Bobocei de sept-oct 2012 (20)
Raspunsuri - Pagina 6
Virginia_86 spune:
Carmen, doctora nu mi-a spus ce as putea sa fac ca sa se reduca cantitatea de lichid, insa am citit pe net (nu stiu daca e adevarat sau nu) ca ar putea ajuta daca bem mai putine lichide. Din pacate eu nu pot pentru ca mi-e sete mereu, ma trezesc si noaptea sa beau apa.
Una dintre cauzele lichidului amniotic in exces este diabetul gestational, eu nu am ca mi-am facut testul de glicemie provocata si mi-a iesit bine. Doctora mai spunea ca in perioada asta (eu am 32 de saptamani) e normal sa mai creasca nivelul lichidului si merg la ecografie din doua in doua saptamani ca sa monitorizeze nivelul lichidului. Un nivel crescut de lichid amiotic poate insemna contractii Braxton-Hicks mai dese si de asemenea travaliu prematur pentru ca presiunea exercitata asupra uterului este mai mare.
Acum, cu Dumnezeu inainte!
30
Kytana spune:
Am reusit sa mai citesc si eu din urma si dupa ce am facut un sirop de limonada pe care abia astept sa il devorez, am intrat sa vad ce mai fac mamicile mele preferate
Lalu, distractie placuta si un weekend frumos si linistitor.
Stella, foarte interesant cursul la care ai participat, inca nu m-am hotarat unde sa ma inscriu. Vazusem un anunt in Elias si am dat mail unei doamne care mi-a raspuns tare dragut si cred ca o voi contacta pentru mai multe detalii.
Uau, ce tare ca ti s-a schimbat DPN si il vezi gazu' frumos mai devreme!! Doamne ajuta
sa fie totul bine
Sincer iti spun ca si eu sunt curioasa. O singura informatie am despre 'uns' zicea ca asistentelor le-a dat cam 20 ron in medie(25, 15, in functie de cat avea). Tu cam cat stii (sau ai auzit) ca s-ar da asistentelor?
Eu de mancat oricum mananc trei lulele :)) Exemplu: dimineata un ou fiert cu jumatate
de rosie si un castravete+ o cana sanatoasa de suc portocale (fresh), pe la 12 un fruct,
la 14.00 o salata cu branza, pe la 17.00un alt fruct si seara o ciorbita rece sau tot
fructe. Si tot pun pe mine asa ca :)) Oricum, nu ma mai stresez (decat cand trec prin fata oglinzii si imi vad copanelele de pui. Cred ca ar merge la gratar :))
Mirabela vreau si eu din bunataturile tale. Cred ca dupa amiaza fac budinca de paste cu branza, e prea mare pofta. Nu am mai mancat de peste un an.
Ii transmit urarile de bine, saru'mana
Ma bucur Corinuka ca ai incredere in personalul de la spitalul unde vei naste, conteaza extraordinar de mult sa te poti duce cu mintea linistita. La cate emotii vor fi, asta ar mai lipsi.
Of Elfica, ai patimit si tu o groaza! Macar au cusut-o cu fire care se resorb. Imi spunea
ca ulterior lui Tutunaru la control i-a fost teama sa nu cumva sa o fi cusut-o cu fire normale si sa o mai chinuie si la scoatere...
Patricbebe, Dani, ce mai faceti? Anne`Mary? Sper ca sunteti bine cu toatele!
Lulutza, ce cauti pe la borcanul cu melancolie? Nu stii ca nu ai voie? Imi dau seama cat de greu iti poate fi cu vremea de acolo, dar crede-ne ca 40 de grade nu iti doresti. Hai ca poate vine si acolo soarele. Eu nu ma supar daca ne trimiti norii de ploaie.
Am gasit ceva aici despre lichidul amniotic in exces, dar fetele daca cititi, va rog sa nu va impacientati, bineeee? Eu sunt sigura ca bebeii nostri, cu totii vor fi cei mai cei!!
29+ cu
-= Love life, live love =-
Bobocelul nostru[img=http://lmtf.lilypie.com/Fgsvp3.png[/img]
Kytana spune:
Vin cu un mic update si promit sa invat sa nu va mai innebunesc cu mesaje lungi si plictisitoare Poate nu pe toata lumea intereseaza detaliile pe care vi le impartasesc (sunt guraliva de fel si nu stiu cand sa ma opresc ) asa ca imi cer iertare anticipat
M-a sunat acum Miki si inca nu si-a revenit complet. Aseara nici nu a putut alapta piticotul. Se pare ca are anemie severa. De ieri i-au facut trei hemograme. Astepta acum rezultatele ultimelei probe de sange. Mi-a spus ca moasa si asistentele pe care le-a cunoscut in travaliu au fost painea lui Dumnezeu. Doar la ATI (pe sectia chirurgie a avut probleme si a fost ignorata)
Travaliul s-a declansat noaptea pe la 3, mai intai cu o sangerare - fara sa piarda dopul sau sa se rupa membranele - apoi contractii cat de cat dureroase. A plecat la spital cand contractiile erau la 4 min distanta si devenisera insuportabile.
Va transmite sa nu va impacientati si sa nu mergeti la cutit doar pentru ca ea a avut ceva complicatii. Imi povestea de o fata care la o ora dupa ce a nascut coborase la tigara [no comment aici] si de multe altele care imediat dupa zburdau pe acolo.
So keep in mind, each and every one of us is different
29+ cu
Olivette spune:
Stela, mi-aduc eu aminte chiar a fost o graviduta care a intrebat daca bebe poate sta cu noi in camera si i s-a raspuns sec: Nu! Ceea ce sincer m-a surprins pt ca pe un alt site, de miresici, la subiectul Nasterea la Filantropia, scriau ca pe toate usile saloanelor este cate o foaie prin care se incurajeaza mamicile sa-si ia bebeii in camera. Unele fete ziceau acolo ca asistentele tot le refuzau, dar daca erau mai bataioase si "tari in gura" si le mai ziceau si de ce scrie pe usa, cedau si le aduceau bebeii in camera.
Ce m-a mai surprins pe mine fata de ce stiam: moasa de la cursuri a zis ca sotii pot sta cu mamica in timpul travaliului sa o incurajeze. Pe site-ul de care v-am zis scria ca programul este atat de strict, incat doar in timpul orelor de vizita pot intra taticii, si daca ai ghinionul sa nasti cat e directorul prin spital, pe bebe il vede sotul doar la orele de vizita, nu il lasa sa intre altfel.
Oricum pe mine nu ma mai afecteaza regulile lor pt ca merg doar la cursuri, nu mai nasc la ei (va ziceam saptamana trecuta ca am renuntat la dr de aici-care este chiar directorul spitalului).
A, a mai intrebat cineva ieri la curs ce ar trebui sa contina trusoul bebeului, mai ales pe caldurile astea. Si ne-a spus ca doar un body scurt si pampers. Daca e aer conditionat sa-i punem si manusi si ciorapei, pt ca bebeii pana la o luna nu isibpot regla temperatura (sau ceva de genul) si prin extremitati pierd caldura. Si sa nu ne speriem daca o sa vedem ca tot timpul bebe are mainile si picioarele reci.
Va pup!
30+
stella87 spune:
Asaa e Olivia, cum nici eu nu nasc la ei, nici eu n-am fost prea captivata de partea asta cu statul cu copilul in camera sau prezenta sotului la nastere. Oricum, fiecare spital are regulile lui, iar la cursuri ni se imbraca totul intr-o aura atragatoare, cand adevarul e putin sau mai mult diferit. Dar informatiile practice legate de nastere, travaliu, bagaj spital sunt de mare folos.
fericita 31+ cu
Kytana spune:
Mi s-a nazarit si mie o problema. Vad ca tot mai multa lume confunda chimenul cu chimionul.
Va dau mai jos cateva link-uri care arata deosebirile intre acestea si cum sa nu le confundati.
www.goodfood.ro/articol/chimen-vs-chimion.html" target="_blank">Chimen vs Chimion
Desi ambele ajuta la stimularea lactatiei, sunt plante diferite. www.medical-center.ro/article/436/CHIMENUL" target="_blank">Aici gasiti intrebuintarile fiecareia dintre ele.
Nush de ce m-a lovit chestia asta, mi-a ramas undeva pe creier...
29+ cu
Elfica spune:
Stella si Olivette: Am gasit un articol (pt cele interesate gasiti aici link-ul: http://reclama ilegala - considera acesta un avertisment /sfatul-medicului/sfaturi_pentru_parinti_si_copii/cursurile_de_puericultura_tinute_sub_tacere-708/) din care rezulta ca toti tatii primesc atestatul, asa cum spuneati si voi si Mirabela. Noi am facut cursul la primul copil, acum vrem doar atestatul. Nu v-au spus la curs nimic, cand il primiti, cum se procedeaza, tinand cont ca data viitoare e ultima sedinta? Cand se tine cursul, martea viitoare? Ca l-as trimite si pe sot, poate reuseste sa obtina certificatul, chiar daca nu a participat la nicio alta sedinta anterioara. Ce credeti, e posibil, cum vi s-a prezentat situatia?
Olivette: Si unde vei naste acum, ca nu mai retin care era a doua optiune, al doilea medic, stiam doar de Peltecu.
Mirabela: Ti-am trimis PM cu link-ul dat si considerat de ei ca fiind reclama. Scuze, intr-adevar, trimisesem doar cartile pe adresa comuna, acum am trimis si retetele de inghetata (specificand si link-ul care nu a putut fi pus, nu l-am mai pus cu spatii, ca oricum adresa era prea lunga si mi-era ca se lateste pagina). Mai intra o data acum .
Kytana: Multumim pentru precizari legat de chimen si chimion. Si eu am diverse stresuri si ma enerveaza cand aud greseli grave la toata lumea. Si tendinta Academiei este sa le valideze apoi ca forme corecte, ca daca marea masa a populatiei asa vorbeste.... Asa sunt deranjante in prezent si imi permit sa vi le spun ca se leaga de subiectele noastre: topogan in loc de tobogan si doctora in loc de doamna doctor sau doctorita. Topogan si doctora nu exista in limba romana si totusi le auzi pe toate drumurile, mare minune daca nu vor fi acceptate ca fiind corecte! Ca mamele asa spun, copiii asa invata... Eu faceam la un moment dat meditatii la germana cu un copil destept, cu parinti intelectuali si l-am auzit spunand "topogan". I-am spus ca nu se spune asa, ca e corect "tobogan" si mi-a spus ca nu crede, singura replica posibila a fost sa caute in dictionar, dar ... din pacate sigur nu a cautat si va spune la fel cum a invatat! Sper sa nu se supere careva ca mi-am permis sa spun, nu intentionez sa deranjez pe nimeni, dar precizarea Kytanei si oful ei mi-au amintit si de ofurile mele, nu dati cu rosii :)
Pe mine ma apasa bebe pe noada si am niste junghiuri uneori de nici nu pot merge normal, ci doar schiopatand. Voi patiti? Cred ca apasa pe nervii din zona lombosciatica, dar mentionez ca nu am avut niciodata probleme cu coloana, sa zic ca am eu o sensibilitate. Nici la prima nastere nu am patit asta sau foarte putin, ca nu mi-a ramas in memorie.
Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE
27 +
anda82 spune:
Buna fetelor,
Nu stiu daca va mai aminititi de mine, nu prea am mai postat dar sa stiti ca in mare parte am citit...Nu sunt eu prea vorbareata si am intrat asa pe fuga, deoarece ma descurc destul de greu cu fetita mea de 11 luni si cu sarcina.Nu am avut probleme deosebite, insa noptile sunt un cosmar ma dor tare articulatile de la maini si picioare si nu pot dormi...iar ziua abia ma descurc.Sunt in doar 30 de saptamani insa ma deplasez ff greu, imediat ma dor picioarele si simt si intepaturi jos.Pe 1 aug ma duc la dr...
Elfica concediu pentru tatici, cele 10 zile care se acorda in baza atestatului se obtine f usor de la dr de familie.Eu mi am schimbat dr de fam, insa si cel pe care l am schimbat si actualul elibereaza astfel de atestate.Chiar si in lege spune ca medicul de familie poate elibera aceste atestate.Fostul meu medic de familie dadea taticilor 3 foi cu diverse chestii legate de puericultura, dupa care punea taticilor 3 intrebari si le dadea atestatul.Actualul medic de familie elibereaza si mai usor...direct.Deci sa te interesezi...Si nu costa nimic...Chiar daca taticul mai are copii, poate beneficia daca nu a beneficiat inainte...Aceste 10 zile se pot acorda oricand in primele 8 saptamani de la nasterea bebicului.
Mami fericita de Nectaria(29.07.2011) si 16 saptamani
Kytana spune:
Pe mine nu stiu daca apasa bebe Elfica, dar cateodata cand merg mi se pune un junghi de undeva din coloana pe piciorul drept si nu mai pot merge. Daca imi intind un pic coloana, trece durerea. Ai incercat cu putina gimnastica?
Recunosc ca nici eu nu stiam de tobogan Acum am notat. Ei, daca ar fi sa deschidem subiectul...cate ar fi de zis! Sper sa foloseasca cuiva informatia legata de chimen si chimion, mai ales ca am gasit si retete unde cele doua sunt confundate sau se considera ca reprezinta acelasi lucru.
M-a luat o durere de cap de nu mai pot. Voi aveti dureri? Migrene? Mi-am pus o compresa cu apa rece si sper sa ma mai lase. Simt ca se invarte camera cu mine
29+ cu
tzitziri spune:
Ma nimeresc si eu (iar) cu o nelamurire.
Eu stiu ca se dau doar 5 zile oficial tatalui pentru nasterea unui copil.Din cate stiam cele 10 zile suplimentare (in caz de atestat de la curs de puericultura) erau prevazute in contractul colectiv de munca (contract care nu mai este in vigoare). Deci raman doar 5 zile, nu 15 cate erau acum ceva timp.
Voi stiti altceva?
Oana,mamica implinita de David Paul(17.09.2008)
31+
Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso