Hai Ned Dana!Bv Gabi Kimmy Aruba Tamys!(53)
Raspunsuri - Pagina 20
ilenutza spune:
Chiar acum citeam ca in primele 3 luni bb nu trebuie lasat sa planga, ci luat in brate, linistit.Astfel vor plange mai putin dupa aceea pt ca invata ca cineva are grija de ei.
Nu e vb de care pe care sau educatie la o varsta asa mica.
Fleur dar tu nu alaptezi in "public"? Te poti acoperi cu ceva subtire.
Ile , mami de V si A ,
Ca_Mila spune:
Daconst am crezut ca ai nascut, eram disperata ca doar eu am ramas in urma.
Am fost azi la dr. nimic nou, asteptam. Acum seara am observat ca am eliminat ceva, poate era dopul nu stiu, ceva gelatinos si mi-a curs un lichid cu urme de sange prin el. Contractii nu am inca, le astept cu nerabdare, in momentul cand am 4-5 contractii pe ora il sun pe dr. Am inteles ca lichidul amniotic trebuie sa fie transparent nu cu sange nu?
39+
ali24 spune:
dana ,fleur mersi
dana si eu am crezut ca ai nascut
ilenutza mersi de informatie.interesant.
ioana tinem incontinuare pumnii sa iesiti cat mai repede din perfuzii si sa mergeti si voi acasa
camila si eu stiu ca lichidul nu e cu sange,dar cred ca dopul da
va pun un link ce mi s a parut interesant despre decalotat la baieti
http://www.pediatrucluj.ro/2012/03/28/fimoza/
michelle1981 spune:
Porumbita - la mine s-au vazut efectele cu Hepathrombinul dupa 2 zile de folosit intens (dusuri reci si apoi Hepathrombin). Nu s-a retras dar macar nu ma mai doare.
Dana - poate nastem in aceeasi zi
Multumim de urari
Mie mi-a cazut iar plomba pe care mi-o pusesem nu demult, off, si nici nu mai am cand sa o pun ca luni la 10.30 trebuie sa fiu la spital :(:(
Am pregatit hainutele, sotul le-a calcat. I-am lasat pregatit in pungute haine pt Bianca, cu ce sa o imbrace la gradi, pe zile, cu schimburi Mai trebuie doar sa ii faca coditele
Maine mai am de facut mancare sa aiba pe 2 zile, sper eu sa se descurce, mai mult am emotii pt ei, nu pt mine
Nu am cumparat pampers, biberon, lapte praf, o sa se ocupe sotul pana joi..
Hai Ned!
Hai Ca-mila!
Hai Dana!
Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/ffa0jvmdze07utwv.png" target="_blank">Bianca Maria (04.08.2010) si www.pregnancy-duedate.com/tickers/rinqxxxvmaz2dwoj.png" target="_blank">38+ cu
AMR 2 zile
Biribu spune:
buna fete, la voi e dimineata asa ca las o cafea aici ...
Asa, deci Dana si CaMila au nevoie de ceva incurajari
Ali nu cred ca e vreo problema cu solarul sau mersul la strand. insa eu sunt impotriva solarului oricum, la cite cancere de piele vad
Cit despre plinsul bebelui, uite ma declar total impotriva si sunt gata sa trag de urechi pe oricine
Cum sa-l lasi sa plinga ca poate tace?? ca nu ajungi la el in secunda unu e o treba, pe cind a-l lasa sa plinga intentionat e cu totul altceva.
Bebeii astia nou-nascuti intra in lumea noastra plina de necunoscute si singurul ajutor si entitate cunoscuta esta MAMA. plinsul este singurul lor mod de a comunica ceva, ca e foame, discomfort, dor de mama, oboseala, sau macar ca-i maninca nasul (vorba unei foste colege de odisee )
Nu pling din rasfat - sa fim seriosi ca ei nu vad mai departe de lungul nasului, chiar credeti ca stiu ce e ala rasfat?? Da, ajung sa priceapa ca daca pling vine mama sa-i salveze, ceea ce e foarte bine dealtfel, face parte din dezvoltarea lor psihica sanatoasa si atasamentul securizant fata de mama.
Nu vreau sa supar pe nimeni dar uite eu nu cred ca trebuie sa ne plasam in tabere adverse - bebe e inamicul care nu ma lasa sa dorm, ma suge de ma seaca, nu mai pot sa fac nimic fara el.
Sa stiti ca stiu perfect cum e ca am trecut si eu prin asta la primul copil, de asta am si zis ca adaptarea cea mai grea mie mi s-a parut de la 0 la 1 copil. Trebuie sa-ti reprogramezi cumva creierul pt ca asta e realitatea, viata ca mamica nu va mai semana niciodata cu cea dinainte de avea copii. Insa bebe simte iritarea mamei si e in consecinta nelinistit, iritabil si mult mai solicitant. cu cit e mama mai calma si ii ofera atentia neconditionat la inceput, cu atit va avea un bebe mai fericit si mai linistit, asta pe pielea mea am invatat-o.
Nu se poate vorbi de program in primele luni, asta e realitatea, cu cit o acceptam mai repede, cu atit mai usor ne este. Ce sunt in fond 2-3 luni (desigur nu toti copii sunt la fel, la unii e mult mai repede) de oboseala, dar atit de importante pt dezvoltarea puiului de om? Mai conteaza ca nu dormi decit 1-2 ore cind dimineata iti trintesc un ditai rinjetul?
Sfatul meu e sa uitati pina una alta de curatenie, gatit, ocupati-va de bebe pt ca restul poate sa astepte, nu se darima casa daca nu e praful sters sau rufele calcate. dormiti cind doarme el, apelati fara scrupule la ajutorul celor din jur si trece perioada mai grea destul de repede, o sa va fie tare dor de momentele cind era o giza mica si neajutorata .
Laura32 spune:
Biribu , felicitari pentru text , foarte frumos si adevarat ... foarte buna cafeau ...multumesc .
Raportam o noapte usoara , cu putine treziri acum am brea sa facem ceva prin pampersi sa vedem daca si reusim
Va pupicesc
Mami de Andrei ( 3 Iulie 2012)
Fleurdelise spune:
Buna dimineata si de aici, la miezul noptii... Dau si eu o cafea aburinda (apropo, beau una zilnic, inca din spital, unde mi se servea la micul dejun)
Eu bantui prin casa, bb doarme de la 9 aproape neintors, am mancat, am facut dus, am citit, m-am muls. Adevarul e ca mi-e urat...eram obisnuita cu prezenta colocatarului aproape in fiecare noapte, ca el e cam insomniac. Eh, asta e, ma obisnuiesc eu pana la urma, si atunci numai bine trece luna "sola cu bb".
Biribu, adevar ai grait... eu, daca ma plang, imi fac mea culpa, e doar un reflex al oboselii inerente...ce am altceva de facut decat sa-i ofer toata dragostea si atentia bb-ului lunile astea...ca de la 8 luni, halt, voi reincepe serviciul si va fi mai greu pentru el, la cresa.
Si daca tot sunt aici, sa va intreb pe voi mamici:
- mai beti ceai de lactatie, pana cand se recomanda. Eu zic ca am lapte destul dar nu pot aprecia cantitatea, ma mulg lejer 100ml si apoi suge si bb. Dar nu vreau doamne fereste sa fac ceva sa se reduca lactatia, am baut ceai din ziua 0.
-ce fel de tetine folositi la bibe, silicon sau latex. Am trecut la silicon si poate e doar o impresie dar inghite parca mai putin aer si impicit mai rar colici
-lactatele mancate de mama care alapteaza, pro si contra? M. Bilic zice ca alimentul esential al mamei e laptele de vaca, altii ca lactatele dau colici si bubite la bebei
- a,si vreau o cura de slabit ca stagnez cu kg si vreau sa ma fac bela si un pic mai supla luna asta. stiu ca s-a mai vb de asta...m-ar interesa idei de meniuri zilnice.
Va pup, cred ca dau o raita pe picasa sa pun cateva poze cu noi in parc.
Mami de Eric Ioan (21.06.2012)
"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)
Biribu spune:
eu sunt insomniaca la ora asta, copiii dorm
Fleur sa nu se inteleaga ca nu trebuie sa ne plingem, pai cum nu, daca nu aici unde ?? nesomnul e chiar cel mai mare chin si pt mine, nu ca sunt vreo fericita cind nu dorm, sa fim seriosi . atita ca stiu ca nu va dura o vesnicie, e o etapa si aleg sa ma bucur de frumusetea etapei - ca e tare tare frumosa, mie asa mi se pare. piticul meu scoate niste gingureli mai nou de ma topeste de fericire
despre ceai de lactatie - eu il beau si m-am obisnuit asa tare cu el ca imi si place
lactate - am scos cam tot, exceptind ceva unt zilelel astea si i-a trecut eruptia, era tare urita acuma nu stiu, o sa incerc peste citeva zile sa maninc din nou ceva iaurt si vad daca ii reapare, asta e.
tetine - al meu vad ca e ok cu cele de silicon, insa ceilalti copii nu au vrut de silicon sub nici o forma si am mers pe latex - nu au avut vreo problema cu ele, nu cred sa fie vreo legatura cu colicii.
regim - spinos subiect vorbeam si cu Diana ca facem o adaptare de Dukan, vad ca merge incet incet. ex azi - omleta, ciorba de vitel, piept de pui cu salata verde, capsuni, caise, pepene. cam asta.
Laurici
Porumbita - ma intorc la munca in septembrie din pacate, cred ca o sa mor de dorul lui
ilenutza spune:
BIRIBU, felicitari pt text
Cum de te intorci asa rpd la serv
? Ce faci cu piticii?
Ile , mami de V si A ,
freedelia spune:
Sunt terminata!!! Coleman a abut nevoie de operatie, i-au pus o placa si suruburi, nu o sapoata folosi piciorul in jur de 2 luni a fost groaznic, ieri l-au operat si dupa operatie, la catevaore avea niste dureri cumplite. A venit o prieena sa stea cu copiii si m-am dus acolo, cumplit de frustrant, anestezista era Chinezoaica si ei pur si simplu nu prescriu almante suficiente. Doza lui de morfina, recomandata de un doctor strain, era de 10 mg si ei ii dadeau doar 2 mg si nu ii facea nimic, era complet lucid si il durea de innebunea. Asa ca dupa ce m-am rugat de ei, am tipat, am amenintat timp de aproape 3 ore, am aranjat tansferul la alt spital. Asta in conditiile in care el nu avea gips pe piciorul operat, asa ca si cea mai mica presiune putea rupe ce pusesera inauntru. Efectiv, cat am condus spre spitalul celalalt, imi tremurau si mainile pe volan si picioarele. Asa mi-am petrecut noaptea, la 3 m-am culcat, am dormit cateva ore, iar acum sunt cu picii pe aici, am vorbit cu Coleman, e mai bine, a dormit bine, o sa mergem la el mai tarziu...
Nu stiu ce o sa ne facem, ca tre sa ne si mutam iar el nu are voie sa faca nimic, iar eu sunt la capatul puterilor...
Am citit ce ati scris -- sunt si eu, evident, 100% impotriva lasatului copilului sa planga, eu sunt mereu cu copiii in brate, la tzitzi cand vor, iar copiii mei au fost mereu multumiti, linistiti...
Tre sa fug la bebe