Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 11

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monna3 spune:

La multe lunite Bianca si Victor!

Bubu multumesc pt ca ai impartasit cu noi experientele cu renuntatul la suzeta/pampers etc. Si eu ma cam stresez ca daca suntem acasa nu adoarme piticul decat la san si nu doarme decat in brate, dar sper ca pe masura ce trece timpul se va mai schimba treaba. Sper sa nu-l deochi dar acum doarme pe pat si doarme asa de o ora deja. Adormise la san si s-a trezit asa ca l-am pus in scaunelul de masa. In 2 min a adormit acolo, l-am luat si l-am pus pe pat si doarme si acum .
Marci zici bine de 2 confortere la fel. Eu caut sa mai iau unul la fel cu cel pe care il avem si pe care l-am primit cadou si ce-am gasit e 35$ . Cred ca ii iau alt model si-i iau 2 decat sa mai iau unul ca asta .
Danaang felicitari pt bilant!
Dana_cp
Dara bravo pt achizitii, sa se bucure Mirunica de ele
Cristina nu am vazut inca filmuletul pt ca doarme piticul dar ma uit de indata ce se trezeste , vreau s-o mai vad pe Karinuca razand
Meg cum e la mama?

Apropo de nunti, am fost si noi sambata la una si piticul a fost cu noi, normal . Bine, nu a fost nunta la restaurant, a fost acasa la miri si a fost mai mult ca o petrecere cu prieteni apropiati. Andi a fost tare cumintel, am dansat cu el pana a adormit apoi a dormit in carut pana am plecat acasa (adica pe la 2 dimineata ), acasa i-am dat papica si somn pana dimineata la 6.30.

Pup mamicile si strengarii

Monica, mami fericita de Cezar-Andrei (04.03.2012)

Povestea nasterii


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amy25 spune:

Despre vaccinul anti meningita ma intreaba si sotul meu. Menveo am vazut ca se face dupa 11 ani. Exista ceva si pentru bebei?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monna3 spune:

Amy nu stiu cum e in Ro cu vaccinul pt meningita, eu m-am uitat acum pe schema de vaccinuri de aici si asta scrie despre el:
"Meningococcal conjugate vaccines, quadrivalent (MCV4). (Minimum age: 9 months for Menactra [MCV4-D], 2 years for Menveo [MCV4-CRM])
• For children aged 9 through 23 months 1) with persistent complement component deficiency; 2) who are residents of or travelers to countries with hyperendemic or epidemic disease; or 3) who are present during outbreaks caused by a vaccine serogroup, administer 2 primary doses of MCV4-D, ideally at ages 9 months and 12 months or at least 8 weeks apart.
• For children aged 24 months and older with 1) persistent complement component deficiency who have not been previously vaccinated; or 2) anatomic/functional asplenia, administer 2 primary doses of either MCV4 at least 8 weeks apart.
• For children with anatomic/functional asplenia, if MCV4-D (Menactra) is used, administer at a minimum age of 2 years and at least 4 weeks after completion of all PCV oses."

Monica, mami fericita de Cezar-Andrei (04.03.2012)

Povestea nasterii


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

"(Minimum age: 9 months for Menactra [MCV4-D], 2 years for Menveo [MCV4-CRM])"

dar problema mea e ca Menveo e cam nout si Menactra nu cre ca se gaseste la noi, doar daca ne aduce Farmaexpress, dar trebe reteta.


mami de Miruna Sanziana (02.04.2012)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amy25 spune:


www.pcfarm.ro/prospect.php?id=4208" target="_blank">http://www.pcfarm.ro/prospect.php?id=4208


ce sa inteleg? aici zice de 11 ani...

Dara, banuiesc ca daca vrem sa-l facem , medicul de familie trebuie sa ne dea reteta.

Nu stiu ce sa zic, dar o nepoata a cumnatului meu a murit la 7 ani din cauza unei meningite. De fapt, ei n-au mai spus exact de ce dar ce stiu este ca fetita a fost racita, i s-a dat ceva tratament dar inutil, a intrat in coma in cele din urma, si cand a ajuns la Bucuresti nu au avut ce-i mai face. Auzisem despre creierul ei ca era asemenea unui burete . Nu stiu daca asta este efectul meningitei. Mai rau e , ca sora mea a fost cea care a mers la Buzau in salvare cu ea si a fost ultima persoana cu care a mai comunicat, fiind foarte dureros.
N-am vrut sa va intristez dar chiar ma gandesc mereu de unde ar fi putut lua microbul acesta sau ce s-a intamplat. De aceea ne cam gandim si noi la acest vaccin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Amy, pai si in povestea cu fetita de 3 ani, intrase in coma tot datorita meningitei, doar ca a fost un caz semi-fericit, in sensul ca a supravietuit, dar trebe sa reinvete sa vorbeasca, sa se miste, etc. ca a fost afectata rau. Nici asta nu-i de colo.
Uite aici prospectul oficial al autoritatilor europene: http://www.ema.europa.eu/docs/ro_RO/document_library/EPAR_-_Product_Information/human/001095/WC500090147.pdf
Vezi la pagina 11 ca exista si formula pentru copii de 2 ani. Probabil sunt diferite concentratii si tu ai gasit prospectul pentru concentratia pentru adulti.
Io parca tot as merge pe Menactra daca e de mai demult pe piata, sa vedem cum se poate face rost. Ca Menveo e cam nou.

LE:
Uite cat de usor se poate lua boala: http://www.menactra.com/why_menactra_vaccine_how_does_it_spread.html

LE2:
Menveo a fost autorizat in 2010, dar Menactra in 2005 http://www.fda.gov/downloads/biologicsbloodvaccines/vaccines/approvedproducts/ucm131170.pdf - au trecut cei 7 ani - de-asta as opta pt. Menactra. Daca aflati cum se face rost de el, va rog ziceti.


mami de Miruna Sanziana (02.04.2012)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dorinutza82 spune:

Buna fetele!

Noi suntem mai bine, adica Stef e ok. Este inca pe regim, a slabit binisor, dar are o stare generala buna si sper sa fim pe drumul cel bun. E vanat la toate incheieturile de la maini datorita ''specialistelor'' de asistente care l-au traumatizat rau cu branulele, ca nu-i nimereau vena si nu se lasau pana nu tipa tati la ele. Ultima doza de antibiotic nu a mai facut-o fiindca nu a mai avut branula, iar pe penultima i-au facut-o in fundulet si l-a durut atat de tare ca nu putea sa mearga, asa ca le-a zis tati sa si-o faca ele pe ultima.... Avea 5 zile de tratament oricum.
Eu nu sunt bine, am in continuare stare de ameteala pana la lesin, nu am putere si am fost la 2 dr. Ambii mi-au spus ca sunt deshidratata si am tensiune mica din cauza asta, ca nu am nevoie de calciu si ca imi voi reveni. Mda, nush cand ca sunt disperata, mi-e teama sa tin fata in brate si in seara asta voi fi singura cu amandoi. Culmea e ca ma ia ameteala tare atunci cand alaptez fata, desi stam amandoua intinse, zau daca stiu ce sa fac.....
M-as apuca totusi de o cura de calciu dar nush de care si cat ca nici un dr nu vrea sa-mi recomande. Stiu ca vara nu se ia calciu, nush exact de ce, dar ceva tre sa fac sa nu mai lesin.....
Colac peste pupaza m-au mai luat si durerile de noada ca sa fie tacam complet....
Azi ii fac fetei rotarix-ul, sper sa nu avem efecte adverse....
Scuzati-ma ca am intrat doar sa ma plang......
Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SuperMami_1 spune:

Dorinutza,imi pare rau ca nu te simti ok; ia si tu niste vitamine prenatale, daca nu luai deja, rau nu au cum sa-ti faca. Eu am mai auzit de cazuri cu asemenea simptome si in cele din urma au oprit alaptarea,pe motivul ca "ii lua copilul tot calciul" sper sa nu fie si cazul vostru.
Pupam Stefanutul cel curajos
Legat de meningita, vad ca v-a "afectat" un pic articolul respectiv
vroiam sa va zic ca Infanrix-ul are Haemophilus influenzae tip b (Hib), care da la om diverse pneumonii si meningite, deci cred ca nu are rost sa va preocupe aceasta boala, cel putin pana mai cresc bebeii si le puteti face ceva optional strict pentru meningita. Eu zic ca momentan sunt "acoperiti"

Miha, mamica fericita de Rares (11.03.2007) si Vlad (02.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

A fost dr. Giosanu pe la noi din greseala, trebuia sa vina pe 30 si ne-am trezit cu el aseara. Bilantul e 7 kg si vreo 64,5 cm, adica Miruna intra la categoria 5 luni si 2 saptamani - cica nu e rau ca-s corelate inaltimea cu greutatea, cica era mai rau daca era doar greutatea mare, de 5 si 1/2 luni si inaltimea ar fi fost de varsta actuala, adica 3 luni si 3 saptamani. Cica asa, daca se coreleaza, n-ar fi rau. Mai are si capul mare, de vreo 5 luni si 3 saptamani. Ce sa zic, am ditamai copilul. Zicea dr. ca slabesc la diversificare (ca legumele au mai putine calorii) si cand incep sa se miste mai mult. El nu parea ingrijorat ca mine ca e grasuta.

Ce-am mai aflat:
incepem diversificarea dupa vaccinul de 4 luni, la vreo 3-5 zile, adica va avea aproape 4 luni si 10 zile, si incepem cu o lingurita de supa-crema de morcovi (ca un fel de nectar) - vreo 2 saptamani introducem cantitati f. mici...genul 1-2 lingurite, deci nu-i chiar diversificare. Practic aia mai serioasa incepe pe la 5 luni, dar oricum nici acolo cantitati mari. Pe la 5 luni o sa dam un pic de fructe, tot piure, iar cate o lingurita...si abia dupa 6 luni poate un pic de carne.

El n-a zis nimic de borcanele, dar am intrebat eu daca-s safe si a zis ca Hipp, Humana si Nestle sunt safe. Si ca la noi au alt gust decat afara si-s mai scumpe. Si ca afara exista mai multe varietati. Si cica-s mai safe decat ce preparam noi din legume, pentru ca noi nu stim cu ce au fost stropite legumele (cu exceptia cazului in care stim). Si doar daca Hipp, Humana sau Nestle nu folosesc si unele lucruri bio stropite cu chestii nedetectabile, ca altfel din cele detectabile nu folosesc ei, cum am lua noi din piata si nu stim cu ce-s stropite. Asta chiar nu stiam, credeam ca borcanelele sunt un fel de bau-bau de folosit in ultima instanta. Dar daca nu avem pomi ca Tala sa stim ca-s nepoluati si nestropiti...sunt mai bio borcanelele.
Zicea ca mai sunt safe legumele romanesti de la oameni prea saraci ca sa-si permita sa cumpere substante de stropit. Si ca verificarea e sa fie nashpa, stricate...gen merele cu viermi sunt sigur nestropite cu lucruri rele...ca cica viermii ar muri primii.
Cand o sa am timp o sa pun in docs materialele date de el pt. diversificare.
Am pus-o pe mama sa-mi faca lista de substante cu ce a stropit la tara si a ramas ca o sa-i dau doctorului pe mail sa-mi spuna daca-s ok si pot sa-i dau din fructele alea Mirunei (ca a pus nectar de caise la congelator in recipiente Avent).

Cica borcanelele au gust mai chior decat ce preparam noi in casa, sunt mai fade.

O sa vad cum pot lua borcanele din strainatate, de pe amazon nu merge, iar farmacia neamteasca are cam putine parca. Era un mod de a cumpara din supermarket din Germania, sa vad daca mai gasesc firma de transport persoane care facilita asta.

Mi-a recomandat Dermalibour pentru iritatie de la saliva. Si in al doilea rand Cicalfate daca nu.

A zis ca pt. muci e mai buna apa de mare hipertona in loc de normal-tona, bine, nu folosita mult timp, ca cica ii dezlipeste pe mucisorii lipiciosi mai bine. O sa caut hipertona, parca Humex decongestionant nazal sau asa ceva, vazusem.

Nu mai am timp acum, daca-mi amintesc ce-a mai zis, mai zic.



mami de Miruna Sanziana (02.04.2012)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Miha, cred ca-s meningite diferite:
tu zici de meningita data de Haemophilus (HiB), noi zicem de meningita data de meningococi (alea 4 tulpini, A, D, Y, W sau cum le zice) - vaccinul pt. Hib nu te protejeaza de meningococ A, D, Y etc.


mami de Miruna Sanziana (02.04.2012)


Mergi la inceput