Motive de fugit din RO cu 10 picioare(2)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Ramaneti on topic va rog discutati de orice numai de ceea ce scrie in titlul subiectului nu. Voi sterge mesajele care nu au nici o legatura cu subiectul

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70
Nu sunt de acord cu tine pentru ca eu am avut experienta asta. Cand m-am mutat aici stiam o gramada de detalii teoretice. Am rascolit internetul, am citit tot ce am putut despre Australia si viata de aici. Mi-am format o gramada de pareri teoretice cu informatia la care am avut acces, pareri insa influentate de felul meu de viata si experienta mea din Romania.

Realitatea s-a dovedit insa foarte diferita. E ca si cum te uiti la o poza cu un tort superb si salivezi la vederea lui. Iti faci o opinie doar din faptul ca arata bine, dar adevarul e ca nu stii ce gust sau miros are pentru ca nu l-ai EXPERIMENTAT pe acele planuri.

Si eu am avut pareri foarte intemeiate (am crezut eu ) cand am ajuns aici. Si multe s-au schimbat dramatic pe parcursul anilor. Simplul fapt ca amm invatat sa ma relaxez, am invatat ca viata nu e o cursa cu obstacole si imaginea s-a schimbat complet cand am schimbat unghiul din care ma uit la ceva.

e prea general postul tau. nu se intelege ce anume ai perceput altfel in momentul in care ai ajuns acolo.

nu zic ca noi stim mersul lucrurilor la fel de bine ca si voi. dar nici nu se poate nega complet aportul informatiei. iar in exemplul cu tortul tau, informatia n-o reprezinta doar superbul aspect exterior: daca-mi spui ca e tort cu vanilie si ciocolata, imi pot face o idee destul de clara chiar si despre gustul lui, inainte de a-l gusta. si sper ca totusi emigrantii se informeaza si despre "gustul" si "ingredientele" tarii in care pleaca, nu pleaca doar pentru ca "arata bine"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BalMascat spune:

Citat:
citat din mesajul lui tiusca

Capul sus,Bal mascat-sigur vei vedea si soarele din insorita Romanie.Cu privirea in jos,nu poti sa vezi decat kkti.Imi pare rau ca nu pot sa dau si eu amanunte live despre SUA.Nu am avut placerea sa ajung acolo.
ab5174-ce sa zic,vacanta placuta si sa treaca cat mai repede perioada cat stai in Romania.Stim ca nu-ti place,dar ai tu un motib serios sa ne vizitezi.

Iti reamintesc ca vorbeam despre amanunte care ne sar in ochi intr-un loc nefamiliar noua. Iar pt cei veniti din alte parti, primul e MIZERIA. Am vazut si soarele din Romania, dar e acelasi soare pe care il vad zilnic. Nimic neobisnuit.

Nu trebuie sa dai amananute despre USA, poate ai vizitat si tu un alt loc, fie el si in Ro, si la prima vedere ti-a atras atentia ceva. repet bun sau rau....o prima impresie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui tiusca

Dar de ce nu i-as putea pune alaturi pe profesionistul ala cu muncitorul din Spania?De ce nu i-as putea pune unul langa altul?Oare cel cu diploma are trairi mai profunde fata de cel fara diploma?Diploma e chiar asa esentiala cand vine vorba de sentimente?

Situatia este importanta si statutul. Este o mare diferenta intre profesionistul care ajunge intr-o tara cu rezidenta permanenta, cu drepturi, care vorbeste limba, care are acces la joburi platite macar cu media pe tara si muncitorul care s-a dus in Spania si spera ca va fi angajat la negru de cineva care exploateaza ilegali. Statutul de ilegal angajat la negru te expune la abuz, nu iti da posibilitatea sa te aperi, nu iti ofera stabilitate.

Normal ca sentimentele sunt diferite fata de tara in care traiesti si cea din care vii daca ai o situatie stabila si esti cetatean cu drepturi depline sau daca esti ilegal care depinde de joburi sezoniere. Normal ca daca traiesti la gramada cu alti muncitori ilegali, ai o situatie instabila si nevasta si copiii in Romania, altfel vezi viata in strainatate decat unul care emigreaza cu familia.

Citat:
Eu nu inteleg ce inseamna pentru tine ca noi aici suferim?Suferim de ce?De foame,de mizerie,de ce?Concret

de lipsa unui sistem sanitar, unui sistem de asistenta sociala, de lipsa unui sistem de invatamant care sa ofere sanse reale copiilor, de lipsa perspectivelor. Tara e condusa de o banda de talhari fara nici un interes in binele populatiei. As putea continua dar ce folos ca toti stim care sunt problemele.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Mie in Romania imi "sare in ochi" in primul si-n primul rand incrancenarea multora. De fapt nu stiu daca e cel mai bun cuvant, insa "rimeaza" cu ceea ce Bird descria "romanii si-o fac singuri, cu mana lor, si se invart intr-un cerc vicios".
Mai nimeni nu vrea sa dea un exemplu si sa inceapa sa curete rahatii de caine de pe jos, cred ca ar fi considerat prost de trecatori, care ar mai si face misto de el. In Romania persista atitudinea: sa ni se faca, sa ni se dea; pai facutul si datul sunt sustinute financiar de un buget anemic care abia se mai tine pe picioare. In schimb tot aceiasi romani (nu ma refer la toti, se subintelege) jubileaza de-a dreptul cand reusesc sa masluiasca contorul de electricitate fara a fi prinsi, sa calatoreasca in autobuz fara bilet sau cu nasul pe tren, etc. E o satisfactie absolut nebuna pentru ca isi fura singuri caciula.

Fereasca sfantu' sa atragi atentia cuiva pe strada ca n-a strans dupa catel sau dupa sine ... cred ca risti cu-adevarat o bataie. Sau sa incriminezi fatis, fara ascunzisuri, comportamentul absolut scelerat al unor tampiti carora habar n-am ce alt idiot le-a dat permis de conducere.... nebatut nu scapi.

Ideea este ca romanii trebuie sa inceapa sa curete totul de la un capat si sa se tina de treaba pana ispravesc. Asta insemnand mizeria fizica dar si cea morala. Fudulia nu ajuta deloc, te plaseaza doar in postura de capra raioasa cu coada pe sus.
Mie de toate lucrurile astea mi-e ciuda cand sunt in Romania, ca nu se urneste nimic din loc din cauza de orgolii exacerbate si interese alienate.
In alte tari in care am locuit (mai mult in Europa dar si un pic in Asia), constrangerile legale dar si presiunea sociala sunt atat de mari, incat te conformezi si te incolonezi in sirul celor care curata / plivesc / ingrijesc, samd.

Daca dati cu rosii, va rog sa alegeti din cele zemoase... mi-e asa de dor de-o salata cu branza si rosii... mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jenn spune:

Dar de ce crezi tu ca toti cei care lucreaza in agricultura in Spania sunt ilegali?Sau ca nu au studii?!Eu asta nu inteleg,o tot tii intruna cu ilegalii,ok,asa e,nu au drepturi,dar sunt mii de alti oameni care pleaca legal,pe aia nu-i vezi?Aici a fost anul trecut un caz,cu niste romani legal veniti sa lucreze cu un contract pe termen scurt ,care au fost exploatati de catre angajatorul olandez(conditii mizere de cazare,ore suplimentare neplatite,abuzuri care au culminat cu aruncarea lor in strada si neplata salariului)O hartie nu ii opreste pe unii sa se poarte ca si cum angajatii lor ar fi sclavi.Au fost sesizate autoritatile,dar tot de romanii de aici au fost ajutati pana si-au primit banii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tiusca spune:

Si eu sunt curioasa de ce a fost situatia expusa de Bird intre un profesionist cu diploma care lucreaza legal(de parca nu exista si de cei care lucreaza ilegali)si un muncitor.Mie mi-a dat impresia ca ea cand vb de un muncitor in Spania(ca asta era exemplul),implicit acel muncitor lucreaza la negru si sta intr-un mediu nefavorabil lui.De unde analogia asta?Adica mi-ai pus in fata doua cazuri total opuse:un profesionist cu acte in regula si un muncitor care lucreaza ilegal.Imi pare un pic a dramatizare.Sa stii ca noi aici avem sistem sanitar,chiar daca functioneaza mai mult decat anapoda,avem sistem de educatie,chiar daca nici el nu este perfect,avem cam de toate,nu suntem in Afganistan.Acolo poti sa sueferi cand ii vezi pe oamenii aia (in special femei si copii)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tiusca spune:

coracora-ai perfecta dreptate,romanul se simte profund jignit cand ii spui sa curete in urma lui.Eu am ajuns la concluzia ca numai un sistem de amenzi cu valori foarte mari poate sa-i educe.De buna voie,mai greu..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Victoria Mami, deci sa inteleg ca tu traiesti cu impresia ca rata criminalitatii este mai ridicata pe cap de locuitor in Romania decat in America.
Sau pt. tine e mai important gradul de rudenie dintre victima si agresor? Tata-fiu bate cumva necunoscut-necunoscut?
Si cu armele nu se pune, ca la fel ar fi si in Romania.
Ce conteaza ca in America pana acum au murit zeci de elevi impuscati de un coleg suparat ca era marginalizat? Si in Romania se putea intampla asa ceva daca existau arme
Pai si in Romania ai avea spitale de lux, mancare ieftina, ti-ai permite sa iti cumperi case samd, daca ar fi economia ca in SUA
Foarte tare rationamentul
Ala cu aurolacul mi-a placut cel mai mult. Dar tin sa te anunt ca si aici sunt droguri, doar ca nu prezinta acelasi interes si nu e 'la moda' sa fumezi Marijuana.

**Fur is for petting***

http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916

Xio, nici nu ma mai obosesc. Daca pana acum nu ai inteles ce am vrut sa zic... nu are rost.

_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui jenn
Aici a fost anul trecut un caz,cu niste romani legal veniti sa lucreze cu contract pe termen scurt ,care au fost exploatati de catre angajatorul olandez(conditii mizere de cazare,ore suplimentare neplatite,abuzuri care au culminat cu aruncarea lor in strada si neplata salariului)O hartie nu ii opreste pe unii sa se poarte ca si cum angajatii lor ar fi sclavi.Au fost sesizate autoritatile,dar tot de romanii de aici au fost ajutati pana si-au primit banii.

Asta intareste exact ce am spus eu. Una e sa ai un statut legal, sa fi rezident permanent cu drepturi depline si alta e sa fi la mana unui angajator care te poate abuza cum doreste. Normal ca sentimentele individului sunt diferite fata de o tara unde se duce ca o victima a exploatatorilor locali sau o tara unde este tratat ca egal.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput