante, Salviasept sau homeopate, Homeogene sau Homeovox daca esti si ragusita. Interesante pozitiile de facut cacuta o sa le incercam si noi pentru ca si noi ne cam chinuim.
In ce priveste TV-ul momentan nu sunt de acord cu el. De fapt si cand creste eu sper sa ii fac program limitat de TV si calculator si sa ii umplem timpul cu activitati mai sanatoase,iesit in aer liber, sport, jucat cu mami si tati etc. Sper sa si reusim ca generatia asta de copii au o personalitate...

Deea noua bubitele ne-au trecut de la sine, nu am aplicat nimic. Stiu ca nu este estetic dar am preferat sa las sa se vindece singure si nu a durat foarte mult timp pana au trecut. Acum nu mai are deloc. Iar in legatura cu baia in cada cu mami sau tati si eu imi pun intrebarea daca este safe si inca nu am gasit un raspuns sigur. Poate are cineva o parere mai avizata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 2liniute spune:

off, ma gandeam eu ca-i nu-i asa bine cu tv...dar parea o solutie sa nu mai urle, ca-ci asa urla de ajunge sa tuseasca dar aveti dreptate fara tv!!!
deea eu tot spun de crema neopreol pt bubite dar sters cu spirt inainte de crema ,insist cu ea caci a facut minuni, in 2 zile nu mai avea nimica, si crema a fost recomandata de neonatologul de la sanador la 7 zile
miha as bea ceai cu lamaie, dar nu face rau lamaia? mi-e cam frica... am baut intr-o seara suc de portocale si parca i-a mai mai rau la burtica (dar tot atunci am papat putina mazare si nu mai stiu de la ce i-a fost rau..)

mami Anca de Rares Mihai 6 saptamani
fotografii Rares http://http://fotosivideo.blogspot.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BelissimaEva spune:

Asa.. am revenit!
Miha81, Bianca de Ionelu si Lucas de Virgi
Ionelu, tare ma bucur ca ai revenit si ca ne dai asa vesti bune despre pitica ta
Si noi ti-am dus dorul foarte mult
Elena, plansul de colici, plansul de foame si plansul de seara cand ar vrea sa doarma este diferit dar cred ca tu deja ai inceput sa il cunosti pe Bebster destul de bine.
Tocmai am ajuns in cartea lui Karp la capitolul Cum sa inmultesti productia de lapte matern iar una dintre metode , pe langa odihna, hrana si ceaiul de lactatie, este mentionata si folosirea pompei pentru golirea sanilor.Asa mi-am adus aminte ca ai spus acum cateva zile ca ai folosit pompa iar a doua zi aveai laptic mult mai mult
Probleme cu ochisorii, noi nu avem asa ca nu stiu ce sfaturi sa dau.
Deea, pentru bubitze iti recomand baia in cada
No, acum pe bune, nu ma supar doar ca noi nu am facut asta de capul nostru. Mai intai am intrebat pediatrul care ne-a spus ca nu este nici o problema atata timp cat denzifectam cada foarte bine si crede-ma ca nu a avut nici macar o mica bubitza sau iritatie . Noi planuim sa il ducem si la piscina de saptamana viitoare unde cu siguranta nu va fi singurul care inoata
Despre transportul cu masina.. la inceput am evitat cat de mult posibil masina dar tot a fost nevoie pentru consulturi unde l-am dus cu landoul dar tare incomod a fost pentru ca nu are prindere, nu are centuri si trebuia sa mergem ca melcul dar de o luna i-am luat un scaun pentru 0-18kg de la BebeConfort unde ii place taree mult sa stea. Saptamana trecuta am fost in provincie , iar la un drum de 2.5 ore am facut 2 pauze de 15 minute
Trimit ca scriu la mesajul asta de 2 ore

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgiL spune:

Hello,fetele!
Am sosit la raport dupa doua zile absolut criminale,analize,doctori,plimbari,servici,iar doctori,iar plimbari,cumparaturi,servici....parca m-o facut mama in tren nu alta...anyway...
Ioana mea se pare ca a avut o colica biliara pana la urma,ceea ce e ceva f rar la copii.Analizele toate au iesit bine ,doar echografic colecistul nu arata asa cum ar trebui sa arate la un copil de 9 ani jumate,deci avem tema de acum(trebuie sa aprofundam subiectul,e doar o pista pe care am plecat)S-a exclus si chestia cu menstruatia.Daca stie cineva un pediatru cu supraspecializare pe echografie in Moldova sa-mi spuneti.
Lucas,e un nazdravan,de 6,5 kg si 64 cm,la 3 luni implinite ieri,multumesc celor care s-au gandit la noi,e f bine,cu doua mici exceptii.Una e cea de care s-a izbit si IOANA cu Cristian parca,si anume ca atunci cand e tinut de manute nu-si ridica ,capsorul.Pt asta ne-a dat un complex de B-uri si ne-a recomandat 4 pic de vigantol pe zi(pe care vara asta eu nu i l-am dat deloc).Asta timp de 2 sapt si apoi reevaluare.A doua ”buba” e la cuc,care nu se decaloteaza deloc si ne-a recomandat o crema (diprogenta)pt masaj din doua in doua zile(asta ca sa nu ajungem mai tarziu la fimoza).
MIHA,,LA MULTI ANI,cu intarziere dar cu mare drag!
BITZZA,,sa-ti traiasca micul crestin!
DEEO,tare scumpa esti tu cu secretiile in cada,pai daca te potrivesti asa nu mai intri nici in piscina,nici in mare,la cati isi imprastie secretiile pe acolo.Asa macar in casa sunt doar secretiile voastre.Eu zic,ca daca e bine spalat cu domestos pe acolo si tu porti chiloti sau slipi cand faceti baita nu-i nici o problema.
AEVER,ia si tu o portie de ZEN!Lasa plodu in pace si nu-l forta tu sa-si faca program ca n-o sa reusesti decat sa-l iriti!Si el e mai tare in tipat decat tine.Prea multi de ”nu”de la varsta asta...nu-l lua in pat,nu-i da acum sa pape,...el percepe toate chestiile astea si la randul lui se va opune si zic eu si impune.De ce nu-i acorzi ”al 4-lea trim de sarcina”cum spunea Karp?li faci tu program dupa 3-4 luni,atunci il pui si in patut...Tine-l pe langa tine mereu si dragaleste-l si sa vezi ce fericiti si linistiti veti fi cu toti.
MIRINA,sa-ti traiasca Sabrinuta!Luati lucrurile usurel,treptat si dati-i fetei timp sa reactioneze.Macar daca nu-i place ceva sau nu-i prieste sa stii ce.Simt o mana de bunica pe acolo in schema ta de diversificare
ANDRUSH,
ONUTZA,cum e puiul?
ELENA,cum te descurci fara mama?Trebuie sa ai mai multa incredere in tine,sunt sigura ca esti si vei fi o mama buna,ca noi toate de altfel.Ne ai pe noi,ai medicii,ai toata sustinerea,dar trebuie sa crezi in instinctul tau.Lasa-l pe bebe sa te ghideze in cresterea sa si nu un afurisit de cantar ...cel mult foloseste-l ca sa-ti administrezi tu portia zilnik de ZEN
ANITULE,ma bucur ca sunti bine cu soldurile...iar m-ai omorat cand ai intrebat-o pe Mamita de Pana de vultur..

MAMITA,DEEA, felictari pt aniversarile voastre!Sa fiti fericite alaturi de jumatatile voastre iubite!...Eu cand ma gandesc ca sunt cu al meu sotz de 18 ani...si casatoriti de 11...
Noi am calatorit pana acum cu landoul,as vrea sa-si tina bebe capul singur si sa stea in fundulet singur pt a-l pune in scoica...mi se pare mai buna pozitia la orizontala,dar ca siguranta in masina intr-adevar e mai buna scoica...
Aaaa si daca tot v-am vazut pe toate cu eco de sold am fost si noi azi...e totul in regula
IONELU,imi pare rau ca tati v-a parasit si ca n-a avut macar barbatia sa va vorbeasca despre asta.Clar nu va merita!Ma bucur ca iubita ta e mai bine!Poate o sa radeti de mine dar sa stiti ca eu cred ca bebelusii nostri simt toate macinarile noastre interioare(legate de relatia de cuplu) ,chiar si neexprimate verbal si cred ca o stare conflictuala in familie poate duce la manifestari de stres ale copilului.Incearca sa te incarci de tot ce e frumos si bun in viata ta,chiar daca asta poate sa insemne,o muzica buna,o revista vesela,bancuri pe facebook,o cafea cu o prietena...orice care sa-ti alunge gandurile rele.Poate se mai linisteste micuta.Ca n-o mai fi iar ceva fizic,cum ai gasit-o cu torticolisul...
Trimit ca s-a trezit..

Virginia ,mami de Ioana si de Lucas

Mergi la inceput