Miserupismul copilului(2)
Raspunsuri - Pagina 22
Ilinca_M. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui blackgirl0 Sunt doar suparata ca totusi, cu 2 joburi, nu apuc sa-i cumpar tot ce isi doreste. Poate tu sau Ela nu ati patit asa ceva, dar este extrem de dureros. Si frustrant. Toate ne gandim viata in functie de binele copilului propriu! Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! |
Acum iar voi parea carcotasha si comentatoare de pe margine, dar mie asta mi se pare ceva artificial...si superficial in acelasi timp...inteleg sa fii suparat daca din 2 job-uri nu reusesti sa cumperi haine copilului, sau mancare...dar ca nu apuci "sa-i cumperi tot ce isi doreste"(cum ar fi o masinuta de 400-700 de lei!). Nu cumva tot noi ii invatam atat de materialisti de mici?! Eu nu pricep cum ajunge un copil de 3-4 ani sa-si doreasca jucarii aberant de scumpe...A mea are 3 ani si 3 luni si jur ca nu a tanjit niciodata dupa ceva monstru de jucarie scumpa, mai mult de-o minge sau de-o suflatoare de-aia de baloane nu mi-a aratat prin magazine ca ar vrea si am strabatut la pas magazinele fara teama si stres ca vai, daca i se pune pata pe vreo papusa de 200 de lei? Un copil de 3-4 ani poate fi absooolut fericit si incantat de jucarii banale, simple, o minge, un cerc, o stropitoare si un lighean de apa...asta cu "trebuie sa muncesc sa-i iau copilului jucarii de sute de lei" mi se pare o falsa problema...
strunfita spune:
Dorsilia, Ela, eu nu inteleg ce aveti cu creditele.
Mai bine muncesti 8 ani non stop ca sa iti iei un apartament decat sa platesti un credit 15 ani de exemplu?
Primul credit l-am facut la nici un an de la angajare, am dat pe un aparatament cu 3 camere 24.000 euro. Daca strangeam ban cu ban, ajungeam sa dau in cativa ani sa zicem 60.000 euro (cam atat ar valora acum) si sa fi platit chirie in acest timp. Asa am preferat sa platesc rata la un apartament si sa raman cu el la final.
Si cu tot cu creditul si dobanda platita ajung la 35.000 euro apartamentul si termin cu ratele in 6 ani.
Intre timp l-am inchiriat, ne-am cumparat si casa, practic se plateste singur.
Daca nu as fi luat credite, nu as fi realizat nimic sau cel mult aveam un apartament acum.
Si in acest timp am facut si concedii si nu am privat copiii de nimic.
szivarvany spune:
Ilinca, nu jucariile costa, ai sa vezi la scoala
Copiii de la bloc se joaca seara de seara cu corzi/ elastice si mingi ... da, au si role, bicle, troti, dar mie personal mi se pare un minim pt o copilarie in miscare :-)
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_
Au nevoie de noi: Iulia Monica70 Alex
ela_04 spune:
Si iar am impresia ca unele dintre voi chiar nu stiti ce inseamna sa nu ai 1 ban in casa ca se intampla, ca asa e viata uneori mai pe muchie de cutit si oricat de dai cu fundu` de pamant se intampla. Probabil de asta vorbim despre lucruri absolut diferite. Probabil de asta 300 lei pt Selene e o suma mare. Cum e si pt mine si asta e, stem in minoritate neinteleasa |
ufff ... nu ne intelegem deloc... cum e sa nu ai un ban in casa??
intreabal pe sotul meu care toata luna ian a plecat la servici dupa ce manca ...margarina pe paine cu gem
ca in dec a fost copilul bolnav, ne-am imprumutat iar in ian i-am dat inapoi...
Luna asta trebuia sa facem baia... am amanato pt a pune cate ceva pt iarna cat se mai gasesc si pana nu o ia preturile razna...
Cu 300 de lei cred ca reusesc sa-mi i-au gresia chit ca o pun singura
Oricum sunt situatii diferite...discutam si noi discutii...
Ela,, nu se fac usor credite. Dovada ca mie mi s-a refuzat asa ceva de catre banca, creditul pt apartament este luat de sot+un coleg de munca de la el. De restul vb tale numai comentez, caci nu m-am bagat in credit pt un palat, ci pt un apartament intr-un bloc vechi, de la periferia orasului. Iar sacrificii personale si renuntat la vise a fost si cazul nostru, si al Dariei, nu numai al tau. Si da, prioritatea mea a fost sa-i ofer un acoperis copilului, al tau care a fost? Nu tot acesta? |
ei bine... nu prea...
prioritatea mea a fost sa-i fac loc si urmatorului copil
noi aveam ceva dar destul de micut unde nici nu se punea problema de bb2.
pt ca vezi tu...din cate am inteles esti medic... pai cand tu inca invatai eu munceam... de ce? ca am fost asa de saraca ca nu imi permiteam sa ma duc la scoala si sa ma intretin...
asa ca renuntarile mele nu au venit azi ... la pachet cu bb. nu e ceva ce ma frustreaza...
eu am stiut de mult ce vreau si cat va trebui sa muncesc pt asta...
nu ca as fi fost eu desteapta tare...dar cam muream de foame cu vise de=astea romantice
+27
inbox spune:
La mesajele astea despre bani si case, ca sa nu mai aprob mesaje care aparent sunt in contradictoriu, insa sunt numai situatii diferite ( unele total diverite si la poli opusi), vreau doar sa spun ca toate aveti dreptate si sunt ferm convinsa ca fiecare a facut si face ce crede ca este mai bine pentru familie ei.
ela_04 spune:
citat din mesajul lui strunfita Dorsilia, Ela, eu nu inteleg ce aveti cu creditele. Mai bine muncesti 8 ani non stop ca sa iti iei un apartament decat sa platesti un credit 15 ani de exemplu? Primul credit l-am facut la nici un an de la angajare, am dat pe un aparatament cu 3 camere 24.000 euro. Daca strangeam ban cu ban, ajungeam sa dau in cativa ani sa zicem 60.000 euro (cam atat ar valora acum) si sa fi platit chirie in acest timp. Asa am preferat sa platesc rata la un apartament si sa raman cu el la final. Si cu tot cu creditul si dobanda platita ajung la 35.000 euro apartamentul si termin cu ratele in 6 ani. Intre timp l-am inchiriat, ne-am cumparat si casa, practic se plateste singur. Daca nu as fi luat credite, nu as fi realizat nimic sau cel mult aveam un apartament acum. Si in acest timp am facut si concedii si nu am privat copiii de nimic. |
Nu am nimic cu creditele!
doar ca mi s-a ridicat tensiunea cand am vazut cat de "binecuvantata sunt si favorizata!"
+27
Ilinca_M. spune:
citat din mesajul lui szivarvany Ilinca, nu jucariile costa, ai sa vezi la scoala Copiii de la bloc se joaca seara de seara cu corzi/ elastice si mingi ... da, au si role, bicle, troti, dar mie personal mi se pare un minim pt o copilarie in miscare :-) Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici, inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana, botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP. _ Au nevoie de noi: Iulia Monica70 Alex |
Stiu, Szivarvany, nu la tine m-am referit, iti dai seama...io-s din categoria aia pentru care 300 de lei e mult. Dar eu sunt un gen mai aparte, recunosc, am fost invata cu binele si belsugul (doar de vreo 4 ani am intrat mai "in restriste") asa ca eu nu pot fi practica/strangatoare/econoama, eu cand imi intra bani mananc o saptamana in oras, daca vad niste pantofi faini mi-i cumpar...nu conteaza ca dupa aia 2 saptamani stam aproape pe sec pana la urmatorul salariu:))) Eu nu sunt un exemplu bun, in orice caz.
Ma refeream la faza aia cu masinuta de 700 de lei care provoaca frustrari daca nu e cumparata...dar poate-s rautacioasa si mi se par strugurii acri, poate daca n-ar fi ceva mai scumpa decat gradinita particulara la care am tinut neaparat sa-mi duc fiica si care e exact cat jumate din salariul meu de profesoara (cu gradul II si gradatie de merit!:))) i-as lua si eu asa ceva...desi mai degraba inclin sa cred ca nu
Selene_Bunny spune:
Scuzati, eu acum am venit de la kineto + plimbare + luat ceva de-ale gurii si... nu cunosc pe nimeni caruia suma de 300 de lei sa nu i se para mare.
ela_04 spune:
citat din mesajul lui Selene_Bunny Scuzati, eu acum am venit de la kineto + plimbare + luat ceva de-ale gurii si... nu cunosc pe nimeni caruia suma de 300 de lei sa nu i se para mare. Din putin se face mult - ajutor umanitar! Lucrusoare de vanzare... In atentia celor carora le face placere sa depaseasca limitele celor scrise de mine: in cazul in care considerati ca aveti dovezi de necontestat cum ca am facut 99 de oua, pe care le ascund in camara, cu intentia de a le vinde la suprapret, va invit sa deschideti un subiect special pe aceasta tema. Multumesc pentru intelegere. |
+27
histamina spune:
300 e suma din care am trait pe fiecare luna din dec pana in martie si din mai pana in iulie.atat imi mai ramanea.
e imensa.stii cate se pot face din 300 de lei?am devenit inventator gastronomic!
acum e mult mai bine, multam fain lui Dumnezeu!