Guvernul Ponta (2)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mickyyy

Un comentariu interesant si mai ales adevarat gasit pe net:

Citat:
HAI SA VEDEM CUM A FOST CU TAIEREA SALARIILOR. CONCLUZIA ESTE FOARTE INTERESANTA. 178 DE PARLAMENTARI CARE AU VOTAT TAIEREA SALARIILOR SE AFLA ACUMA IN BARCA USL. SI VOR MERGE SA CEARA DIN NOU VOTUL POPORULUI.

Taierea salariilor a fost votata in Parlament, in 2010, de 321 de parlamentari. Doar doi au fost impotriva, o abtinere, iar 148 au absentat. Din cate stiu eu, cei care absenteaza arata ca nu le pasa de ceea ce se intampla si, mutual, este un vot PRO.
Sa presupunem ca cei 148 au fost toti parlamentari USL. In prezent, PDL mai are 143 de parlamentari, mai putin de jumatate din cei 321. Unde se regasesc restul de 178? Evident restul de 178 de parlamentari care au votat pentru TAIEREA SALARIILOR SE AFLA LA PSD, PNL, UNPR, UDMR si asa mai departe. Cred ca mai avem un pic si putem spune ca PARLAMENTARII CARE AU VOTAT TAIEREA SALARIILOR DEVIN MAJORITARI LA USL SI IN COALITIA CARE A DECIS SUSPENDAREA PRESEDINTELUI TRAIAN BASESCU. HOPA!!!!





in concluzie cei care nu se prezinta la referendum sunt pro masura propusa, adica pentru suspendare....pai parca pe alte pagini si subiecte susti altceva...vezi ca iti dai cu stangu' in dreptu', alege si tu exemplele cu mai multa grija e naiba...

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:



Brrrrrrr !
Daca te gandesti ca Seres era omul lui Voiculescu ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

interviu Ponta:
http://wwwdirect.digi24.ro/stire/Ponta-pentru-Der-Spiegel-Mi-as-dori-sa-ajung-la-CIJ-si-sa-mi-practic-meseria-impotriva-dictatorilor_31941

genial e insa partea de final:

Spiegel: Ce ati dori sa faceti în loc de politica? Sa reveniti la profesia de baza, cea de avocat?

Ponta: Daca nu as mai fi in politica, as lucra ca procuror, poate in pozitia mea anterioara de procuror anticoruptie. Mi-as dori, de asemenea, sa merg la Curtea Internationala de Justitie de la Haga si sa-mi practic meseria împotriva dictatorilor. (n.red - Curtea Internationala de Justitie, cu sediul la Haga, judeca diferende între state si este cea care a judecat diferendul România-Ucraina. Curtea Penala Internationala, cu sediul tot la Haga, se ocupa de judecarea crimelor împotriva umanitatii). Ar fi frumos sa traiesti într-o Europa unita si sa te ocupi de acesti politicieni îngrozitori care au sfidat drepturile omului”.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Pentru descretit fruntile "basistilor", stiu ca ceilalti nu gusta asemenea glume

http://theophylepoliteia.files.wordpress.com/2012/07/2933-3.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Un articol dragut, despre www.europalibera.org/content/article/24653099.html" target="_blank">neopuci

Hai ca azi am fost de serviciu pe DC la rubrica politica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mickyyy

Un articol dragut, despre www.europalibera.org/content/article/24653099.html" target="_blank">neopuci

Hai ca azi am fost de serviciu pe DC la rubrica politica


Dragut, spui tu. Mie nu mi se pare.
Oare de aceea europenii au recunoscut mai repede ce se intampla la noi ? Pentru ca au o cultura politica internationala care le asigura vederi mai largi ?

Din seria pe cine a mai cumparat Basescu&co: Wall Street Journal scrie ca la Bucuresti e in desfasurare un puci in slow-motion.

Wall Street Journal: Romania - erodare periculoasa a principiilor democratice

"Cu alte probleme care ocupa Europa, puciul 'slow-motion' din Romania pare acum, fara indoiala, mic si foarte indepartat. Insa, cearta constitutionala dintre Traian Basescu, un populist de centru-dreapta, suspendat de catre Parlament la inceputul acestei luni, si premierul socialist Victor Ponta, pune la incercare angajamentele tarii in ce priveste democratia si statul de drept, mai mult decat orice alt moment de la caderea comunismului", isi incep jurnalistii de la Wall Street Journal (WSJ) articolul despre situatia prezenta din Romania.
Ei descriu contextul in care Traian Basescu a fost suspendat, remarcand ca motivatiile nu prea stau in picioare.
"Acuzele domnului Ponta la adresa domnului Basescu se refera la un aparent abuz de putere prezidentiala, dar mai aproape de adevar este faptul ca prim-ministrului pur si simplu nu-i place o coabitare politica care-i obstructioneaza agenda", sustine WSJ.


"Domnul Ponta si grupul parlamentar care il sustine sunt foarte populari in Romania. Sondajele de opinie de saptamana trecuta arata ca majoritatea populatiei este in favoarea inlaturarii domnului Basescu. Totusi, este in natura democratiei, ca uneori vantul favorabil sa sufle de la stanga, iar alteori de la dreapta", constata jurnalistii americani.

Articolul continua apoi cu observatii elementare privind modul in care functioneaza democratia, dupa ce au fost amintite masurile luate majoritatea politica de la Bucuresti impotriva Avocatului Poporului sau Curtii Constitutionale.

"Folosirea unui avantaj de moment pentru a consolida puterea prin mijloace extra-constitutionale este o violare a conventiei ca toti votantii sint reprezentati politic, chiar daca sustin sau nu guvernul".
"De aceea este nevoie ca majoritatea politica sa poata fi tinuta sub control de catre celelalte puteri ale statului. Inca, mai mult de jumatate din Europa de Est nu s-a indepartat foarte mult de dictatura, iar apartenenta la Uniunea Europeana nu este o garantie ca guvernele se vor comporta intotdeauna democratic. Democratia functioneaza numai atunci cand ambele parti accepta ca vor castiga ceva si vor pierde ceva, si sunt intelegatori la infrangere si marinimosi la victorie. Declicul Romaniei inspre condamnarea diferentelor de viziune politica reprezinta o eroziune periculoasa a principiilor democratice",
concluzioneaza WSJ.


The Wall Street Journal este cel mai bine vandut cotidian american, avand un tiraj de peste 2,1 milioane de exemplare.

traducerea:
http://www.bzi.ro/wall-street-journal-romania---erodare-periculoasa-a-principiilor-democratice-303112

si originalul:
http://online.wsj.com/article/SB10000872396390443437504577542630053817686.html

P.S.: Cititi, va rog, macar ultimul pasaj bold.

Mergi la inceput