Cum ajut concret

Cum ajut concret | Autor: adelaki

Link direct la acest mesaj

De cateva zile la mega image-ul de la intersectia brancoveanu cu secuilor a aparut un domn cu un copil de vreo 2 ani. Sta la coltul magazinului cu copilul in brate. Nu cere nimic si nu striga dupa tine, insa este clar ca sta acolo ca sa cerseasca.
L-am vazut si marti, a stat acolo de la 1 la 3, exact cand era caldura mai mare.
Azi i-am dat un suc si niste banane pentru copil si am incercat sa il intreb de ce sta acolo. Mi-a zis ca se mai duce si in alte parti, nu parea foarte dornic de vorba si nici eu nu am mai insistat.
Acum eu nu stiu exact care este situatia lor, de ce nu munceste si sta la cersit, nu vreau sa il judec mai ales ca, repet, nu stiu care este situatia lor, insa as vrea sa va intreb daca stiti vreo modalitate in care acesti oameni pot fi ajutati.
Asta bineinteles daca sunt intr-adevar intr-o situatie dificila si vor sa fie ajutati, iar cersitul nu este un job ( recunosc ca m-am gandit si la asta, fetita avea cercei care pareau de aur).

Multumesc anticipat pentru pareri.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

'Daca salvezi pe cineva, esti responsabil pentru totdeauna pentru cel pe care l-ai salvat'. Sau asa ceva. E un proverb vechi pe care-l am in minte si-mi revine des, mai ales in situatii de acest gen. Orice problema are diferite grade de implicare, poti sa ignori, sa ii arunci o privire, sa ii intinzi un deget, sa ii dai o mana de ajutor, sa iti deschizi bratele, sa ii deschizi usa casei tale si sa ii dai chiar si numele tau.

De cealalta parte, unii vor doar sa li se zambeasca, sa fie incurajati, sa vorbesti frumos cu ei, altii nu vor sa fie bagati in seama, unii asteapta un capat de franghie de care sa se agate ori vor un ajutor real si semnificativ, cu diverse ganduri in spate.

Depinde de disponibilitatea ta si de detaliile problemei respective. Iti trebuie o masura buna de curaj sa te implici cu adevarat, mai ales ca nu stii cand atingi pragul despre care vorbeste proverbul ( te capatuiesti apoi cu cineva care te suna non-stop sau iti vine la usa sa-l ajuti, pentru ca stie ca poti si ca vrei, iar el are nevoie de ajutor si tu esti solutia cea mai la indemana).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

adelaki,
poti ajuta concret asa:
1. poti lua legatura cu cei de la protectia copilului sa ii ofere strumfului casa si masa si seara sa se duca acasa.
2. poti lua legatura cu cei de la patriarhiei,pt ca au centre de asistenta sociala.
3.te pot ajuta cu o niste calugarite catolice ce ofera haine si mancare.
4.te interesezi de competentele tatalui si vedem ce job ii putem gasi.
5. centralizez hainute din mai multe locuri pt cazuri disperate.daca acest strumf are nevoie, ii pot sorta lui si ma ofer sa ti le aduc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Citat:
citat din mesajul lui histamina

adelaki,
poti ajuta concret asa:
1. poti lua legatura cu cei de la protectia copilului sa ii ofere strumfului casa si masa si seara sa se duca acasa.
2. poti lua legatura cu cei de la patriarhiei,pt ca au centre de asistenta sociala.
3.te pot ajuta cu o niste calugarite catolice ce ofera haine si mancare.
4.te interesezi de competentele tatalui si vedem ce job ii putem gasi.
5. centralizez hainute din mai multe locuri pt cazuri disperate.daca acest strumf are nevoie, ii pot sorta lui si ma ofer sa ti le aduc.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=167651&nm=Sebastian-Minunea-mea

Histamina centralizezi si din germania cumva? Eu am o tona de haine de bebelus pe care vreau sa le dau cuiva care are nevoie. Ma gindisem sa ma interesez aici la o biserica, dar aici resurse sunt multe. Le-as trimite in Ro, dar nu stiu cui si nici cum, am trimis o data cuiva care avea nevoie de ajutor dar transportul costa enorm.

Scuze de off.

Mergi la inceput

costa enorm transportul germania- romania?
sa caut pe cineva care sa vina din Germania si sa fie dispusa sa aduca hainutele sau sa incercam cu autocarele romanesti?
nu stiu.
acum nu am eu bani sa platesc transportul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

Citat:
citat din mesajul lui adelaki

De cateva zile la mega image-ul de la intersectia brancoveanu cu secuilor a aparut un domn cu un copil de vreo 2 ani. Sta la coltul magazinului cu copilul in brate. Nu cere nimic si nu striga dupa tine, insa este clar ca sta acolo ca sa cerseasca.
L-am vazut si marti, a stat acolo de la 1 la 3, exact cand era caldura mai mare.
Azi i-am dat un suc si niste banane pentru copil si am incercat sa il intreb de ce sta acolo. Mi-a zis ca se mai duce si in alte parti, nu parea foarte dornic de vorba si nici eu nu am mai insistat.
Acum eu nu stiu exact care este situatia lor, de ce nu munceste si sta la cersit, nu vreau sa il judec mai ales ca, repet, nu stiu care este situatia lor, insa as vrea sa va intreb daca stiti vreo modalitate in care acesti oameni pot fi ajutati.
Asta bineinteles daca sunt intr-adevar intr-o situatie dificila si vor sa fie ajutati, iar cersitul nu este un job ( recunosc ca m-am gandit si la asta, fetita avea cercei care pareau de aur).

Multumesc anticipat pentru pareri.

Inainte sa te gandesti cum sa il ajuti, cred ca ar fi bine sa te intrebi daca merita ajutat. De ce? In fata blocului in care locuiesc vad aproape zilnic un barbat care pare sa aiba un defect fizic (sta foarte cocosat, cu picioarele in X) si o fetita in jur de 6 ani. Nici ei nu spun nimic, doar stau si asteapta sa li se dea ceva. Nimic deosebit pana aici doar ca, in una din zile, trecand prin spatele blocului, ii vad pe cei doi: barbatul nu avea nici un defect, era absolut normal si, in timp ce vorbea la un telefon care stiu doar ca este mai scump decat al meu isi scotea din buzunar pachetul de tigari. Concluzia mea a fost ca este cersetor "de profesie" nu de nevoie. Nu spun ca toti sunt la fel, dar este greu sa faci diferenta.
Poate ai putea ajuta copilul anuntand protectia copilului.

Mergi la inceput

Citat:

sa caut pe cineva care sa vina din Germania si sa fie dispusa sa aduca hainutele sau sa incercam cu autocarele romanesti?
nu stiu.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=167651&nm=Sebastian-Minunea-mea

Doamne fereste, nu ti-am cerut eu asta, as putea plati eu, doar sa nu coste o mina si un picior? Ma gindeam ca poate stii tu vreun mod de transport mai ieftin pentru cazuri umanitare, stiu eu? Eu stiu o organizatie care trimite din Canada foarte ieftin, dar nu stiu din Germania. Autobuzele sunt si ele scumpe, costa cit posta.

Mergi la inceput

nu cunosc, sincer,dar ma pot interesa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristoiu

Citat:

nu stiu.

Doamne fereste, nu ti-am cerut eu asta, as putea plati eu, doar sa nu coste o mina si un picior? Ma gindeam ca poate stii tu vreun mod de transport mai ieftin pentru cazuri umanitare, stiu eu? Eu stiu o organizatie care trimite din Canada foarte ieftin, dar nu stiu din Germania. Autobuzele sunt si ele scumpe, costa cit posta.

Atlasib e ieftin de aici ......banuiesc ca si din Germania

Mergi la inceput

altasib imi cere, pt mine,taxa de 30 de euro per cutie medicament,in contextul in care cutia costa 8 euro.am incercat orice negociere.nu se poate.
poate ca au alt regim cu hainele.
eurolines-ul mi-au cerut doar 27.
deci as incerca ceva prin Biserica sua fundatie.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ab5174

Citat:
citat din mesajul lui cristoiu

Citat:

nu stiu.

Atlasib e ieftin de aici ......banuiesc ca si din Germania

O sa mai sun sa ma intwresez cind ma intorc acasa. Mie imi cerusera 15 euro pe un pachetel de nici 1 kg cind mi-a trimis Mirela cremele. Dar daca ziceti voi, mai sun o data. Daca e ok, ti le trimit tie, histamina daca zici ca distribui tu la cine e nevoie.

Mergi la inceput