Miserupismul copilului(2)
Raspunsuri - Pagina 9
giulia81 spune:
eu cred ca nu intelegem de ce a plans Selene, pentru ca nu a detaliat reactia Dariei...sa fi fost chiar asa de urata?
Caught between the devil and the deep blue sea...
Katya spune:
Selene draga, cad in deznadejde si mai multe nu.
Hai sa-ti propun un joc, nu stiu cum mi-a venit mie intr-o zi de m-am jucat cu ale mele (ca acuma tb sa te mai joci si tu, sa stii, nu-ti vine sa te joci? Ce daca esti mare, mie asa pofta-mi fac ale mele!) si am zis ca eu sint fetita si ca ele sint una mama si-alta tata.Si le ziceam : vreau ciocolata(cu vocea si mimica unui copil care pretinde si nu accepta un refuz) : si ele(am ramas surprinsa) ziceau: da, iti daaam.Sau 'nu vreau sa dorm"-si ele: bine, atunci nu dormi! Vreau desene 2 casete una dupa alta: -ele: bine, uita-te Si tot asa( atunci am vazut ce buni si generosi sint copiii).
Acuma tu poti sa joci jocul spunind si facind cam cum face ea: da-mi apa sau nu vreau sa ma descalt sau vreau apa cit toata bucataria. Si vezi si tu ce zice...Adica imp e ca ea sa vada cam cum se oglindeste ea in ochii altora si in plus sa se puna si-n pielea ta (acuma, dac-o zice ca ale mele ca-ti da si te lasa sa faci tot).
Cu tv eu le-am explicat ca-i nociv, ca le face nervoase si ca le lacrimeaza ochii si chiar au inteles, asa incit acuma rar se mai uita, bine, sint si un pic mai marisoare. Poate si copiii Sinzianei sint un pic mai mari+ ca-s doi parca.( Si e mai usor cu copii mai multi decit cu unul singur).Ma frapeaza ca-ntre 2 metode: una cu "post negru de tv" a Juliei Sm si alta cu desene nelimitat, tu ai ales-o pe ultima. Vezi deci inca o data metodele propuse si mai analizeaza subiectii-virste, fratrie etc.
Eu ma asteptam sa-nchizi subiectul si sa ne dai randevu peste o luna sa zicem ca sa ne zici ce-ai progresat. Iti tin pumnii, ca nu mai stiu altceva.
joklk spune:
Kari , sunt convinsa ca mai exista multe "bucatele de cer" doar ca nu toata lumea le-a descoperit.
Histamina, multumesc de aprecieri, dar eu doar va spun cum a fost la noi.
Selene, tocmai ma pregateam sa scriu ca probabil lucrurile s-au mai asezat la voi caci nu mai spunei nimic cand vii cu faza de azi.
Selene eu acum trebuie sa ies la programul de joaca dar deseara o sa iti scriu mai multe.
Ilinca_M. spune:
Doamne, mai Selene, sa ma tai cu sapa si nu inteleg cum poti tu plange ca te-a enervat/suparat copilul...pai sa fii profesoara la un grup scolar ce-ai face, ai iesi plangand din fiecare ora, daca in fata unui copil de nici 4 ani plangi? Mai ales cu un copil ca Daria, care vorbeste de la 1 an si ceva...pai a mea abia acum, de la 3 ani incoace, verbalizeaza cat de cat si tot ne-am inteles intotdeauna, imi imaginez ca e mai usor cu un copil cu care poti purta dialoguri!
Selene_Bunny spune:
Da, Ilinca, au fost dati cand am plans in fata copilului. Am plans de oboseala, am plans fiindca nu o mai scoteam la capat cu ea, am plans fiindca ma simteam depasita de situatie.
Acum nici nu m-a suparat, nici nu m-a enervat. S-a manifestat violent, prea violent. Am plans de frustrare, de neputinta si de durere efectiv.
(Am scris ce s-a intamplat exact, dar am sters.)
AnaisG spune:
Si de ce ai sters textul initial, cel in care detaliai felul in care s-a manifestat Daria?
Selene_Bunny spune:
Citat: |
citat din mesajul lui AnaisG Si de ce ai sters textul initial, cel in care detaliai felul in care s-a manifestat Daria? |
Pentru ca nu vreau sa se interpreteze.
AnaisG spune:
Sincer, nu cred ca reactia Daria ar mai lasa loc de interpretari...E limpede ca te confrunti cu un copil extrem de "demanding". Pot sa te intreb daca ai fost la psiholog cu ea, pana acum? Ma gandesc ca, daca incepe gradinita si pastreaza acelasi comportament, s-ar putea ca nici colegii, nici educatoarele sa nu fie deloc incantate...daca a ajuns sa manifeste violenta fizica fata de un adult, nici nu vreau sa ma gandesc cum ar putea reactiona fata de un alt copil care ar indrazni sa o deranjeze cu ceva.
missdarcey spune:
Selene draga nu trebuie sa fii mecanica ,si ce daca ti-a cerut apa fara bune maniere ,tu trebuia sa ii aduci apa zambind si sa-i spui <nu-l uita pe Te rog si Multumesc> si sa radeti cu pofta apoi.Nu lua totul in tragic ,crezi ca daca nu ti-a cerut frumos acuma asa va face toata viata ?
Crezi ca daca situatia voastra ar fi alta ea ar fi fost altfel? Gandeste-te la asta.Propune-i sa faceti ceva ce i-ai interzis mereu si sa vezi ce fericita va fi si cati de te iubesc o sa-ti spuna .Mazgaliti-va ,prostiti-va ,las-o si pe ea sa se simta invingatoare.Uite ,eu zilele trecute ma plictiseam cu a mea in casa ,ca aici cam ploua de ceva timp ,si am inceput sa pictam cada din baie .Si doamne cat am mai pictat !Drumul e lung ,esti abia la inceput; hai capul sus