Miserupismul copilului(2)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui ela_04

Ai putea Selene sa incerci macar o luna sau o perioada... adica nu cred ca traducerile tale sunt venitul vostru de baza... ca fara el nu o sa aveti ce manca...
O iei ca pe o pauza binemeritata sau in Co doar pt voi doua...

Doamne daca nu as fi gravida si atat de umflata zau daca as sta vreo clipa la calculator!

+27

Of, ela...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Of, of, of...probleme reloaded:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=151012
Selene, are doar 4 pagini, de ce nu vrei sa-l recitesti?...

Mergi la inceput

Si tu ai puteri paranormale? Daca da, te rog sa scrii aici de ce crezi ca am spus "of".

De asemenea, daca ai avea putere suprema de decizie in cazul meu, ce ai decide, astfel incat copilului sa-i fie bine? Ai recitit topicele mele vechi, ai retinut destul de bine detaliile, baza ai. Deci, ce ai decide?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

no comment

Mergi la inceput

Dorsilia, copilul meu iubit tocmai m-a rugat intr-un mod cat se poate de clar sa renunt la a mai lucra... E a doua oara cand o face... Si mie mi-au dat lacrimile, pentru ca stiu prea bine ce inseamna asta... Zice ela ca nu crede ca venitul meu e cel de baza, ei bine, in mai si iunie, a fost de 50%, practic, venitul familiei s-a dublat... Si a fost nu bine, ci foarte bine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Am dat like pt ca stiu ce inseamna sa ai nevoie de orice banut. Selene, va fi mai bine cand merge Daria la gradi si tu vei putea munci

Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_

Au nevoie de noi: Iulia Monica70 Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Wow, dar esti extraordinara...deci asta e singura problema, de-aia a ajuns Daria atat de dificila, ca lucrai tu din greu, nu puteai sa te ocupi de ea cum trebuie, of si vai...Cand postai exact ce face si de ce te-a enervat din 10 in zece minute, in postari ample, detaliate; in timp ce tu postai la greu ea picta peretii- veneai cu o noua postare in care descriai fapta marshava; in timpul asta varsa apa pe ea, reveneai cu alta postare in care sa descrii si fapta asta etc. Nu ai avut niciodata rabdare sa fii disponibila asa cum trebuie pentru ea, desi de pe la 1 an ai ei ai avut 4 ore la dispozitie ZILNIC, in care dormea de pranz, in care sa te relaxezi, sa te aduni...sa dormi si tu sa te odihnesti, na, sa nu mai fii disperata ca nu te poti trezi dimineata la 8. Dar nuuu, tu in timpul acela faceai smotru intensiv, de parca o casa cu un copil mic trebuia sa fie luna-bec sau de parca cine stie ce musafiri simandicosi aveai, ca doar ziceai ca nu-ti intra nimeni in casa, doar cumnata si soacra.
In fine...are 3 ani jumate, om bun. Du-o la gradinita de la 1 septembrie. Avem o colega de club din Braila care a descoperit o gradinita cu maicute catolice pe post de educatoare, a vizitat gradinita, e minunat, femeile sunt blande si rabdatoare si nici macar nu-i indoctrineaza, cum s-ar putea crede. Du-o acolo, nu la nenorocita aia de gradinita care i-a dat cosmaruri noaptea unde era educatoarea aia "desteapta" care te facea troaca de porci ca duci copila in brate si baga instructie ca la armata in ei. Daria n-are nevoie sa fie privita tot critic, destul a fost pana acum, ca de cand s-a nascut tot critici la ea.
O duci acolo, la program prelungit direct si ai tot timpul din lume sa te relaxezi, sa faci traduceri din greu sa castigi bani, sa smotruiesti. Si la 16-17 o preiei si cele 4-5 ore pe care le petreceti impreuna sa fii 100% pentru ea, sau daca faci si alte activitati sa o integrezi in ele, dar cum trebuie, nu:"ia o oala si-un kil de faina" si apoi tot tu te enervezi ca a imprastiat-o prin casa. Eu una alta solutie nu vad.
Cu consilierea asta eu zic ca de lamuresti in 2-3 sedinte daca intr-adevar merita sau sunt bani dati aiurea. Cate ati facut pana acum? Ti-a folosit la ceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Citat:
De asemenea, daca ai avea putere suprema de decizie in cazul meu, ce ai decide, astfel incat copilului sa-i fie bine? Ai recitit topicele mele vechi, ai retinut destul de bine detaliile, baza ai. Deci, ce ai decide?

Selene, am intrat pe linkul Ilincai si, in cele 4 pagini ale topicului am identificat nici mai mult nici mai putin de 17 raspunsuri de-ale tale gen "yes, but". Practic la orice sfat, sugestie primita, raspunsul tau e "da, dar..."

Citat:
1. stie ce e scutecelul, ca sunt dati cand mi-l aduce ea - dar, la rugamintea "stai", fuge in cealalta camera si tranteste cate o balta de pishu unde apuca, in fata dulapului, in fata usii de la balcon, pe gresia din fata baii.

2. cristi, mi-ai mai zis tu de cearsaf [dar] si asa...

3. Cu imbracatul, am incercat sa ma imbrac eu prima, dar, pana o imbrac pe ea, eu sunt leoarca de transpiratie (na, am si 80 de kg), si e asa nasol sa iesi afara cu senzatia ca... se lipesc hainele de tine si... puti...

4. ralu, nu prea am cu cine sa o las mai mult de doua ore. Soacra sta langa noi, adica apartamentul de langa, dar nu se inhama sa stea cu ea prea mult, nu rezista.

5. Nu ma deranjeaza sa fac curat de "n" ori pe zi, insa [dar] energia mea este invers proportionala cu energia Dariei.

6. Si, cand mi se suprapun mai multe - am la dispozitie un interval de 3, pana la 5 ore, in general cam 4, cat ea doarme de amiaza (recunosc ca doarme foarte bine) - in care fac curatenie, strang dupa ea, spal vasele, fac mancare... Dar, daca se intampla sa intervina altceva in acest interval - eu lucrez pe calculator de acasa, fac traduceri, si traducerile tot in intervalul asta - atunci clar ca intervine stresul si asa...

7. Daria inca dormea, am lasat-o in grija bunicii (soacrei), cu indicatii exacte.[dar] Cum indicatiile nu mi-au fost respectate, am mai tras o portie de nervi la sosire.

8. cristi, eu din start am spus ca nu-mi fac copil ca sa mi-l creasca altii. Insa [dar] Doru nu merge la cumparaturi fara mine, nu ii place.

9. Eu am mai mers fara el, dar nu a ramas impacat acasa, lui ii place impreuna sau in 3, adica si cu Daria.

10. matilda, soacra mea e foarte OK, ne ajuta ori de cate ori poate, ne face de mancare, noi spalam hainele la ea, ca nu avem masina de spalat... Dar e destul de in varsta si nu tine minte tot ce ii spun, mai exact, ar trebui sa ii arat de cateva ori inainte sau sa ii scriu cuvant cu cuvant ce trebuie sa faca.

11. Si m-am enervat pentru ca ii spusesem unde se gasesc hainele de casa, pentru care nu ma supar daca se pateaza, iar, [dar] cand am venit acasa, Daria era imbracata cu o vestuta nou-nouta, cu eticheta pe ea, vestuta cumparata de matusa mea, in valoare de... 70 de lei (veci n-as fi dat atatia bani), si Daria mai si molfaia un mar... pe vestuta... Clar ca m-am crizat..

12. AB_AC, avem olita. Stie ce e, ti-o aduce daca o rogi, dar cu statul pe ea si intelesul la ce foloseste, mai greu.

13. Cu mancarea e... hm, greu de explicat, are mofturi si mofturi, in ultima vreme, a renuntat la crema de branza cu fructe, care ii placea, mamaliga nu, iaurt simplu nu, spanac nu, mazare, [dar]numai daca e in supa, cartofi, numai daca sunt prajiti, ceea ce[dar] nu e indicat etc. etc. Supele sunt preferatele, cu multi morcovi.

14.Cu iesitul afara, [ar iesi dar] nu am intotdeauna cu cine sa o las, noi iesim afara in jur de 12, [dar] bunica nu e mereu acasa, e la cimitir, la biserica, la piata, si atunci, ma descurc cum pot.

15. Nu ma supar daca jumatate din cantitatea de supa sau de altfel de mancare si-o pune in cap, cat timp cealalta jumatate ajunge in stomacelul ei. Dar, cand vad ca nu baga in gurita decat, in cel mai bun caz, 3-4 firimituri de mancare, si restul ajung pe haine, pe jos, ma stresez.

16. dennissa, fain ca Denis spune DA constient la 1 an si 6 luni... Si Daria spune DA si BA DA, dar nu constientizeaza ce inseamna... Si partile corpului le incurca.

17. AB_AC, recitesc acum mesajul tau. "Ce zici sa-i propui sa mearga cu tine sa-si aleaga ce olita vrea..." Pai cum... sa-i propun? Ca [dar] nu cred ca va intelege... Ea nu raspunde cu DA / NU la intrebari, ci cu un fel de tiuit, insotit de... nerabdare.

Extrapoland, la un topic de 40 de pagini ar fi 170 (!!!) de asemenea raspunsuri, la 10 topice - 1700 samd ...

In locul tau, as incepe prin a-mi asuma raspunderea pentru propria viata si m-as ocupa mai mult de dezvoltarea personala si mai putin de cautarea defectelor in copilul meu. Btw, titlul topicului spune multe in acest sens...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Dorsilia, copilul meu iubit tocmai m-a rugat intr-un mod cat se poate de clar sa renunt la a mai lucra... E a doua oara cand o face... Si mie mi-au dat lacrimile, pentru ca stiu prea bine ce inseamna asta... Zice ela ca nu crede ca venitul meu e cel de baza, ei bine, in mai si iunie, a fost de 50%, practic, venitul familiei s-a dublat... Si a fost nu bine, ci foarte bine...

Din putin se face mult - ajutor umanitar!

Lucrusoare de vanzare...

In atentia celor carora le face placere sa depaseasca limitele celor scrise de mine: in cazul in care considerati ca aveti dovezi de necontestat cum ca am facut 99 de oua, pe care le ascund in camara, cu intentia de a le vinde la suprapret, va invit sa deschideti un subiect special pe aceasta tema. Multumesc pentru intelegere.

Renunta macar cateva ore. Macar de dragul ei...
nu o sa te imbogatesti! ...dar copilul isi va aminti ca atunci cand te-a solicitat tu erai prea ocupata...
acum ea are nevoie de tine...

+27

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Eu imi cer scuze din start, sunt intr-o pasa cam proasta zilele astea, s-ar putea sa te superi pe mine.

Printeaza-ti toate topicurile cu Daria sau da-i psiholoagei link-urile respective sa le citeasca. O sa fie mult mai in tema si nu mai pierdeti timp/bani degeaba.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput