O situatie grava

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Cercetarea in orice domeniu este in mare suferinta in Romania.

Poate o idee ar fi fost sa se incerce legarea acesteia de marile universitati cum este si in alte parti ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

In afara de vaccinuri ce se mai cerceta la Cantacuzino ?
Si mie imi pare ca economic nu se justifica investitia sau intretinerea unui asemenea insitut. E mare, probabil ca e depasit ca si dotare materiala si daca spuneti ca nici vaccinuri nu mai produceau, la ce sa tii, din bugetul statului, un asemenea mamut ?
Ideea de mai sus imi pare buna, ar trebui ca cercetarea, daca Romania isi permite asa ceva, sa se faca pe langa facultati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdalena67 spune:

este cel mai mare institut din tara, nu fabrica numai vaccinuri, fabrica seruri, reactivi, medii, medicamente in afara de cercetare, iar daca imi aduc aminte acum vreo cativa ani a fost dotat cu aparatura de ultima generatie la vremea respectiva.Este aberant sa aduci la faliment un asemenea institut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Si mie imi pare ca economic nu se justifica investitia sau intretinerea unui asemenea insitut. E mare, probabil ca e depasit ca si dotare materiala si daca spuneti ca nici vaccinuri nu mai produceau, la ce sa tii, din bugetul statului, un asemenea mamut ?
Ideea de mai sus imi pare buna, ar trebui ca cercetarea, daca Romania isi permite asa ceva, sa se faca pe langa facultati

Ai pe d'aqu!Adica un "mamut" de inteligenta de ce sa nu fie desfiintat?
De ce sa nu platim nspe mii de intermediari pt. vaccinuri si produse biologice, aia care au bani si tupeu de parveniti?
Chiar nu inteleg cum ganditi!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Ai pe d'aqu!Adica un "mamut" de inteligenta de ce sa nu fie desfiintat?
De ce sa nu platim nspe mii de intermediari pt. vaccinuri si produse biologice, aia care au bani si tupeu de parveniti?

Nu stiu daca gandesc bine pentru ca nu am amanunte economice. Dar daca nu se justifica din punct de vedere financiar, atunci trebuie sa desfiintat.

Compania farmaceutica Roche, un mamut competitor a lui Pfizer, are HQ in zona mea. Este un teren imens, cu 40 de cladiri in care se face cercetare si productie de medicamente ... in timp au devenit ne-rentabili si tocmai au anuntat ca pleaca din zona, pe coasta cealalta, intr-un proces de downsizing. Vor da afara 3,000 de angajati de la portar pana la cercetatori cu masterate si doctorate. Cele 40 de cladiri le vor demola. Au la dispozitie 2 ani.

De ce ar sustine bugetul roman, si asa vai de el, un institut nerentabil ? Inteligenta din el se va redistribui sau se va reorineta. Suna foarte rece, dar ce argument poti aduce cand nu exista eficienta economica ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns almo spune:

se pare ca in cazul institutului sunt doua variante care exprimate in termeni neacademici suna asa :
1. bagi niste bani in el si il redresezi.
2. il desfiintezi si faci niste blocuri si un mall.

as fi curios cat e bugetul celor de la Cantacuzino ca sa putem compara cu pretul ep care il paltim pentru Referendeum...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui almo

se pare ca in cazul institutului sunt doua variante care exprimate in termeni neacademici suna asa :
1. bagi niste bani in el si il redresezi.
2. il desfiintezi si faci niste blocuri si un mall.

as fi curios cat e bugetul celor de la Cantacuzino ca sa putem compara cu pretul ep care il paltim pentru Referendeum...

Oh ! Da, categoric ca banii pentru referendum se pot folosi in alte parti, inclusiv la Cantacuzino ... nu vreau sa aduc discutia si pe topicul asta, dar de aceea romanii ar trebui sa voteze cu principiile democratiei, deci implicit cu rau mai putin rau. Altfel, veti avea cate un referendum in fiecare legislatura - adica daca se poate sa dai jos si sa faci legile asa cum doresti, cu forzta, de ce n-ar face toti asa de acum inainte.

Daca planurile astora nu ies, ma intreb daca ar putea fi dati in judecata si cerute recompense financiare .... de unde sa le plateasca ? De la bugetul partidului, din cotizatiile membrilor lor.
De fapt cum functioneaza partidele astea, sunt cumva sponsorizate de la buget ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdalena67 spune:

unde vezi tu economia oare? desfiintam institutul si dam banii pe tot ceea ce produce el de cel putin 3-4 ori mai mult, pentru cele aduse de afara.Asa au fost desfiintate mai toate fabricile de medicamente din tara, si acum stam la mana distribuitorilor de afara si le umplem lor buzunarele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Eu cred ca sunt 2 probleme diferite:
1. institutul care nu este rentabil si nu produce produse de ultima ora
2. coruptia si reteaua de intermediari.
Faptul ca pastrezi institutul nu inseamna ca elimini coruptia. De fapt institutul a fost falimentat din cauza coruptiei si intereselor meschine ale catorva oameni.

Institutul se desfinteaza ca nu este rentabil. Reteaua de intermediari trebuie distrusa ca parte din lupta impotriva coruptiei. In felul asta poti avea produse de ultima ora la preturi rezonabile, poate chiar mai mici decat cele produse de Cantacuzino.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Am vazut la o televiziune (imi scapa numele) ca au stopat productia de vaccinuri BCG anul trecut, desi aparatura e noua. In conditiile in care in Romania nu mai auzit (aproape) decat de vaccinuri GSK, as zice ca sunt si alte interese in afara celor imobiliare la mijloc.

Mergi la inceput