PINGUINII delibereaza - capitol interimar
Raspunsuri - Pagina 9
JuliaSM spune:
Ai uitat de Mianna, cu supa arsa.
Eu vegetez in scaun( noroc ca-i moale si comod, scaun serios de birou, se balangane, se lasa pe spate, ma invarte cand am prunci in brate si vor carusel...) cu micuta-n brate, urla si prin somn de durere de la caninii lu' peste, mi-e mila de ea, ca plang si eu. Ca sa nu va stric cheful, m-opresc aci, raman cu ochii pe voi, pana se inchid de somn.Rateuri in bucatarie...mici si constante, nu mari si grozave ca voi, nu merita lauda ale mele.
Mi-a placut de Buflea cu cinema-ul. Si de pozele lui Aqai, sunteti frumosi tare.
My_Lady0091 spune:
ce mai stiti de Tanti Z.?
Citat: |
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
buflea spune:
Julia, capul sus ...o sa creasca si dintii aia. Dar de ce nu ii dai putin tylenol, ca e de durere si o linisteste imediat. Nu poate sa-i faca rau putin tylenol ...zic si eu.
Eu sunt acasa si in 30 min ma duc la "Just Dance" dupa care "Zumba" - nu radeti ca fac niste opturi din buric de cand cu zumbele astea, cu tot cu colacei, de dau pe toata lumea la o parte ...
Ma duc sa-i las barbatului dinner pe masa, ca o nevasta supusa si iubitoare ce ma dau a fi ...ce dinner ? Salata greceasca - ca sa nu ard/lipesc/rascoc/afum nimic.
P.S. Gata, ma duc sa o pun si pe mianna pe lista
bird70 spune:
Buflea,
te invidiez cu mersul la gym . Ce as merge si eu la zumba sau dansuri africane. Am si vreo 10 kg de slabit .
Ieri s-au facut 4 saptamani de cand mi-am operat creierasul si ma simt excelent. Initial m-au pus pe steroizi ca de asta m-am ingrasat . Dar eram asa plina de energie , in primele 2 sapt acasa am renovat garajul si laundry . Cand m-am trezit la 11 noaptea ca eu zugraveam si mi-am da seama ca incepusem pe la 8 dimineata, m-am apucat sa reduc steriozii . Nu mai lucrez in halul ala dar tot sunt ca albinuta. Doctorul meu nici nu stie ca am oprit medicatia . Pana acum am zugravit garajul dublu de 2 ori tavanul si 3 ori peretii, am dat cu o vopsea de ciment pe jos de 4 ori . In laundry am demontat tot, am dat jos faianta, am pus faianta noua, am zugravit, am cumparat dulapuri de la ikea, le-am montat, am pus un raft si un suport de mopuri. Am vopsit si cele 2 usi, ocazie cu care mi-a venit o idee . Cand m-am mutat aici am zugravit toata casa si am vopsit usile. Ce nu am stiut eu a fost ca vopseaua pe baza de ulei se ingalbeneste si acum usile care erau albe sunt galbui. Usile astea care le-am vopsit acum le-am facut cu vopsea pe baza de apa care nu miroase si nu se ingalbeneste si sunt asa ALBE si frumoase. Asa ca mi-am propus sa vopsesc si restul de 9 usi din casa, sa le cumpar clante noi si sa zugravesc din nou, in alta culoare (acum e alb) livingul.
Sotul meu e innebunit ca cica n-am voie sa fac efort ca de aia sunt in concediu medical . La gym nu ma lasa ca n-am voie, la inot n-am voie, i-am zis sa-si ia liber sa ma duca sa ma dau cu sania in Noua Zeelanda (fetele au fost in vacanta) dar n-am voie sa zbor cu avionul .
Nu am voie sa conduc 6 saptamani si sunt blocata in casa, nu pot sa ma duc sa-mi cumpar ce-mi trebuie pentru renovari. Asa a crezut sotul meu ca ma opreste din agitatie. Dar m-am smecherit si am comandat pe internet o solutie de curatat rosturile la gresie care a ajuns alaltaieri , asa ca ieri mi-am petrecut ziua in genunchi cu periuta de dinti . Azi am lasat-o pe fiica-mea cea mare sa stea acasa ca cica nu se simte bine. Dar e ok sa ma duca cu masina pana la magazin sa-mi iau niste vopsea pentru usi .
Am atata energie si nu stiu ce sa fac, vreau zuuumbaaaa!!!!
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
buflea spune:
Bird, draga mea ... eu am obosit numai citind. Esti sigura ca ajuta steroizii aia, I mean, te ajuta la sanatate sau te ajuta la renovat.
Pacat ca esti atat de departe ca daca ai stii cate sunt de demolat si refacut si la mine acasa ... eu nu am inteles niciodata fetelor cum de va apucati voi de zugravit, pus faianta, vopsit si alte zidarii ... m-am uitat acum 3 ani cand a dat nenea ala la noi tavanele si am decis ca pana si aici iti trebui talent.
Sanatate multa, nu e de gluma cu problemele tale, ia o pauza, cauta un meserias ... l-as sugera pe Mike ? Stii tu, Mike Meseriasul ?, Te relaxeaza, parol, mai bine te uiti la el cum da cu pensula, tu nu trebuie decat sa tzipi, ... in delir .
bird70 spune:
Steroizii i-am oprit ca eram prea plina de energie. Nu zic agitata ca nu eram agitata, din contra sunt foarte organizata, am plan, buget si timeline. Adevarul e ca am fost intotdeauna usor hiperactiva, cand eram copil faceam 2 sporturi, eram buna la scoala dar foarte activa, tot timpul pe fuga.
Steroizi ar trebui sa iau, eu i-am redus incet si acum nu mai iau deloc. Cred ca mi-am revenit la 'normalitatea' mea, dar mi-e greu ca sunt blocata in casa si nu lucrez. Inainte de operatie m-am simtit foarte rau si abia ma descurcam cu jobul, nu aveam energie de nimic.
La mike meseriasu m-as duce dar nu am voie sa conduc si nu cred ca e o idee buna sa o iau pe fiica-mea cu mine .
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
Aqai spune:
Bird, dar un taxi ai voie sa iei? - hi hi hi
Cu alte cuvinte ne bucuram ca totul a mers bine si ca operatia ta a decurs fara complicatii. Sanatate multa si ia-o incetisor! Ca si eu am ametit citind cate faci (te invidiez, eu nu ma pricep nici sa-mi aleg mobila, daramite sa ma apuc de renovari din astea masive) ...
Julia, speram sa treaca cat mai repede, e destul de rau cu atatia dinti deodata si in plus si aftele... of
hai sa incerc sa mai salt un loc la topul gospodinelor si sa va povestesc cum am facut paste primavera flambate.
De inceput incepem la magazin la cumparaturi cu sotul meu care e bucatar din pasiune cand are timp. SI ca orice pasionat, investeste in pasiunea lui - tradus in momentul ala printr-o tava de friptura grozava, ceva ceramica, cred. Arata f profi si cu stil asa...
dar apoi ajunge subsemnata sa o foloseasca. Pentru sus-numitele paste am facut maglavaisul de legume, le-a bagat in cuptor si la un moment dat decid ca e gata. (aragazul nostru e electric). Le scot si constat ca mai pot sta un pic, asa incat iau hotararea magnifica sa le pun pe carnatul ala de fier de aragaz, ca ori de cate ori manevrez cuptorul ma ard la maini. Plita era numai bine incinsa fiindca pe ea fiersesera pastele.
Incantata de gaselnita mea ma duc sa asez frumos farfurii la masa, cand poc! tava cea grozava trosneste in 2, legumele fug afara pe plita rosie de incinsa iara uleiul de masline ia foc - da o palalaie de aia mare brusca si subita care ameninta nenorocirea aia cu vartej care face galagie deasupra aragazului si teoretic scoate mirosurile - nah ca acuma nu stiu cum ii spune.
eu, pe faza, nu ma panichez. cu un calm demn de filme englezesti iau spatula, recuperez legumele flambate, iau bucatile de tava cu manusa aia groaznica de bucatarie - simbolul gospodinei americane anii 50 - scot bucatile de tava afara pe trepte si ... torn apa peste palalaie s-o sting
fast forward peste fum, mirosuri, taraboi, alarma de fum declansata la morala de dupa-masa sa le explic copiiilor de ce cu aragazul nu-i de gluma. 3 perechi de ochi mari si rotunzi, 2 de uimire, una de shock blondic conjugal se uitau la mine in timp ce peioram despre cat de calma si stapanita am fost pe parcursul aventurii....
Cuvintele sunt harta mintii.
alinuk spune:
Bird
e minunat ca poti sa faci atat de multe
vai de mine
incepeti sa ma complexati cat de harnicutze suntenti
cu Buflea ce ma mai consolez si eu
sa ma vedeti sapt viitoare ce fericire pe capul meu... vrem sa improspatam aerul prin casa cu un lavabil si o sa profitam de faptul ca nu e ostrogotzimea prin zona
dar eu incurajez munca in echipa omu meu e sef de echipa
zi frumoasa cu mult soare
Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (3 ani) si Teo voinik (5 ani)
vacantele copilariei...
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
alinuk spune:
Aqai cred ca tb sa te bagi si la sectiunea
"pinguina cu reactia cea mai potrivita la momentul nepotrivit"
vad ca la bucatarie e concurenta mare, nu e fair
m-am gandit!
sa nu mi-o ia cineva inainte
eu m-as baga la sectiunea "pinguina salvatoare de balene"
nu sunt asa de originala, m-am inspirat de la omu' care imi atribuie apelativul ..cand ma aude ca am vreo reuniune de caritate ceva.. ma intreaba "iar te duci sa mai salvezi niste balene?"
e suficient cand lipsesc de acasa sa ii dau un sms cu "sos balenele" si stie pe unde ma aflu
chiar fug acum
edit: as remarca totusi ca sectiunea cu balenele e aproape si de felul in care ma pozitionez dpdv al kg
Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (3 ani) si Teo voinik (5 ani)
vacantele copilariei...
Nimic nu-i intamplator!
Androix spune:
Eu propun ca titlu pentru capitolul viitor "gospodine in flacari"
Nu am ce va povesti, sa nu dati cu oale arse dupa mine dar eu n-am mai ars ceva incat sa arunc oala de cand eram in scoala generala Dar ma pot califica la top cu prima mea ciorba dreasa cu tuica! A fost cea mai gustoasa ciorba care mi-a iesit din maini.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!