Boicotarea referendumului
Raspunsuri - Pagina 10
catrinik spune:
La STS se afla softul electoral? Si fix azi e sedinta CSAT?
Si seful STS poate va fi demis?
Iar la aeroport e nu stiu ce cod rosu.
Lali spune:
Catrinik, dar eu stiu ca era posibila azi o sedinta CSAT, si masuri suplimentare de securitate pe Otopeni din cauza atentatului de ieri de la Burgas.
Sper ca iau masuri de securitate doar pentru ca e aproape de noi, adica sper ca nu au informatii mai grave.
AdiS spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui alinuk
..si daca vor fi muuuulti (necesari pt "rasturnarea situatiei") care se gandesc sa aplice aceasta tactica?? |
Ideea ar fi ca atunci cand decizi ceva, nu tu ci in general, iti asumi si riscul ca lucrurile sa nu mearga cum te astepti.
Riscul descris mai sus este in balanta cu riscul asumat daca ai merge la vot. Care risc este mai mic si poate fi asumat cu mai multe sanse de a fi evitat?
Luat pe puncte si tras linia, riscul mai mic si cu mai multe sanse de evitare este neprezentarea la vot.
turturica spune:
Incep sa se contureze din ce in ce mai multe opinii care sustin boicotarea totala a referendumului.
Aici Rodica Culcer
si aici www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-un-referendum-lovit-de-nulitate-992742.html" target="_blank">Mircea Cartarescu
E singura solutie.
Pb pe care o vad e ca ca uselistii cu siguranta pregatesc fraude masive, nu au riscat totul ca sa piarda din lipsa de cvorum, asa ca singurele solutii ar fi observatorii la referendum. In orasele mari e mai usor, dar la tara si in orasele mici pot minari la greu.
loryi1974 spune:
Nu stiu daca se pregatesc sau nu fraude masive, cu siguranta insa trebuie sa ii lasam pe ei, pe cei care au pus la cale referendumul, sa-si care votantii la sectii.
Mai cred si ca Traian Basescu ar trebui sa renunte la strategia de pana acum si sa se pozitioneze ferm pe cea a boicotului ca forma de protest. Daca neparticiparea este asimilata protestului va avea dupa mai multe de spus.
ali spune:
Loryi si cat de democratic crezi ca e un asemenea presedinte care te indeamna sa nu mergi la vot?
Apropo de generalul Opris de la STS ia uitati-va ce declaratii a facut comisiei de aparare.
www.gandul.info/politica/telefonul-lui-basescu-senatorii-vor-sa-l-lase-pe-presedintele-suspendat-fara-linia-de-la-sts-ce-spune-seful-telecomunicatiilor-speciale-9891371 " target="_blank">http://www.gandul.info/politica/telefonul-lui-basescu-senatorii-vor-sa-l-lase-pe-presedintele-suspendat-fara-linia-de-la-sts-ce-spune-seful-telecomunicatiilor-speciale-9891371
E incredibil ca atunci cand i se cere dovada ca actionat conform legii spune ca "procedurile sunt clasificate".
catrinik spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ali Loryi si cat de democratic crezi ca e un asemenea presedinte care te indeamna sa nu mergi la vot? Apropo de generalul Opris de la STS ia uitati-va ce declaratii a facut comisiei de aparare. www.gandul.info/politica/telefonul-lui-basescu-senatorii-vor-sa-l-lase-pe-presedintele-suspendat-fara-linia-de-la-sts-ce-spune-seful-telecomunicatiilor-speciale-9891371 " target="_blank">http://www.gandul.info/politica/telefonul-lui-basescu-senatorii-vor-sa-l-lase-pe-presedintele-suspendat-fara-linia-de-la-sts-ce-spune-seful-telecomunicatiilor-speciale-9891371 E incredibil ca atunci cand i se cere dovada ca actionat conform legii spune ca "procedurile sunt clasificate". ali Mama fericita de Andrei (20.06.2008) |
Pai daca sint clasificate? Tu crezi ca vorbim de stiri gen can-can pe aici?
Vorbim de institutii care tin de siguranta tarii!!
Niste senatori ( care ii stim cam ce lepre sint ) vin si se dau cocosi in fata unor oameni care chiar stiu cam cum sta treaba cu siguranta in tara asta.
ali spune:
E vorba de o comisie de aparare a senatului.Nu cred ca vorbim cancan, eu cel putin nu. Asa in spatele procedurilor clasificate se pot ascunde multe. Trebuia sa-l creada pe cuvant pe general? Asta mi se pare cancan... A, am uitat...toti senatorii sunt lepre si doar Basescu e curat si fara pata si foarte corect.
Si in SUA serviciile secrete dau explicatii comisiilor de specialitate din congres.
loryi1974 spune:
Foarte democratic, ca forma de protest, in conditiile in care actiunea de suspendare s-a desfasurat in conditii dubioase.
Nu poti suspenda un presedinte doar pentru ca nu mai are popularitate , te impiedici de el sau si-a asumat masuri nepopulare in conditii de criza. In ritmul asta, daca peste 2 ani noul presedinte ales al tarii va avea popularitatea scazuta, il suspendam si pe el ? Sau dam o lege prin care se stipuleaza faptul ca un presedinte ales va fi suspendat automat cand cota de popularitate scade la x procente?
loryi1974 spune:
Sunt de acord cu faptul ca Parlamentul trebuie sa fie o institutie remarcabila, dar Parlamentul Romaniei este plin de dubiosi fara onoare si morala, inclusiv pedelei. In SUA, un scandal te arunca afara din lumea politica, in Romania nu este asa.
Comisia de aparare din Senat nu poate fi obiectiva in acest moment din cauza turbulentelor grave de pe scena politica. Senatorii si deputatii trebuie in primul rand sa isi faca ordine si curatanie in ograda si abia dupa aceea Parlamentul va fi intr-adevar acea institutie puternica a democratiei.
Schimbarea este un proces democratic, dar in Romania ultimei luni procedurile democratice au fost incalcate fara mila. Peste tot in lume regimurile se schimba, dar regulile democratice trebuie respectate daca traiesti intr-un stat de drept.