Cota unica

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Citat:
Mie mi s-a zbarlit parul citind postarea ta, mi se pare ca m-am intors in timp ...

PS: Ziceai ca esti in PNL? Ce-o avea gandirea ta cu mentalitatea si principiile liberale zau ca nu stiu...


Amin ! Si inca ceva Madalina: cand voi vedea ca statul roman se ocupa de cetatenii sai precum Suedia/Norvegia, cu draga inima dau impozit mare.

Si sa-ti spun ceva: in 1994, cand am fost eu in Suedia (Boras, un mic orasel de langa Goteborg), nu gaseai un mic magazin, nu gaseai cabinete medicale private etc. Am intrebat de ce si mi s-a raspuns: impozitele mari descurajeaza micile afaceri. Nu cred ca suntem in stadiul de bunastare in care sa ne permitem asa ceva.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

Citat:
citat din mesajul lui arminad

Citat:
Consider ca intr-o economie corupta o impozitare mare, de 60% sau mai mult a venituri exagerate, atenueaza efectele coruptiei, si contractele clientelare.


Eu stiam ca atunci cind rata de impozitare devine "nesimtita" scade dramatic rata de colectare a veniturilor si este incurajata coruptia.

Intr-o economie concurentiala nu exista profituri nesimtite, si atunci nici impozitare "nesimtita".
Profiturile nesimtite sunt la contractele cu statul, si salarii exagerate apar tot la companiile de stat.

Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )


1. Profituri nesimtite adica peste 50% - am dat un exemplu mai sus
2. Salarii nesimitite la stat sunt costuri bugetare iar impozitul este cel mult o revenire sau reducere fiscalizata a costurilor bugetare. Dar legea este la nivel national nu se aplica doar pentru salariile de la stat. Pe de alta parte salariile fiind de la buget il doare in paispe pe posesorul salariului cat doar nu da de la el. Isi majoreaza salariul cat ii vine lui pe mana ca in mana sa ramana cu cat se simte bine el nu statul. Tu (incerci)sa tratezi efectele nu cauza si fara a gandi la nivel national macroeconomic.
De ce nu se gestioneaza marimea maxima a salariului de la buget? Adica e job public se plateste maxim cu atatia lei. Punct.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa


la stat nu se pot stabili salarii cat vrea pipota angajatului, exista niste grile salariale, exista niste salarii unele mai nesimtite, altele mai putin nesimtite in fruntea piramidei dar cele mai multe salarii sunt localizate la baza

daca voi credeti ca pentru o persoana care a muncit 24 de ani, 1400lei(net/lunar) e un salariu nesimtit atunci luati-le gatu', mama lor de nemernici...

sunt prea putini pilosii sustinuti pe proptele politice care se angajeaza direct cu salarii mari, cineva trebuie sa faca si munca, asa de proasta calitate cum o vad cei mai multi, cei mai multi angajati la stat intra in sistem cu salariu minim pe economie si sunt blocati la nivelul ala mult si bine...nu exista posibilitatea negocierii decat pe hartie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

probabil ca Ionel lucreaza la stat iar
Gigel in sistemul privat
niciodata un bugetar nu poate intelege cum castiga un privat atatia bani daca nu a fost in locul lui niciodata. Sau chiar daca a fost a lucrat ceva lejereanu fara batai de cap si pe un salariu asemanator cu cel de la stat.
Eu am fost in ambele tabere.
Dpdv al meu privatul poate sa castige cat vrea... nu imi mai doresc sa fiu in locul lui. Indiferent de salariu.
pt mine timpul alocat si compromis in favoarea acelui salariu nu mai merita.
Dar sunt extrem de putin bugetari constienti de asta.
Nu sunt de acord cu sistemul de impozitare progresiv.
Asta ar insemna eu sa raman cu aceasi bani ...dar salariul sotului ar fi grav afectat. deci vrand nevrand va afecta toata familia noastra.
Si in plus va creste iar inflatia, preturile si ec la negru asa cum a explicat deja cineva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Nadaflorilor, din pacate prea multe situatii de genul salarii nesimtite de la stat au fost popularizate. Sau situatii in care veniturile au fost suplimentate cu tot felul de sporuri care de care mai aberante. Deasemenea, indiferent de salarii, de obicei contactul cu functionarii, doctorii sau politistii nu este unul placut pentru omul de rand, nici ca serviciu primit nici ca spaga data.

S-a creat din toate acestea o imagine proasta generala care nu mai lasa loc pentru aceia care-si fac treaba bine si traiesc prost pe un salariu mic. Eu stiu ca exista si din acestia.

Chiar am constatat o schimbare in bine in ultimul timp privind comportamentul unor functionari despre care am si scris, dar inca imaginea generala nu este buna. Deasemenea am observat ca exact aceia care-si fac treaba bine sunt platiti prost, poate pentru ca nu mai au timp de diverse masinatiuni sau de a se pune bine cu sefii care mai pot schimba cate ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salcia spune:

Vad ca declaratiile lui Ponta se bat cap in cap cu cele ale Ministerului de Finante. Probabil ca se gandesc la introducerea impozitului progresiv din 2013, dar deocamdata nu ar trebui comunicat pe tema asta.

In orice caz, ce ma oripileaza pe mine (asta e cuvantul potrivit) este ca toate guvernele de pana acum nu au gasit alta solutie de a aduce bani la buget decat prin "impilarea" oamenilor care muncesc si a companiilor care isi desfasoara activitatea in mod legal. Pana acum niciun guvern nu a facut nimic pentru a diminua risipa din sectorul bugetar, pentru a regla situatia asistatilor fraudulosi (care sunt enorm de multi, la toate categoriile), pentru a rezolva situatia "gaurilor negre" in care se pompeaza enorm de multi bani din buzunarele contribuabililor (companii de stat care "inghit" anual miliarde, si despre care s-a tot vorbit ca vor fi privatizate, listate la bursa, conduse de management din privat etc. fara sa se faca de fapt nimic), pentru a combate la modul serios evaziunea fiscala si implicit pentru a colecta mai eficient banii datorati statului etc.

Nu, toti nu au facut decat sa creasca presiunea fiscala pe companiile private si pe cetateanul muncitor si contribuabil, acestia trebuind sa tina in spate toata povara unui aparat birocratic supradimensionat si ineficient (ca sa nu zicem si corupt), a evazionistilor mari si mici (de la Dinu Patriciu la manelisti si florarese), a asistatilor cu X5 la poarta si asa mai departe.

Pe langa astea, desele schimbari legislative, inclusiv fiscale, si increngatura birocratica extrem de complicata, precum si functionarii incompetenti si lenesi nu ajuta deloc la crearea unui mediu normal, stabil, care sa incurajeze munca, performanta, investitiile, cresterea (si corectitudinea, respectarea legilor etc.). Adiclea hatisul asta romanesc pare a fi un sistem kafkian, in care absurdul si arbitrarul guverneaza, in ciuda oricarei logici si a oricarui bun-simt.

Si ca sa revin la subiect, imi e teama ca impozitul asta progresiv se va aplica dupa ideile psd-iste (sau iliesciene) conform carora orice cetatean care are "tupeul" de a castiga peste o suma de genul 2-3000 de lei e un chiabur bogat care trebuie impozitat la sange. Ce sa mai zicem de urmasii lui Onassis care se lafaie cu salarii sau venituri de o mie-doua-trei de euro... Vorba aceea, "luam de la bogati si dam la saraci", sau, cum zicea Marx, de la fiecare dupa posibilitati, fiecaruia dupa nevoi (de undeva trebuie scosi bani si pentru multii asistati, printre altele, ca si ei voteaza, in fond; bineinteles, nu ma refer aici la cei "de drept", ci la cei "de fapt", ca sa zic asa).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

eu am colege care au plecat pe mii de euro in privat.
as putea sa o fac si eu,dar asta ar insemna sa il privez pe strumf de mine si asta nu pot accepta nici in cel mai negru cosmar.

prefer sa tai de pe lista si sa strang cureaua pt a-i oferi lui tot ce are nevoie.

am avut experienta, la stat, de 14 ore pe zi, inainte sa nasc, 5 ani de zile.
nu multumesc.
tot la stat, dar mult mai ok.
pot iesi sa sun copilul, pot fugi daca strumf are ceva si el mereu ofera surprize.
seara trebuie sa fiu ok, pt ca frimitura mea functioneaza pe principiul dinamului:se incarca prin frecare cu aerul.

stiu ca, avand competente similare, ex colegele mele iau de 5-8 ori mai mult,dar eu am nevoie vitala sa stau cu mini strumful meu.
insa nu voi ridica niciodata cu piatra:uite domnle cat castiga aia.
aia castiga pt ca a ales acel job,a ales sa faca acel compromis in detrimentul familiei.
am o f buna prietena care, lucrand excesiv, a ramas socata cand a avut penultima partida de joaca atunci cand fetele spuneau mama,tati punct si ultima, cu o seara inainte sa-mi relateze, cand fetele spuneau mami nu peca la vivici!
nu vreau sa traiesc asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salcia spune:

P.S.: eu as vrea sa fie salarii mari la stat, DAR neaparat conditionate de performanta. Adica as prefera de mii de ori sa fie functionari mai putini, eficienti si bine platiti, decat sa am de-a face cu haosul din prezent.

P.P.S.: deja se verifica teoria mea cu "luam de la bogati si dam la saraci", dupa cum se vede din povestea cu Ionel si Gigel, care, culmea, e sustinuta de o forumista ce se declara liberala.... In conditiile astea ce sa mai zicem si de ce sa ne mai miram de ineptiile debitate de tovarasul Iliescu de-a lungul timpului a propos de subiectul asta. Mai rau e daca aceste ineptii se vor pune in practica, intr-o forma sau alta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Histamina, exista viata si la privat...incearca o companie germana si mai ales spune-le de la inceput ca ai copil si intentionezi sa-ti rezervi timp si pentru el.

Unde am lucrat ultima data, orarul era flexibil - puteai pleca atunci cand aveai o problema, cu conditia sa dai cu cardul si sa recuperezi dupa aceea. Mi s-a parut OK.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

multam fain ch dana.
in mediul nemtesc voi pleca, atunci cand voi pleca.
aici am colege care muncesc pe rupte,care pleaca noaptea tarziu.profesionisti in adevaratul sens al cuvantului.
cand voi intra intr-o etapa mai roz,voi trece la heirupisme.acum nu pot din motive tehnice.

da,sunt pentru evaluare si disponibilizare la stat.dar evaluare pe bune.
sunt pt desfiintarea titularizarii si inlocuirea ei cu evaluari nationale la 5 ani.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui nadaflorilor
la stat nu se pot stabili salarii cat vrea pipota angajatului, exista niste grile salariale, exista niste salarii unele mai nesimtite, altele mai putin nesimtite in fruntea piramidei dar cele mai multe salarii sunt localizate la baza

daca voi credeti ca pentru o persoana care a muncit 24 de ani, 1400lei(net/lunar) e un salariu nesimtit atunci luati-le gatu', mama lor de nemernici...

sunt prea putini pilosii sustinuti pe proptele politice care se angajeaza direct cu salarii mari, cineva trebuie sa faca si munca, asa de proasta calitate cum o vad cei mai multi, cei mai multi angajati la stat intra in sistem cu salariu minim pe economie si sunt blocati la nivelul ala mult si bine...nu exista posibilitatea negocierii decat pe hartie

Nina,mami de,


Pai aia e ca nu se cunosc salariile tuturor pozitiilor detinute, acestea nu sunt publice si din nefericire exista o gramada de premii, stimulente, premiute care se dau ceea ce este incorect.

In mod normal TOATE pozitiile ar trebui sa fie publice si nemodificate indiferent cine aplica pentru ele.
Daca esti politist atata este salariul, daca esti sef de departament de politie atata este salariul, daca esti pompier atata este salariul daca esti sef de remiza atata este salariul daca esti asistenta mediacala atata este salariul daca esti medic atata este salariul daca esti primar atata este salariul daca este secretar atata este salariul si asa mai departe.
Si acestea sa fie fixe fara suplimente,premii samd. Si mai ales publice. Oricine ar dori la un moment dat sa se angajeze ca si pompier sa stie exact cat este platit.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput