Miserupismul copilului(2)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AdiS spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny
Diagnosticul a fost ca era prea mica pentru colectivitate. Ca nu era suficient de pregatita, la 2 ani si 9 luni, sa se desparta de mine, sa inteleaga ca nu o parasesc.

Este suficient ce ai scris in aceste cateva randuri. Esti convinsa ca ai facut bine sa mai ramana Daria acasa.==> Subiect inchis pentru tine. Nu mai ai nevoie sa te justifici si sa reiei un subiect vechi. Desprinde-te de trecut. Gandeste-te la ziua de maine sau pe termen mai lung.

Fa planuri pentru cand va merge anul acesta la gradi. Faptul ca este de acord nu este suficient. De fapt habar nu are. Nu te culca pe o ureche. Lauda gradi, vorbeste admirativ despre gradi cand vine vorba de ea, "moaaama ce o sa faca ea!", fa-o consecvent. Tu inarmeaza-te cu rabdare studiind, din nou, problema. Chestii de astea.

Mergi la inceput

Citat:
Pai de vreun an de zile imi spui ca gresesc. Ce inseamna asta? Ca-s complet pe dinafara.

Aiurea! Fii serioasa! Bineinteles ca tu esti cea mai buna mama pentru copilul tau!

Mergi la inceput

Citat:
Da, vreau, sa poata da replica, nu sa fie ca ma-sa, bleaga de sa nu stie ce sa raspunda la atacuri, verbale sau fizice, in forma virtuala sau reala. Ca n-o sa-i pese nimanui (in afara de cei legati sentimental de ea) cum se va simti ea in interior apoi.

Dupa mine, tu chiar stii si poti sa dai replica. Ceea ce inseamna ca ii vei transmite si Dariei acest lucru intr-un mod atat de transparent ca nici nu iti vei da seama constient.
In schimb crezi ca numai tu esti victima. E posibil sa ii transmiti si chestia asta. Asta trebuie sa o ghidezi pe ea dar este f greu pana nu reusesti sa nu te mai pozitionezi in defensiva. (Inca ceva: nu esti singura care simte in acest mod doar ti se pare nu este asa.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Citat:
citat din mesajul lui AdiS

Fa planuri pentru cand va merge anul acesta la gradi. Faptul ca este de acord nu este suficient. De fapt habar nu are.

Asa este.
Ce poti sa faci:
- vorbeste-i despre gradi, explica-i cum se va juca impreuna cu alti copii, cu papusi cu hainute roz
- spune-i ca va invata poezioare si cantecele, ca sa ti le spuna si tie, ca si ceilalti copii le spun mamicilor lor
- spune-i ca sta putin cu copiii si cat se joaca ea, tu esti acolo, in zona, o lasi sa se joace si dupa aia o iei acasa
- incearca sa pleci de acasa, fara ea, chiar si o ora...sa iei paine/te cheama sefu' la servici...si o pupacesti si-i spui ca ii aduci ceva bun, iar cand te intorci, te tii de cuvant (obisnuieste-o putin timp fara tine) si neaparat, ii spui ca te-ai gandit la ea
- la gradi, la fel...pupici, iubit, mami se gandeste la tine, o sa-mi fie dor, dar mami e aproape
- mergeti pe langa gradi mai des, arata-i cladirea, spune-i ca acolo va merge si ea, la copii
-inarmeaza-te cu rabdare...sigur va plange...dar sa nu renunti a doua zi (din ce am vazut/mi-a spus educatoarea, plang maxim o saptamana, in fiecare zi mai putin)

Si...da-te bine pe langa educatoare, cu un mic cadouas, roag-o sa fie mai atenta cu ea, s-o mai pupaceasca...sa vezi ce se schimba lucrurile; sfatul asta l-am primit si eu si merge, intr-adevar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

Selene tre sa ceri drepturi de autor de la DC ....tu vezi cat trafic faci????
Pt mine esti fascinanta ... Nu ai inteles absolut nimic de atata timp inclin sa cred ca e doar o nevoie obsesiva de comunicare alfel nu mi explic de ce deschizi subiecte trase la indigo

Tu esti raspunsul la toate Selene .... De tine tre sa ai grija

( cand ti am cautat gradinite pe net a fost pt ca ai zis ca nu cunosti alte gradinite din orash si nu cunosti de asemenea orasul in care locuiesti am vrut doar sa te ajut si am cazut in plasa ca mai toata lumea de aici care e bine intentionata )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
( cand ti am cautat gradinite pe net a fost pt ca ai zis ca nu cunosti alte gradinite din orash si nu cunosti de asemenea orasul in care locuiesti am vrut doar sa te ajut si am cazut in plasa ca mai toata lumea de aici care e bine intentionata )

Scuza-ma, dar nu ai inteles TU, de data asta.

Eu am apreciat gestul tau, desi aveam deja, de mult, lista aceea.

Insa faptul ca eu nu am spus ca o am deja si ca tu ai cautat-o pentru mine s-a interpretat ca eu nici macar atat nu fac. Repet, aveam lista cu destula vreme inainte ca tu sa faci gestul frumos. Doar ca nu am spus asta, nu am anuntat expres ca o am. Si s-a interpretat.

Nu eu am interpretat, ci altcineva - "ha ha, la ce s-a ajuns, sa-i caute altii lui Selene gradinite, ea nici atat nu este in stare sa faca".

Ceea ce era gresit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

selene,
eu zic asa:
sa faci un inventar a tuturor subiectelor deschise de tine, sa iti notezi sfaturile primite si sa nu mai deschizi acele subiecte decat daca sunt elemente de mare noutate sau situatii ff dificile.
altminteri sunt oameni care vor sa te ajute,care isi consuma timpul,car einvestesc emotional intr-un rasppuns care, intr-un final, ajunge sa fie doar o banala statistica de genul: e un subiect interesant pe care f multi useri l-au vizitat.
esenta forumul DC este a ajuta pe cel in dificultate.de aceea oamenii reactioneaz prompt si raspund imediat cui deschide un subiect.
ei stiu de ce sunt aici, in niciun caz nu numai pentru socializare.toti vrem binele copiilor nostri,echilibrul nostru,al familiilor noastre.sfaturile primite, prieteniile legate aici virtuale sau reale, ajutorul concret primit sunt marturii clare ca DC functioneaza.
ori sa deschizi un milion de subiecte pe aceleasi teme, doar pentru a ti se confirma cele spuse mai sus, doar pentru ca esti sigura ca oamenii reactioneaza, doar din envoia de comunicare,doar pentru ca esti singura, nu e ok.
noi vrem sa te ajutam.multe te apreciem pt sinceritatea ta,dar o etapa a vietii tale s-a incheiat,alta inceput odata cu maternitatea.
incearca macar sa evaluezi tonele de raspunsuir date si sa faci ceva.
concret.
sunt alegeri personale, alegeri in care nu cerem sfatul, alegeri care dovedesc maturitatea noastra de a actiona.
sunt situatii in care cerem sfatul,ajutorul, il primim si mergem mai departe pt a ajuta la randul nostru.
eu cred ca Daria are nevoie de toata atentia ta. eu cred ca ar trebui sa reduci timpul de forumeala si sa te joci serios cu fetita ta.
nu exteriorizandu-ti virtual viata rezolvi ceva.
fa ceva. concret!
inchide niste capitole. deschide altele, cu bucurie, fericire, optimism, incredere in tine si in familia ta.
am o idee: cred ca te-ar putea ajuta sa ai un preot duhovnic.cunosc in Braila deopotriva preoti ortodocsi si catolici.imi spui daca vrei sa te recomand vreunuia.Credinta in Dumnezeu, mersul la Biserica, intra intr-o comunitate spirituala.
sper sa iti fie bine si imi cer iertare daca te-am suparat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Iarna nu iese din casa ca e frig si zapada, vara ca e cald ......computerul sa traiasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Eu cred ca Selene are nevoie de atentie constanta si cei din jur (Daria, soacra, D.,) au altceva de facut. Atunci cauta si ea pe unde poate.

Nu raspunde la sfaturi, ea stie mai bine si tot nu merge treaba ... Mey sa fie !
Nu merge cu autobuzul, numai cu taxiul, dar se plinge ca nu-i ajung banii.
Are noroc de soacra ca sta aproape si se poate ocupa un pic de fetita, dar nu e destul de bine dupa ea si nici atentie ea, Selene, nu primeste destula.
... si se poate continua la nesfirsit : cumnata, matusa, Daria ... Nimeni si nimic nu poate sa fie pe gustul ei.

Tu esti multumita de ceva ? Cit de mic ? Ceva care sa fie pe gustul tau 100% ? Sincer ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

selene,
stii de ce sunt atatea vizualizari la subiecte tale?
una din motivatii este aceea ca aici intra oameni care stiu ca vor gasi sfaturi, experiente utile si au de gand sa le urmeze sau sa faca ceva in acest sens.practic afla ce doresc,fara a mai deschide un subiect.economisesc timp.

Mergi la inceput