Bobocei de sept-oct 2012 (20)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirabelac spune:

Oana multumim de info cu indemnizatia, macar sa stam linistite ca oricum beneficiem si noi, important este s-o modifice cum trebuie.

Kytana eu am testat termometru comparandu-l cu cel obisnuit luat intrarectal si a dat la fel, uneori daca copilu doarme pe urechea de la care ii iei temp, e posibil sa dea cu 0.1 sau 0.2 grade mai mult, in rest da la fel. Normal ca ingheata de tot in congelator dar o scot putin mai devreme inainte de a o manca. Daca te referi la faptul ca face cristale, ti-am zis ca trebuie amestecata pana ingheata ea bine.

Carinablanca ai grija de tine, sanatate multa si repaos, o sa fie bine. Gynipralul e bun, la nevoie ti-l pune in perfuzie.

Fetelor, cand vad ca vorbiti de nastere, mi se face un dor nebun de burtica, cum sa va spun, ma gandesc ca e ultima data cand voi mai avea burtik si cand voi simti miscarile lui bb care ma controleaza peste tot... e asa frumos... imi vine sa stau toata ziua intinsa sa ma uit cum se plimba burta cu totul, uneori zici ca vrea sa plece. V-am zis ca asta e mai miscaret ca David, ma trezeste noaptea din somn cu suturile lui, pe David nu l-am simtit noaptea mai deloc. Chiar daca a fost greu, cu probleme, greturi, contractii, dureri, etc. sa nu uitam de clipele frumoase de burtik ca o sa ne fie tare dor de ele. Eu mult timp nici nu am vrut sa aud de alta sarcina la cat am tras prima data, insa cu timpul, parca am avut o criza a varstei, am vazut ca David creste si deodata mi s-a facut dor de un bb, mi-am asumat toate riscurile si ma bucur enorm ca m-am hotarat. Doamne ajuta in continuare ca toate sa nastem la termen iar noi si bebeii sa fim sanatosi!

*****************************************Mirabela, mamik de pitic DAVID STEFAN (21.09.2006)
Povestea nasterii lui David
sapt. 31

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patricbebe spune:

Buna dimineata!!! Noi ne topim de caldura si din cauza kg in plus ma dor toate oasele mai ales cele pelviene, am momente seara cand abia ma intorc de pe o parte pe alta de durere. In rest suntem bine, crestem si bumbacim burta de se fac valuri valuri, asteptam sa ne vina restul de mobila si sa terminam camera domnisoarei sa o primum asa cum trebuie ca nu mai e mult timp pana cand o sa o cunoastem si sa o tot pupacim.
Sa aveti o zi frumoasa si racoroasa!!

32w cu Ilaria Rita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elfica spune:

Buna! Medicul de familie da concediul pre- / postnatal si are grija ca de cand a inceput, sa contina un total de 126 de zile. Bineinteles, va faceti si voi socoteala, incat sa nu existe probleme, diferente. Eu la final i-am trimis un biletel prin sot in care ii spuneam pe luni cate zile am avut de concediu si ii faceam totalul. Nu stiu daca a verificat ce i-am dat, dar decat sa imi dea si sa nu se potriveasca cu ce am notat eu, mai bine se lamurea singura. Eu am acum o alta problema si nu stiu care din voi m-ar putea ajuta, poate Tzitziri, ca are deja copil, dar nu mai stiu varsta si daca a trecut dintr-un CIC in altul direct, fara a mai lucra. Sau poate Anda82? Cum se face daca trec din CIC 1 in CIC 2? Ce trebuie dus la serviciu, mai trebuie sa imi elibereze medicul de familie ceva si daca da, ce? La primarie cum se face, sa am continuitate cu primirea indemnizatiei si sa nu mai suport pauza de inceput de 2-3 luni pana cand vine indemnizatia si inca ceva foarte important. Eu voi lua acum 75% (Doamne ajuta sa valideze 85%) din actuala indemnizatie, ca asta a fost venitul meu pe ultimele 12 luni? Sau in acest caz se merge pe aceeasi suma ca pana acum? Daca ma poate ajuta cineva, ii sunt tare recunoscatoare! Practic o luna se suprapun indemnizatiile, adica voi pierde o luna de indemnizatie, luna a 12-a de indemnizatie de la bebe 1 va fi prima luna de indemnizatie de la bebe2.

Mirabela: Multumim pentru reteta, care mai faceti in casa, vindeti-ne si noua pontul. Anda82, tu spuneai ca mai faci, te asteptam si pe tine.

Nu mai stiu ce si cui vroiam sa scriu, daca imi amintesc, revin.

Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE

27 +

Mergi la inceput

Ah, inca ceva, aseara nu am prea putut dormi, m-am pus in pat la 12, la 1 inca ma uitam pe pereti, apoi la 3.30 m-am dus la toaleta, la 6.20 eram iar treaza si de tot m-am trezit la 8.20, oricum, nu am avut un somn odihnitor si m-am gandit la toate cele. Mi-a trecut fulgerator prin minte sa nu mai nasc la Filantropia, desi tare mi-am dorit, fiind spital modern, curat, civilizat, dar am doua inconveniente majore: medicul care se opune unei cezariene la cald si faptul ca nu voi putea avea bebelina cu mine non-stop, sa ii dau sa suga cat vrea, sa ne simtim una pe alta cat vrem. Bine, in spital stau 3 zile, teoretic, dar mi se pare esential, ca stiu cum a fost la prima nastere, bebelina era prea mica si fragila sa suga mult sa ii ajunga 3 ore si sugea des si putin. Mi-ar parea tare rau sa o privez de colostru, ca asta dispare repede si e tare hranitor, as vrea sa ii dau cat mai mult! Prin urmare, luam mental la rand spitalele din Bucuresti unde bebeii stau cu mamele si stiu de la o prietena de Polizu, ea a nascut de patru ori acolo si de ani de zile bebelu' putea sta cu mama, banuiesc ca si acum e la fel. Spitalul stiu ca e ok, l-au modernizat si ei... Parca Lalu naste acolo? Stii ceva in plus pe tema asta, cu bebelu alaturi de mama? Si o vreme l-am avut ginecolog pe dl. Suciu, sigur m-ar primi si acum, chiar daca sunt cu sarcina la final... si stiu ca nu era dificil la deranjatul de acasa in cazul cezarienei la cald, macar merita incercat. Daca mai stiti alt medic ok acolo, spuneti-mi. Eu am mai fost la o doctorita, Roxana Constantin, dar ea era adepta cezarienei la rece, stiu sigur ca nici nasterea naturala nu o prefera, daramite daca oricum fac cezariana, sigur nu va accepta sa fie la cald.

Si legat de cezariana, nu va speriati, cele care ajungeti acolo, depinde de materialul clientei. Eu m-am refacut extraordinar de repede, nu m-a durut, eram ca noua. Am nascut marti la 15, am ramas la separeu pana a doua zi dimineata cand m-au dus cu un scaun cu rotile in salon. Cand m-am ridicat din pat si m-am asezat pe scaun am simtit putin ca ametesc, apoi cand m-am asezat iar pe patul din salon. Am ramas asa in fund si incet incet am prins curaj ca nu mai am ameteli, m-am ridicat si nu am mai stat jos muuult timp, m-am plimbat intr-una si, credeti-ma, fara durere, fara jena. Astfel incat veneau sa ma intrebe daca nu vreau calmant, la inceput am luat, crezand ca urmeaza sa apara durerile, dar vazand ca nu ma doare nimic, le-am refuzat, ca simteam ca le iau in zadar si ce rost avea? Aveam probleme cu ridicatul in pat de la orizontala si lasatul in pat, mai ales daca era si bebitza in brate, dar pentru asta il aveam pe sot langa mine si ma ajuta. Oricum, o puteam face si singura, dar mai greu putin si cu strans putin din dinti. Firele au fost resorbabile, nu a mai existat disconfort acolo, insa dupa o saptamana am facut alergie la firele din interior si a supurat operatia,cum v-am mai povestit candva. Dar nu a tinut de medic sau de fire, e pur si simplu o reactie alergica pe care nimeni nu o poate intui. Sper sa nu aveti parte de ea, oricum, nu va speriati, firele se elimina singure prin piele, dar dureaza! Eu m-am dus plangand la medic, ca mi-era teama ca va trebui sa ma "deschida" iar!

Va pupic!

27 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Elfica, imi pare rau, dar nu te pot ajuta cu raspunsul. David are deja 4 ani, am prins intre cele doua CIC-uri aproape 4 ani, deci nu e situatia ta....
Dar vezi ca e aici pe forum o pagina legislativa si poate gasesti situatia ta...

Oana,mamica implinita de David Paul(17.09.2008)
32+

Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Elfica,uite aici :
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=168407&nm=Precizare-importanta-CIC-1-CIC-2-gt3

Oana,mamica implinita de David Paul(17.09.2008)
32+

Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso

Mergi la inceput

Merci mult de tot, Tzitziri. Intru acum si citesc :)

27 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinuka_g spune:

'neata burtici!
facem cinste azi, am mai implinit o saptamana!! si felicitam burticile care s-au mai apropiat de 40!
mie mi frica de cezariana...am fost operata anul trecut laparoscopic si mi-a fost tare rau dupa anestezie..ma gandesc ca-i varsta si "materialul clientei" prost
am inceput sa caut cat se cotizeaza la o nastere naturala/cezariana... imi pare rau ca nu m-am facut ginecolog
va pupam!

_
29+ David Gabriel Multumesc Doamne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kytana spune:

Ziua buna fete frumoase!

Vad ca iar s-a pus soarele pe noi sa ne toropeasca...!

Un sincer "La multi ani!" fetelor care isi serbeaza astazi ziua onomastica(fetele, taticii sau piticii). Va doresc ca Sf. Ilie sa va protejeze si sa ne aduca nitica ploaie!

Bine ai revenit Carina Multa sanatate si sa te ajute Domnul sa ajungi cu sarcinuta cat mai aproape de termen.

Eu m-am apucat sa invat limba italiana. Nu stiu ce m-a luat, dar se pare ca merge bine. Urmatoarea este limba araba pe care trebuie sa o reimprospatez, daca mai apuc la ce suturi si manute primesc de la bebeloi.

Astept rezultatele de la hemograma si urocultura, sper sa nu ma fi procopsit cu vreo infectie sau vreo anemie Din proprie initiativa am oprit fierul de vreo 2 saptamani, ma constipa prea de tot

Na ca m-au luat emotiile gandindu-ma la burtica si la faptul ca voi naste. Nu stiu daca v-am zis, eu vreau natural-natural, fara epi, fara nic! Sunt oare nebuna? Care dintre voi mai vrea asa?

Pup

29+ cu

-= Love life, live love =-
Bobocelul nostru[img=http://lmtf.lilypie.com/Fgsvp3.png[/img]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anidaz spune:

Buna ziua burtici!
Carla ai trecut prin multe ,dar uite ce aproape esti sa-ti tii minuna in brate si va trece totul.Mai dar stiu ca suntem cateva surori intr-ale gynipralului nu gluma,eh asa cum ziceam trec ele toat cand ne vedem bebeii.
Kytana si eu mi-as fi dorit la fel ,dar nu ma lasa nimeni sa nasc asa cica in cazul meu riscurile sunt cam mari,ma rog ,merg pe mana doctorului ca am incredere in el de 11 ani si nu m-a dezamagit pana acum.Tzucki mai naste la fel ,sau cel putin asa stiu eu,natural natural.

31+

Mergi la inceput