Bobocei de sept-oct 2012 (20)
Raspunsuri - Pagina 7
Olivette spune:
Elfica, vreau sa nasc cu doctorita (ca sa fiu corecta, ca tare imi place si mie sa se vorbeasca corect) Antoaneta Budu, la CF2. Eu am fost la ea la Medicover, dar acolo nasterea normala costa 67 milioane, asa ca merg la stat unde lucreaza ea. Cel putin asta e planul meu, vedem pe 24 cand ma duc la control ce si cum.
30+
Kytana spune:
Beneficiaza si acum tatii de acel concediu, sotul prietenei mele care tocmai a nascut si-a luat atestatul si astazi este in prima dintre cele 10 zile de concediu.
Sper sa te ajute informatia tzitziri!
29+ cu
-= Love life, live love =-
Bobocelul nostru[img=http://lmtf.lilypie.com/Fgsvp3.png[/img]
tzitziri spune:
Kytana, citeam ca ar fi o lege in care scrie ca aceste 10 zile se dau doar o data. Nu inteleg daca o data per tata sau o data per copil.
Al meu de ex s-a interesat si am inteles ca e la latitudinea firmei daca acorda aceste 10 zile.CA nu ar fi prevazute ca obligatie pe nicaieri....de aia sunt putin confuza
Oana,mamica implinita de David Paul(17.09.2008)
31+
Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso
Kytana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui tzitziri Kytana, citeam ca ar fi o lege in care scrie ca aceste 10 zile se dau doar o data. Nu inteleg daca o data per tata sau o data per copil. Al meu de ex s-a interesat si am inteles ca e la latitudinea firmei daca acorda aceste 10 zile.CA nu ar fi prevazute ca obligatie pe nicaieri....de aia sunt putin confuza Oana,mamica implinita de David Paul(17.09.2008) 31+ Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso |
Am gasit o hotarare care spune ca au voie doar la o data (adica la un singur copil) sa isi ia acest tip de concediu.
www.mmuncii.ro/pub/imagemanager/images/file/Legislatie/HOTARARI-DE-GUVERN/hg244-2000.pdf" target="_blank">Aici gasesti hotararea din aprilie 2000. Alte informatii nu am gasit.
29+ cu
anda82 spune:
Legea care reglementeaza acest drept al taticilor este aceastahttp://legeaz.net/text-integral/legea-210-1999-concediului-paternal .
Tzitziri legea este in vigoare.Eu stiou doi tatici care lucreaza in privat si unul care este functionar public, ce au beneficiat anul acesta de aceste 10 zile, pe langa cele 5.Eu la primul copil, nu l am pus pe sot sa obtina atestatul, deoarece necitind legea, am fst prost informata ca nu este platit.INSA acum m am informat, am citit, atat pentru cele 5 zile., cat si pt cele 10 zile, taticii sunt platiti 100%.
Fetelor pe voi nu va dor picioarele seara..articulatiile?Si cu mersul cum stati ca eu nu prea pot sa mai merg mult, obosesc repede, simt o presiune jos in burtica...
Mami fericita de Nectaria(29.07.2011) si 16 saptamani
tzitziri spune:
Neata,
azi schimbam si noi semnatura .
Anda,dar taticii respectivi sunt la primul sau la al doilea copil?
Oana,mamica implinita de David Paul(17.09.2008)
32+
Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso
Kytana spune:
In dimineata asta va dau lapte rece cu un varf de ness Poftiti de va serviti!
Anda pe mine nu ma dor picioarele, eu merg cam 1h dimineata si 1h seara si exercitii de la Pilates cam 10 minute. Cred ca depinde de organismul fiecareia, nu este o regula.
Tzitziri ar fi dragut daca ar putea sa isi ia si pentru bebe de acum, sunt sigura ca prezenta lui v-ar face tare bine Felicitari pentru inca o saptamana in minus pana la vederea lui bebe mic
O zi racoroasa si plina de vesti bune!
29+ cu
Mirabelac spune:
Multumesc mult Elfica am salvat tot ce mi-ai trimis. Daca tot am intrat pe mailul comun am inceput sa citesc cartea "Si tu poti fi o Supernanny" este foarte interesanta, mie imi place de fata asta. Mai ales pt cele cu copii mai marisori care fac deja figuri.
Anda pe mine ma dor soldurile noaptea, si asa nu ma lasa piticu' sa dorm pe parti ca nu-i place pozitia, acu ma dor si soldurile. Bine ca ne-ai spus ca si medicul de familie da atestatul pt tatici, eu m-am enervat pe o dr din spital care mi-a cerut o groaza de bani pt el, cat nu castiga sotul meu in alea 10 zile, de asta m-am lasat, am zis ca ne multumim macar cu alea 5 zile. O sa vb si eu cu MF sa vad ce zice.
Kytana nu ma mai doare capul slava domnului, primele 3 luni am avut mari probleme. Vezi tensiunea daca nu e mica.
Fetelor, a iesit super inghetata, nu as vrea sa va fac pofta neaparat insa aveti grija ce mancati din comert, eu de ceva vreme mancam cam una pe zi cu fi-miu, el a avut restrictie o vreme si acu de cand a scapat ma ispitea si pe mine... si de curiozitate am inceput sa citesc cu atentie etichetele, eu de obicei mananc de cacao si ce credeti ca am constatat? in afara de ciudateniile care le contin, nici macar cacao nu aveau ci coloranti alimentari care sa imite cacaoa/ciocolata. Nici lapte, nici oua, nik! De asta m-am enervat si mi-am facut in casa, vreau sa spun ca a iesit si multa si fff buna, doar cu oua/lapte/smantana, fara alte tampenii.
*****************************************Mirabela, mamik de pitic DAVID STEFAN (21.09.2006)
Povestea nasterii lui David
sapt. 31
Mirabelac spune:
Mamici la al doilea copil, cum o sa actionati cand vine bb2 pt ca celalalt sa-l accepte cat mai usor? De pregatit l-am tot pregatit dar efectiv cum o sa actionam ca sa nu avem probleme?
Eu m-am gandit sa-i aduca fratiorul o jucarie mai deosebita, o sa-l implic cat de mult in activitatea mea cu bb ca sa nu se simta dat la o parte, o sa-mi fac timp uneori doar pt noi ca sa nu se simta neglijat, etc.
Am cunostinte care au cam clacat cand a venit bb2 si efectiv se urasc copiii, se ciondanesc non-stop.
Daca are cineva vreo carte sau vreun articol ceva, dati-mi si mie sa mai citesc. Merci mult!
Fug la o plimbare ca de maine vine canicula si nu mai ies!
*****************************************Mirabela, mamik de pitic DAVID STEFAN (21.09.2006)
Povestea nasterii lui David
sapt. 31
anda82 spune:
Tzitziri nu conteaza daca il obtine la al doilea sau la al treilea copil.Se acorda o singura data acest drept de a beneficia de 10 zile de co in urma atestatului.Daca taticul nu a beneficiat de aceste zile de co la primul copil, in baza atestatului le poate solicita la al doilea, al treilea etc.
Mirabela sigur medicul de familie il poate acorda ... gratis.Bine mi-a spus o prietena ca medicul ei i-a solicitat 30 de lei.Daca medicul tau de familie nu se complica sa acorde, cauta altul...nu trebuie sa te muti la el.E fain acest co ca e platit 100%, iar taticul e f util prin preajma.
Mirabela care e reteta de inghetata?Stiu si eu una delicioasa cu fructe, dar sunt curioasa cum e a ta.Si eu mananc in fiecare zi inghetata din comert...
Mami fericita de Nectaria(29.07.2011) si 16 saptamani