Poll Desprecopii.com - Referendum iulie 2012
Ce veti face la referendumul de suspendare a lui Basescu?
Sanatate si o zi cu soare va doresc!
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
Intrebare sondaj:Poll Desprecopii.com - Referendum iulie 2012 |
Raspunsuri
eumada spune:
Neata..voi fi in comisie....
Edit: nu voi vota,pentru ca nu are rost.Oricum referendumul va fi invalidat.Nu are sens.De data asta.
alinuk spune:
sunt indecisa
daca voi merge la vot... voi vota impotriva nerespectarii regulilor elementare ale statului de drept
(am aceasta opinie bazandu-ma in primul rand pe feeddbackurile internationale!!)
Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (3 ani) si Teo voinik (5 ani)
vacantele copilariei...
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................
Deceneus spune:
@Alinuk - ambele variante sunt ok.
In orice varianta fiecare pierde si castiga.
Daca Basescu se intoarece la Cotroceni PDL-ul va fi sanctionat de electorat la alegerile parlamentare. Electoratul vrea echilibrul puterii partidelor, si nu va da voturi PDL-ului pentru ca are deja un avantaj la Cotroceni.
Daca Basescu va pierde la referendum, electoratul va da PDL-ului un vot de consolare si pentru echilibrarea partidelor la putere.
Externalizarea conflictului la Bruxelles poate avea efecte benefice pentru justitie, prin presiunile de la Bruxelles pentru independenta justitie.
Concluzia la cat mai multe conflicte si de dorit sa fie cu ecou internatioanal.
Ar fi bine sa avem alegeri la 3 ani, pentru ca atunci electoratul ar regla situatia mai frecvent.
Mickyyy spune:
Nu merg la vot, indiferent cat va fi prezenta anuntta de BEC inante de inchiderea urnelor, si indiferent care va fi mesajul lui Traian Basescu.
Motivele le-am expus si cu alte ocazii.
Mi-a fost suficient sa ascult azi discursul PRESEDINTELUI interimar al romaniei, la mitingul de la iasi, unde o gasca de falsi revolutionari, cadre militare disponibilizate dar si oameni simpli aplaudau frenetic (la propriu, cu mainile in aer, la comanda data de la microfon) ineptiile spuse acolo! Nu vreau ca tara sa incapa, fie doar si interimar, pe mainile acelor mincinosi perfizi!
Daca 50% din oameni sunt deja de partea lor, oricum nu mai conteaza votul meu impotriva, asa ca la ce bun sa merg? Sa piarda Basescu onorabil?! Thanks, but no thanks!
Prefer sa revina cu un scor indecent, asa ca nu voi merge la referendum!
b.nica spune:
Ca sa ma explic pt. optiunea declarata, nu votez impotriva suspendarii lui Basescu din admiratie pt. acesta ci pt. ca sunt revoltata de modalitatea prin care Ponta si Antonescu au incercat sa acapareze puterea fiind impulsionati de niste penali care tremura de frica de cand Nastase si Vantu au fost legati!
Actiunile in forta facute de niste persoane DUBIOASE nu pot sa ne asigure siguranta si onorabilitatea conducerii acestei tari!
lucialu spune:
Incepe sa se contureze un curent cel putin pe DC, care pe mine ma stupefiaza. Mai ales cand vine de la oameni care au protestat la propriu contra unor masuri luate de Basescu-PDL.
Acest curent este "nu merg la vot ca forma de boicot impotriva violatorilor (si mincinosilor ) statului de drept".
Parlamentul a decis sa il suspende pe Basescu. A avut majoritate deci a putut sa o faca. Ceea ce s-a demonstrat ca e perfect constitutional. Unde se afla dp meu dv perfidia? La CCR, care prin avizul ei a dat o motivare politica, pacloasa, cand a spus ca motivele pt care el a fost suspendat nu demonstreaza ca Basescu ar fi incalcat grav Constitutia, cu toate ca ccc Constitutia nu specifica limpede care ar fi faptele grave de incalcare a ei. Oricum, mie mi se pare de doo lei sintagma "a incalca grav Constitutia", cand deja incalcarea ei este grava.
Oricum am da-o, cert este ca stimabilu' a fost adus in fata poporului. Si pt ca in urma alegerilor locale majoritatea s-a exprimat in sensul ca NU MAI VREA PDL-ul la putere(si implicit pe Basescu, adevarat), deci e previzibil ce ar putea urma, sustinatorii acestuia au gasit cea mai odioasa "gaselnita" de a convinge oamenii de bine( cu carte si bine intentionati) : apararea statului de drept.
Pe ei ii inteleg, dincolo de puterea mea de intelegere de a sustine un dictator( si de ei mi-e frica pt asta), ii inteleg cand aleg varianta fuga sub fustele neintrunirii cvorumului e rusinoasa, dar sanatoasa. Insa pe cei care nu tin cu Basescu dar apara statul de drept nu pot sa ii inteleg. Cand singura forma de boicot autentica si corecta ar fi prezentarea la vot si optiunea stampilarii in dreptul casutei NU. Pt ca ea exista. Eram de acord cu neprezentarea la vot justificata doar dc exista un singur raspuns care sa sustina doar decizia Parlamentului. Deci, de inexistenta unei alternative. Daca nu mergeti la vot, inseamna doar ca il sustineti pe Basescu, nu are nicio treaba cu statul de drept.
Pe langa acestea, well e dezonorabil sa ii asiguri o sansa de a-si duce mandatul pana la capat prin neprezentare la referendum. Exista sansa ca ft multi sa opteze pt demiterea lui. Nu ma intereseaza ca cei care il sustin ii fac un deserviciu, riscand sa-i asigure o demitere umilitor dedetasata. Insa dc nu va fi demis pt ca nu a fost atins acel prag "artificial"(citez chiar din stimabilul) cerut de el si catalogat tot de el in 2007 ca fiind o forma de discriminare a celor care se prezinta la vot , inseamna ca tara asta nu va avea sanse la liniste in urmatorii doi ani si ca ce a fost in strada in iarna s-ar putea sa fie nimica.
Mickyyy spune:
Sorry ca postez aici, poate sunt si alte persoane interesate de voluntariat ca observator la alegeri.
www.becreferendum2012.ro/DOCUMENTE%20BEC/Hotarari/Hot.%20nr.4.pdf" target="_blank">informatii oficiale
Eu am de gand sa particip ca observator din partea celor de la Noua Republica. Actiunea e de pur voluntariat (neremunerata) si pentru a putea fi observator din partea lor mi-au spus ca trebuiesc indeplinite 2 conditii: sa am drept de vot si sa nu fiu membru de partid. In caz ca mai sunt persoane interesate, putinele detalii pe care le am si eu acum, vi le pot da PM.