Miserupismul copilului(2)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

calugaritele catolice de acolo sunt super ok.
stiu ce spun.

selene, ai vazut ca eu intru doar d ela job?(mi-ama tras suficiente critici de la unii useri pt asta),dar, de cand ajung acasa si in week-end-duri calculatorul ramane inchis?
si eu si sotul am stabilit asta.
sta cu tataia peste zi,insa de cand am intrat pe usa, suntem numai cu el.
l-am luat cu noi peste tot.aseara a fost nevoie de un drum pana in urziceni la care era musai sa fim amandoi, am fost 3.de ce?
pai am sporovait pe drum cu strumf, ne-am jucat,am ras.
cand stateam acasa era strumf ,punct.
si ,daca te tine imaginatia (nu dati cu rosii,ca-s alergica), pe canapeaua dins ufragerie sunt vreo 8 masini de rufe spalate,dar nearanjate,jucarii peste tot.le fac pe apucate.dar tot ce fac,fac impreuna cu el.
singura noastra scuza e ca trebuie sa ii gatesc zilnic 5-7 feluri de papa, in cantitati f mici,dar hipercalorice.
nu mi-ar trece prin cap insa sa las un copil kinetik,ca strumf, de capul lui.
te rog, de dragul Dariei, lasa netul, fa-ti treaba aducatoare de bani cat doarme ea sau e cu buni,dar stai cu ea in rest.
lasa-ne pe noi,lasa DC.intra doar cand daria e cu alt cineva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

ela, cateva ore am renuntat deja, rugamintea ei este urmare a faptului ca ieri nu m-am putut baza la timp pe ajutorul celor din jur, pentru a-mi asigura spatiul necesar pentru a termina la timp. In loc sa incep lucrul la 15, l-am inceput la 20, nu am terminat aseara, desi am stat pana la 01, iar trezitul ei la 8 m-a prins lucrand (am terminat pe la 9, m-am trezit pe la 6 si ceva).

Proiectul trebuia predat cel tarziu la 13, azi, eu evit sa lucrez diminetile, pentru a le petrece cu ea, in plus, la 12:30 trebuie sa fim la kineto.

Aseara am simtit, din nou, ca trebuie sa smulg cu fortza timp pentru lucru din timpul liber al altora, ca, daca nu urlu la ei sa observe ca am nevoie sa se ocupe cateva ore de copil, ca sa pot lucra in liniste si sa termin la timp, nu se observa cu ochiul liber. Si atunci mi-am zis ca, decat asa, cu sentimentul ca-s cantitate neglijabila, munca mea nu conteaza, mai bine fara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

selene, nu-i deloc asa.
e un copil pe care nu l-ai facut singura,iar banutii tot catre copil merg.deci ia si din timpul celorlalti,insa daruieste-i timpul tau cu toata inima!

Mergi la inceput

Ilinca, am spus eu ca aia e singura problema? Tu ce ai?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Ca si Daria, si eu sustin ca orice ban in plus adus in casa (mai ales cand trebuie, nu ca un moft personal al mamei/femeii) conteaza. Si nu le inteleg pe cele care sustin altceva. Copilul meu stie ca tati munceste (9-10 ore zilnic), ca mami munceste (7-8 ore zilnic plus garzi in care lipsesc si 24 de ore de acasa), ca el sta cu buni (10-11 ore zilnic), dar in week-end este cu noi. Si nu vad la el nicio lipsa de afectiune, nicio tulburare grava de comportament. Putem pune la socoteala mancatul pasat, dar corectam; cu pampersul deja l-am scos complet de 1 luna, caci si asta era in discutie.

Eu nu ma vad stand acasa sau copilul stand acasa si nu la gradinita la 3.6 ani. Sunt zeci de gradinite, s-o gasi si una potrivita pe noi. Iar indemnul adresat Selenei, acela de a nu munci, este cel mai prost pt situatia ei. Mai ales ca una din frustrarile ei imense era tocmai lipsa banilor. Si eu am simtit pe pielea mea ce inseamna sa-ti planga copilul pt o jucarie (o masinuta electrica, care costa in medie 400-700 ron) si sa nu am bani sa i-o cumpar. Groaznic sentiment!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

no comment

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dorsilia

E clar, daca un copil de 3 ani a putut sa-ti spuna sa stai cu ea si sa nu mai lucrezi...

ca mama stiu ce inseamna cheltuielile si banii, nu am sponsori externi, sotul asigura suportul financiar de cand avem copiii, isi da maxim cat il duce mintea silinta, nu ne scaldam in bani, suntem chibzuiti si avem grija "sa nu depasim plapuma", nu ne permitem chestii fitzoase, alambicate. Focusul e pe copii, pe asigurarea pt ei a unui mod de viata cat mai sanatos dpdv alimentar si emotional-educational. Daca m-as infige si eu la un job bine platit as veni si eu seara acasa, copiii mi i-as vedea putin la cina si i-as culca, ar fi prin institutii all day. Daca mi-as lua jobul de baza ala de 12-13 mil, as veni acasa la 4, i-as culege de la after, la finele lunii le-as platii after-ul, cursul de dans din cadrul scolii si eventual factura telefonica si m0as usura rapid de tot salariul, cu copiii mi0as petrece extrem de putin timp, ar manca la catering, si-ar face singuri temele si n-am mai avea timp de discutii si nici de multe altele.
Ne-am dori si noi o casa, in loc de bloc sau poate un apartament mai fitzos, etc etc...aia ar insemna automat sa ne facem datorii la banci, restrangere drastica din toate punctee de vedere, asa ca am zis NU INCA, copiii-s mici, nu e un risc pe care sa ni-l asumam.

Trebuie sa pui in balanta bine toate lucrurile si sa vezi ce conteaza mai mult acum.

Ei lasa, n-o lua chiar asa in tragic, orice copil spune la un moment dat parintilor asta. Alex imi spunea sa nu mai merg la serviciu ca ea are jucarii destule.
Selene nu vrea sa priceapa ca la ea este si cauza si solutia. Dar bine ca merg la psiholog, eu-una sper sa-i ajute. Pe toti trei.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

A spus asa: "spune-i lui [aici e numele persoanei] sa uite de noi".

ela, in "concediu" am preferat sa nu lucrez, am petrecut aproape toata ziua cu ea, am refuzat un proiect de 300 de lei pentru ca nu aveam cum sa ma ocup de el. L-as fi facut in 3 zile, cu 4-5, hai 6 ore de munca (,) continua, in liniste. Dar ar fi insemnat o frustrare imensa pentru Daria si pentru D. Asa ca l-am refuzat, nu m-am putut ocupa de el. E mult, e putin 300 de lei? Eu zic ca e mult, dar decizia am luat-o rapid, in favoarea copilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

no comment

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Dorsilia, poate ca voi aveti deja asigurat un acoperis de-asupra capului , altfel nu vad cum. Noi, ca sa numai stam cu copil prin chirii, ne-am inhamat la un credit pe 30 de ani, care mort-copt tb platit in fiecare luna. Asta numai ca sa avem conditii bazale de trait, nu mofturi. Si da, tb sa muncim, chiar si pe maruntis, ca si acela conteaza. Tu ai alta structura sufleteasca, eu alta. Pt mine si joburile, alea mizerabil platite cum sunt, conteaza, este o alta parte din mine. Ce dc copilul creste prin "institutii" (ce-s alea: gradinita, scoala??), si eu am crescut si a fost bine. De ce n-ar fi bine si pt copilul meu? Eu cred ca ai o vedere extrem de denaturata asupra vietii cu copil la gradinita/scoala/after, cred ca te poti ocupa de copil in conditii extrem de bune si dc ajungi acasa la 4 (ceea ce inseamna deja program favorizat, cand majoritatea parintilor ajung la 18-19.00). Noi am stat o buna bucata din copilarie singure cu cheia de gat si n-am simtit nicio lipsa de afectiune.
Nu-ti pun la judecata stilul de viata, e al vostru, probabil ca va este ok asa, dar mie mi-ar pica extrem de greu sa stau acasa, chiar si mama fiind, stiind ca pot mai mult.

Mergi la inceput