Gravidute cu tromobofilie -cap 21-
Raspunsuri - Pagina 8
MeAlex spune:
Irilac, da, asta inseamna IR = rezistenta pe arterele uterine. Acum imi amintesc, ziceam atunci ca nici eu nu as opri Clexane. Nu stiu ce sa zic, cred ca fetele monitorizau la o luna, iar in caz ca erau valori proaste, mergeau mai des la eco (la 2-3 saptamani). Dar asta iti spun din ce imi amintesc eu.
Daca gandim la rece, faptul ca ti-ar face eco mai des nu ar ajuta cu nimic in cazul dublei circulare, doar ca te linisteste pe tine, dar oricum tu te poti linisti ca il simti pe bb miscand.
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 11 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
irina21 spune:
Buna fetelor!
Va rog sa ma ajutati cu un sfat...in special cele care au nascut deja..nu stiu cum sa procedez...la 28 sapt am facut eco si am Ir.dr=0,89, Ir.st=0,85, au crescut si D-dimerii..au depasit limita maxima admisa si nu stiu cum sa procedez cu tratamentul...ginecoloaga mea nu se baga pe anticoagulant..dna Uscatescu nu mi-a raspuns la email de ceva vreme tot incerc, am trimis si dnei Viorica un mesaj..nimik ..acu 2-3 sapt am sunat-o pe dna Viroica si a parut cam deranjata..a zis sa scriu mesaj daca am probleme ca nu poat erasp la tel la toata lumea......hematologul din oras de la mine nu se pricepe si degeaba m-as sfatui cu el pt ca el dozeaza strict dupa greutate si are o forula de calcul de tre sa am vreo 120 kg sa ma treaca ala Clexane de 0,6. La 22 sapt mi-a scris dna Viorica si dna U si spuneau ca in jur de 28 sapt vom scoate si aspenterul(thromboasul)...eu inca il iau..mi-e teama sa-l scot fara sa-mi zica ele concret.
Ce vreau sa va mai intreb...inainte de cezariana v-a cerut anestezistul un aviz de la medicul hematolog? Ma gandesc ca daca imi cer nu am ce sa le dau ca eu am comunicat pe mail cu dna U
Eu la Bucuresti nu am cum sa ajung...am stat mai mult la pat toata sarcina, acum cica si placenta e ff jos inserata la cca 1,5 cm de orif colului, deci ar fi riscant...si m-am gandit sa procedez astfel: sa-mi fac o programare in privat la Medsana si sa trimit o verisoara cu dosarul de analize si ecografii si cu lista de intrebari sa vb cu dna U...Ce credeti, ar accepta dna doctor o astfel de consultatie? fara pacient la fata locului? ma gndesc ca doar nu e gibeco sau ceva ce tb sa ma consulte...am zis sa va cer parerea ca sa nu fac vreo gafa...oricum am sa sun si al Medsana sa le zic ce intentionez sa vad daca accepta...
Voi cand ati scos aspenterul?
Va pup!
29
_
FVL-heterozigot, MTHFR (A1298)-heterozigot, antitrombina III - deficit
3 sarcini oprite in evolutie: 13 s, 6 s, 9 s
Tratament: Clexane 0,4/zi; Thrombo Ass de 75 mg - 1/zi, Magne B6 1/zi, Elevit - 1/zi, Vitamina C 200 mg/zi, arefam 200 mg-1/ zi, nospa 1/zi
ardna11111 spune:
buna fetelor
din pacate iata-ma si pe mine in sanul vostru cu trombofilie. MUTATIA MTHFR C1298 HOMOZIGOT.luni o sa ajung la doctor, nu cred ca scap de Clexane. In rest am facut doar antitrombina, proteina C si S, rezistenta la proteina C,INR, toate rezultatele la astea sunt bune. Oare voi scapa doar cu Aspenter?
UM 26-04-2012; DPN 31-01-2013 15+
ardna11111 spune:
adaug si mutatia PAI, la fel, negativa. Am inteles ca la mutatiile astea se face analiza homocysteinei, de fapt asta e importanta, asa-i?
MeAlex spune:
Ardna, homocisteina se face cand ai mutatii de MTHFR ca sa vezi cat de afectat e corpul. Ideea nu e sa scapi de Clexane, ci sa ai un tratament corect, stii si tu. Depinde de hematologul la care mergi: Uscatescu e mai precauta si iti va da Clexane + 1 Aspenter la 2 zile, dr. Avram da uneori Clexane pentru mutatie homozigota de MTHFR, alteori nu da. De alti hematologi nu stiu. In protocoalele din strainatate se da Clexane pentru MTHFR homozigot.
leutzica spune:
Buna fetelor!
Intru si eu la voi cu o intrebare si imi cer scuze ca poate sunt mai pe langa subiect, dar am postat si la topicul de donatii si...nici o reactie.
Asadar: vrea careva 10 doze de clexane 0.6? Mie mi-au ramas cum am facut tratament in sarcina si nu am ce sa fac cu ele. Ar fi pacat sa se piarda. Nu vreau nimic, doar sa-mi arate persoana care le vrea o reteta, ceva...Puteti sa-mi lasati mesaj sau imi trimiteti mail...
In alta ordine de idei, va doresc sarcini usoare si bebei sanatosi si la termen!
Va pup!
ardna11111 spune:
MeAlex sarmana pt raspuns.iti dai seama ca ideea principala e sa-mi dea un tratament corespunzator si totul sa se termine cu bine.E prima sarcina si nu as vrea sa se intample ceva Doamne fereste.Eu sunt la un dr care e priceput si in problemele astea genetice de sarcina, probabil nu ma va trimite la hematolog, mi-a zis deja teelfonic ca o sa-mi dea Clexane. Injectii nu am mai facut de....pe la 5 ani :(.
Sunt dureroase? greu de facut?
MeAlex spune:
Ardna, se fac usor injectiile, vei invata sa ti le faci singura. Cel mai putin dureros e sa ti le faci in burta.
Leutzica, eu mai am ceva seringi de la sarcina trecuta, poate are altcineva nevoie. Oricum, nu am nicio hartie prin care mi s-a prescris Clexane.
ardna11111 spune:
Clexanul e ok pt bebele din burta? Oare cu acest tratament voi duce sarcina pana la cap fara probleme?
leutzica spune:
MeAlex, eu ziceam de reteta ca asa m-am obisnuit ca-mi dadea mie doctorita care mi-a urmarit sarcina...acuma nu cred ca e careva sa le faca de placere.....oricum ar fi, daca le vrea careva, le dau ca eu alergam ca nebuna prin Bucuresti la un moment dat ca nu gaseam pe nicaieri...