O situatie grava
Raspunsuri - Pagina 3
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buflea De ce ar sustine bugetul roman, si asa vai de el, un institut nerentabil ? |
Din patriotism?
Nu cred ca putem discuta la obiect fara date. Pastrarea institutului nerentabil este un lucru prost, toti platim la treaba asta. Iar unde nu este rentabilitate, evident lipseste performanta. Ei bine, lipsa de performanta intr-un institut care se joaca cu sanatatea oamenilor, poate fi criminala. Nu mai departe de iarna asta si-au dovedit incompetenta: vaccinul antigripal a fost prost, incomplet si retras de pe piata.
Nu stiu daca trebuie sau nu desfiintat. Dar stiu ca, in forma care se prezenta, nu trebuia sa existe. Restul (adica mol si alte chestii pe terenul sau, intermediari care se ingrasa din comisioanele medicamentelor importate) tine de situatia generala pe care si eu prefer sa n-o discut la acest subiect.
Oameni buni, Institutul Cantacuzino este un fir de nisip in movila de balast care creste, incet incet, pe umerii nostri. Aflam, ne intrigam, declamam si...ne trece. In tara noastra situatii gen Cantacuzino sunt numeroase. Asa ca hai sa nu mai fim ipocriti...adevarul este ca nu putem mai mult.
Rufus, Tora si iadele
Deceneus spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui bird70
Eu cred ca sunt 2 probleme diferite: 1. institutul care nu este rentabil si nu produce produse de ultima ora 2. coruptia si reteaua de intermediari. Faptul ca pastrezi institutul nu inseamna ca elimini coruptia. De fapt institutul a fost falimentat din cauza coruptiei si intereselor meschine ale catorva oameni. Institutul se desfinteaza ca nu este rentabil. Reteaua de intermediari trebuie distrusa ca parte din lupta impotriva coruptiei. In felul asta poti avea produse de ultima ora la preturi rezonabile, poate chiar mai mici decat cele produse de Cantacuzino. Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper |
Institutul este nerentabil din cauza coruptiei si a incompetentei, asa cum s-au adus in prag de faliment sau chiar in faliment, banci si industrii viabile de: medicamente, alimentare, textile si marochinarie, cosmetice, confectii etc...
Sistemul bancar nu era eficient? In toata lumea prospera.
Industria de conserve nu ar fi putut supravietuii cu o infuzie de tehnologie? Putea, nu in totalitate dar in mare parte da.
Sunt interese imobiliare si ale marilor furnizori de medicamente, la care contribuie parazitarea si "osificarea" managementului si a cercetarii.
In general in asemena institute se instaleaza cate o echipa de incompetenti care nu mai poate fi eliminata, pentru ca guvernantii nu au cautat solutii pentru evaluare, perfectionarea si innoirea managementului si a cercetatorilor.
Asata a fost si a ramas principala cauza a falimentelor.
capcaunul spune:
Productia de vaccinuri in Romania este sortita esecului in viitorul apropiat. Motivele sunt simple si n-au legatura cu jocurile politice:
- de ani de zile un numar din ce in ce mai mare de oameni devin reticenti la campaniile si programele de vaccinare (din varii motive, educatie superficiala, teorii conspirationiste, moda samd);
- in acelasi timp au crescut asteptarile oamenilor in privinta calitatii, garantiei si sigurantei vaccinurilor (la fel cum au crescut asteptarile in privinta oricarui gen de produse);
- calitatea, siguranta si eficienta unui vaccin nu pot fi garantate la un nivel suficient de mare de succes decat printr-un efort urias de cercetare, dezvoltare si testare. Efort pe care nu si-l permit decat marile companii, care pot aloca bugete anuale de sute de milioane sau chiar miliarde de dolari.
Singura posibilitate ca un producator autohton de vaccinuri sa se mentina pe piata este realizarea de vaccinuri ieftine. Asta presupune subventii de la stat, dar implica si o calitate mai slaba a produselor, caci oricat s-ar chinui indiferent ce guvern sa pompeze bani in directia asta, nu exista nicio sansa in viitorul apropiat ca suma pompata sa fie cat de cat comparabila cu ceea ce investeste un gigant farmaceutic.
Iar romanii care platesc vaccinul si retelele private de sanatate, care tin cont de optiunea pacientilor, vor alege ceea ce este mai bun, si mai ales mai sigur, pentru sanatatea lor, prin urmare vor ocoli productia autohtona.
Ce segment de piata ramane? Populatia inregimentata in sistemul public de sanatate, in special cea saraca. Drept urmare, productia autohtona de vaccinuri va fi cumparata (aproape integral) de statul roman si introdusa in programele subventionate de vaccinare. Discutia aluneca spre o panta alunecoasa: ce punem in balanta? Patriotismul sau sanatatea?
Deceneus spune:
Un doctor foarte suparat pe companiile farmaceutice.
www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=WIvmpHawDlY" target="_blank">Apelul Dr.Rath catre poporul german si popoarele Europei, Berlin 13-03-2012
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Deceneus Un doctor foarte suparat pe companiile farmaceutice. |
S-au mai discutat si rasdiscutat pe forumul DC teoriile conspirationiste din zona medicala sau stiintifica. Speculatii fara fond. Tot fara fond este si teoria lui Rath. Pacat ca Rath nu a aflat de existenta OTV. Ar avea un succes rasunator printre fanii spiridusului elf, zeolitului, doctorului de varice, medicinii cuantice samd. Toti adversari declarati ai companiilor farmaceutice ...
Deceneus spune:
Adica tu consideri ca nu exista o mafie internationala a medicamentelor, sau un cartel al bancilor?
Eu nu vorbesc de o teorie a conspiratiei a unui grup de "iluminati", vorbesc de mari companii care "joaca murdar" pe piata internationala, in complicitate cu politicienii.
Si la Bruxelles sunt influente.
Severin este doar un "parlit", care a incercat ceva pe cont propriu, atragand si pe Bodu si probabil alti cativa parlamentari UE.
De ce sistemul bancar romanesc nu a fost eficient sau nu a putut fi mentinut in viata?
De ce industria cosmetica sau a dulciurilor au cazut printre primele?
Nu sunt romanii capabili sa faca ciocolata si bomboane, trebuie sa vina altii sa ne invete?
De ce o tara care exporta utilaj petrolier si facea foraj cu utilaje proprii, nu mai are industrie de utilaj petrolier si nu mai face explorari?
Sunt de acord ca multe ramuri erau depasite, dar multe s-ar fi putut redresa cu o mica infuzie de investitii.
Cred ca marele capital transnational a gasit o clasa politica "rupta-n fund" si dornica de capatuiala, si asta a fost mana cereasca pentru ei.
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Deceneus Adica tu consideri ca nu exista o mafie internationala a medicamentelor, sau un cartel al bancilor? |
Exista. Dar acest adevar nu-l face mai credibil pe un sarlatan precum Rath. Care nu doreste altceva decat sa inlocuiasca monopolul altora cu monopolul lui.
eumada spune:
Mie tot mi se pare ca se experimenteaza ceva..pe noi....prea apar mutatii la virusi si brusc dupa ceva timp se potolesc...cunosc teoria care spune ca vezi doamne organismele capata imunitate dar deja mi se pare improprie...mai curand,desi sunt de acord si cu Deceneus si cu Capcaunul...tot am impresia ca se urmareste ceva....
Deceneus spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Exista. Dar acest adevar nu-l face mai credibil pe un sarlatan precum Rath. Care nu doreste altceva decat sa inlocuiasca monopolul altora cu monopolul lui. |
De ce sa deplasam discutia de la fenomen, care recunosti ca exista, la "sarlatan"?
E ca si cum casa a luat foc si noi ne ocupam de "drobul de sare".