Clasa a IV a : 2012 - 2013 (1)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Sorana, astept cu interes momentul, probabil in cateva luni, spre 10 ani. Dar deja semnele se vad in preocupari, in transformari corporale etc.
Cand e vacanta? La inceputul lui noiembrie? Ar fi buna saptamana asta inainte de concursuri, s-ar odihni si s-ar reface suficient de bine, si-ar pune toate informatiile in sertarase :)
Sanatate multa celor bolnavi si bafta multa celor care merg la mate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

la noi sunt semne de pubertate, da nu ceva prea evident :D
La fel ca la micuta lui Lori.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Cica (la noi s-a confirmat) sunt 2-3 ani intre inceputul cresterii sanilor si aparitia cm. Intrucat suntem cele mai "devreme" pot da indicatii . Sanii au inceput sa-i creasca la 7 ani, parul axilar a aparut la 8 ani jumatate, durerile de cap si starile de rau la 9 ani si 2-3 luni, cm la 9 ani si 7 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

daca stau sa ma gandesc bine, si la mine a fost cam la fel dpdv „spatializare in timp ”:D, ca totul s-a petrecut cu 2 ani mai tarziu decat la Monica, si printre colegele mele eram avansata ....

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Si la mine la fel, Sabina. Adica 11 ani jumatate era devreme pentru generatia mea.
Acum mi s-a zis ca normalitatea e 9-16 ani, adica la Monica nu e imbatranire prematura ci normalitate.
In fine, mie mi se pare mult prea devreme, e atat de mica pentru astfel de chestii, speram sa mai dureze macar un an .... dar asta e, nu poti impiedica, poti doar sa te adaptezi.
Eu nu mai tin minte sa fi avut stari de rau inainte dar si asta cica e normal, nu chiar la toata lumea dar e un fenomen foarte frecvent. Sora mea si-a adus aminte ca ii era foarte rau, la fel ca Monicai, cica si pe ea a dus-o mama pe la doctori crezand ca are apendicita sau ceva la bila, cum am facut si eu cu Monica.
Ce ma bucura in schimb este ca nu are absolut nimic in timpul cm, nu o doare nimic, macar atat.
In alta ordine de idei eu i-am scris biletel sa nu faca sportul daca s-a nimerit sa fie in primele 3 zile. Poate n-ar trebui sa fac asta, voi ce credeti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

De ce sa nu faca sportul? Parerea mea e ca atata timp cat nu are stari de rau, dureri, sa fie considerata o stare normala si sa isi vada de viata in mod normal. Nu suntem "bolnave" ci doar intr-o "alta perioada" .
Doamne, ce repede s-a intamplat...Eu cred ca am fost intarziata rau la aproape 14 ani...Ce ziceti voi ma va face sa am o discutie serioasa cu Matei. Nu cred ca stie toate amanuntele de genul asta (sau macar nu de la mine), nu de alta dar sa nu faca vreo gafa pe la scoala.
Fetelor, cum trece timpul asta....Parca acum discutam de alaptat si diversificare, ce pampers time mai bine....si acum am ajuns la pasul catre adolescenta.

Mergi la inceput

Anya tind sa cred ca nu exista un motiv fizic foarte serios. Dar are niste stari de "nu foarte ok" fara explicatii. Ma rog imi imaginez si eu ma simt "nu stiu cum" in prima zi, fara sa ma doara nimic . Sincer in prima zi, abia ma tarai pana la job, daca m-ai trimite sa fac sport te-as injura
N-am zis dar pana acum a tinut-o cam 6-7 zile cm, de-asta am precizat "in primele 3 zile", in ultimele da, face sportul, nici eu nu vad problema. Tinand cont de faptul ca la inceput nu vine regulat (pana acum o data la 3 luni) si ca fix la inceput e cel mai rau (transformari hormonale) am considerat acceptabil sa nu faca sportul practic de 2-3 ori pe semestru .
Tind insa sa cred ca de la anul voi insista sa-l faca, ma rog ma mai orientez si eu dupa altii ...ca daca va avea colege care nu vor face, nu va vrea nici ea ...

Da, Anya si eu am avut epifanii de-astea, cum eram eu cu bebe mic pe dc ...

Mergi la inceput

Cum v-ati descurcat cu greierasii? Ma refer la punctul c. Fiica-mea nu a fost la concurs, dar ne-am uitat pe subiecte. Baremul pentru punctul c mi s-a parut greu de indeplinit strict sub forma lor. Nu stiu daca se accepta si alte rezolvari sau explicatii sub alta forma. Sau mai degraba depinde de comisia de corectare daca acorda sau nu toate punctele.
In rest, subiectele mi s-au parut ok, nu au fost dificile.

Cand se ia vacanta ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Fiecare cu "greierasii" lui . Eu pot sa-ti zic cum a fost la meciul de baschet Slam-Laguna sau la concursul de inot de la Izvorani.
Ce concurs a fost? (sa caut si eu subiectele)

Mergi la inceput

Nastasescu de mate.

Mergi la inceput