Miserupismul copilului(2)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Selene... cine naiba sunt eu sa te judec... nimeni, anonimus pe aici...
asa ca stai linistita, nu te judec! eu numai spuneam cam ce as fi facut eu...
dar asa cum spuneai fiecare si le stie pe ale lui... are calculele si prioritatile sale...
sunt sigura ca si tu te framanti si te frustrezi enorm de mult incercand sa impaci pe toata lumea... si pe Daria si venitul familiei...
O sa te descurci tu...stiu eu

+27

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui blackgirl0

Dorsilia, asta-i mica-marea diferenta dintre noi doua: tu faci parte din populatia favorizata din Romania care nu are niciun credit. Stii cat de binecuvantata esti? Si chiar vb serios cand spun asta! De-asta poti sa fii asa de relaxata in ceea ce priveste banul; eu nu pot caci am datorii in mii de euro (pe langa credit) care tb platite si totusi tb sa fiu foarte atenta sa nu privez copilul de ceea ce-si doreste (inclusiv jucarii/activitati care costa ).

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Poate ca Dorsilia ca si mine face parte "din populatia favorizata din Romania" pt ca s-a gandit bine care sunt prioritatile ei in viata asta... care poate nu se aseamana cu ale tale sau ale altor fete de aici.
Poate si Dorsilia a vrut mai mult de la viata ...o casa mai mare de exp... dar s-a gandit bine care sunt prioritatile ei inainte de a se baga la un credit...
Citat:
Stii cat de binecuvantata esti?

Stie.
Dar tu sti cat a strans din dinti si cat s-a chinuit sa fie "asa" de binecuvantata?! La cate visuri personale poate a trebuit sa renunte...
pt ca stia ca va urma sau e criza, pt ca inainte de a lua un credit sa gandit la copiii ei si ce e mai important pt ei... ca o o familie.

La naiba! E tare usor sa faci credite! Mie in toamna cand am fost sa ma interesez au zis...nici o problema d-na, cu salariile pe care le aveti si domneniul de activitate puteti sa luat pana la 150.000 euro...
super tare! si daca eu trag ca boul de dimineata pana seara si sotul la fel... cand sa ne mai vada copilul nostru? in poze?
cand sa am timp sa simt durerile si frustrarile sale... cand sa mai fiu acolo sa-i pup buba sau alint durerile... putea bona? putea de ce nu...
nop... eu am ales o casa din chirpici fara credite si dobanzi si comisioane, pe care poate o fac in 10 ani dar care imi lasa timp sa pup fiecare bubita...
de ce? pt ca pt mine asta e mai important!

+27

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

no comment

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Ok, de acord cu voi, asta inseamna ca va si permiteti sa stati acasa si sa cresteti copiii, sa-i purtati la gradinita/scoala/sporturi si altele. E ideal asta, cand cineva in casa poate aduce acei banuti
Si mai sunt resul care depind de orice venit in +.

Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_

Au nevoie de noi: Iulia Monica70 Alex

Mergi la inceput

[quote]citat din mesajul lui szivarvany

Ok, de acord cu voi, asta inseamna ca va si permiteti sa stati acasa si sa cresteti copiii, sa-i purtati la gradinita/scoala/sporturi si altele. E ideal asta, cand cineva in casa poate aduce acei banuti
Si mai sunt resul care depind de orice venit in +.

Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
_

[/quo

sunt vreodata suficienti banii cand e vorba de un copil?
sa nu spun de mai multi?! ...eu zic ca intodeauna vrei mai mult si mai bine pt copilul tau...
e vorba ca pt noi stilul asta de viata e important ca si principiul...
de ce pt noi nu ar fi important fiecare banut in +

+27

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Nu va mai incontrati ca-i stricati fengshuiu' lu' Selene

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

Ilinca, esti monumentala!
fetele, nu va mai contraziceti.ambele ati ales cel mai bine pt copii vostri.si eu as fi facut doctoratul in liniste,as fi ramas profesoara, as fi stat cu strumful cat de mult.
dar cum eu is barbatul,n-am de ales.
si cand il aud mamica mea,ma topesc, ma scurg toata la picioarele venerabilului.
i se mai spune si venerabilul, pt ca a fost prematur de grad mare si ii atarnau pieile la nastere si arata a batranel simpatic,cam ca gemenii pe care i-a nascut gata batrani Arabela in Arabela se intoarce, pour le connaisseur évidemment.

Mergi la inceput

scuzati pt off topic!

+27

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Ela,, nu se fac usor credite. Dovada ca mie mi s-a refuzat asa ceva de catre banca, creditul pt apartament este luat de sot+un coleg de munca de la el. De restul vb tale numai comentez, caci nu m-am bagat in credit pt un palat, ci pt un apartament intr-un bloc vechi, de la periferia orasului. Iar sacrificii personale si renuntat la vise a fost si cazul nostru, si al Dariei, nu numai al tau. Si da, prioritatea mea a fost sa-i ofer un acoperis copilului, al tau care a fost? Nu tot acesta?

Dorsilia, nimeni nu a plecat in luna de miere in nu-stiu-ce destinatii, am muncit si noi imediat dupa facultate. Si nu am de gand niciodata sa-i reprosez copilului meu cheltuielile mele/ale casei, ce treaba are el cu asta??? Sunt doar suparata ca totusi, cu 2 joburi, nu apuc sa-i cumpar tot ce isi doreste. Poate tu sau Ela nu ati patit asa ceva, dar este extrem de dureros. Si frustrant. Cat despre a aduce un copil pe lume cand aveam si locuinta noastra, ar fi fost ideal, insa asta pp amanarea maternitatii la Sfantul Asteapta...

Concluzie: situatii diferite, personalitati diferite! Asta nu inseamna ca eu, care muncesc sau ca am credit pt un acoperis, sunt mai putin mama decat cele care stau acasa si nu au niciun credit. Toate ne gandim viata in functie de binele copilului propriu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Si iar am impresia ca unele dintre voi chiar nu stiti ce inseamna sa nu ai 1 ban in casa ca se intampla, ca asa e viata uneori mai pe muchie de cutit si oricat de dai cu fundu` de pamant se intampla.
Probabil de asta vorbim despre lucruri absolut diferite.
Probabil de asta 300 lei pt Selene e o suma mare. Cum e si pt mine si asta e, stem in minoritate neinteleasa :D

_

Mergi la inceput