Clasa a IV a : 2012 - 2013 (1)
Raspunsuri - Pagina 3
sorana spune:
Ati auzit cumva daca vor da examen (mate-romana) la cls a IV-a cum scria in noua lege? Eu am auzit ca au fost anuntati cei de a VI-a. Dar noi? Teoretic asa ar fi a IV-a, a VI-a si a VIII-a dar practic?
happiness spune:
Ultimele 3 zile de vacanta ...Ce frumos a fost , dar ce repede a trecut! Parca nu imi vine sa cred, azi am mers dupa ghiozdan nou, si parca mai ieri stateam la plaja ...In fine, Maria e atat de bucuroasa de noua achizitie-ghiozdanul-incat mi-a zis azi ca si maine ar merge la scoala, cu teme, teste si tot tacamul.
Da, si eu am auzit de teste la a IV a, dar nu stiu nimic in plus.
Sa ne bucuram inca de vacanta! Pupici scolareilor si mamicilor!
loryi1974 spune:
De auzit, am auzit, dar nu ne-a informat nimeni despre ele deocamdata.
Am citit un ordin pentru cele din 2012 - scoli pilot. Am inteles ca sunt doua secvente de 40 minute cu o pauza de 10 minute, evaluatorii sunt externi scolii si ca probele sunt alese in anul administrarii testelor, ca in 2012 au fost matematica si romana, iar formatul testelor ar fi pe model international.
In rest, asteptam cu interes sedinta cu parintii, mai ales ca probabil se va mari lista de caiete si caietele speciale inutile.
sorana spune:
M-am lamurit cu "examenul de a IV-a". Nu intra in portofoliu. Se da doar la cateva scoli, nu il da toata lumea. E o "informatie statistica".
Ufff ... ce bine.
In rest deocamdata stiu asa: invatam dimineata in aceeasi sala. Au mutat cls VIII-a dupa amiaza.
O sa avem probleme cu ora de chitara, in sensul ca proful poate doar joi si noi avem arhimede joi. O sa vedem cum si cand o strecuram si pe asta.
loryi1974 spune:
Mult succes in noul an scolar !
Sa speram ca este doar o informatie statistica la cum se schimba datele prin invatamant, mai ales ca pana la vara e timp destul pentru adaugiri :(
Sabina spune:
si cum aflam ce scoli il dau sau nu?:D
Mai nou, Sofia nu vrea deloc sa inceapa scoala.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
carolinah spune:
Fiica-mea cea mare e depresiva.Sta in pat la ora 11 si zice ca ea nu se da jos ca savureaza ultima zi de vacanta si ca detesta scoala si temele si n-are niciun chef sa inceapa maine scoala.
Adevarul e ca, spre desosebire de sora-sa mai mica, ea se adapteaza mult mai greu la trecerea de la vacanta la scoala...
happiness spune:
Sunt tare mandra de fetita mea! Isi doreste sa inceapa scoala, sa scrie, sa invete...Are un ghiozdan nou si abia asteapta sa mearga la scoala cu el. Nu stiu cat o va tine entuziasmul asta, dar deocamdata e fericita.Noi mergem azi de la 9 la scoala, asa ca va fi o zi mai placuta, macar nu se trezeste foarte devreme inca din prima zi. Revenim diseara cu impresii...Deocamdata... urez mamicilor sanatate, putere si rabdare, iar scolareilor sa fie sanatosi, sa invete bine si sa ia note foarte bune!
sorana spune:
Fi-mea nu vrea del;oc sa inceapa scoala. E chiar nefericita ca a inceput scoala.
Asta e, mergem mai departe, asa nefericite :D
anya spune:
Matei ii explica ieri, pe drum, fratiorului mai mic care incepe clasa 1:
- Calin, o sa vezi! Scoala este plicisitoaaaare. Singura distractie in pauza cu colegii.
Iaca incurajare de clasa 1! Adevarul e canici eu nu vroiam sa inceapa scoala. Momentan nu le-am programat decat engleza si sportul (Calin inot si Matei karate). Restul, pe parcurs.
De bine ca a inceput ieri, aseara Matei vomita de zor. Disperare pe ala micu' ca sa se faca bine Matei sa aiba cu cine merge la scoala. Dimineata era ok si l-am trimis. Am noroc ca s-au nimerit clasele una langa alta si se pot intalni usor.
Va urez un an usor, cu sanatate si rezultate!