Informatii despre felul in care pot cere ajutor

Informatii despre felul in care pot cere ajutor | Autor: diuna

Link direct la acest mesaj

Vreau sa va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri. Fata mea va suferi o interventie chirurgicala grea si costisitoare, care va avea loc in Romania, intr-un spital de stat dar nu pot sa acopar costul tijelor, investigatiilor speciale, radiografiilor.
Vreau sa incerc ca adun o parte din bani de la prieteni/ cunostinte care au firme profitabile. Problema este ca nu prea stiu cum. Banuiesc ca fac o cerere si anexez recomandarea medicala. Cererea trebuie conceputa intr-un anumit fel? Ma gandesc dpdv legal...ca firma sa poata justifica suma...stiu eu, pentru a-i fi dedusa din impozit...nu prea stiu...Problema este ca nu pot anexa chitante decat, eventual, dupa interventie, si numai pentru o parte din cheltuieli.
Deci, pentru cei care ati facut sau ati primit si onorat astfel de cereri...cum sa fac? Eventual chiar un model mi-ar prinde bine.
Va multumesc.

"Viata nu inseamna sa astepti ca furtunile sa treaca. Ci sa inveti sa dansezi in ploaie."

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buli spune:

noi am primit o scurta descriere a afectiunii, nu era mai mult de o pagina, totul era destul de sec relatat, dar foarte clar.
cred ca vor dori dovada cheltuirii banilor firmele care vor face donatii importante.
sanatate multa de tot si noroc la adunat banutii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

Multumim!
Era precizata si suma necesara? Daca ati dat bani a fost ok pentru voi dpdv contabil?

"Viata nu inseamna sa astepti ca furtunile sa treaca. Ci sa inveti sa dansezi in ploaie."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdalena67 spune:

nu te supara, poti sa spui unde operezi copilul?
in brasov sau la bucuresti? normal tijele si in general produsele ortopedice sunt decontate de casa de asigurari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

diuna, daca este vorba de o simpla donatie, trebuie doar sa ii convingi. Daca vrei sa obtii sponsorizare de la firme (din aia care se trece in contabilitate si e din impozitul ce ar trebui dat la stat), atunci ai nevoie de acte. Trebuie sa poti da chitanta firmei pentru suma respectiva, pt a avea ei un act pe care sa il foloseasca in contabilitate. Probabil ca poti face acest lucru apeland la o asociatie, la un ONG care se ocupa cu astfel de probleme. Stiu ca MihaelaO77 de pe forum are o asociatie prin care a strans 2% din impozit+ alte doantii si sponsorizati pt baietelul ei. Incearca eventual sa iei legatura cu ea, poate stie mai multe detalii.

Sanatate multa si succes, sa gasiti oameni cu suflet cald, sa va ajute acum cand aveti nevoie!

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

@magdalena67, stiu ca asa e normal. Dar notiunea de "normal" este relativa in sistemul sanitar romanesc. Operatia va avea loc la Bucuresti, deja e cam tarziu din cauza ca am cautat si am asteptat ca acel "normal" sa se desfasoare ca atare.
@laura25, cred ca ma voi limita la a cere donatii.Multumesc pentru informatii. Exista o suma de la care se face diferenta intre donatie si sponsorizare?

Mergi la inceput

diuna, imi poti scrie pe pm despre ce fel de tija are nevoie fata, poate te pot ajuta .

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui magdalena67

diuna, imi poti scrie pe pm despre ce fel de tija are nevoie fata, poate te pot ajuta .

stoian

Nu cred ca e activata casuta ta de PM. Eu nu o gasesc.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui diuna
Exista o suma de la care se face diferenta intre donatie si sponsorizare?

Nu stiu , nu am idee. Dar prin 'donatie' m-am referit la bani pe care ii da firma "din buzunar" doar pt ca sunt oameni buni si au de unde (deci suma e in functie de cat pot/sunt dispusi), iar sponsorizarea cu acte presupune niste operatiuni contabile si deducerea acelor bani din impozitul datorat statului. Nu stiu sigur, sigur, zic si eu din ce am auzit la altii, nu sunt in domeniu, nu bag mana in foc pentru ceea ce zic aici .

Mergi la inceput

la mine apare ca si cum ar fi deschisa, dar daca nu merge trimite-mi pe mail andravalentina_@yahoo.com

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui magdalena67

la mine apare ca si cum ar fi deschisa, dar daca nu merge trimite-mi pe mail andravalentina_stoian@yahoo.com

stoian

Nu ai activata mesageria privata. Trebuie sa apara deasupra mesajelor tale, acolo unde e bara cu iconite, iconita PM cu rosu. Pt a activa mesageria, mergi in stanga in meniu, la Mesaje private, apoi in pagina aia la "Options" si fa click pe 'Activeaza mesajele private'.

Mergi la inceput