BULGARASI DE IAN-FEB 2013 (9)!!!
Raspunsuri - Pagina 18
dankutza spune:
Buna seara,
Sper sa va gasesc cu bine pe toate. AM vazut ca acum suntem 35 de mamici. LA cat mai multe.
Felicitari celor care deja stiu ce ascund in burtica si pentru primele miscari, pe care le astept si eu cat mai repede.
Am lipsit vreo 2 saptmani, pt ca am fost plecati in vacanta, in Antalya vreo 2 saptamani. Totul a fost la superlativ si bebe a fost cumsecade si si-a vazut de crestere. Nu m-a lasat sa intru prin magazine (mirosul de genti de piele, blanuri si condimente ma omora), Nu m-a lasat sa mananc ce vroiam (mi-a dat liber la varza murata- obligatoriu la fiecare masa si la orice are lamaie - apa minerala cu zeama de lamaie fara zahar; in trecut nu m-as fi apropiat de asa ceva). Cred ca as manca si un rahat, daca are lamaie in compozitie sau stors deasupra. Nu am mancata atatea lamaii de cand ma stiu. Fi-mea mi-a cerut tarte cu fructe si parjituri multe, bebe 2 ma tine in acrituri.
Intre timp am descoperit Ciuc Radler. Mor dupa el, dar nu se gaseste peste tot. Dar e bun rau. Are f putin alcool 1,9% si aproape 70% e limonada.
Am ajuns si la eco intre timp.
Mi-am vazut minunea. Este foarte miscacios. Facea tube, se rostogolea, dadea din manute si din picioruse si-a ghemuit piciorusele la piept. Este foarte bine format. Manute, picioruse, degetele. Inca sunt uimita cat de bine poate fi format si are doar 3,6 cm. Este un omulet in miniatura. Cezara mi-a spus ca e crede ca e putica pt ca e prea bine format. Ba inca ar fi mai mare cu 2-3 zile decat este in realitate.
DPN-ul ar fi 10 februarie, dar cred eu ca va fi ori la sf lui ianuarie, ori in primele zile alea lui februarie. As vrea 3 februarie, sa fie cadou pt mamaie si tataie pt 40 de ani de casatorie.
Lilimara aici am scris eu despre DT metoda Nicolaides. Eu mi-am recolatat la 10 saptamani si 2 zile si am eco la 13 si 2 zile. http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=173259&whichpage=2
Vrea cineva o programare la dr Iosup Daniel pe data de 31 iulie? Eu voi renunta la ea, dar ma gandeam cum e destul de greu de intrat la el, poate vrea cineva...
pupici
10+
crismac spune:
Majia mie mi-a dat dr. la care am facut eco si interpretarea dublului test facut prin metoda Nicolaides . Valorile de risc sunt:
- Trisomie 21- 1:12196 iar valoarea bazala este de 1:610
- Trisomie 18 - 1:31188 iar valoarea bazala este de 1:1559
- Trisomie 13 - 1:97438 iar valoarea bazala este 1:97438
adica 1 din 610 femei in medie are o sarcina cu Trisomie 21 sau 1 din 1559 are o sarcina cu Trisomie 18.
Mai am trecute si valorile :
Risc de preeclamsie precoce - 1:10000
Risc de preeclamsie la orice varsta gestationala - 1:482
Risc pt. toate bolile hipertensive - 1:144
Deces intrauterin - 1,1%
Risc de nastere prematura 0,8%
Mai sunt multe alte chestii scrise acolo si sunt constienta ca se poate intampla orice dar eu prefer sa fiu un pic mai optimista . Trecem noi si peste astea si sa ne vezi peste un an " nu mananca bine ", nu a luat in greutate cat ar trebui ", " are temperatura " ....
www.gradinacris.blogspot.com
15 +
carmen_76 spune:
Buna fetele. Va invit la o cafea, ceai, limonada, pe alese.
Tuturor fetelor felicitari pentru eco si DT!
Si noi an facut ieri DT cu eco si azi mewrg la morfofetala de trim.I...vreau sa fiu eu sigura ca e bebe ok. Ieri era tare agitat, dadea din manute si picioruse si nu a vrut sa ne arate ce o sa fie.Doctorul a spus ca peste doua saptamani, cand o sa avem si reziltatul de la DT o sa stim ce este...pana atunci alegem nume de bebei
Va citeam si ma gandeam ce frumos tre sa fie sa il simti pe bebe cum misca... al meu are 12+ si 5 zile, dar inca nu am simtit nimk.... abia astep sa il simt si eu ... doctora de familie mi-a spus ca pe la jumatatea lunii august o sa incep sa il simt
UM:23.04.2012 DPN:27.01.2013
Carmen 12+ cu
mena1906 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lilimara Multumesc fetelor de sfaturi! Pana la urma inca nu am decis ce si unde il fac. Problema la mine era ca saptamna viitoare sambata plecam spre Romania unde vom sta o luna. Poate pana la urma il fac acolo. Cei de la laboratorul unde faceau amandoua in aceeasi zi nu vor sa ma primeasca sa il fac ca e prea devreme vinerea viitoare. Dincolo am sunat din nou pentru ca nu stabilisem ora pt ecografie si imi spune a doua oara sa fac testul de sange abia sapt viitoare cu 2 zile inaintea ecografiei de miercuri( cand alt operator mai devreme imi spunea sa vin neaparat maine ca deja e un pic tarziu pt analiza de sange). Deci mi s-a cam dus increderea in seriozitatea lor. Ma doare capul .Ma mai gandesc in seara asta daca merg la astia sau il voi face in Romania cand ajung. La Bucuresti nu pot ajunge dar la Iasi cred ca as putea. Stiti sa imi recomandati un doctor? Mersi inca o data fetelor! |
Medic in Iasi nu stiu dar am auzit numai de bine de clinica Arcadia.
UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 15+ cu Eduard Florin
mena1906 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui anca.b
Mena, cam asa cum au descris si fetele, e ca o aripa de fluture, insa un pic mai puternica...a fost ca si cum s-ar fi intors prin burtica. cred ca am simtit mai puternic si pt ca e doua sarcina si pt ca eram destul de relaxata in mijlocul noptii peste zi nu-l simt inca Anca si Stefan (13.01.2008) si 15+ Povestea Nasterii |
Acum sunt sigura ca l-am simtit. La 5 dimineata se juca probabil si m-a atins foarte usor, stateam cu fata in sus. O sa il simt in fiecare zi, nu?
vikisor spune:
buna fetelor
tweetisor, bine ai venit din concediu!
Carmen, multumim pentru cafea excelenta este!
mena, felicitari pentru bebe miscacios
eu am inceput sa am vise ciudate nu imi aduc aminte ce visez mereu, dar ma trezesc in timpul noptii, ceea ce pana acum nu mi se intampla si tin minte ca mereu zic: vai ce ciudat am visat! si pana dimineata uit
fetelor, voi cum stati cu memoria? ca eu am inceput sa uit de la mana pana la gura parca sunt cascata mereu ieri am intrebat o colega aceeasi chestie de 3 ori si de fiecare data uitam ultima oara a trebuit sa imi scriu ca sa fiu sigura ca nu mai uit si ma simt super aiurea
15+
mena1906 spune:
citat din mesajul lui vikisor buna fetelor tweetisor, bine ai venit din concediu! Carmen, multumim pentru cafea excelenta este! mena, felicitari pentru bebe miscacios eu am inceput sa am vise ciudate nu imi aduc aminte ce visez mereu, dar ma trezesc in timpul noptii, ceea ce pana acum nu mi se intampla si tin minte ca mereu zic: vai ce ciudat am visat! si pana dimineata uit fetelor, voi cum stati cu memoria? ca eu am inceput sa uit de la mana pana la gura parca sunt cascata mereu ieri am intrebat o colega aceeasi chestie de 3 ori si de fiecare data uitam ultima oara a trebuit sa imi scriu ca sa fiu sigura ca nu mai uit si ma simt super aiurea 15+ |
Vikisor, multumesc!
Cu uitatul si e stau cam la fel. Cu visele in schimb mai naspa. Am visat ca m-a inselat sotu si ca avea un copil de 2 ani iar mama copilului mai avea un pic si murea si era tanara si superba. Nici copilul nu era intr-o stare prea buna si trebuia sa il iau eu sa il cresc. Si m-am trezit cu o durere teribila in piept, de tristete si amaraciune, ca de ce m-a mintit. As lua un Oscar daca as face un film cu visele mele. (visul e mult mai detaliat de atat:)) ).
Deci mai bine ca nu ti le amintesti, crede-ma.
mena1906 spune:
Bebe miscacios a mai dansat si azi un pic in burtica. Am implinit 15 saptamani . Suntem copilasi mari. Voi la ceta saptamani faceti ecografiile?
vikisor spune:
citat din mesajul lui mena1906 Bebe miscacios a mai dansat si azi un pic in burtica. Am implinit 15 saptamani . Suntem copilasi mari. Voi la ceta saptamani faceti ecografiile? UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 15+ cu Eduard Florin |
super bebe miscacios
eu pana acum am facut eco la 6, la 12 si maine, cand o sa implinesc 16 saptamani si miercurea viitoare ma duc la doctorita munteanu de la polizu si o sa imi faca si ea eco ufff... sper sa stea maine cum trebuie sa vedem ce este
15+
majia spune:
Buna fetelor,
Azi implinim 14 saptamani .
Cris, cata dreptate ai, se poate intampla orice si daca nu suntem optimiste si ne gandim la asta o sa traim intr-o angoasa continua nu nu mai pana la nastere ci pana la adanci batraneti... o sa continue apoi cu copilul care nu mai este protejat in burtica .
Viki, sa stii ca si eu am inceput sa uit, si eu vorbesc in franceza la servici si mai nou nu-mi mai ies cuvintele, ma blochez . E super penibil, dar o sa treaca dupa nastere.
Eu ma duc la ecografie pe 30 dimineata sa se uite bine la bebe, sa ne confirme ca nu vede nimic suspect la el . Amniocenteza nu vreau sa fac, mi se pare prea mare riscul. Statistic e mai mare decat mi-a iesit la DT...
Astazi ma simt foaret optimista si sunt sigura ca totul o s fie bine, pentru toti bulgarasii .
O zi buna sa aveti
14+