Bulgarasi de ianuarie-februarie 2012 (28)
Raspunsuri - Pagina 17
My_Lady0091 spune:
dc administrati fier?au carente?ati facut analize?
Citat: |
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
gabrielarusu spune:
buna,
temperatura 37,8 poate sa fie de la dintisori? a mea pitica nu stiu ce are ca de vreo 2 sapt. e tare maraita, plange tot timpul nu-i convine mai nimic, nu mai sta in carut vrea numai in brate, ma disperat din cauza asta am fost absenta pe forum.
De cateva zile vad ca face caca ff tare face dop niste cacareze oare o fi de la piureul de legume, ma gandeam ca o doare burtica ieri i-am pus un sup. cu glicerina ca era tare agitata si a facut dar tare.
Azi mi-a refuzat fructele a mancat cateva lingurite si pe urama a urmat maraiala si nu am mai insistat, dar piureutul de legume la papat 140g am cantarit sa vad cat papa
Georgia a mea mandra papa cam 140-180g piureu legume cu asta am inceput primul, pe urma la o sapt. am intodus la masa de dim. ceraeale, dupa alta sapt. mar copt vreo 5 zile pe urma marul crud pe urma para si tot asa piersica si caisa astea doua urmeza sa i le introduc in cateva zile.
mamica de Maria Elisa
gabrielarusu spune:
sucuri nu am inceput sa-i dau astept sa vad ce-mi spune pediatrul sapt. viitaore ce sa mai urmez.
barnazica calcica o sa i-o introduc de sapt. viitoare si carnita peste 2 sapt. asa ca Altesa am sa apelez la tine pt. puisori am vb cu o vecina pt pui sa vad dc i-mi va aduce dc nu ntu vei fi sursa mea.
am o schema pe zile ce sa- dau si la ce ore
vreau si eu parola comuna de pe picasa va rog ? vreau sa ne cunostem mai bine.
mamica de Maria Elisa
anca_cls spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui My_Lady0091
nici mie nu mi le papa asa.eu adaug 1-2 masuri de cereale cu lapte in el si le soarbe imediat!
|
Merci, o sa incerc! Ce fel de cereale pui?
kraluca spune:
buna tuturor si LML bulgarasilor care au sarbatorit saptamanile astea!
revin dupa o perioada lunga de absenta deoarece am inceput practica (la pediatrie, apropo) si nu prea am mai avut timp de stat pe net. noutati:
1. am inceput diversificarea de la 5 luni. din pacate am inceput cu fructe dimineata si cereale seara si acum vad ca imi cam refuza legumele (de fapt, doar cu morcovel am incercat astazi). partea ok este ca din momentul in care am introdus fructele (piure, ca suculet nu prea i-a placum) iese cu scaunul usor, in fiecare zi si aproape chiar la program.
2. si eu am fost pe post de suzi, insa de doua seri vad ca m-a iertat. sa speram ca mami pe post de suzi e doar o perioada trecatoare. la fel ca unii bulgarasi fitosi, si ariana e programata sa doarma ziua cate 30 min, cu unele exceptii in care se prelungeste somnul la 50 min sau chiar 90 min (destul de placute pentru amandoua)
3. am fost in concediu la munte si ne-a prins bine amandurora. faza cea mai tare este ca la balea lac i-am pus o esarfa la gurita deoarece era destul de rece, insa mai mult a enervat-o esarfa si a inceput sa planga in gura mare, inhaland aerul tare de la 2000 metri altitudine. exact de ce am vrut sa o protejez am avut parte. dar vad ca are doua zile de la incident si nu pare fornaita sau racita. sper sa fie ok
4. a inceput sa iasa din sufragerie si sa descopere singurica aprtamentul. se taraie pana ajunge unde vrea, uneori face chiar si 5-6 metri taras daca are vreo ceva interesant de studiat (cablurile, de exemplu). se ridica in 4 labe, se impinge de fund in sus, insa nu coordoneaza mana cu piciorul pentru a inainta
poop la toata lumea!
kraluca spune:
lexi - si eu voi face un tort de 6 luni (sau jumatate de tort - ma mai gandesc). ultimul tort l-am facut la 1 iunie, insa nu am reusit sa-l decorez cum trebuie (cu pasta de zahar). de aceasta data poate imi da un ragaz ariana sa ma joc cu figurine din pasta de zahar
alexa - cat mai aveti de chinuit cu ghipsul? pooop bulgarasul viteaz... sa dea domnul ca toata aceasta perioada sa fi fost cu folos si sa nu mai intampinati greutati!
gabrielarusu - mie dr pediatru mi-a spus sa-i iau temperatura cand este linistita (nu dupa o perioada agitata), intr-o camera cu temperatura acceptabila, deoarece la bebei imediat le creste temperatura in functie de stimulii externi. starea subfebrila nu pare sa fie de cauza infectioasa deoarece infectia merge mana in mana cu diareea (si cum la voi nu este cazul). poate sunt dintisorii :)
adc - mai sunt colici la varsta asta? si a mea da parturi, se trezeste din somn plangand si are momente in care ii bolboroseste in burtica. este un disconfort abdominal cu singuranta... insa chiar colici?
kraluca spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anca_cls La multe lunite frumoase Matei, Natalia, Azra, Andreas, Alexa!!! Mamica fericita foc de Eva Georgiana (16.02.2012) |
si de la noi!!!
Alexa_G spune:
Lady da am facut analize si-i dau fier la recomandarea pediatrei.
lalitzuza suntem la prima cura de fier care o administram asa:
3 pic/ zi, 3 zile
5 pic/ zi, 3 zile
7 pic/ zi, 6 saptamani
Dupa fiecare administrare de picaturi ii mai dau 5 pic de Vitamina C.
Administrare o fac la jumatatea intervalului dintre doua mese.
Nu avem probleme, vede sticluta deschide gurita si primeste cele 3 picaturi si nu se stramba. Dupa care ii dau si pic de Vit C.
Denisa stiu de ceai ca nu e recomandat. Eu in sarcina am avut interzis categoric orice tip de ceai, tocmai pentru ca aveam carente mari de fier.