Gravidute cu tromobofilie -cap 21-
Raspunsuri - Pagina 9
MeAlex spune:
Ardna, Clexane si Femibion iti pot salva bebele cand ai trombofilie.
Leutzica, am inteles ce zici tu, doar ziceam de mine ca am avut scrisoare medicala, dar ea a ramas la dr. de familie, iar reteta a ramas la farmacie, deci eu nu mai am nicio hartie. Dar vor citi gravidutele si vor raspunde ele. Gestul tau e foarte frumos!
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 11 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
Mihaelafalt spune:
Citat: |
citat din mesajul lui leutzica Buna fetelor! Intru si eu la voi cu o intrebare si imi cer scuze ca poate sunt mai pe langa subiect, dar am postat si la topicul de donatii si...nici o reactie. Asadar: vrea careva 10 doze de clexane 0.6? Mie mi-au ramas cum am facut tratament in sarcina si nu am ce sa fac cu ele. Ar fi pacat sa se piarda. Nu vreau nimic, doar sa-mi arate persoana care le vrea o reteta, ceva...Puteti sa-mi lasati mesaj sau imi trimiteti mail... In alta ordine de idei, va doresc sarcini usoare si bebei sanatosi si la termen! Va pup! Mami de super baietel |
Daca nu te deranjeaza si gasim o modalitate de a ne intalni sau de a le trimite prin autocar, posta le vreau eu.Am scrisoarea medicala de la doctorul ginecolog cum mi-a dat sa fac, bine acum fac de 0,4 dar ma gandesc ca in masura ce creste sarcina o sa trebuiasca sa maresc doza.
Si eu am cautat foarte mult prin oras la mine si in sfarsit am gasit in judet.Eu o sa vin la Bucuresti cand vine doamna doctor Uscatescu din concediu si poate ne intalnim atunci, sunt duspusa sa le si platesc numai sa am acolo sa nu imi trebuiasca cand caut.
Sper ca bebe sa fie bine, am asa emotii in seara asta merg la eco si saptamana trecuta era mai mic cu o saptamana decat ultima menstra si nu ii batea inimioara, azi sper sa vin bucuroasa acasa.
7+
Doamne ajuta-ma sa trec peste pierderea suferita si da-mi bucuria ca intr-o zi sa-mi tin copilul in brate.
MTHR C677T homozigot, Mutatia factorului XIII heterozigot, proteina c si s marite (tratament cu clexane 0,4 aspenter 1 la 2 zile, femibion 1, magne b6, acifol, cetebe, arefam si nospa)
O sarcina pierduta la 6 saptamani si o sarcina extrauterina tratata medicamentos
suzieq spune:
Irina, eu nu am stiut niciodata cum stau cu valoarea IR-urilor, urmarea la eco ca bebele sa fie in grafic, sa nu aiba retard de crestere si discutam cu medicul ginecolog daca modificam ceva la tratament, atat. Eu am avut 0.6 de ka inceput pana la final de sarcina si sunt slaba, dar ma apropiam de 60kg si medicul asa mi-a recomandat. Eu zic ca daca bebe e in grafic sa nu-ti faci griji.
Ardna, mie pt un MTHFR homozigot dr U nu mi-a dat clexane, dar mi-a recomandat medicul ginecolog. Despre injectii....eu nu am reusit sa-mi fac singura nici macar una, mi le-a facut sotul timp de 9 luni.
ardna11111 spune:
Eu acu mai am o spaima...citeam ca mthfr-ul se asociaza si cu o cantitate scazuta de acid folic sau metabolizarea lui dfectuoasa. Acidul folic te ajuta in defectele de tub neural=spina bifida. Eh...asta nu inseamna ca am sanse ca copilul meu sa se nasca cu maflormatia asta? (Doamne fereste)
UM 26-04-2012; DPN 31-01-2013 15+
MeAlex spune:
Ardna, daca nu iei Femibion, ar trebui sa incepi. Se recomanda in caz de mutatii de MTHFR.
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 11 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
irina21 spune:
Mihaelafalt stii cumva cand se intoarce din concediu dna. Uscatescu?
29
_
FVL-heterozigot, MTHFR (A1298)-heterozigot, antitrombina III - deficit
3 sarcini oprite in evolutie: 13 s, 6 s, 9 s
Tratament: Clexane 0,4/zi; Thrombo Ass de 75 mg - 1/zi, Magne B6 1/zi, Elevit - 1/zi, Vitamina C 200 mg/zi, arefam 200 mg-1/ zi, nospa 1/zi
tonirro spune:
Buna! Urmarirea d-dimerilor in sarcina este o alternativa mai ieftina si mai rapida a anti FX-a-ului. Si recoltarea si interpretarea anti FX-a sunt inca dubioasa la noi, scumpe si/sau dureaza foarte mult. Parerea mea este ca cel mai bine este ca din 2 in 2 saptamani sa urmaresti ecografic sarcina, si o data pe luna sa faci analizele de coagulare si d-dimerii (costa toate in jur de 150 lei). Eu una am recoltat anti fx-a in aceeasi zi, la interval de 30 minute si la Synevo si la Fundeni. Rezultatele s-au batut cap in cap; e adevarat cel de la Fundeni a venit in aceeasi zi, cel de la Synevo la vreo 14 zile. Clexane isi face "treaba" pana la placenta, el netraversand bariera placentara. De la placenta la bebe e "treaba" aspenterului. Lucreaza impreuna, se completeaza nu se inlocuiesc. Alegerea de a merge doar pe aspenter, doar pe Clexane sau de a le lua pe ambele trebuie facuta luand in calcul toate datele: varsta gestationala si dezvoltarea sarcinii, valorile IR-urilor (la peste 20s de sarcina), D-dimerii si testele de coagulare, eventuale sangerari si cauzele lor. Aspenterul se intrerupe cu vreo 5 zile inainte de nastere, Clexane cu vreo 24 de ore inainte (el iesind din organism in 12 ore de la administrare). Tratamentul cu heparine cu masa moleculara mica se face la intervale orare mai mici, nu la 24 de ore, (tocmai pentru ca au timp de injumatatire la 6 ore (parca) si dupa 12 ore esti "pe cont propriu" pentru inca 12 ore). In cazul gravidelor se face acest "compromis" al injectarii o data /zi pentru a evita disconfortul injectarii la 12 ore (mai ales ca majoritatea face tratamentul preventiv) dar sunt persoane care chiar au evenimente trombotice in sarcina (si d-dimerii avertizeaza in acest sens) si atunci, injectarea la 12 ore este una din solutii. Din pacate eu am aflat tarziu de aceasta posibilitate, cand bebelusa mea era deja mult ramasa in urma si nu a mai putut recupera. Parerea mea este ca ecografia e sfanta (mai ales completata de masurarea IR-urilor si d-dimeri). Va doresc multa multa sanatate, incredere in voi si sa veniti numai cu vesti bune! pe toate!
tonirro spune:
Despre Brigit Brigit este bine, bebelusii ei sunt bine, papa prin furtunas lapte de la mama lor, nu mai sunt intubati si nu mai au perfuzii. S-ar putea sa ma repet, imi cer scuze. Acum cateva zile ajunsesera la greutatea pe care au avut-o la nastere, deci se fac mari . De acum Brigit are nevoie de rabdare si lapte pentru ca bebelusii cresc, asta e treaba lor . Ce sa zic, rad ca proasta cand ma gandesc la Brigit si la bebeii ei pentru ca recunosc, mi-a fost foarte foarte frica. Alex te tot pandesc, sa nu ratez vestea!
Mihaelafalt spune:
Irina din cate am inteles pe 27 vine din concediu.
7+
Doamne ajuta-ma sa trec peste pierderea suferita si da-mi bucuria ca intr-o zi sa-mi tin copilul in brate.
MTHR C677T homozigot, Mutatia factorului XIII heterozigot, proteina c si s marite (tratament cu clexane 0,4 aspenter 1 la 2 zile, femibion 1, magne b6, acifol, cetebe, arefam si nospa)
O sarcina pierduta la 6 saptamani si o sarcina extrauterina tratata medicamentos
emilia.m spune:
Buna fetelor, vin si eu la voi ca am MTHFR heterozigote. Momentan sunt in 6 sapt si 3 zile si bebe ecografic arata de 5 sapt si 6 zile deci 4 zile in urma.
Iau Aspenter (1/zi), Medyn si Elevit (alternativ), Acifol 1/zi, Euthyrox 1/zi, Vit C cu Zinc (1 la 2 zile) si astept cu sufletul la gura sa se intoarca Uscatescu din concediu sa vad daca imi da Clexane sau ma lasa pe Aspenter. Vorbeam cu MeAlex si-i ziceam ca m-as apuca de Clexane de capul meu fiindca ma tem sa stau sa astept pana pe 27 cand se intoarce Uscatescu dar as vrea sa mai fac o eco inainte sa iau o decizie clara asa ca m-am programat pentru marti la un alt ginecolog decat cel care imi urmareste sarcina din cauza ca al meu este in concediu de odihna pana pe 11 septembrie si sper ca si acesta la care merg acum sa imi faca eco pe loc sau sa imi dea trimitere la eco pentru a doua zi (miercuri).
6+
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, MTHFR C677T si A1298C heterozigote