Guvernul Ponta (2)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui ali
Poate ai auzit de Iulian Iancu, deputat PSD?

Am auzit cu totii. Este pionul baietilor (si mai) destepti din Gazprom infiltrat in guvernul USL, guvernul baietilor (mai putin) destepti din Romania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui ali
Dar cand PDL avea totul in mana( presedentia, guvernul ,parlamentul si eu zic ca si serviciile secrete si justitia)

s-a putut face un mare NIMIC.

ali
Mama fericita de Andrei (20.06.2008)



Poftim o stire de acum 9 luni si 9 zile. Ghici cine era la guvernare atunci ? Si marele nimic inseamna trimiterea in judecata a 6 directori de la Hidroelectrica si a unui fost ministru.

"Procurorii DIICOT au trimis in judecata mai multi sefi ai companiei Hidroelectrica - printre care se afla fostul director general si un fost ministru - pentru "complot si subminarea economiei nationale". Prejudiciul estimat: 165 de milioane de dolari.

Astfel, procurorii DIICOT au dispus trimiterea in judecata a urmatoarelor persoane:

-Pena Eugen, 63 de ani, fost director general al S.C. Hidroelectrica S.A
-Geormaneanu Victoria, 63 de ani, fost director economic la S.C. Hidroelectrica S.A.
-Asan George Lavinius, 53 de ani, director furnizare la S.C. Hidroelectrica S.A.,
-Opris Nicolae, 52 de ani, fost sef Serviciu Marketing - Furnizare la S.C. Hidroelectrica S.A.,
-Oprea Traian, 60 de ani, director general la S.C. Hidroelectrica S.A.
-Iosif Georgeta, 55 de ani, director economic la S.C. Hidroelectrica S.A.
-Seres Ioan Codrut, 42 de ani, fost Ministru al Economiei si Comertului

Conform DIICOT, fostul director general al companiei, Eugen Pena, "a initiat si a constituit o asociere infractionala si, folosindu-se de functia sa inalta, a "desfasurat activitati infractionale care au produs un prejudiciu considerabil patrimoniului societatii si bugetului consolidat al statului".

Mai exact, fostii si actualii sefi ai societatii sunt acuzati ca au incheiat contracte paguboase care vizau anumite cantitati de energie electrica, rezultate din productia proprie si din achizitiile de la alti producatori.
Aceste contracte au fost incheiate "in conditii total nefavorabile societatii si a condus la imposibilitatea asigurarii, in anumite perioade de timp, a rezervei de putere necesare functionarii in siguranta a Sistemului Energetic National - ramura strategica a economiei nationale, aspect de natura sa submineze economia nationala." - se arata in comunicatul DIICOT.

Astfel, in cursul anului 2003, in contextul aparitiei fenomenului de seceta hidrologica pentru fluviul Dunarea si a prognozelor meteorologice privind situatia hidrologica pe raurile interioare, ei nu au invocat clauza de forta majora inserata in contractele de furnizare a energiei electrice, pana la normalizarea regimului hidrologic.

De asemenea, persoanele acuzate nu au luat masuri in vederea renegocierii preturilor, astfel ca Hidroelectrica a inregistrat pierderi financiare uriase.

"In conditiile efectelor negative ale secetei hidrologice asupra functionarii in siguranta a Sistemului Energetic National, inculpatii nu au procedat la reducerea cantitatilor de energie electrica aferente contractelor comerciale incheiate cu consumatorii eligibili si furnizorii licentiati de pe piata concurentiala, ci au actionat in sensul onorarii in totalitate a cantitatilor contractate sau chiar depasirii acestora, prin achizitia de energie de la producatorii termo, la preturi mult mai mari decat cele stabilite conform contractelor de vanzare de energie electrica" - afirma procurorii DIICOT.

Mai mult decat atat, in perioada 2002-2003, sefii Hidroelectrica au cumparat energie electrica de la Termoelectrica la preturi mari si au revandut-o apoi "catre furnizorii licentiati si consumatorii eligibili la preturi mult diminuate fata de preturile stipulate in contractele incheiate cu acestia."

Cat despre fostul ministru al Economiei, Codrut Seres, acesta este acuzat ca a sprijinit gruparea constituita la nivelul conducerii S.C. Hidroelectrica S.A., prin "nedenuntarea si omisiunea sesizarii organelor judiciare a faptelor ilicite de care a luat cunostinta prin natura functiei detinute".

De asemenea, el ar fi dat ordin sa se modifice raportul realizat de Corpul de Control si nu a luat masurile care se impuneau pentru ca activitatea companiei sa se deruleze in mod legal.


"Prin modalitatile descrise, inculpatii au pus in pericol Sistemul Energetic National si au cauzat un prejudiciu in suma de aproximativ 5.400 miliarde lei, echivalentul a 165 milioane USD." - se arata in comunicatul DIICOT.

Pentru a acoperi prejudiciul, procurorii au sechestrat mai multe autoturisme, imobile, locuinte si terenuri, precum si sume de bani apartinand inculpatilor, in valoare totala de aproximativ 6.000.000 lei, 400.000 Euro si 200.000 USD."

http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/primii-baietii-destepti-in-fata-justitiei-fostii-directori-ai-hidroelectrica-trimisi-in-judecata.html



Sa mai spunem ca Seres a fost ministru pus de Partidul Conservator si ca Voiculescu are firma Grivco, care este dealer de energie adica o ia de la Hiroelectrica la pret mic si o vinde la pretul pietei. Sa mai spunem ca avea un profit de 50.000 euro/zi pe vremea cand Seres era ministru ?

http://www.ziare.com/dan-voiculescu/stiri-dan-voiculescu/cum-a-evoluat-averea-lui-dan-voiculescu-pe-vremea-lui-codrut-seres-1148239

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12839735-universitatea-din-bucuresti-anunta-astazi-ora-12-00-verdictul-final-cazul-victor-ponta-acuzat-plagiat.htm

Concluziile raportului Comisiei de Etica a Universitatii Bucuresti:

Teza de doctorat "Curtea Penala Internationala" sustinuta in 2003 la Facuoltatea de Drept a Universitatii din Bucuresti de catre domnul Victor Ponta incalca principiile eticii, integritatii si bunei conduite in activitatea de cercetare.

Teza de doctorat a autorului Victor PONTA, "Curtea Penala Internationala" are 432 de pagini numerotate. Textul propriu-zis, fara anexe, fara prefata semnata de profesorul coordonator Adrian Nastase si fara cuprins, are 297 de pagini. Elemente de plagiat pot fi identificate in 115 pagini din cele 297 de pagini.

1. Preluarea copy-paste, fara citare, a unor blocuri masive de text care ajung si la 8-10 pagini ca intindere.

La nivelul celor patru lucrari-sursa ale plagiatului au fost identificate aproximativ 68 de blocuri de text care se regasesc in cuprinsul a 115 pagini din cele 303 cat continme teza de doctorat, fara anexe. Plagiatul identificat este concentrat in capitolele I (30 de blocuri de text preluate incorect) si III (37 de blocuri de text preluate incorect).

2. Ignorarea voita a bunelor practici din lucrarile-sursa pentru plagiat. Plagiatul masiv din teza de doctorat a lui Victor Ponta nu poate fi pus pe seama unei culturi specifice de redactare pentru perioada in care a fost elaborat5a teza sau pentru domeniul ei de referinta

Argumentul esential in sustinerea acestei formulari este dat de faptul ca lucrarea-sursa pentru plagiat (in special cele semnate de Victor Duculescu - VD, Ion Diaconu - ID si Cretu Vasile - CV), din domeniul dreptului, lucreaza frecvent cu citari complete prin marcare de paragrafe si localizare precisa a textului citat. In fapt, teza de doctorat, evaluata sub aspectul integritatii academice, este construita prin antiteza cu lucrarile model folosite ca sursa pentru plagiere.

3. Eliminarea autorilor sursa-majora de plagiat din corpul lucrarii (VD, ID, CV, DD) prin contrast cu indicarea frecventa, in corpul lucrari, a unor autori precum Pella, Politis, Geamanu etc. care nu sunt sursa directa de plagiat.

4. Degradarea modurilor de citare corecta din lucrarile sursa: - blocuri de text care contineau citate in lucrarile originale sunt prezentate in teza numai prin marcarea cu ghilimele, fara a mai indica sursa. La sursa, in VD, citatul este dat asa cum trebuie, cu ghilimele, autor, an, pagina. In teza de doctorat nu mai raman decat ghilimelele si autorul. Restul specificarilor necesare sunt incorect ignorate.


Pe pariu ca nu isi da demisia ?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

La ce obraz gros are este de mirare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salcia spune:

Lali, ai un o mare bila alba de la mine pentru demontarea diverselor incercari de manipulare care circula ! Din punctul meu de vedere e clara diferenta intre un om informat si neutru cu adevarat, si cei "echidistanti" si neutri care iau de bun tot ce se prezinta la Antene.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Foarte bine.O bulina rosie pentru DIICOT.Mi se pare doar ca a durat cam mult sa se hotarasca sa-i trimita in judecata.Sper sa se ajunga pana la capat cu judecata si sa plateasca toti cei implicati.
Pe de alta parte iti arat de la Transelectrica ...tot acum cateva luni ce a patit un director care declara ca nu mai este energie electrica pentru export...
www.adevarul.ro/financiar/Premierul_a_cerut_demiterea_directorului_general_al_Transelectrica-Horia_Hahaianu_0_645536039.html# " target="_blank">ahttp://www.adevarul.ro/financiar/Premierul_a_cerut_demiterea_directorului_general_al_Transelectrica-Horia_Hahaianu_0_645536039.html#

Legat de Iancu ,capcaunule poti baga mana in foc de ce spui sau iarasi doar pe surse interne binevoitoare?
Iancu a lucrat in domeniul gazului si stie ca s-a colaborat bine cu ei in domeniul asta.Asta poate sa-ti spuna oricine care a avut de a face cu ei in acest domeniu.
Si pana sa ajunga Base sa se trezeaca sa se ia de rusi am avut pret preferential la gaz, chiar daca mai castigau si ei cate ceva.

Nu sunt pro-rusi, Doamne fereste...Dar sunt de principiul tineti dusmanul aproape... dar noua ne place sa sugem de la licuriciul cel mai mare...parca asa spunea cineva...


Apropo, intrarea in insolventa a SC Hidroelectrica duce la renuntarea la contractele încheiate cu asa-zisii "baieti destepti".Concluzia e ca se fac pasi marunti.


PS1.Unul dintre baietii destepti s-ar putea sa fie www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/mircea-basescu-am-cumparat-curent-de-la-energy-holding-cu-84usd-mw-89371.html" target="_blank">http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/mircea-basescu-am-cumparat-curent-de-la-energy-holding-cu-84usd-mw-89371.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

ali nu merge link-ul

Hahaianu a fost demis de MRU din cauza unui scandal legat de exporturile de energie si de asigurarea necesarului intern, din cate-mi amintesc.

Eu cred ca "baietii destepti" au incercat sa-si cumpere bunavointa oricarei guvernari de la putere, mergand pana la a numi ministri. Banii obtinuti au fost suficienti ca sa le permita superavocati care le-au incheiat contracte beton. De aceea este foarte complicat sa scape de ei. Este foarte bine ca Basescu s-a luat de ei, ca DIICOT ii are in vizor si-i judeca. Daca actuala putere continua este si mai bine. Sunt insa curioasa daca vor ajunge si la Voiculescu. Fostii au fost, prin arestarea lui Seres, periculos de aproape.

Din articolul tau reiese ca firma olandeza cu afaceri in domeniul alimentar la care lucra Mircea Basescu a incheiat un contract prin care cumpara de la Energy Holding (asta este firma de "baieti destepti") energie pentru consum propriu. Firma olandeza cumpara la 84 USD ceea ce era mai ieftin decat daca ar fi cumparat de la ENEL cam cu 15%. Firma Energy Holding facea profitul mare pentru ca vindea cu 84 USD ceea ce cumpara de la Hidroelectrica cu 24 USD.
Mi se pare normal ca un intermediar de energie sa vanda ceva mai ieftin decat ENEL. Acum ca a contat ca era vorba de fratele presedintelui, ca la altii dau mai scump, iar e posibil.

Oricum mie Mircea Basescu nu-mi place deloc, deloc.






Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Cam la o ora dupa verdictul de plagiat dl ministru Copy/Paste arunca o bomba sa schimbe directia atentiei publice catre alte persoane:

"Victor Ponta si Daniel Constantin: Am dejucat o noua inscenare grava a lui Traian Basescu si a celor de la PDL impotriva guvernului. Un director din minister a incercat sa diminueze sau chiar sa anuleze prejudiciul din dosarul ICA - Dan Voiculescu"


Intrebat de ziaristi pe ce isi bazeaza afirmatiile potrivit carora acest scandal ar fi fost orchestrat de Traian Basescu si PDL, Daniel Constantin a invocat lispa unui contract intre ministerul Agriculturii si expertul care intocmise acest raport si faptul ca se intampla in plina campanie pentru demiterea presedintelui suspendat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Un comentariu interesant si mai ales adevarat gasit pe net:

Citat:
HAI SA VEDEM CUM A FOST CU TAIEREA SALARIILOR. CONCLUZIA ESTE FOARTE INTERESANTA. 178 DE PARLAMENTARI CARE AU VOTAT TAIEREA SALARIILOR SE AFLA ACUMA IN BARCA USL. SI VOR MERGE SA CEARA DIN NOU VOTUL POPORULUI.

Taierea salariilor a fost votata in Parlament, in 2010, de 321 de parlamentari. Doar doi au fost impotriva, o abtinere, iar 148 au absentat. Din cate stiu eu, cei care absenteaza arata ca nu le pasa de ceea ce se intampla si, mutual, este un vot PRO.
Sa presupunem ca cei 148 au fost toti parlamentari USL. In prezent, PDL mai are 143 de parlamentari, mai putin de jumatate din cei 321. Unde se regasesc restul de 178? Evident restul de 178 de parlamentari care au votat pentru TAIEREA SALARIILOR SE AFLA LA PSD, PNL, UNPR, UDMR si asa mai departe. Cred ca mai avem un pic si putem spune ca PARLAMENTARII CARE AU VOTAT TAIEREA SALARIILOR DEVIN MAJORITARI LA USL SI IN COALITIA CARE A DECIS SUSPENDAREA PRESEDINTELUI TRAIAN BASESCU. HOPA!!!!


Mergi la inceput