Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (1)
Raspunsuri - Pagina 15
ancutzica85 spune:
Buna dimineata. Noi ne-am trezit mai devreme dar am iesit la plimbarica de dimineata si acum ne-am intors si avem chef de joaca. Astazi implinim 2 lunitze si buni o sa ne faca tort (sper sa iasa mai bun decat cel facut de mami la 1 luna
Multumesc fetelor pentru ca ne-ati primit printre voi.
Distractie placuta celor care se increstineaza maine. Va doresc sa fiti cuminti si sa va bucurati de acest moment emotionant. Noi am avut botezul pe 6 iulie iar davidutz a fost mai cuminte decat m-am asteptat. Cred ca stia ca este sarbatoritul.
Va pup. Fug la bebe ca i s-a facut fomica.
virgiL spune:
Buna dimi mamici si bebici!
ANCUTICA,bine ai revenit!Sa fii sanatoasa impreuna cu fluturasul tau si sa aveti crestere usoara!
ALBINUTZA,buna cafelutza!
JOANA,ALBINUTZA,maine sa aveti o zi minunata de crestinare a comorilor voastre!.Petreceri frumoase si nu va agitati ca doar nu va boteaza pe voi...!
Virginia ,mami de Ioana si de Lucas
elena_gd spune:
Neatza mamici!
Ca de obicei va servesc cu un ceai de lactatie bun bun!
Eu ma tot uit la vaccin(bcg) si e tot la stadiul de roseata locala si atat, sper ca a prins.
Va doresc un weekend minunat!
Anitta_O spune:
Virgi, mersi de intrebare, sunt pe acasa, dar mai mult pe afara, stam cateva ore pe zi. Va citsc pe telefon, insa cand sa raspund, mi se amesteca literele si nu reusesc sa scriu. Sanatate multa Ioanei, am vazut ca a fost bolnavioara, ce sensibila e la stomac!
Eva, multumesc mult pt info despre pensiune, nu mi se pare chiar scump, o sa vedem pana la urma cum facem si mai ales cand, omul asta al meu e tare nehotarat asupra perioadei plecarii.
trimit si revin.
Anitta_O spune:
Cryssa, eu numai pe o parte si alta am culcat-o pe Iulia, din motivul exprimat de mama ta: Iulia regurgiteaza foarte mult si daca se intampla in timpul somnului si ar fi cu fata in sus, nu vreau sa se inece. o sa incercam si pe burta, dar ei nu prea ii place pe burtile noastre.
Mirelusha, te pup! Drumuri cat mai interesante iti doresc!
Andra, cum te mai simti? Stie cineva ceva de ea, e bine?
Felicitari, Cuchi, pentru mutare! Sa va fie cat mai bine!
Ancutzica, bine ati revenit! Mai, dar toti aveti copiii crescuti frumosi, ca painea? Oare numai bebuta mea a luat in prima luna 700 de grame? Oricum, mie mi se pare maricica chiar si asa, nu ma ingrijorez deloc, am zis doar ca idee oarecare.
Bebelina mea e mai bine cu iritatia de la caldura, a trecut roseata pe fata, dar a ramas pielea aspra. Pe maini inca mai are bubite rosii. O dau mereu cu ulei de migdale, de care am folosit si eu in sarcina. Cat timp bubitele au fost rosii pe fata, am intrerupt masajul cu ulei dupa baie. O spal de mai multe ori pe zi pe fata, maini si torace, iar seara pun tarate in apa de baie.
Are si ea dureri du burta, astfel incat cand e treaza sta 90% din timp in bratele mele, cel mai adesea la san. Nici nu mai stiu de cate ori pe zi suge. Beau mereu ceai de lactatie si multa apa. E foarte agitata la san de cele mai multe ori. Chiar si plimbarile noastre sunt cu ea in brate sau chiar la san. Seara e cel mai greu, sta si cate 3-4 ore, eu aproape adorm cocosata deasupra ei. Adoarme in jur de 12 noaptea si se trezesta cam la doua ore. Noaptea agitatia e mai discreta, dar tot are cel putin o ocazie cand sta treaza o ora- o ora si jumatate, in general intre 3.30 si 5 dimineata. Sunt cam zombilici, dar imi revin eu. Important e ca sunt impacata cu mine, cu noi, cu conditia de laptareasa cu norma permanenta. Am facut muschi la maini, dar sapt viitoare voi avea un sling, ca o sa mi se lungeasca pana la pamant mainile in conditiile astea. Am wrap, dar e prea cald ca sa-l pun, am ergobaby, dar nu am insertul pentru nou-nascuti. Am carucior foarte bun, dar nu sta in el. Am leganut, dar n-are brate de mama atasate. Incercam si cu singul sa vedem ce obtinem.
Va pup! Scriu cu mana dreapta acum, msg celalalt l-am scris cu stanga.
Andra_C spune:
Buna, scumpele mele! M-a sunat Ionelu, draga de ea, sa imi zica ca intrebati de mine.
Ce sa zic ca fac? Marti m-am speriat rau, iar am plans ca eu mor (saracii cei din jurul meu, acum realizez) am ajuns iar la urgente, curgea fff mult si mirosea ingrozitor, ma si durea foarte tare, am facut ecografii sa vada daca am pungi de puroi in interior, dar slava lui Doamne Doamne totul e de suprafata. Am inceput sa ma mobilizez si sa bag dusul acolo, sa-l tin cat mai mult, trebuie sa fac asta, ce sa fac? Dar asta de vreo 2 zile. Pana acum 2 zile nu ma ridicam din pat decat ca sa merg la baie. Imi era adus Robin ca sa-l mai vad si eu, de Amana nu e pb pt ca ma calareste mereu Intrebati cine ma ajuta, pai cand mama, cand tata,cand soacramea. Vorbisem cu o femeie sa vina dar mi-a tras clapa, nesimtita nici nu a mai raspuns la telefon. Am luat femeie la curatenie (acum e pe aici, de dimineata tot munceste saraca)
E greu, ce sa zic? Dar din zi in zi ma obisnuiesc cu ideea a ceea ce am de facut si ma conformez. Cica o sa-mi ramana si o cicatrice foarte urata, o gaura de fapt, dar aia sa fie problema, sa ma fac eu bine intai, sa vad ca se inchide odata!!!
Va multumesc mult, inseamna enorm pentru psihicul meu ca va ganditi la mine, ca va intereseaza ce fac, cum sunt. Sa va zic ca am "prietene" care nici nu ma suna? Una mi-a zis ca nu ma mai suna ca ii e frica de ce vesti ii dau (huh?), alta a zis ca vine 100% la mine alaltaieri si nici un tel nu am primit ca nu ar mai veni...Scuze ca va povestesc, dar stiti ca atunci cand ai probleme ai vrea sa stii ca ai prietenii aproape...ma rog. Va multumesc inca o data, sa va dea Dzeu multa sanatate!!!
-------------------------------------------------
Andra, mami fericita de Amana si de Robin
virgiL spune:
Hey,Andrush ,ma bucur ca esti macar o tzara mai bine!Usor-usor iti revii tu complet,bine macar ca ai familia aproape....Cu prietenele asa am patit si eu de la inceputul sarcinii,la inceput am plans,apoi m-am resemnat,mai ales ca va am pe voi toate.Multa sanatate intregii gasti,copii si adulti!.Acum sun-o tu tu pe IONELU si zi-i ca o pupam si intrebam si de ea si bebelina!
ANITTO;da ma mir ca te mai tii pe picioare la ce program ai....Sa-ti dea Dzeu putere ,ca pe caldura asta....
trimit ça mi se descarca calc
Virginia ,mami de Ioana si de Lucas
ancutzica85 spune:
Anitta foarte bine ca nu te ingrijorezi in legatura cu greutatea bebelinei. Fiecare creste in ritmul sau si din acest motiv nu se pot aplica aceleasi tipare. Ma bucur ca vad mamici relaxate care isi cresc bebeii si dupa cum le dicteaza inima nu numai dupa carti. Doamna doctor neonatolog din maternitate mi-a spus ca trebuie sa imi urmez instinctul de mama si sa nu intru in panica la fiecare lucru care mi se pare neobisnuit si sa stiti ca pana acum am reusit sa nu ma stresez aproape deloc si sa las lucrurile sa mearga de la sine (au fost si exceptii bineinteles).
Bubitele de caldura la noi au trecut de la sine si cred ca s-a obisnuit deja cu caldura ca vad ca nu i-au mai aparut.
E greu cu leganatul si cu statul numai la san. Am experimentat si noi un episod de acest fel la 3 saptamani (cred ca a fost un puseu de crestere) cand Davidutz statea numai si numai la san in timpul zilei. Am ajuns sa cred ca nu se satura (greseala tuturor mamicilor in timpul puseului de crestere) si mai mai sa ii introduc LP. Noroc ca m-am desteptat la timp (m-a linistit si doamna doctor) mai ales ca bebele lua foarte bine in greutate. A durat cam vreo 2 saptamani pana ne-am intrat cat de cat in normal si acum papam numai san, suntem atat de cuminti cat se poate la 2 lunitze si cu Dumnezeu inainte. Asa ca singurul sfat care poate fi dat in astfel de situatii este rabdare, rabdare, rabdare ca se fac ei mari.
Revin mai tarziu ca s-a trezit bebe.
elena_gd spune:
Andra m#259; bucur ca te-ai mobilizat, nu te l#259;sa prada depresiei, te faci bine încet dar sigur. Pupici.
Anitta si bb al meu a luat in prima luna 750 gr, atat timp cat e peste 500 gr e ok, ii Facem noi mari cumva. Suntem cam micute amandoi, deci mai slab cu resursele. Si eu bag ceai de lactatie si pastilute cu tona, sa fie laptic caci bb suge dim cate 150 ml, seara e mai nasol ca abia 70 ml ies si trage de tzatzici disperat.
Gata ma duc sa dau papica la pui.
Pup
Anitta_O spune:
Andra, of, draga de tine!!! Cum merge cu dusul acolo? E dureros rau? Nu pui nici un antibiotic inauntru? Ceva impotriva durerii iei? Eu puneam supozitoare cu diclofenac, apoi am mai luat nufofen forte, dar nu era prea eficient. Albinutza, inca nu s-a inchis de tot operatia, dar sunt foarte aproape, in cateva zile.
Virgi, asa erai si tu zombilici pe la inceputul lui Lucas si-ai trecut cu bine. Am noroc ca doarme peste zi 2 reprize bune, de cate 2 ore, in rest tot mai ciupeste cate un pic de somn, sa apuc sa mai fac oleaca de carare prin casa. (asta daca ma mai prinde vremea si pe acasa) Pupa baba pe frumoasa Agripina!
Mesaj scris cu stanga, sper ca fara stangacii.