Clasa a IV a : 2012 - 2013 (1)
Raspunsuri - Pagina 4
sorana spune:
Maine avem sedinta cu parintii.
Azi a avut prima ora de istorie. A zis ca e frumoasa istoria, sigur o sa-i placa :D.
Am stabilit si noi italiana-engleza si arhimede. Chitara e inca in suspans, probabil nu facem saptamana asta si ne lamurim pe unde o strecuram si pe ea.
anya spune:
Ieri am primit primele teme si Matei s-a straduit sa scrie frumos. Sper sa-l tina . A avut la mate si romana. A avut si prima ora de istorie.
Maine avem sedinta cu parintii si in afara de cotizatia pentru auxiliare sunt curioasa ce mai facem.
In alta ordine de idei, ieri ma trezesc cu telefon de la scoala unde face Matei engleza (Sh Scool) cu rugamintea sa-l duc o ora pentru o lectie demo. Pana la urma am inteles ca au invitat cativa copii f buni (4 erau din grupa lui) ca sa testeze la ora o profesoara pe care vor sa o angajeze. Am ras de Matei, apoi, ca l-am intrebat daca isi da acordul sa fie angajata sau nu . Adevarul e ca m-am simtit bine ca a fost sunat sa faca parte din echipa de demo...(stiti voi cu cioara si puiul ei).
Eu nu i-am facut inca un program prea incarcat. Momentan are programata engleza si karate-le. Sa vedem daca-unde mai face baschet. La Arhimede nu l-am inscris si am inteles ca au terminat inscrierile. El are acum fluturi (in cap) referitor la tir cu arcul (a tras de cateva ori la un festival medieval si a nimerit in centrul tintei) si vrea sa invete sa cante la clarinet sau saxofon (n-a pus mana niciodata pe asa ceva - nu stiu de unde ideea). Sa vedem.
happiness spune:
Si...a inceput scoala! Suntem in clasa a IV a , dar parca nu imi vine sa cred ca a trecut timpul asa de repede. Nu stiu inca ce optional vor avea, dar a facut deja romana si mate(recapitulare) in fiecare zi si prima ora de geografie i s-a parut minunata. Are o harta din aceea de plastic cu orase pe ea si ma punea sa o tot intreb in ce parte e vreun oras sau altul. Azi are prima ora de istorie, si am surprins-o ieri citind prima lectie. Am intrebat-o ce ii place mai mult, asa, la prima impresie, geografia sau istoria, si a zis ca ambele, dar parca istoria un pic mai mult, ca e "despre noi".Nu stiu inca nimic de auxiliare, de sedinta...Stresul meu a inceput deja pentru a V a , avand in vedere ca sunt copii care vor sa plece la colegiu, nu stiu cine mai ramane, cine nu, ce profesori , diriginte va avea...La scoala noastra , cel putin la clasele foarte bune, se cam stiu aceste chestii inca din a IV a ,si sunt la optiunea parintilor mai ales profesorii de mate si romana, deci va trebui sa ne miscam si noi repede.Ce bine a fost cu doamna invatatoare si ce griji ne asteapta de acum incolo!
IN rest, face si Maria in continuare engleza si dans. Si-ar dori si inot, dar sa vedem cum va fi orarul meu, al ei si cum ne incadram in timp.
Multa bafta scolareilor, cred ca de acum gata cu statul, incepem sa invatam!
sorana spune:
Da, si eu m-am gandit un pic la cum va fi la anul. Diriginte, profesori .... Noi nu avem de ales, primim ce primim. Nu stiu cine pleaca, cine ramane, e posibil sa plece si de la noi catre licee. Oricum se schimba clasa pentru ca se re-impart in urma examenului. Sper sa intre cat mai multi de la ea din clasa, sa se pastreze "baza" colectivului. Dupa cum vedeti nu-mi pun problema ca n-ar intra fi-mea
Si Monica s-a straduit sa scrie sa scrie frumos la primele teme . Eu sunt convinsa ca e asa, de inceput, si trece repede .
In alta ordine de idei am avut sedinta cu parintii. Saptamana viitoare teste si note la toate materiile. Au micsorat orele si au marit pauzele (45 cu 15). Ni s-a zis ce si cum cu examenul de la finalul anului, care va fi pe 22 iunie (in cazul in care se schimba datele examenului de capacitate, se va muta pe 24 iunie). Au 5 ore luni si vineri, in rest cate 4. Religia e deocamdata vineri la prima ora, nu se stie daca ramane asa.
loryi1974 spune:
Fiica-mea are in trei zile 5 ore, dar am mai auzit si de altii ca au doar 2 zile cu 5 ore.
Sorana, se mai dau calificative sau doar note? Noi inca nu am avut sedinta cu parintii.
Examenul e strict pentru scoala voastra?
sorana spune:
Lory - da, din pacate ne-au redus o ora de limba straina fata de cei de anul trecut. Adica in anul cu examen ei reduc o ora din materia de examen. Ce sa zic ....
Toate probleme provin din "minunea" asta cu pregatitoarea. Adica au trebuit sa mute a VIII-a dupa-amiaza si se straduiesc ca macar sa poata intra a VIII-a de la 12 zilnic ....
Da, examenul e strict la scoala noastra, nu stiu cate scoli au astfel de idei ....
Si da, se dau calificative in tot ciclul primar (cls 1-4).
Edit: Am inteles acum abia ce ai intrebat . La noi totdeauna s-au dat note (cu doua zecimale), alaturi de calificativ. De fapt calificativul decurge din nota. Si da, le trece in catalog.
sorana spune:
La noi materiile sunt asa:
Matemetica - 4h
Romana 4h + 1 ora de lectura
Lb straina 2 ore + 1 ora optional
Sport 2 ore
Geografie, Istorie, St nat, muzica, desen, ab prectice, ed. civica religie - cate 1 h
Total 22h - deci 2 zile cu 5 h
anya spune:
Examenul de limba straina se tine in aceeasi zi in toate scolile din tara. La examen participa toti copiii care doresc sa intre la clasa de limba straina intensiv.
La noi, programul provizoriu are doar o zi cu 5 ore. O colega care are copilul la alta scoala are 3 zile cu 5 ore. Azi avem sedinta si voi afla. In orarul provizoriu par sa fie 2 ore de engleza, 4 de mate, 5 de romana, 2 de sport si cate 1 de civica, muzica, istorie, ed plastica, geografie, religie, stiintele naturii si tehnologie.
loryi1974 spune:
Doamne, nici macar nr de ore nu e standard!
Noi avem in 3 zile 5 ore si structura ar fi urmatoarea: 5 ore romana plus lectura, 4 matematica, 2 de engleza, 2 de sport, 1 de stiinte, muzica, geografie, optional(nu stiu inca ce), religie,istorie, civica, ab practice si ed plastica, in total 23 de ore.
Pare-se ca avem in plus o ora de romana. Ceea ce nu e asa de rau pana la urma....
anya spune:
Am fost aseara la sedinta. 60 lei auxiliarele. La fondul clase nimic, ca mai avem destui bani (cum nu cheltuim mai nimic...). Pana la urma vor avea o singura zi cu 5 ore. Singurul optional de Mate distractiva. Ni s-au schimbat iar profesorii la engleza si sport.
S-a discutat mult despre examenul la engleza pt clasa speciala, si nu de bine. Se pare ca nu doar pe baza cunostintelor la engleza s-a intrat in aceasta clasa (adica au aparut copii care nici n-a fost la examen). De asemenea s-a discutat sa facem o petitie ca dintr-a 5-a sa nu se mai faca spaniola ci franceza sau engleza. In Bucuresti, daca copilul merge la uman - e ok, exista licee cu spaniola, dar daca opteaza pt real trebuie sa inceapa in liceu o alta limba si sa se puna repede la punct cu ea (in particular) ca sa faca fata. Off! Deja sa ne gandim la liceu...