Clasa a IV a : 2012 - 2013 (1)
Raspunsuri - Pagina 11
sorana spune:
Lory am auzit de suplimente dar pana acum n-am auzit la copii, doar la adulti.
Eu m-as feri de asa ceva.
La copil nici macar n-ar intra in discutie, categoric nu.
Ma rog, niste vitamine si minerale poate dar numai dupa consultarea unui medic, exista supradoza de vitamine si nu e placuta ...
Sabina spune:
Nici eu n-am auzt de suplimente. Bine, eu nu stiu decat putin din lumea gimnasticii, unde cu siguranta nu se practica.
dar daca ma uit la fetitele noastre de la gimnastica, niste prapadite fata de colegele lor americance de pilda, ma duce gandu la ceva proteins Bars pt cele din urma :D
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
anya spune:
Baietii mei fac amandoi sport de performanta si inca nu am auzit de asa ceva. La karate, baschet si inot. Ce sport face copilasul? La 8 ani suplimente? Celui mic (7 ani) i-am dat niste laptisor de matca in iarna trecuta, pentru intarirea imunitatii, dar suplimente de alt fel - nu.
anya spune:
Sambata a fost Matei la prima zi de nastere din serie . A dus o geanta cu Monster High si uite impresia:
http://www.facebook.com/home.php?clk_loc=5#!/photo.php?fbid=412539278799940&set=a.412538292133372.98009.100001316156770&type=1&theater
Multumesc pt sfaturi. Mai am de luat zilele astea un cadou.
loryi1974 spune:
Inot, la unul din cluburile cunoscute care participa pe la competitii. I-a spus ceva de genul "va merge in cantonamente gratuite bla bla bla, dar, sa stiti, face efort si va trebui sa ia suplimente". Copilul arata bine, e sanatos si nu ar prea vrea sa mearga pe drumul asta cu suplimente etc. Mai ales ca el sta foarte bine si la scoala.
Acum, eu nu stiu ce inteleg ei prin suplimente, nu cred ca se referea la refacerea dupa concurs. Habar nu am daca exista vreun medic care sa prescrie in functie de caracteristicile fiecarui copil.
Eu in locul ei nu as merge pe acest drum.
anya spune:
Si eu am piticul la inot, la performanta, doar ca nu face de prea mult timp. Pana acum n-am auzit. In weekend merg cu el la concurs, la Izvorani si poate am ocazia sa intreb vreun parinte de copil mai mare si cu experienta. Da-mi si mie pe pm la ce club e (presupun ca nu vrei sa faci public pe DC).
loryi1974 spune:
Ce mai faceti ?
Fiica-mea a dat evaluari si lucrari cam la toate materiile, inclusiv la geografie si stiinte.
La romana a trecut de fragmentul din "La Medeleni", a citit si primul volum de altfel intre timp ca "sa stie si ea mai multe, nu doar ce e in manual":), la mate aduna si scade de zor numere de 5 cifre si afla termeni necunoscuti. Nu a mers deocamdata la niciun concurs, dar in luna noiembrie nu ma scapa.
O simt mai responsabila, isi face repede temele si vrea sa aiba caietele frumoase :)-eu nu am tinut niciodata la acest aspect, i-am spus doar sa aiba scrisul inteligibil si bine am facut. In acelasi timp, incep sa se manifeste caracteristici ale pubertatii, fizice si psihologice, dar intram in faza asta cu o relatie buna intre noi.
In continuare, cel mai bine ii este daca se afla intr-o competitie pentru ceva. Dar este si sociabila, de aceea nu devine nesuferita. Se integreaza usor in orice grup, ceea ce imi va fi util in viitor.
Edit: ati auzit ceva de olimpiade?
Bafta celor care merg sambata la concurs !
Sabina spune:
noi am bolit in familie, eu inca rezist, dar sotul a facut conuunctivita de rigoare exact duminica, si cum eu nu am carenet am stat pana marti la busteni si am ratat pregatirea de la Spiru.
. Acu bietul barbat tuseste de zor . raceste fff rar, si atunci grav.
Si Sofia a dat tot felu de teste, la mate le-a dat 10 exercitii si probleme(in total,)tot cu nr mari de adunat si scazut samd si la nr 8 a capitulat, dupa ce a trebuit sa duc munca de lamurire sa le scrie totusi, ca a zis ca e o tampenie sa i se dea asa ceva :D
Le-a scris doar pt ca aveam o invitatie la Hotel Transilvania. o avanpremiera la AFI, noi n-am fost niciodata la film amandoua, ea niciodata la cinema, nci 2D nici 3D, asa ca a fost o experienta f faina pt amandoua.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
sorana spune:
Si noi teste peste teste, deja au dat 3 teste la romana - cate note le trebuie frate?
Nu mai zic geografie, istorie, 2 teste la mate, au deja 2 note la italiana (1 test + 1 ascultat).
La romana la medeleni, la mate adunari si scaderi.
Noi am fost la evaluari, mergem si sambata apoi pauza pana la engleza, prin noiembrie.
Mie mi se pare ca noi suntem deja in adolescenta . Ma adaptez greu schimbarilor hormonale datorate aparitiei cm - are toane, ba e foarte pisicoasa, ba e nervoasa de nu te intelegi cu ea, ba e calma, ba plange, etc. Noi practic trecem prin asta cam de anul trecut, schimbarile astea de stare dar si manifestari fizice (dureri de cap si burta, stari de rau general) au aparut cu cca 6 luni inainte de aparitia cm.
Per total sper sa supravietuim, ea este, de fel, o tipa echilibrata si se adapteaza si ea cum poate situatiei .... Eu o pup si ii dau ciocolata si asta e, trecem peste
happiness spune:
Buna! Am fost si noi la Evaluare Limba romana si am obtinut(doar) 91 p...Nu inteleg unde a gresit atat de mult, dar cred ca totusi la compunere. Inca nu are un stil bine format si nu se exprima elevat, ca sa zic asa. Speram ca la mate sa fie mai bine.
In rest, nu avem inca note in catalog. Azi au dat autodictare("Rapsodii de toamna") si dictare, ieri test la stiinte, urmeaza la istorie si geografie din nou.
Eu astept deja vacanta...Un sfarsit de saptamana linistit va doresc! :)