Ce urmeaza dupa ce deschid un S.R.L. ?
De curand mi-am deschis un S.R.L. cu sediul social in apartamentul in care locuiesc, fara sa am activitatea aici. As dori sa stiu ce pasi trebuie sa mai urmez dupa asta.
Mai este nevoie de avize, aprobari de pe undeva?
Cum se procedeaza cu contabilitatea? Momentan nu am activitate, trebuie sa tina cineva contabilitatea oricum?
Cand trebuie sa ma astept la primul control de la inspectori?
Orice informatie in domeniu este binevenita, daca puteti sa ma ajutati...
Va multumesc!
Raspunsuri
marius spune:
1. Deci?
a. De curand mi-am deschis un S.R.L. cu sediul social in apartamentul in care locuiesc, fara sa am activitatea aici
b. Momentan nu am activitate...
Care din cele doua afirmatii este adevarata?
2.Mai este nevoie de avize, aprobari de pe undeva?
Depinde de raspunsul de la primul punct
3Cum se procedeaza cu contabilitatea? Momentan nu am activitate, trebuie sa tina cineva contabilitatea oricum?
Da, contabilitatea se tine oricum pentru ca sunt declaratii de depus/trimis la finante periodic. Fara activitate nu presupune ca nu exista acte ce trebuie contabilizate.
4. Cand trebuie sa ma astept la primul control de la inspectori?
Sa controleze ce?
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Ciresica5 spune:
Buna Marius,
" De curand mi-am deschis un S.R.L. cu sediul social in apartamentul in care locuiesc, fara sa am activitatea aici " - In actul constitutiv al societatii este prevazut faptul ca societatea nu isi desfasoara activitatea la sediul sau social, ci la beneficiari, adica inafara sediului social. Este vorba despre un S.R.L. care se va ocupa cu organizarea de evenimente. Abia am deschis acest S.R.L. si de aceea am zis ca " momentan nu am activitate ", adica nici la beneficiari.
Asadar, de ce avize sau aprobari ar mai fi nevoie?
Ce mai trebuie sa fac in continuare?
Deci trebuie sa angajez un contabil?
Multumesc!
marius spune:
1. Da trebuie contabil
2. Pentru tine nu stiu sa trebuiasca vreun aviz anume insa exista probabilitatea ca prin serviciile pe care intentionezi sa le prestezi sa fii nevoita sa obtii avize in contul clientilor dar nu cunsoc afacerea deci este doar o presupunere personala.
3. Sa gasesti clienti cred ca este cel mai important.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Burtocika spune:
Ai nevoie de contabil, pt ca exista declaratia de TVA si bilantul care trebuie depuse la anumite termene. Daca ai nevoie, iti recomand eu un contabil ieftin, cel putin pentru inceput, cand nu ai activitate (si deci nici profit).
Control / inspectie nu e obligatoriu sa-ti vina, daca ai noroc poate sa nu vina nimeni niciodata :-))) Depinde cat de "vizibila" esti, daca ai reclamatii, daca apari in inregistrari la Registrul Comertului sau Administratia Financiara cu restante de plata sau declaratii nedepuse etc.