Clasa a IV a : 2012 - 2013 (1)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

ooops. Eu vreau sa se faca spaniola. daca se face petitie, eu voi semna pentru spaniola.
nu se fac oricum 2 limbi straine?

in rest, nu stiu mare lucru, ca abia maine vin acasa.
Lory, mi se pare ucigator sa aiba 3 zile cu 5 ore :( nu puteti face nimica?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Si la liceu tot doua. Enleza si germana sau franceza. Dar voi stiti germana asa ca ati scapat . Nici pe mine nu ma deranjeaza spaniola ca e folosita de ff multi oameni si oricum nu-i strica sa mai invete inca una .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

N-am avut inca sedinta ca sa ramana batut in cuie acel program. Vom vedea ce rezulta pana la urma.

In alta ordine de idei, eu nu as da-o la engleza intensiv cu toate ca e avansata pentru generatia ei. M-ar convinge poate sa o inscriu daca acolo merg copiii buni care sunt reuniti sub aceasta titulatura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Pentru ca e doar examen de engleza, in teorie ar trebui sa fie copiii care stiu cel mai bine engleza. In practica, daca se dovedeste ca e clasa mai mult de "pilosi" nu o sa ma inghesui nici eu.

Mergi la inceput

Calendarul pimelor etape ale concursurilor (nu trebuie sa participati la toate :):

*13 octombrie: Nastasescu-romana etapa I
*20 octombrie: Nastasescu-mate etapa I
*15 noiembrie: Lumina Math-etapa locala
*17 noiembrie: Euclid etapa I
*24 noiembrie: Nastasescu engleza etapa I
*5 decembrie: Comper romana etapa I
*12 decembrie: Comper mate etapa I
*15 decembrie: Lumina Math-etapa nationala, pentru cine ajunge(se califica primii 15%)

Inca nu s-a afisat Arhimede. DAca mai stiti de altele , spuneti, macar sa avem o lista.
Inteleg ca s-a renuntat la olimpiade.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Ma enerveaza ca s-a renuntat la olimpiade. Doar aici aveau o sansa si copiii fara bani de dat pe concursuri :(
Noua invatatoarea ne-a zis ca vor participa toti la olimpiada pe clasa si mai departe cine se califica. Deci dansa nu stia ca s-a renuntat ...
Lory - cam asta e ideea, adica intra in general copiii buni la intensiv, chit ca examenul e doar de limba straina. Eu nu sunt chiar convinsa ca e o idee buna, dar asta e.

Noi facem italiana prima limba, engleza a doua. Stiu (si mi-am asumat) de cand ne-am inscris in cls I, ca la liceu va face altceva (germana sau franceza). Gandirea mea a fost de genul - oricum facem acasa engleza si germana, italiana n-am fi facut, asa, o face la scoala si e o limba in plus, nu se stie cand si la ce va folosi .... oricum nu strica.

Anya si la noi au fost probleme cu "pilosi" cand generatia avea intensiv de engleza, pe care se bate toata lumea. La italiana nu se inghesuie. Asta e un tipar de gandire pe care eu nu-l inteleg. Engleza stiu oricum toti, italiana (sau spaniola, sau ... japoneza) e ceva in plus, ceva care, poate, le va oferi un avantaj candva.
Marele avantaj e ca nu se inghesuie pilosi, e mult mai "pe bune" la intensiv italiana :D. Cel putin asa sper eu :D.

Mergi la inceput

Anul trecut nu s-au tinut olimpiadele la clasa a patra. De aceea am zis ca s-a renuntat. Le baga iar?

E discutabila ideea ca engleza o stiu toti, eu nu cred asta. Poate ceva expresii sau cuvinte, dar o engleza curata si corecta ma indoiesc. Nu stiu cati sunt in stare sa faca fata la 17-18 ani unui examen adevarat in engleza.

Mergi la inceput

dar majoritatea nici nu au nevoie la 17,18 ani de acest examen. Si cine vrea sa plece la facultate in limba engleza se poate #259;regati cateva luni (daca stie decent, desigur)

eu a venit acasa si sunt fff suparata pe Sofia care nu s-a dus la mate joi pt ca...ea nu a vrut. si azi am aflat, logic, nu puteau sa ma sune la momentu X
se vede treaba ca nu functioneaza treaba fara mama acasa :D
o sa am o discutie serioasa cu ea. nu se poate sa spui o chestie si dupa aia sa o intorci ca la ploiesti, eeee :D

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Oricat de curata si corecta ar fi engleza invatata in copilarie se pierde (partial, evident), respectiv se "americanizeaza" daca n-o folosesti sau o folosesti cu americanii :)). Proprie experienta :D.
Vorbesc engleza fluent, gandesc in engleza, citesc mereu, acum conversez mai rar dar am avut lungi perioade de conversatii zilnice si totusi ... accentul "british" nu-l mai am demult, cuvintele pe care le folosesc uzual sunt mai degraba americane decat british, etc.

Sabina ce sa zic - Arhimede a fost dezamagire maxima. A iesit bosumflata, doamna cica e naspa rau. Tipa si e foarte grabite (unde s-o grabi?). Toti au fost dezamagiti, compara cu doamna de anul trecut ... si nu iese bine ...
Una peste alta am convins-o sa mai mearga de una-doua ori sa vedem cum preda doamna cea noua, daca intelege de la dansa, poate o fi un pic altfel cand n-o mai fi la recapitulare. Dar daca impresia va fi la fel si la urmatoarele 2 cursuri noi renuntam.

Edit: In concluzie cu olimpiadele nu stie inca sigur-sigur. Traim si vedem.

Mergi la inceput

aoleu

Lory, la voi a fost la fel?

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput