Bobocei de sept-oct 2012 (20)
Raspunsuri - Pagina 12
anidaz spune:
si mie imi va fi dor de burtica ,dar sper sa compenseze faptul ca imi va misca in brate sil voi avea in fata ochilor dupa atata amar de asteptare,oh parca saptamanile astea sunt cele mai lungi ,abia astept sa-l vad,sa-l miros, sa-l pupacesc non-stop,
31+
danielabejan spune:
SALUTARE BURTICUTZE!
nu am mai scris de ceva vreme, am citit , dar nu prea am avut ce scrie si nici starea necesara
noi suntem bine multumim de intrebare iuli
asteptam sa mergem pe 31 la moasa sa ne spuna rezultatul de la analizele la sange, speram sa fi scapat de anemie.
felicitari fetelor care au mai scazut o sapt din cele 40 multa sanatate celor si liniste celor care au contractii mai dese si au si tratament, nu nominalizez pt ca am uitat sa imi notez cand am citit k sa pot raspunde fiecareia , ca sa ne iertati
interesanta reteta de inghetata mirabela poate am sa o fac si eu in week-end pt k si eu mananc f multa inghetata din comert
la noi vremea e in continuare ca primavara 12-15 grade si ploi cik pe luni ar fi soare si undeva la 22 grade, dar ramane de vazut
mai avem si noi de cumparat patutul, termometru si cateva chestii marunte pt bagajul de spital gen absorbante, crema pt sfarcuri si cam atat cred
maine facem si noi 30 de sapt deci mai avem vreo 10 sapt de asteptat, incepe numaratoarea inversa la toate, lalu fiiind prima pt tine si bebelul vostru o sa ne rugam prima data sa aveti parte de o nastere super usoara si la termen.
legat de termometru si eu m-am tot gandit dar am sa aleg intre unul de frunte si unul de ureche sau amandoua
ink nu m-am apucat de spalat hainutele pt k nu vreau sa le tin 2-3 zile in casa sa se usuce sau pe calorifer vreau sa le scot afara la aer la soare sa stea o zi intrega in soare si vant asa k mai astept sper sa nu astept totusi prea mult
stiu k avem doar 30 de sapt si mai e timp, dar si eu imi cam fac griji cu pozitia pe care o are bebe, il simt miscand peste tot uneori simt ceva rotund in stanga buricului uneori in dreapta, aletori simt deasupra buricului sau in dreapta aproape de coaste lovituri puternice ca si cum ar fi un sut,am simtit ceva micut la mana ca un piciorus, dar tot nu imi pot imagina cum sta copilasul nostru acolo chiar ii spuneam sotului k daca astia nu ma trimit si la o ecografie scoatem 100 de lire din buzunar si dam o fuga la particular intre 34 si 36 de sapt sa vad eu cum e asezata
am inceput de vreo 2 sapt sa am si eu contractii nedureroase cateva pe zi, sper sa fie ok in continuare sa nu se inmulteasca si sa nu doara.
totodata nu stiu ce vreau, uneori imi doresc sa ajungem la 40 de sapt cat mai repede si sa trecem de nastere si sa ne tinem si noi bebelina in brate sa o pupacim, alteori ma sperie asa tare gandul k nu stiu cum va fi nasterea incat imi doresc sa stea in burtica mai mult si sa treaca timpul mai incetisot, cred ca am cam luat-o si eu razna
am uitat sa va spun k sapt asta marti am fost la un curs pregatitor pt nastere, am discutat despre simptomele travaliului, cand e bn sa mergi la spital, cand nu e cazul sa te grabesti pt k intotdeauna cea mai buna dilataie si mai rapida se obtine acasa pt k e mediul tau si te relaxezi mai mult, chiar ne-a sfatuit k daca nu avem sangerari, nu se rupe apa si simtim k e ok corpul nostru sa incercam sa ne relaxam cat mai mult acasa si apoi sa pronim spre spital, sa ne facem un dush k ajuta sa ne relaxam, orice ne ia gandul de la nasterea propriu-zisa, sa fim optimiste k totul va fi bine , sa nu ne panicam, sa nu ne gandim la lucruri oribile pe care le-am auzit de la altii sau le-am vazut la tv, sa ne gandim ca fiecare mama si copilul ei sunt un caz special, aparte si legatura dintre mama si copil e mai puternica decat orice altceva, au insistat pe ideea k daca relaxate si privim nasterea ca pe un eveniment perfect natural, coprul nostru si copilul vor colabora si vom naste mai usor si ne vom bucura mai repede si mai mult de copil si de felul in care il aducem pe lume.
ne-au explicat rolul tatalui in timpul travaliului, care e foarte importanta daca stie cum sa isi sustina atat partenera cat si copilul, sa insiste pe lucrurile frumoase, sa nu isi lase sotia sa se gandeasca la durere sa o faca sa se gandeasca la fel si fel de lucruri placute, relaxante, sa nu o lase sa se panicheze din cauza durerilor care variaza ca intensitate si durata de la femeie la femeie.
ne-au aratat o serie de pozitii care ajuta la nastere si la o dilatare mai usoara mai rapida.
alte modalitati de atenuare sa durerii,in afara partenerului , apa, respiratia cu numeratie, gazul, o injectie in picior nu mai stiu cum se numeste cu efect 3 ore -care te cam adoarme uneori - ceea ce nu e f indicat daca esti f dilatata si gt de nastere, epidurala - iti baga un tub finut de plastic in coloana si il aduc pana in dreptul umarului unde au un orificiu prin care iti baga doze de anestezic la aproximativ 30 de min, dupa nastere efectul epiduralei dureaza maxim 1 ora pt k nu folosesc doze f mari si uneori pot aparea reactii adverse dupa epidurala cateva ore sau zile gen dureri de cap sau de spate.
ne-au explicat cum se indeparteaza placenta atat natural cat si provocat
pe langa lucrurile care par ok si complet acceptabile ne-au prezentat si tipurile de complicatii care pot aparea pe parcursul travaliului, al nasterii sau al eliminarii placentei lucruri la care speram sa nu ajungem niciuna.
am primit brosuri cu tot ce am discutat k sa nu uitam daca vreti la scanez si le pun pe contul comun daca sunteti curioase, numai k totul e in engleza daca nu deranjeaza.
pe 8 august in completarea cursului am si cursul pt alaptare, sa vedem ce ne mai informeaza si acolo.
voi mai aveti arsuri si picioare umflate? k la noi astea sunt principalele probleme, apoi uneori nu ne gasim locul knd tre sa dormimsi mergem la baie din 2 in 2 ore iar daca vreau sa ies din casa tre sa merg ca un melc pt k obosesc super repede si pe langa asta am aju s la 80 kg
hai k de data asta am cam exagerat cu scrisul, cred ca am vrut sa recuperez cat de cat
si week-end placut tuturor
29+ Emma
danielabejan spune:
ce interesant , tocmai azi knd am scris si eu cateva randuri si parca as mai avea chef de conversatii pe diverse teme, nu e nimeni pe DC , toata lumea se preg de week-end numai noi tot acasa cu sotiorul noaptea la munk
30+ Emma
stella87 spune:
Daniela, bine ai revenit Foarte interesante informatiile de la cursuri. Si la noi la cursuri s-a vorbit despre aceste lucruri, dar mai putin despre complicatii. Cred ca n-au vrut sa ne sperie. Ar fi super sa scanezi informatiile Multumim
fericita 32+ cu
anda82 spune:
Elfica tu daca il nasti pe bb 2 in timp ce esti in cic pt primul copil, indemnizatia va fi aceeasi ca la primul copil(cel putin asa am inteles eu, cand m-am informat, desi eu nu sunt in aceasta situatie,mie expirandu-mi cic-ul pt bb1 inainte de nasterea lui bb2, motiv pt care indemnizatia va fi de 75% din ce iau acum).Iar daca se suprapun indemnizatiile o luna, asta inseamna ca vei lua doua indemnizatii.Ceea ce nu stiu este daca cea de-a doua indemnizatie va fi doar de 600 ron sau echivalentul primei indemnizatii in perioada cand se suprapun.
Mami fericita de Nectaria(29.07.2011) si 16 saptamani
MoRo_K spune:
Buna mandrelor burtikute
Suntem si noi pe aici... Danielabejan eu am arsuri gastrice zilnic uneori si de 2 ori pe zi...eu aveam si inainte de sarcina si acum ma chinuie cam rau...si din cate mi-a zis doc cu cat inaitez in sarcina cu atat mai mult le voi resimti...mie mi-a zis sa iau malox...si iau ..iau jumatate mi-a zis ca pot lua zilnic nu-i problema eu incerc sa nu iau decat dc nu mai pot...mai dau si cu lapte rece mai cu paine d-aia prajita de se gaseste in comert...si ma ia mai mult seara evident ...am trecut la 2 perne...da na...rabdare...ce sa facem...
Lulutzaapropo de vreme te cred ca te-ai saturat de ploi...asa e ...e altfel alta dispozitie iti da o zi insorita :) Anul trecut cand am fost in vacanta in Be noua ne-a placut tare mult ne ziceau proprietarii pensiunii ca am adus soarele din Gr :) ...oricum ne-a placut mult si ce-am vazut si oamenii a fost cea mai cea vacanta a noastra...in Ardennes..
Kytana supa as trimite-o cu placere...azi am mai facut una de rosii...cred ca m-a apucat cu supele de legume...dc tot nu pot manca dulciuri din cauza glicemiei.....chiar dc visez niste gogosi sau mai bine papanasi Super ca ti se intoarce sotul si spor la cumparaturi!
Apropo de cumparaturi acum incep sa arunc si eu cate-un ochi...intrebare...a luat cineva ceva de pe amazon?am gasit cel putin cateva lucruri care merita ...gen pampersi si altele si mai merita zic eu pt ca Grecia vad ca nu plateste taxe transport la unele produse si evident pe alea le caut pana acum insa eu n-am mai luat nimic de la ei...
Stella si Danielabejan f bune info de la cursuri
Mirabela si eu fac inghetata in casa...mie mi-e folositoare o masina de inghe de la LIdl a costat vreo 24E parca da merita din plin...scapi de amestecat si de cristale si se face inghe in 40 min ..
In alta ordine de idei ieri am fost la doc si suntem f bine in program...bb un pic mai dezvoltat a trecut un pic de 1 kg deja eu am luat doar juma de kg luna asta (bine ma astept de acum incolo sa iau kg mai multe) i-am zis lui doc si de problemele mele cu bazinul/coloana si a zis ca vom vedea cat de mare va fi babe si dc e prea mare n-o sa ma chinuie facem cezariana dar eu sper sa fim ok sa treaca prin bazin si sa avem o nastere naturala cu epidurala
Inca ceva ...prietena mea naste in cel mult 3 sapt in Cta la Euromaterna dc are cineva nevoie de info o sa pot scrie aici dc ajuta pe cineva.
Aveam multe inca de zis...tre sa incep sa scriu in timpul zilei sa-mi notez ca na...neuronul...Aaaaa apropo de neuron...de la inceputul sarcinii nu stiu ce am tot pun pe dos sutienul pe mine...si am culminat cu rochia pe dos...da m-am prins la usa :)))
Puuup si weekend placut!
27
carinablanca spune:
Buna fetelor,
Multumesc mult de reprimirea calduorasa! pe toate.
Am fost si noi azi la control si doctorita a spus ca e totul ok. Bebe e putin mai mare din cate am vazut la femur iar la capsor e mai mare cu cca 2 saptamani, dar medicul nu a zis ca e o problema. Are cca 1.450 grame.
Se pare ca durerile mele dinspre sezut in jos erau de fapt de la contractii si daca mai apar trebuie sa dublez doza de Gynipral, iar daca nu dispar nici asa probabil imi vor da perfuzie. Sper sa fie totul bine. SI acum am contractii dar cred ca am racit la vezica ca daca nu fac pipi o data la 20-30 de minute deja ma contract.
Si m-am pricopsit si cu o nesmitita de candida pentru care am primit ovule. Nu prea mai vreau tratament dar stiu ca nici infectiile nu sunt bune in sarcina si pot provoca nastere prematura asa ca o sa ma tratez.
Va urez o noapte cat mai buna!
Pupici
Mami de fetita cu fundita Maria si 30 + cu http://lmtf.lilypie.com/LuMCp3.png
danielabejan spune:
MOROK eu am cumparat diverse chestii de pe amazon si am fost multumita chiar acum astept caditza, o trusa de igiena pt bebe si un dispozitiv care se prinde pe patul lui bebe si lumineaza automat cand se trezeste bebe si face zgomot si se opreste la 5-10 min dupa ce e liniste , nu mai plange ceva de genul, am sa il testezcand vine sa vad exact ce si cum face, l-am gasit la reducere deaproape 50%
am facut in jur de 12-15 comenzi intr-un an la ei si nu am avut probleme
si eu vreau masina de inghetzata
30+ Emma
lulutza_1980 spune:
netza burticutze !!!
suntem treze de la 5 ... am mai lenevit un pic , dupa are mi-a venit ideea geniama de a va citi ... am inceput varuitul in casa ( deocamdata baia si buda - ca aici sunt 2 incaperi separate ) ; astazi vrem sa varuim holul ...
cum timpul pe zi e pretios , profit acum sa va salut si sa va urez unn weekend de vis ...
31 + Teodora
lulutza_1980 spune:
anidaz nici eu nu stiu cum se face sa va pot citi pe contul comun ...
vad ca s-a vorbit deja despre termometre , dar cum zilele astea am fost pe dinafara , va spun acum ca si eu am cumparat deja unul care se poate folosi si pe frunte si in ureche ... am decis sa nu-l cumpr pe cel tip suzeta avand aceeasi temere - daca nu suporta suzeta ? si plange cand as vrea sa stiu ce febra are ? cum fac sa-i tin gurita inchisa atunci ?
si eu am super dureri de maini si nu mai am forta nici sa deschid o sticla de apa ... doctorul mi-a prescris infiltratii ...
anidaz fa o vizita la medic daca ai timp si vezi ce-ti spune ; pe mine m-a speriat spunandu-mi ca se comprima nervul si trebuie musai decomprimat ca sa pot folosi mana (dupa sarcina ) asa ca inainte !
31 + Teodora