Bobocei de sept-oct 2012 (20)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Kytana, la pampersi nu zic nimic .
Mie la David mi-au placut de la un moment dat Libero (adica le-am descoperit pe la vreo 6 luni cred). Pana atunci nu incercasem decat Pampers - chiar daca nu imi placeau ca mi se pareau prea moi si prea mirositori (nu stiu daca au scos acum si variante fara miros de ala de parfum).
Acum nu am gasit in supermarket Libero de nou nascuti, dar mai caut. Cred ca pe ala as merge.Si am mai citit de bine si de altele- gen (nu imi vine numele) marca de la magazinele DM.
Asa ca eu la capitolul de pampersi as incerca...dar as zice nu Pampers ca marca. Desi e cea mai usor de gasit....

Oana,mamica implinita de David Paul(17.09.2008)
32+

Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elfica spune:

Multumesc pentru link-urile cu testele. La bebe doi imi iese ca ar fi baiat, iar eu am indicatii ca ar fi fata :) Iar la bebe 1 nu stiu sigur cand a fost conceptia, final de ianuarie sau inceput de februarie, iar sexul difera in functie de asta. In ianuarie ar fi fost fata si asa e, in februarie baiat, aici nu pot verifica.

Multumesc pentru variantele pentru exterminarea furnicilor. O sa cautam, daca va spun ca si in frigider avem o gramada de furnici, care nu mor de la temperatura scazuta, cum m-as fi asteptat. Totul e sa gasesc ceva care sa nu fie toxic pentru oameni (cred ca uleiul esential de tea-tree s-ar incadra aici), ca o am pe Iulia care isi arunca jucariile pe jos, le baga in gura, sta cu mainile pe jos si apoi iar le pune peste tot, inclusiv in gura, asa ca nu vreau sa risc.

pe toata lumea! Seara buna si vise frumoase!

Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE

27 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_m51981 spune:

Am primit o parte din rezultatele analizelor facute de dim, daca stiam ca ies asa repede, ma programam pt inceputul lui aug,mai ales ca am programare la dr pe 8 aug, dar nu mi-am dat seama ca ies asa repede....eee asta este:P... In principiu sunt bunicele, dar ca rezultat final mi-a iesit o anemie usoara, logic ca am anemie usoara daca dr meu nu mi-a dat nici o vitaminuta nimic...si ma gandeam pana ajung eu la el pe 8 aug sa iau si eu pana atunci fier, sa nu treaca timpul degeaba, si vroiam sa va intreb voi ce pastile care contin fier luati? Exact asa se numesc?FIer...sau mai au si altceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stella87 spune:

Buna, burtici!

Vin cu informatii calde de la ultimul curs prenatal

Pana la urma, taticii au dat azi buletinele, iar la final au primit atestatul. Dna asistenta n-a stiut daca zilele de concediu revin doar in cazul primului copil.

Azi am vb despre nou nascut si prima sa luna de viata. Va zic asa, in ordine aleatorie, ce mi s-a parut interesant. Eu, care sunt la prima sarcina, am considerat ca sunt de folos informatiile de mai jos :

In timpul alaptatului e bine ca mamica sa aiba o cana de apa, o sticla de suc langa ea pt ca i se poate face foarte sete.

Asistenta care ne-a vorbit in timpul cursului nu ne recomanda neaparat pompitele de mulgere, considerand ca mulsul manual este si eficient si non-agresiv, comparativ cu pompa.

Daca ne dor sanii, e bine sa ne punem prosoape cu apa rece pe san, dar fara sa fie tinute la frigider sau congelator.

E bine ca dupa alaptare, daca vedem ca mai e lapte in san sa ne mulgem pt a goli sanul. Astfel evitam o infectie si in plus, stimulam si mai mult lactatia pentru viitoare masa a bebelusului. Cu cat el trage mai mult, cu atat se produce mai mult. Laptele muls il putem pastra la frigider pus intr-un biberon steril timp de 24 de ore sau intre 2 si 6 luni la congelator. Dar nu ne recomanda sa-i dam acest lapte bebelusului decat daca nu putem fi noi cu bebelusul sa-l alaptam la urmatoarea lui masa.

Cat despre pozitia in care alaptam asistenta ne-a aratat cu o papusa ce si cum tre sa procedam. In general ne-a zis sa nu insistam sa tinem cu toata mana capul bebelusului, e suficient sa plasam doua degete ceva mai sus de ceafa. In timpul alaptatului capul sau trebuie sa stea in dreptul cotului unde e pliul mainii, iar cu palma sa-i sustinem funduletul. Bine, aici cred ca in spital asistentele ne vor explica mai pe larg.

Dupa masa bebelusul se tine un pic pe umar sa-i iasa aerul pe gurita dupa care se culca pe o parte in patut. Dupa fiecare masa alternam pozitia, cand pe dreapta, cand pe stanga.

Asistenta ne-a mai zis ca nu e indicat ca patutul bebelusului sa fie perfect la orizontala. Ar fi bine sa punem carti groase sub picioarele patului sau sub saltea astfel incat salteaua sa aiba un unghi de 15-30 de grade. Si cica asa ar fi bine sa doarma bebelusul in pat. Fara perne! In camera bebelusului temperatura ideala e de 21, 22 g C.

E bine sa punem bebelusul pe burtica dar doar sub supravegherea noastra.

Ce e bine sa avem in casa pentru bebelus? Ser fiziologic, comprese, betadina si eventual pudra paneocin(pt buric), crema pt fundulet pe baza de oxid de zinc, supozitoare pt bebe cu paracetamol sau algocalmin, in caz de febra mare. Pudra de talc, exclus pt ca ar fi cancerigena.

Acu sa va povestesc despre baita.

Asistenta nu ne recomanda sa-i luam cadita din aceea cu suport sau sa folosim prosoape in apa. Ea e de parere ca o cadita simpla e eficienta.

Baita trebuie facuta zilnic in primul an de viata, dar sa nu-l spalam pe cap de fiecare data (doar in prima luna trebuie spalat zilnic si pe cap)

Nu trebuie sa punem multa apa in cadita, ca si asa la inceput ne va fi mai greu sa-l manevram. Nu e bine sa-l obisnuim cu apa calda, fierbinte, asa cum ne spalam noi. 37 g C e suficient pt apa de baie. Dare bine sa avem o cana cu apa mai calda, in ideea ca cea din cadita se raceste, cu care la final il vom limpezi.

Inainte sa-l facem baita tre sa ne asiguram ca avem la indemnana body-ul si pampersul desfacut, crema pt fundulet, betadina pt buric, 2 prosoape. Cu unul il stergem, cu altul il infasuram dupa baita.

Baita se face de la cap spre picioare. E bine sa insistam asupra zonei din spatele urechii si a gatului, pt ca aici apar unele iritatii. Urechile le tamponam cu niste vata de bumbac. Ochii ii stergem cu ser fiziologic.

Aici ne-a mai explicat despre nasuc si aspirare. Ne-a zis ca aspirarea nu o recomanda decat daca bebelusul e foarte racit. Altfel e suficient sa-i punem o picatura de ser fiziologic in fiecare nara si sa-l stergem cu o batistuta. Aspirarea poate chiar cauza infectii si predispune la infundarea nasului.

Tot aici ne-a explicat ca daca bebelusul respira greu sa avem grija ca umidificarea camerei. Vara ne recomanda sa punem cateva prosoape ude in camera bebelusului, iar iarna un ibric cu apa pe calorifer. Ne-a zis ca nu-i necesar sa cumnparam un umidificator special.

Revenind la baita...
Il putem spala cu orice sapun sau sampon dedicat nou-nascutului. E bine sa-l limpezim repede pe maini pt ca el are tendinta sa-si duca manutele la gura.

Am mai aflat ca e bine sa nu folosim cosmetice in primele 3 saptamani. Ar fi recomandat sa utilizam pt masajul de hidratare doar vitamina A uleioasa, in primele 3 sapt, cand pielea bebelusului se decojeste. Abia ulterior putem apela la fel si fel de creme.

Daca ii facem masaj cu ulei acesta se face inainte, nu dupa baie. Daca il facem dupa baie practic nu-i lasam pielea sa respire. Inainte de baie il dam cu ulei, il stergem cu un prosop ca sa nu ne alunece mainile cand il manevram in cadita.

Asistenta ne-a zis ca in prima luna e important sa-l tinem cat mai mult in brate pt a-l feri de spaime, el fiind obisnuit in uterul mamicii. Si orice manevra am face cu el sa ne asiguram ca-l tinem cat mai aproape de corp si ca-i vorbim, pt ca el sa nu se sperie. Abia din a doua luna il putem muta in camera lui si sa nu mai dormim in aceeasi camera cu el.

Cam asta ar fi... Eu, care am zero experienta, am sorbit fiecare cuvintel si sper sa aplic cu succes tot ce am invatat

fericita 32+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anidaz spune:

M_m eu iau ferretab,1/zi de la inceputul sarcinii si zic eu e bun ca nici nu constipa,de fapt medicul mi l-a dat.
Daniela ce mult ai scris ,imi place,eu sunt cam in situatia ta,doar seara dupa 9,30 ajunge Florin si la fel simte doar cand si cand miscarile lui Bogdan,noroc ca se misca cu tot cu burta si in pat cu asta se delecteaza,
Mami.ilinca,n-am fost pe faza ca pleci la munte ca ma inghesuiam si eu intr-un bagaj de-al tau,ah ce fain de tine ,nu ma mir ca vrei inapoi,in prenatal cand intri ?
Bob ce faina surpriza,si ce-ai mai profitat de ea,,sa stii ca sunt si eu tare curioasa daca ti se potriveste calendarul,abia astept sa vedem ce ascunzi in burtica.
Lalu sa tii tot timpul ceva dulce in poseta,este tare urata caderea de glicemie si nu-i cazul sa faci vreun buf ,Doamne fereste ,chiar acum .Cum te simti cand stii cat de aproape esti?
Ramo acusi ajunge tati acasa ,sa va bucurati din plin de el si apoi tare mi-e ca n-o sa reziste pana la Craciun fara sa-si vada live minunea nr.2.
Adriana ,ai venit cu vesti bune de la eco cum era si de asteptat,ma bucur pentru printesa ta,desi e rusinoasa ,cer atatea poze ete la ei ,las ca vine ea pe lume si nu mai scapa de pozat
Lulutza cine o fi mai fericita ca tine cu parintii aproape,ce spun de burtica?Ce mai stii de Simonix,eu chiar ma gandesc la ea,transmite-i te rog salutarile mele.
Mihaela ,scrie unde te simti bine,eu mai citesc si pe fb ,dar m-am legat mult de cele de aici si punct,sper sa nu jignesc pe nimeni,imi pare rau ca ne-am separat dar fiecare cu afinitatile ei...nu?
Olivette o sa-ti trimit datele ca vad ca acum e activat PM-ul,spor la pregatiri pentru bebe,hai ca va fi gata in curand!
Morok ,pe mine nu ma mai chinuie arsurile care erau prezente noapte de noapte,de cand iau inainte de culcare o lingurita de miere,au disparut ca prin farmec.
Carina,ieri dimineata am spart cana de esspresorul de cafea,urmata la cateva minute de scrumiera si o farfurie ,asa ca se mai intampla...cam des in ultima vreme drept este
Kytana ma bucur mult ca ti-ai gasit ocupatie,cum termin mesajul asta de scris merg sa-ti vizitez blogul,abia astept sa stii,
Anda si eu iti recomand urisan ,contine afine si cumnatei mele care alapteaza i-au trecut senzatiile urate ale infectiei urinare deja dupa doua zile doar,iti doresc sanatate!
Mirabela copilul tau ar trebui sa aiba ca amintire un caietel in care sa notezi toate perlutele lui sunt fantastice,iar tu bucura-te de concediul sotului ca ma gandesc cat de bine este cu el acasa non-stop.
Corinuka ai grija cu efortul,la mine plinta de jos a gresiei a ramas nestearsa ca n-am avut curajul sa ma gheia o pauzasc sa o sterg,tine-l pe Daviducu la caldurica si roaga pe cineva ,sotul,sa faca el treaba grea,
Tzitziri mi-ai dat idei cu caruselul si eu am cu cheita ,primit,dar ma tenteaza unul cum spui tu,in privinta scutecelor ai dreptate cel mai usor gasesti Pampers desi mi se par si mie perfumati de vai Doamne.O sa vad spre ce ma orientez in functie de sensibilitatea lui bebe.
Stella,n-am stiut niciodata cat mi-e colul ,imi spunea lung si inchis si-mi era de ajuns ,insa cred ca in ultimele saptamani ,e pe undeva normal sa se scurteze doar sa nu sara calul,sper sa fie bine si sa nu o ia la galop spre dilatare,mai e timp totusi ,

31+

Mergi la inceput

M_m eu iau ferretab,1/zi de la inceputul sarcinii si zic eu e bun ca nici nu constipa,de fapt medicul mi l-a dat.
Daniela ce mult ai scris ,imi place,eu sunt cam in situatia ta,doar seara dupa 9,30 ajunge Florin si la fel simte doar cand si cand miscarile lui Bogdan,noroc ca se misca cu tot cu burta si in pat cu asta se delecteaza,
Mami.ilinca,n-am fost pe faza ca pleci la munte ca ma inghesuiam si eu intr-un bagaj de-al tau,ah ce fain de tine ,nu ma mir ca vrei inapoi,in prenatal cand intri ?
Bob ce faina surpriza,si ce-ai mai profitat de ea,,sa stii ca sunt si eu tare curioasa daca ti se potriveste calendarul,abia astept sa vedem ce ascunzi in burtica.
Lalu sa tii tot timpul ceva dulce in poseta,este tare urata caderea de glicemie si nu-i cazul sa faci vreun buf ,Doamne fereste ,chiar acum .Cum te simti cand stii cat de aproape esti?
Ramo acusi ajunge tati acasa ,sa va bucurati din plin de el si apoi tare mi-e ca n-o sa reziste pana la Craciun fara sa-si vada live minunea nr.2.
Adriana ,ai venit cu vesti bune de la eco cum era si de asteptat,ma bucur pentru printesa ta,desi e rusinoasa ,cer atatea poze ete la ei ,las ca vine ea pe lume si nu mai scapa de pozat
Lulutza cine o fi mai fericita ca tine cu parintii aproape,ce spun de burtica?Ce mai stii de Simonix,eu chiar ma gandesc la ea,transmite-i te rog salutarile mele.
Mihaela ,scrie unde te simti bine,eu mai citesc si pe fb ,dar m-am legat mult de cele de aici si punct,sper sa nu jignesc pe nimeni,imi pare rau ca ne-am separat dar fiecare cu afinitatile ei...nu?
Olivette o sa-ti trimit datele ca vad ca acum e activat PM-ul,spor la pregatiri pentru bebe,hai ca va fi gata in curand!
Morok ,pe mine nu ma mai chinuie arsurile care erau prezente noapte de noapte,de cand iau inainte de culcare o lingurita de miere,au disparut ca prin farmec.
Carina,ieri dimineata am spart cana de esspresorul de cafea,urmata la cateva minute de scrumiera si o farfurie ,asa ca se mai intampla...cam des in ultima vreme drept este
Kytana ma bucur mult ca ti-ai gasit ocupatie,cum termin mesajul asta de scris merg sa-ti vizitez blogul,abia astept sa stii,
Anda si eu iti recomand urisan ,contine afine si cumnatei mele care alapteaza i-au trecut senzatiile urate ale infectiei urinare deja dupa doua zile doar,iti doresc sanatate!
Mirabela copilul tau ar trebui sa aiba ca amintire un caietel in care sa notezi toate perlutele lui sunt fantastice,iar tu bucura-te de concediul sotului ca ma gandesc cat de bine este cu el acasa non-stop.
Corinuka ai grija cu efortul,la mine plinta de jos a gresiei a ramas nestearsa ca n-am avut curajul sa ma gheia o pauzasc sa o sterg,tine-l pe Daviducu la caldurica si roaga pe cineva ,sotul,sa faca el treaba grea,
Tzitziri mi-ai dat idei cu caruselul si eu am cu cheita ,primit,dar ma tenteaza unul cum spui tu,in privinta scutecelor ai dreptate cel mai usor gasesti Pampers desi mi se par si mie perfumati de vai Doamne.O sa vad spre ce ma orientez in functie de sensibilitatea lui bebe.
Stella,n-am stiut niciodata cat mi-e colul ,imi spunea lung si inchis si-mi era de ajuns ,insa cred ca in ultimele saptamani ,e pe undeva normal sa se scurteze doar sa nu sara calul,sper sa fie bine si sa nu o ia la galop spre dilatare,mai e timp totusi ,
Elfica,iti urez distractie placuta la mare ,sa aveti grija de voi si m-as bucura sa ajungi la medic cu analizele desi daca sunt bune ,nu e nici o problema.Despre furnici ,eu nu stiu ca n-am ,dar fetele ti-au dat informatii deja.
Sper ca n-am uitat pe nimeni,cred ca e cea mai vasta nominalizare a mea de pana acum ,daca cineva a fost omis ,e total fara intentie si primeste o si un pentru asta.

31+

Mergi la inceput

,in loc sa dau vizualizare am dat trimite mesajul si asa acum sunt doua unul complet, unul incomplet,frumoasa treaba
Stella super informatii mi le-am salvat,multumesc mult!

31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami.ilinca spune:

Ma iertati ca am plecat repejor , se trezise fatuca mea. Asa...
Anidaz:sanatate multa nepoticii tale, cred ca e tare greu la varsta ei sa suporte toata situatia,ai grija si de burtica ta.In prenatal la 1 sept, mai e olecuta.
Lalu:e o idee f buna cu bombonicile la purtator, ai grija!
Kytana:anemia apare f frecvent in sarcina, nu neaparat din cauza lipsei carnii din alimentatie; mie mi se pare ca mai important e sa mananci ceea ce simti,e ceea ce ai nevoie sigur.Asa ca dc medicul ti-a dat supliment de fier, ia-l dar papa ce vrei tu , parerea mea
Mihaela: si la Bran era cald dar aici e insuportabil
Elfica:eu am cautat o solutie mai putin toxica , cat mai naturala din motive de copil, burtica si catel care isi baga botul peste tot. Sa aveti vreme buna la mare si sa va odihniti!
Mm: nu as lua fier fara indicatia clara a unui medic, sunt multe produse. poate ii dai un telefon /sms si ii ceri parerea.
Stella:f bune informatiile de la curs. si adevarateMultumim

va pup
noapte buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalu85 spune:

anidaz, Am mari emotii cand ma uit la calendar....si cand vad ca mai este putin si intram in august ma trec fiori, am fluturasi in burtape 3 august merg sa fac ultimele analize....si atunci stabilesc cu dr. toate datele legate de nastere moor de frica

lalu85 35+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalu85 spune:

stella, am salvat tot ce ai scris, ff utile informatiile
m_m, eu iau Tardiferon de 80mg dar ma constipa si uneori imi este putin greata de la el asa ca iau mai des Elevit sunt sunt vitamine care contin si fier in cantitate mai mica de 60mg...parca

lalu85 35+ cu

Mergi la inceput