Bobocei de sept-oct 2012 (20)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirabelac spune:

Elfica la noi la piata este un magazin de insecticide, dar nush daca are o denumire anume. Poate la farmacia veterinara gasesti.

Eu iar am pacatuit, am facut inghetata de nuci si de capsuni. Apropo, aveam o nelamurire daca bb simte gustul a ceea ce mancam noi, zic asta pt ca al meu sughite tot timpul cam dupa ce mananc eu. Scrie in cartea Irinei Petre ca unele obiceiuri alimentare se formeaza inca din burtik cand bb gusta din ce papa mami, el inghitind lichidul care isi schimba gustul. Ce ziceti de asta? Poate o vrea grasunu' inghetata in loc de lapte, ce ma fac???

*****************************************Mirabela, mamik de pitic DAVID STEFAN (21.09.2006)
Povestea nasterii lui David
sapt. 32

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anidaz spune:

Buna fetele,n-am apucat sa citesc ca vad ca sunt ceva pagini.Eu sunt bine ca sa stiti ,cedeaza durerile la no-spa dar nici nu prea am avut timp sa ma gandesc la ele fiindca nepotica-finuta mea de 1 an si 6 luni si-a fracturat un degetel ,era cu bona,a fost o adevarata aventura dupa-amiaza de ieri ,am fost cu ea la urgente.
Asa...
Deci Andra are degetul mare de la manuta stanga fracturat,e in ghips cu tot cu manuta,aseara n-am mai ajuns acasa decat la aproape 1 noaptea ,ca am luat-o si am dus-o la urgente in Arad cu tot cu mama-sa ,a venit la magazin nepoata(avem o alimentara proprie in familie si cumnata mea ,mamica Andrei era de serviciu,tatal ei de garda in armata) si noi am plecat cu Florin,am prins pe drum accident si la dus si la intors ,asa ca vreo 2 ore si am facut pe drum,apoi la urgente se intra pe pile nu dupa rand ,ca erau cam toate de aceeasi natura ,si uite asa am stat trei ore cu un copil de un an si 6 luni care murea de plictiseala si oboseala sa intre altii ca de se intra prin doua parti ,am ajuns terminata,pe la 2 ne-am culcat la 5 ne-am trezit si ne-am dus dupa marfa,am venit la magazin am facut si pus preturi si acum am ajuns acasa.Cu Andra s-au dus si azi iar la control sa vada daca i-au fixat bine degetul in ghips ,sunt plecati de la 7 jumate si n-au ajuns nici acum,
Eu merg sa ma odihnesc acum,dar revin sa citesc tot cand ma trezesc,

31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mlhaela spune:

m_m, daca te programai pentru inceputul lunii august, beneficiai de analizele gratuite. Acuma nu stiu cat de urgent a fost pentru tine sa-ti faci analizele...
Elfica, spor la bagaje si succes in exterminarea furnicilor. Am avut si noi problema asta la inceputul verii, Doamne, dar nu mai scapam de ele cu orice dadeam. Misunau la noi in bucatarie ca pe bulevard. Pana la urma a cumparat sotul din piata de la un magazin cu insecticide un praf, Ectocid ii spune, pe care l-am lasat sa actioneze o ora, apoi am spalat in 2-3 ape locurile prin care am pus. Cateva zile a fost mai naspa ca gaseam prin toate dulapurile, pe langa mobila furnici moarte. Oricum, am scapat de ele. Sotul mai foloseste praful acuma si in curte, cand gaseste cate un musuroi de furnici pune putin praf si scapam rapid de ele.
Daniela, uau! Ai avut ceva spor la scris azi :). Da, sunt convinsa ca toate trecem prin aceste stari, in care n-avem chef de nimic, in care n-avem chef nici de sotii nostri, nici de gatit, in care ne simtim singure. Din fericire, la mine trec repede starile astea. Eu cred ca se datoreaza pur si simplu faptului ca nu mai avem viata ce=o aveam, ca suntem mult mai sedentare si...putin si datorita hormonilor.
Dar eu sunt sigura ca nici sotii nostri nu sunt cei mai fericiti in aceasta perioada. Chiar imi spunea al meu ca e sigur ca daca ar infiinta o asociatie a viitorilor tatici, multi barbati s-ar alatura. Gandeste-te ca si ei ne suporta toanele in aceasta perioada si incearca sa ne faca pe plac. Pe langa faptul ca ei trebuie sa-si asume responsabilitatea intretinerii noii familii (cel putin sunt convinsa ca asa gandesc ei - fiind capul familiei), ganduri care sunt convinsa ca-i macina si pe ei.
Mirabela, capul sus prietenei tale! Bucuria va veni si pentru ea! Felicitari si sanatate pentru bebeloiul grasun din burtica! Daca tot asa continua vei naste un grasun de peste 4 kg cred :)
Bob, . Nu-ti forta prea tare sotul ca apoi nu se mai grabeste sa ajunga acasa din delegatii :P. glumesc, bineinteles.
Anidaz, cred ca e groaznic pentru Andra la varsta ei sa suporte acel gips :(. Sanatate multa pentru ea si pentru tine!!! C-ar trebui sa te odihnesti mai mult!!!
Eu am primit ieri o chestie (nu stiu daca ala e caruselul) ce se agata deasupra patutului, iar atunci cand plange bebe (l-am testat la batutul din palme) incepe sa cante, iar pe tavan apar niste imagini dragalase. Imi place ca melodia e altfel decat cele obisnuite la jucariile muzicale.
Va pup cu drag pe toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalu85 spune:

Salutare burtici
Astazi m-am simtit rau toata ziua....am fost de dimi in cora la niste cumparaturi...si mi-a scazut glicemia si mi sa facut ff rau, faza este ca mi se intampla asta de ceva vreme...imi scade glicemia mai mereu si am spus medicului si a zis ca este normal in sarcina sa se intample asa...si a zis sa mananc des....este asa nasoala senzatia de hipoglicemie...
Voi patiti asa?

lalu85 35+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kytana spune:

Buna searaaa!!

Ce fac fetele mele frumoase si vorbarete? Eu parca mi-am revenit din senin, mai ales cu atatea incurajari, cred si eu Am inteles si de ce ma simt asa. Primii rezultatele la analize si faptul ca nu am putut papa deloc carnita si multe chestii cu fier se vede, am o carenta de mai mare frumusetea. Unde mai puteti ca m-am crezut desteapta si am intrerupt si suplimentul recomandat?? Capra raioasa cu coada pe sus, io-s! Leucocitele cam mari, hematocritul cam mic.

Adina, ma bucur enorm ca esti bine, m-am gandit la tine toata noaptea. Imi pare rau de piticuta, cred ca o doare cumplit. O de la mine si un pe nasuc de buburuza mica cu bubitz.

Lalu, imi pare rau ca nu esti okiz. Dar ce glicemie ai, daca stii cumva? Eu am 80. Ma mai ia ameteala din cand in cand si parca mi se goleste capatana, dar nu foarte tare. Tine-te pe pozitii, papa des si putintel. Conteaza sa fii zen O feliuta de paine cu magiun si uns cu un pic de unt, iam iam.

Mai citesc si revin!

29+ cu

-= Love life, live love =-

Blog de neuron insarcinat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami.ilinca spune:

Buna ziua de acasa,

Ne-am intors azi dar vrem inapoi ;nu era f cald dar nici racoarea de munte mult-ravnita, dar toata ziua zaceam intr-un balansoar si fiica-mea se juca intr-o curte imensa; efectiv am lancezit vreo 5 zile iar gandul ca de maine o iau de la capat cu serviciu , ma cam enerveaza.
Corinuka:cand am citit ca freci covoarele, am zis ca nu vad bine, lasa-le Doamne iarta-ma si stai linistita , ca nu e cazul sa grabesti bobocul .
Lulutza:au venit paintii tai? cred ca esti in culmea rasfatului , sigur mami te alinta cum numai o mama face. o sa ramana sa te ajute cu bb?
Kytana acum ma apuc de citit!bravo , e minunat ca ai facut pasul acesta!
Olivette;sa stapaniti cu drag dulapul! si noi inainte de nasterea drei mari am facur=t la comanda un dulap gen ikea, a fost si este excelent !
Dniela:asta da spor la scris!asa sa mai faci
Carina: multumesc pt reteta!
Bob: cadita am avut obisnuita fara suport. acum o sa luam la fel.pe masuta de infasat se pune oricum un scutec de finet sau o aleza impermeabila;avantajul e ca le ai pe toate la indemana(scutece, creme etc)pe rafturile masutei si aceasta e la inaltimeata , nu tb sa te apleci ''cocosezi'' sa-l schimbi pe bebe.
-daca optezi pt termometru clasic , musai cu vf flexibil, gasesti in orice farmacie;
-noi pe la 3 luni ale Ilincai , i-am luat un carusel cu telecomanda, stiu suna fff fitosdar sincer am crezut ca l-am apucat pe Dumnezeu de un picior,;nu mai coboram din pat sa ii deschid caruselul de la cheita si dormeam cu telecomanda sub cap;l-am folosit pana aproape de 2 ani cand a ajuns lla concluzia ca nu mai vrea, nu e ''bb mic''. Asa ca si eu zic DApt un carusel performant, eventual care sa proiecteze pe tavan diverse forme
Trmit si revin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami.ilinca spune:

Mm:si eu la fel am patit cu analizele,am platit tot desi teoretic erau gratis; nu te mai gandi cum o sa fie cu bobocelul acasa, pur si simplu o sa faci cum o sa simti si nu o sa gresesti , e incredibil prin ce transformari trece o femeie dupa ce naste.
Elfica: nu stiu sa zic ce sa faci cu furnicile, dar la cei cativa gandaci rataciti care aparusera in bucataria noastra a functionat de minune uleiul esential de tea-tree(vreo 10 picaturi) cam in juma'de litru de apa si stropit peste tot.
Mirabela: wow 2500g , asta da bobocel pufos. ma bucur mult ca nu mai ai contractii si esti bine. Sincer dupa ce ti-am citit povestea nasterii lui David(), m-am intrebat cum o sa nasti acum, toata admiratia pt curajul de a o lua de la capat si Doamne ajuta sa prinda anestezia din prima!David e !
Stella:ai vazut ca se aranjeaza lucrurile, sigur o sa fie gata la timp cuibul pt bobocel!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalu85 spune:

kytana, cam asa am si eu glicemia....dar uneori scade mult, de ex: intr-o dimi cand am fost sa-mi fac analize la spital, desi mancasem mi-a iesit glicemia 65....daca mananc putin si des, adik sa rontai mereu cate ceva sunt ok. Dar uneori nu prea pot ca mai plec si eu, mai am treaba si uit si asa ma apuca tremuratul si ameteala si mi se incetoseaza vederea.

lalu85 35+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kytana spune:

Olivette, ce mai faci? Ce-ti mai face burticul? Cata treaba se preconizeaza la voi in weekend! Eu cu serialele nu ma inteleg. Ma uitam la Dr.House, dar s-a terminat si How I met your mother dar si asta e in pauza. In rest, nu rezist.
Asta nu inseamna ca nu apreciez ca ti-ai rupt din timp sa ma ajuti cu un sfat si o vorba buna

Carina, cand am citit m-am gandit daca nu cumva ai avut ziua mea! Am varsat lapte in toata bucataria, mi-a cazut un borcan cu iaurt pe jos, mi-a alunecat o felie de pepene, ce mai, am facut bucataria de comanda [lol] Ai reusit sa faci astazi de papa
curatenie cum iti propusesei?
Uuu deci si tu esti trecuta prin nastere naturala 100%. Eu cred ca depinde de fiecare. Am o prietena careia i s-a provocat nasterea, deci oxitocina la greu si a zis ca greu a fost, dar ca as mai fi rezistat :)) Acu' poate nici nu vrea sa ma sperie.
Doamne ajuta sa ne fie bine, sa ne vedem fericite cu comorile in brate Am furat si eu reteta ta de inghetata

Ce imi place cum expui tu lucrurile Dani intr-o lumina asa de frumoasa! Imi dau seama ca am avut un moment de lasitate si m-am lasat coplesita, uitand in egoismul meu ca nu sunt singura care trece prin asa ceva, ca toate avem nevoie de cate un umar pe care
sa plangem sau sa ne plangem. Nu m-am gandit nici la dlpinguin care se chinuie la departare si care ma suna sa imi auda vocea si sa il pun si pe pingu' jr din partea lui. Chiar am fost egoista si ma bucur tare ca atat tu, cat si toate fetele ati fost langa
mine sa ma ajutati sa revin pe linia de plutire. De fel sunt optimista si imi place sa transmit din optimism si celor din jur. Acum sunt mult mai bine, nu am cuvinte sa multumesc indeajuns!

Tzitziri Interesante info legate de carusel si de alezele de la Happy si eu auzisem ca sunt foarte utile. La capitolul "pampersi" ce ne recomanzi?

M_M aiurea tare ca a trebuie sa platiti analizele! Macar acum sa beneficiem si noi de cat am pompat din salariu.Macar bebe e bine indiferent daca e fetita cu fundita sau baiatel cu ...clopotel. Nu am gasit alta rima.

Elfica, inca un pic pana la concediu! <3 Daca analizele sunt bune, sigur e si mogaldeata bine! Inca putin si o vezi la morfo
Uite www.reclamamascataatentie/calculatoare/afla-sexul-copilului-dupa-calendarul-chinezesc.html" target="_blank">aici un calendar haios. Ia zi, se confirma?
Mirabela, ce-i drept numai dupa o discutie cu David si cred ca iti trece orice fel de sentiment de depresie. Este un hazliu si un dulce de baietel. Crezi ca este vreo sansa ca bebe sa aiba chiar 2500g acum? Poate chiar are 34 saptamani, mai stii?
Numai zi-ne si imediat iti schimbam DPN

Bob, ce fericire maximaaa!! Vai cat ma bucur pentru tine ca te-a surpris asa frumos sotiorul

Stella, pup fata! Te-ai mai linistit un picut? Daca mai ai vreun rest de cafea, da-mi si mie un picut, caci de azi dimineata tot adormita ma simt! La manevrarile lui bebe si eu am emotii, sunt cea mai mica de la noi din familie, nu am avut bebi de tinut in
brate [lol]

Mami.Ilinca sar'naa! Sa vedem ce iese! Astazi am tot umblat dar am material pentru vreo 6 articole. Sper sa apuc macar jumatate sa le scriu in seara aceasta.

Lalu, cum imi zicea mie o doctorita "fara bobo la tine, nu pleca!" Ia si tu niste bobo sticloase (vazusesem unele de lamaie bio prin cora) si cum simti ca te loveste, poc dai un croseu de dreapta cu o bobo Inca nitel, i-uite la tine-n semnatura, pfoai!
In 2 saptamani deja scapi de orice stress de "prematureala"

29+ cu

-= Love life, live love =-

Blog de neuron insarcinat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mlhaela spune:

Lalu, ! Imi pare rau pentru starile de hipoglicemie pe care le ai! Stiu ca o lingurita cu zahar sau ceva dulce ajuta sa-ti revii repede.
Kytana, ti-am citit blogul azi! Place! Da` ai avut ceva spor la scris!
Mami Ilinca, chiar daca n-a fost chiar racoare de munte, sunt convinsa ca deja ii duci dorul, in comparatie cu ce-ai gasit acasa...

Mergi la inceput