Gravidute cu tromobofilie -cap 21-

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioana_55 spune:

Irina, ziceai ceva de Medsana. Am incercat si eu sa fac o programare la dr. U la Medsana dar dureaza in jur de 2 luni, e aglomerat, si mi s-a spus ca nu pot plati nicio taxa de urgenta sa intru mai repede. Poate daca le spui problema ti-ar gasi un loc, sau poate merge verisoara ta la Fundeni... Bafta

11+ Multumesc Doamne
PAI 1 homozigot, MTHFR A 1298 heterozigot si Factor XIII heterozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Musette_1982 spune:

Toni, multumim de vestile de la Brigit. Ma bucur enorm ca sunt trei luptatori. Am fost duminica cu gandul la ea si am intrat astazi cu un pic de teama ca sa fiu sincera, doar ca sa vad daca sunt ceva noutati.
Pup bebelashii si mai da-ne vesti cand mai ai.

MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament postnatal: Fragmin 2500+5000/zi, Medyn forte, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000
mami de Marin Constantin nascut pe 24.05.2012, la ora 06:10

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Fetele, va pup cu drag, imi pare rau ca nu am timp sa scriu si aici, doar la odisee, insa voiam sa va anunt ceva (am scris la odisee):

"Fetele care ati facut Clexane, Innohep si altele asemenea pt. trombofilie in sarcina , etc. poate puteti face osteodensitometrie, de ex. eu o sa fac in Bucuresti la clinica Medicales (pt. una sau doua zone de coloana se poate cu trimitere de la reumatolog pe baza de trimitere de la medicul de familie si costa 55 lei), pt. ca am facut azi implant ca nu mai aveam masele deloc pe partea stanga jos si imi nenoroceam gingiile (mi-au cazut 2 pivoti - s-au rupt - in sarcina ) si s-a speriat doctorul de cat de poros e osul si a zis ca e semn ca poate fi in tot corpul asa. Poate de-aici si durerile de spate de dupa cazatura, ca in afara de disc deshidratat, nu se vedeau alte semne de trauma la RMN.
Clexane putea sa ne dea trombocitopenie sau/si osteoporoza. Nu stiu, poate aveam dinainte si nu am stiut, iar Clexane doar a accentuat, noroc ca la bebe nu ajungea Clexane, nu traversa placenta.
Eu o sa fac la tot corpul, cred, costa in jur de 200 lei, dar la tot corpul nu deconteaza partial casa de asigurari."

Ma rog, faceti la ce clinica vreti, numai sa nu fie din aia doar la calcai.

mami de Miruna Sanziana (02.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

Buna, donez 3 cutii clexane 0,6, expira in septembrie si o cutie clexane 0,4, expira in decembrie.
Cine doreste imi poate trimite PM.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_55 spune:

Fetele, am si eu o dilema - problema sa-i zic asa

Am luat analizele de la D-dimeri si mi-au scazut fata de luna trecuta cu aproape 100 de unitati (de la 275 la 184).
Nici dr. nu si-a explicat, stiam ca in sarcina cresc progresiv. Acu, ce sa zic, ma bucur ca se incadreaza in interval dar sunt si ingrijorata fie de corectitudinea rezultatelor fie sa nu am eu vreo problema.

A mai patit cineva asa ceva sau stiti macar ce ar putea insemna?

11+ Multumesc Doamne
PAI 1 homozigot, MTHFR A 1298 heterozigot si Factor XIII heterozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardna11111 spune:

am fost azi la dr (mutatia a1298c homozigot) insa nu mi9-a dat clexane ci doar aspenter...parca mi-e si teama sa stau fara clexane...a zis s fac ecografia morfologica sa urmaresc insertia cordonului pe placenta si placenta sa nu fie imbatranita si daca totul e ok n-ar avea sens sa-mi dea clexane.Voi ce parere aveti? mi-a dat aspenter, femibion,acid folic

UM 26-04-2012; DPN 31-01-2013 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mami_de2 spune:

irilac nu cred ca ce ai vazut tu pe foaie erau Ir-urile pe arterele uterine..ca-s ffff mari!...de obicei Ir-urile trebuie sa fie mult sub 0,7..undeva la 0,5 ca ideal..maia les daca faci si clexane!....alea ale tale cred ca erau ir-uri pe arterele cerebrale, medii ceva.. pe ombilicala..nu stiu..pt ca pe artere mi se par ff mari..nu cred ca ai citit ce trebe..nu te ma stresa.. ceea ce nu inteleg e de ce pana mea tre' sa te rogi de medici sa iti faca Ir-urile..si mai ales de ce nu ti se da foaie cu valori?? pe banii tai-asta e batae de joc! eu ii intreb inainte daca fac doppler pe Ir-uri..daca zic ca nu nici nu mai stau la discutii..sunt atatia medici ffff buni care fac asta....de ce sa ma rog de vreunu'... eu fac monitorizare Ir-uri la fiecare 3 sapt pt linistea mea sufleteasca cand mi-l masara si pe bebe...daca acesta e in grafic si Ir-urile sub 0,6 eu sunt multumita ..la fel si hematologul meu dr U.

Irina
eu monitorizez tot timpul sarcina la Fundeni din 3 in 3 sapt cu analizele de coagulare printre care gratisss si antifxa si ddmeri,de fiecare data aproape cand ma duc mi le fac si pe acestea gratuit! In plus fata de aceste analize din 3 in 3 sapt eu aleg sa fac doppler pe Ir-uri.pana acum bebe e bine, mai marisor cu 2,3 zile de fiecare data, Ir-urile bune si sper in continuare sa fie la fel de bine! Doamne ajuta!
Dr U e in concediu pana pe 27 august....

Tonniro mie mi s-a zis sa intrerupt de tot aspenterul la 28 de saptamani si sa raman numai pe clexanele de 0,4. Oare e ok? acum oricum iau aspenter doar de 2 ori pe saptamana.
*ce vesti bune aduci de Brigit! Doamne ajuta in continuare pt ea si puii ei!

Dara, sa inteleg ca aceste clexane au asemenea efecte secundare nasoale cum ar fi osteooroza???????

25+
Signature: 25 martie - de Buna Vestire un frumos test pozitiv= cea mai frumoasa minune din viata mea!
Daily pills: Clexane; FembionII, Magne B6, Acid folic, Cetebe, Aspenter; NO SPA;
*posesoare a 3 mutatii heterozigote: MTHFR C677T, A1298C si PAI 14G

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amina84 spune:

Buna dimineata fetelor!!!
Am postat in 3 locuri aici pe forum.
Sper sa nu va deranjez,as dori sa ma sfatuiti ce sa fac,sunt disperata.
Buna dimineata.
Ma numesc Ioana,am 28 si el 35,de 8 ani suntem cu starea civila.
Dupa starea civila la 4 luni,el a cazut la locul de munca,si are coloana rupta in doua.
Are probleme la gigei ,eu am PCOS.
In 2010 am facut IA si am pierdut la 2/3 sapt.
In 2011 nu am stiut ca sunt cu burtica si am pierdut la 8/9 sapt.
In 2012 anul asta in mai am pierdut la 5/6 si nu stiam.
Avand PCOS,nu stiam ca pot ramane fara tratament si de aia nu m.am asteptat.
Am venit si am facut analizele si au iesit asa :

1.Mutatia Factor V Leiden NEGATIV
2.Mutatia Factor II (protrombina) G20210A NEGATIV
3.Mutatia Factor XIII Val34Leu NEGATIV
4.Mutatia PAI-1 POZITIVA (Genotip Homozigot)
5.Mutatia MTHFR C677T NEGATIVA
6.Mutatia MTHFR A1298C POZITIV (Genotip heterozigot)

Recomandari :

1.Profilaxie cu Aspenter 75 mg/zi preconceptional si in primele 2 trimestre ale sarcinii (pe seama genotipului homozigot pentru mutatia PAI-1)
2.Acid folic preconceptional si cel putin in primul trimestru al sarcinii(pe seama genotipului heterozigot pentru mutatia MTHFR A1298C)

Sunt condamnata la moarte????Voi avea eu vreodata copilul meu?
Va multumesc ca ma sfatuiti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Amina, imi pare rau ca sunteti atat de incercati. Poate pe viitor te vei testa mai devreme ca sa afli cat mai repede.
Pentru MTHFR se da in general Femibion, e un complex de vitamine B. E important sa nu ai probleme cu tiroida, ca altfel iti face rau (contine si iod), dar cazul asta se inlocuieste cu alt complex de vitamine.
In preconceptie se da Aspenter + Femibion, mai poti lua Vitamina E primele 10 zile ale ciclului, Omega3.
In sarcina, unii medici recomanda Aspenter + Femibion, altii anticoagulant (Clexane) + Femibion. Eu merg pe anticoagulant.
Ce medic ti-a facut recomandarile astea?

P.S. Nu esti comdamnata! Aici toate avem problemele astea, iar mutatiile mele seamana f mult cu ale tale.

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 11 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amina84 spune:

MeAlex multumesc de raspuns.Recomandarile au fost scrise de cine mi-a citit rezultatul,era pe foaia de analize pe email.Maine ma duc la doctor sa vad ce ma va sfatui sa fac.Nu situ nici eu ce sa fac si ce strada sa apuc,sincer.Ma gandesc daca e mai bun clexane,si nu mi-l va da,si iar pierd.Nu stiu nici eu ce sa fac si ce sa zic.Sunt intr-o ceata ca nu mai stiu nimic de mine.Sa incep sa iau acid folic,aspenter si vitaminele B?

Mergi la inceput