Clubul "babelor" FIV-oase 50

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lara27 spune:

huh, qiao intai:
aadina, face FET la Sibiu, unde are embii, dar i-a facut Tayfun endometrial injury in 11 iulie (ca a fost la Istanbul..)

da, teoretic, da..(nu e cazul meu desigur, io n-am treaba cu naturalul, votez (si) aici cu sami)
FET pe natural, adek singurul FET acceptat de PK: monitorizare ovulatie; cand foli >17mm declansare seara (ovitrelle/pregnyl), la 36 ore ovulatia (=punctia de la fiv), apoi ET functie de embii congelati (3 sau 5 zile) ->>> respecta cm natural, nu rateaza fereastra de implantare, sustinerea de la fiv (la PK, prg) si asta e..
chiar in materialul pe care l-am citit ieri, se spunea (again) ca nivelul mare de estradiol pe care-l ai, inevitabil, in urma super-stimularii de la fiv, poate f. bine sa impiedice implantarea (in schimb, la fiv embii sunt fresh si logic, mai puternici decat la FET)
la FET pe "natural" organismul e mai putin hormonat, endo mai bun=mai receptiv, doar ca embii sunt mai slabuti decat la fiv, deoarece sunt decongelati..cam asta e ideea..
si da, inca o data, la FET pe natural, poti foarte bine (dc ai trompe si ovulatie si parte de o partida buna de amore), sa te bucuri si de un embii fresh, produs ad-hoc..de ce nu?
qiao, io in cazul tau, mi-as face singura "fiv/IA": adica, monitorizare, ovitrelle, bam-bam, prg, si DD ajuta..poate si o usoara stimulare, par example, cu putin noroc se matureaza 2 folii in loc de unul..si uite asa, luna de luna, deja ai cateva sanse bune fara a plati "fiv pe natural"..pai, ce dreaq, daca ai trompe, foloseste-le

to be continued..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aadina spune:

Cand am avut consultatia eram in Z 23 a ciclului, asa s-a nimerit.
Mi-a facut o eco, apoi o eco cu lichid, si endometrial injury. Nu a gasit nimic in neregula, rezerva ovariana e buna.
A fost foarte atent la tot dosarul, nu crede ca sunt un caz dificil (doar rezultate nu am, in rest totul e perfect). Crede ca la ei am sanse, avand un laborator f bun si ce imi propune el:
-heparina, aspirina, predninson
-protocol scurt cu antagonist, stimulare cu gonal sau puregon
- endometrial injury
-IMSI
-injectia cu hcg

Crede ca problema este la implantare, desi eu cred ca am probleme si la embrioni, tinanad cont de istoricul meu si mai ales ca nu i-au placut deloc cum arata embrionii de la Sibiu, si nu crede deloc ca am sanse la fet, dar cum l-am simtit, in general nu are incredere in embrioni inghetati, probabil ca, rar congeleaza.
I-am zis ca intai vreau sa fac fet si apoi daca nu reusesc sa vin la el, de asta mi-a ciupit si endometrul acum, dar sa fac fet-ul cat mai repede sa aiba efect. Impresia despre clinica e f buna. Daca va trebui sa mai fac fiv la el voi merge, dar mai in iarna, sa ma lipesc putin de vacanta de iarna, imi va fi destul de greu de plecat de la scoala aproape 3 saptamani. Tr sa fiu la el in z 2 a ciclului, si nu stiu daca este avantajos pt mine sa ma intorc in tara, de la Iasi nu este avion direct la Istanbul, si cat dau pe transport mai bine stau acolo. Aici trebuie sa mai cumpanesc, si sa gasesc solutii.

Ca si preturi
220 euro avionul, 2 persoane
190 euro hotelul, 3 nopti
190 euro consultatia+endometrial injury

Sunt f bine organizati, soferii nu au intarziat deloc in cazul meu, hotelul ales nu a fost f grozav, camera ffff mica, n-as putea sta acolo 3 saptamani, voi cauta probabil un apartament.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaasta spune:

Lara, ioi.... nu baga idei in capul meu de incepatoare....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aristica spune:

ana n-am facut masca, de fapt, n-am facut nimic pe langa ceea ce-am "primit" la salon, c-am iesit cu fetele, am ajuns tarziu rau acasa, apoi am fost prin prieteni, pe la piscina, iar cu prietenii, am spalat o lighioana, cea mare a fugit, puiul s-a intors cu putulica-n sus si a inceput sa chilacaie...asa ca l-am lasat si m-am spalat pe mine, ca eram plina de sampon anti purici. Sper sa ajung azi la o ora decenta acasa, ca sa pot sa ma rasfat putin. De fapt, in dimineata asta mi-am dat cu prea multa crema pe fata, apoi am pus fondul de ten, apoi pudra si pe la pranz am inceput sa ma scurg usor pe la nas...am si-un cos de toata frumusetea pe un obraz - e clar ca am nevoie de mai multa ingrijire Si cred ca-mi creste mai repede parul in dreapta capului...

Eram aievea, printre ingeri, cand I-am cerut Bunului iubirea parentala. Mi-a oferit viata in bratele parintilor. Eram pierduta printre oameni, cand am ridicat privirea si I-am cerut Bunului dragostea arzatoarea. Mi-a oferit sotul. Sunt aidoma voua, ratacind printre doctori. Ridic privirea si-I cer Bunului daruirea completa neasemuita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smaick spune:

buna fetele
anaasta esti o draguta
aadina daca ovulezi natural solutia ar fi a larei; intrebai de un FET reusit, al meu a fost pe natural dar eu nu am ovulat; gasesti schema mea pe donate pe prima pagina
qiao naspa situatia dar sunt si eu de parerea fetelor, un credit cu rata cat mai mica astfel incat sa nu periclitati sansele la donate
va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns QiaoBing spune:

lara eu din obisnuinta inca mai stau cu picioarele pe pereti

Mergi la inceput

multumesc frumos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lara27 spune:

in alta ordine de idei, qiao..de la 43 ani, sansele de a ramane pregnant natural sunt undeva la 5% si cele de a naste un bb sanatos, undeva la 1%..sunt date statistice, normal, poti fii tu fericita exceptie, am zis doar ca sa evaluezi f bine balanta efort/efect..sunt foarte sigura ca, ai nevoie de o singura procedura cu ovo' donate si vei fi o mamica happilica, indubitabil, fara emotii

ari ma distrezi maxim cand e vb de cifre, imi amintesti de mom', tot filoloaga..hai ca elaborez, no problem:
soro, creditul in euro il iei la o dobanda, sa zicem, de 4,1 % (euribor la 3 luni + 3.65%) pe cand creditul in lei il iei la 7,5%..deci, e mai scump asa..banii ti se imprumuta mai scump, chiar daca a crescut cursul euro, dobanda aia mare are grija sa platesti tu mai mult in lei..
acum, daca va trece criza, si Euribor ajunge, de exemplu, de la 0.47 la 3.85%, atunci si imprumutul in euro il vei lua tot cu 7.5%, deci clar, vei prefera credit in lei, respectiv iti transformi creditul in euro, in lei (se poate fara probleme, la orice tip de credit..mai putin, parca, la prima casa, dar si acolo depinde de banca, care ti-a acordat imprumutul)..pana atunci, nu merita sa iei lei..
p.s.: qiao oricum stie, ca e din breasla, vb aia

le: huh, tre sa cetesc..ce idei am bagat in capsorul anei??

to be continued..

Mergi la inceput

De multe ori m-am gandit si la ideea Larei,tot am ramasite de menopururi de la fiv

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aristica spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lara27
le: huh, tre sa cetesc..ce idei am bagat in capsorul anei[/b

...sa se autostimuleze
...ii ziceam odata [b]elenushei cum se face inseminarea acasa:
se lucreaza la manivela si cand e gata-gata sa erupa, se introduce in peisaj borcanelul in care se varsa materia prima. se introduce borcanelul intr-un ciorap care se centrifugheaza manual (adica se roteste prin casa), apoi, partea de deasupra se introduce intr-o seringa si tusht cu ea in dansa. apoi picioarele pe pereti

Eram aievea, printre ingeri, cand I-am cerut Bunului iubirea parentala. Mi-a oferit viata in bratele parintilor. Eram pierduta printre oameni, cand am ridicat privirea si I-am cerut Bunului dragostea arzatoarea. Mi-a oferit sotul. Sunt aidoma voua, ratacind printre doctori. Ridic privirea si-I cer Bunului daruirea completa neasemuita.

Mergi la inceput