Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (19)
Raspunsuri - Pagina 8
mena1906 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bioana neata sunt tare feritita.sotul a implinit 40 de ani!!l-am sarbatorit la miezul noptii, cum e traditia la noi si acum mi-e un somn.... DANA, ANGELIQUE mersi de urari.i le-am aratat de dimineata si tare mai dadea din codita..mandru foc ca o devina tatic.... BUBU, mersi mult de tot. esti o dulce, ca de obicei. am un meniu foarte simplu, ca doar am spus ca nu am chef de stat la oale....am cumparat salata de icre si de boef de la cofetaria unde am comandat si tortul, ca le fac ei si sunt bune.nu ca de casa, dar e ok.fac doar cateva clatite aperitiv umplute cu ciuperci,care vin taiate in doua si se servesc cu smantana si niste bulete de branza.tot din branza fac si niste bilute care nu se prajesc, ci doar se dau prin patrunjel, boia...si alte cele.o sa iasa condimentate si colorate.un platou cu salam, branza, masline....si apoi ca fel principal niste cartofi cu unt si patrunjel si la oala de presiune fac un muschi de vita umplut cu fructe uscate. vine gata legat.il prajesc putin cu ceapa, morcovi si coniac si gata....triturez sosul si il servesc langa cartofi cu muratura....daca mai reusesc fac si un humus, ca am nautul fiert, la borcan....ce ziceti?desteapta, nu?m-am invartit sa nu muncesc mult.... GEANI nu iti ziceam din rautate sa nu mai ridici fetita..ziceam doar ca nu mai e bebe si daca ii explici ca ai nevoie de ajutorul ei sa vezi cum te va ajuta. copiilor le place sa ii faci sa se simta utili, sa le dai importanta, sa stie ca ajutorul venit din partea lor e important pentru tine...ai sa vezi ce mandra va fi... embarazada de 19+ |
La multi ani sotului! A mai incetat un pic raul de sarcina si au inceput poftele...Si ce pofte!!! Pana acum nu am avut asa de rau! O sa il terorizez pe al meu. Am inceput sa fac lista cu ce vrem : eu si .
UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 14+ cu Eduard Florin
Geani80 spune:
salutare burtici!
Bubulina, voi gasi solutii sa nu mai fac efort pt ca in curand nici nu o sa mai pot. nu o sa ma mai pot incalta singura, daramite s-o ridic pe mandra. cu masina vad eu cum fac. la gradi o sa rog pe cineva sa iasa sa ma ajute sa o scot din scaunel si sa o cobor si la fel si la plecare. sotul... nu stiu cum sunt ai vostri, dar al meu nu e disponibil... ajunge f tarziu acasa, nu ma poate ajuta cu mare lucru. asa am crescut-o pe Nati mai mult singura si ma cam cutremur ca acum o sa am de lucru la dublu si nu stiu cum o sa fie.
cat despre burtica, eu si cand stau pe spate sta intr-o parte. e mult mai pronuntata in partea dreapta, de parca bebe sta inghesuita acolo. chiar nu m-am lamurit exact ce pozitie are, dar clar e undeva in dreapta. si cand stau in picioare uneori mi se pare ca burta e stramba.
Mena, si eu beau cola... cam multa... nu un pahar ca tine. beau si juma de litru uneori... sigur nu-i bine. nu beau des, dar cand beau, ma opresc greu.
Menics, nu mi-a dat decat fotografiile alea ciudate si un raport scris cu ceva masuratori. eu stiu cum arata o eco 4D facuta ca lumea, ca doar am facut la Nati si i se vedea asa de clar fetisoara, ca stiam cum o sa arate dinainte sa se nasca. o sa ma lamureasca ginecologul daca mai facem odata. eu as mai face, chiar daca e 5 mil.
Bioana, stai linistita. nu am simtit nici o urma de rautate. eu apreciez sfaturile voastre si faptul ca imparatasiti experientele personale. cum am zis, voi incerca sa reduc efortul cu Nati. este f adevarat ca intotdeauna m-am incapatanat sa ma descurc singura, pt ca am vazut ca nu ma pot baza pe nimeni si m-am invatat sa nu mai cer ajutor, dar acum e musai. nu vreau sa se intample ceva rau Doamne fereste si pe urma sa regret ca m-am incapatanat.
La multi ani pt sotul tau! petrecere frumoasa!
nu stiu voi cum simtiti, dar eu abia astept sa nasc! nu stiu ce sunt asa nerabdatoare de data asta... cred ca vreau sa o tin in brate, sa ma uit la ea si sa rasuflu usurata ca e totul ok.
22+
Ina_3040 spune:
Neata burtici!
Bioana sa iti traiasca sotul, si sa fiti sanatosi si fericiti!
Mena sunt normale scurgerile abundente in sarcina, la prima sarcina imi amintesc ca asa de multe mi se pareau si apoase de tot sunam medicul sa il intreb daca nu pierd cumva lichidul. ajunsesem la o paranoia de mi-am comandat din franta un set de tampoane ce detectau prezenta lichidului amniotic
Geani si eu il duc in brate pe Robin, are 16 kilograme, deci aproape 17 imbracat... il urc scarile, il cobor, il pun in masina etc. are 2 ani si vrea la mami in brate uneori. ginecologul mi-a zis ca e ok dar sa il ridic cu grija sa nu imi accidentez spatele si sa il duc asa pe sold intr-o parte. uneori il duc asa in carca, mi se pare mai usor
Mi-a zis doamna ieri la cresa ca de cateva zile Robin se joaca cu papusile, ia o papusa si o poarta toata ziua dupa el asa de un crac zicand ca e "bebe". Aseara cand i-am zis de bebe a zis "moi bebe", vrea sa fie el bebe, am emotii cum va fi cand va sosi si cea mica.
de caldura nu ma plang, din contra, o vreme urata, ploioasa, 13 grade azi dimineata, e cea mai urata vara in belgia din 1960. asta e macar noapte e bine, dorm cu o plapuma subtire pe mine
spor la treaba si sa citim vesti bune!
Ina mamica fericita de nazdravan Robin Sebastian 15/03/2010
asteptand inca o minune 22+ s.
onutz83 spune:
Bioana, ti-am spus ca eu incurc borcanele
Daca ma gandesc mai bine cred ca i-am cantat sotului Alinei
Ce conteaza, sanatosi sa fie si sa se bucure de copilasi
Oau ce bine suna muschiul de vita
Mada, scurgerile sunt normale, se intensifica pe parcursul sarcinii pentru ca vaginul se pregateste de nastere. Nu e musai sa curga intr-una, asa e si la mine, cateodata nimic, cateodata... Spre sfarsit va fi si mai naspa. Si exista o mare posibilitate sa avem si colostru inainte de nastere, sa trebuiasca sa stam cu tampoane absorbante pentru sani. Nu va faceti griji, si astea sunt normale, dar neplacute dupa parerea mea.
Ina, si eu am avut o perioada in care credeam ca pierd lichid... nu il simteam pe , nu stiam daca e bine, ma simteam atat de neputincioasa... Si incercam sa beau si mai multa apa. Dar acum nu ma alarmez, stiu ca e normal.
Io, io, io vreau retete pe PM care aveti ce aveti, sunt in cautare de idei
Onutz 20+
Geani80 spune:
citat din mesajul lui Ina_3040 Neata burtici! Bioana sa iti traiasca sotul, si sa fiti sanatosi si fericiti! Mena sunt normale scurgerile abundente in sarcina, la prima sarcina imi amintesc ca asa de multe mi se pareau si apoase de tot sunam medicul sa il intreb daca nu pierd cumva lichidul. ajunsesem la o paranoia de mi-am comandat din franta un set de tampoane ce detectau prezenta lichidului amniotic Geani si eu il duc in brate pe Robin, are 16 kilograme, deci aproape 17 imbracat... il urc scarile, il cobor, il pun in masina etc. are 2 ani si vrea la mami in brate uneori. ginecologul mi-a zis ca e ok dar sa il ridic cu grija sa nu imi accidentez spatele si sa il duc asa pe sold intr-o parte. uneori il duc asa in carca, mi se pare mai usor Mi-a zis doamna ieri la cresa ca de cateva zile Robin se joaca cu papusile, ia o papusa si o poarta toata ziua dupa el asa de un crac zicand ca e "bebe". Aseara cand i-am zis de bebe a zis "moi bebe", vrea sa fie el bebe, am emotii cum va fi cand va sosi si cea mica. de caldura nu ma plang, din contra, o vreme urata, ploioasa, 13 grade azi dimineata, e cea mai urata vara in belgia din 1960. asta e macar noapte e bine, dorm cu o plapuma subtire pe mine spor la treaba si sa citim vesti bune! Ina mamica fericita de nazdravan Robin Sebastian 15/03/2010 asteptand inca o minune 22+ s. |
o sa intreb si eu pe dr mea ce parere are de caratul asta.
cat despre racorica de la tine, te invidieeez! mie imi place vara, caldura, dar nici in halul asta de nu mai poti respira. as prefera sa port geaca si umbrela acum decat sa ma coc... nu se poate dormi noaptea de caldura... suntem lac de transpiratie si ne bate si AC-ul in cap.
22+
Looana spune:
Si la mine sunt 16* putin pt vara in Stuttgart,ploua azi zici ca e toamna deja...nu am chef de nimica ,fac ceva de mancare si stam la tv dupa amiaza.
Vreau sa va intreb mai ales ca suntem 4 gravide cu sarcini prin fiv obtinure, noua ni se da voie sa nastem natural sau numai prin cezariana.Eu prefer natural emotii nu am, frica deocamdata nimic.(Bubu,Bioana,Madalina)
O zi rocoroasa si un weekend frumos sa aveti.
Looana +22
A.C spune:
citat din mesajul lui mada81lina Fetelor voi aveti scurgeri apoase ? Eu am dar rar, nu pot sa zic ca zilnic, dar uneori sunt mai mult cantitativ. De ex azi dimi am umplut un tampon zilnic. Dintr-o data simt cum curge si apoi nimic, nu curge toata ziua, dar cand apare (nu zilnic) simt asa cum curge si umple tamponul. La Viena mi-au zis ca scurgerile sunt normale in sarcina, ma gandeam sa intreb daca si voi aveti Gena PAI 1 homozigot 4G/4G + MTHFR C677T heterozigot + MTHFR A1298C heterozigot Tratament: Clexane 0.4, Femibion 2, acid folic, Magnerot, Omega 3, CETEBE, Euthyrox 12.5mg 24+ |
Da,si eu am.Sunt incolore.Dar nu in cantitati mari...
Alina 22+ mami de Delia ( 6 ani)
andie_n spune:
Buna tuturor! Ce mai faceti? Am fost azi la analizele de trim II, iar mi s-a spart vena si ma doare si probabil o sa ma invinetesc, sper doar sa nu am mana invinetita 2 saptamani ca data trecuta. Well, macar rezultatele sa iasa bine .
Ina si Looana, ce bine ca la voi e mai racoare, in weekendul asta vor fi peste 39 de grade in Bucuresti, e cod protocaliu de canicula.
Bioana, La Multi Ani sotului, sa fie sanatos, fericit si sa aiba parte de tot ce isi doreste!
Si eu am mai baut cate un pahar de cola din cand in cand, si imi pun in fiecare dimineata in cana cu lapte un pic de cafea, ca altfel nu-l pot bea. Dar ne-a zis nutritionista la cursul de puericultura ca 1 pahar/cana de bautura cu cofeina pe zi e ok (1 cafea sau 1 ceai negru sau 1 pahar de cola sau 1 capucino...). Ce nu e voie deloc e alcool (ne-a zis ca in sarcina in orice caz si ar fi bine sa ne abtinem si cat alaptam).
Ieri a fost aniversarea noastra de 4 ani de la casatorie! Nu-mi vine sa cred cum a trecut timpul .
Sanatate si o zi buna si racoroasa sa aveti!
Andreea 21+ cu
http://lmtf.lilypie.com/Vsxsp3.png
MTHFR C677T heterozigot, A1298C heterozigot, PAI-1 675 4G homozigot
Tratament: Clexane 0.4, Femibion2, Cetebe, 2 MagneB6, 2 Duphaston
tnicoleta spune:
Buna fetele
In prumul rand o sa felicit burticile pentru valorile bune de la masuratori.Sa creasca bbii sanatosi pana la termen.
Popi, Gina - imi pare rau ca ati avut o experienta neplacuta la eco cu acea doctorita. Probabil mormaia pt ca u stia nici ea prea bine de vedea pe monitor.
Ioana - La multi ani sotului! Cu intarziere, dar sigur s-a simtit bine la aniversare. Mai ales cu bunatatile pe care le-ai pregatit.
Geani, legat de ajutor. Nu te mai sfii sa il ceri, mai ales sotului. Si eu am trecut printr-o perioada in care sotul facea prezenta doar seara, iar dupa un timp am rabufnit. Mai intai i-am cerut ajutorul apoi l-am batut la cap si i-am adus atatea argumente, pana a priceput ca am nevoie de ajutorul lui. Si nu exageram nici unul, nici cu cerutul ajutorului, nici cu nerezolvarea lucrurilor, avand fiecare momentele noastre de liniste.
Deci, explicai sotului ca trebuie sa fie mai prezent in casa, sa ii acorde fetitei din timpul lui, sa te ajute cu imbaierea, culcarea si joaca celei mici. Cu cat se vor apropia si vor face mai multe activitati impreuna, vei avea si tu timp si pentru tine si pentru bebelina cand va veni.
Cu scosul din baie la Bia am procedat asa: am luat de la Ikea o treapta antiderapanta pe care o puneam langa cada si iesea pe ea. Eu o tineam doar de manute sa nu alunece. Tot o treapta din asta poti folosi si la masina ca sa poata ea sa urce, eventual poti pune scaunelul pe mijlocul banchetei ca sa ii fie si ei mai usor sa urce in el, tu doar sa fixezi centura.
Cat priveste explicatiile aici e cu dus si intors, dupa parerea mea. Chiar daca la inceput lor li se pare foarte interesant tot ce este nou, dar pana la urma renunta la a fi mai mare, mare important etc. si prefera sa fie alintati si iubiti. Asta iti spun din experienta proprie.
Mena - nu iti mai face mustrari de constiinta, daca ai poftit si nu ai exagerat. Si eu am mai baut pepsi, un paharel de bere, nu mult cat sa imi fac pofta si gata.
Mada, si eu am prezente aceste scurgeri. Acum sunt mai rare. La prima sarcina le-am avut destul de dese.
Si vad ca vorbiti de miscarile bebelusilor. Azi am sintit si eu minunea. Slab si timid, da am simtit-o. Azi facem si noi 17 saptamani. Cam la aceeasi varsta am simtit-o si pe Bianca, dac parca mai prunutat. E, oricum nu mai conteaza. Importat e ca acum voi avea distractii zilnice.
Nicoleta
Bubulina42 spune:
Loaaana, ce bine ca te mai vedem, tu care ne-ai trimis tatea nebunii de site-uri minunate! Ma bucur ca esti?sunteti bine! Vino sa te puup! Cat despre Nicholas al meu, ia te uita ce carut maaare, albastru si clar are pe prima pagina!! aici,la mesaje,nu stiu eu cum sa mi-l pun in semnatura, insa mesajul despre ghemuletzul din burtica a aparut marti aici, luni noapte la mine.Are cuc!!
Bioana,inca o data sa-ti traiasca, sa fiti sanatosi!
Ai zis tu ca nu muncesti, dar vei face destule!Petrecere frumoasa!
Mada,si la mine sunt chestii pe tampoanele zlnice, dar mici picaturele transparente sau galbui, insa medicul a spus ca e f normal, iar eu nu am ncii un fel de probleme si am si citit ca e f normal si ca vor fi asa pana nastem, stai linistita
Menics,scumpa, burta mea are 22 cm de jos la buric, el a zis ca uterul s-a ridicat f bine.
Eu am luat in plus fix 2 kilograme, la cantareala de ieri, bebe avea 452 la eco de luni.
Onutz, zapacila, mereu ma prinzi din urma, ce mi-e drag!!
Nici azi nu imi pun ciorapii, ca oricum iau pantaloni la birou, asa ca nu se vede cand incepe sa se umfle glena.Daaaa, saramura e super, ti-am zis ca sunt chestii verificate!
Geani, Inna, -eu cred ca voi aveti dr nebuni, de va lasa sa ridicati si va spun ca e ok!Pai clar, pentru raspunsul asta NU avem nevoie de doctori!Feriti-va de carat, de ridicat!Protejati-va sarcina, fetelor!
Cu poftele, relax and enjoy!E normal! ieri si eu am ras un pahar de Sprite, ceva ce nu am baut de cand am ramas insarcinata, insa asta nu inseamna ca mai bine muream de pofta decat sa gust.Una e sa gusti, alta e sa fii constant in asta.
Popi, pe unde esti?
Andie, nasol rau cu venele, mereau patesti asa?
Ce-ti mai face gargaritza din burticaaaaa
Dragelor, Popi si Geani, eu zic sa va refaceti eco, chiar daca costa.Sunt momente magice si daca aveti si un medic sufletist care povesteste si cu voi si cu bebe cat face masuratoarea,-cum a facut la noi- o sa va simtiti ca zburati de fericire!
Cat despre nastere in cazul FIV, cred ca daca totul e ok, te lasa sa nasti natural, cum s-a intamplat si cu doua prietene de ale mele, insa noua de exemplu ieri ne-a zis ca nu se stie daca va fi nastere naturala, fiindca bebe va fi mare mare.Ok, om vedea, mie mi-ar placea sa il simt venind in lume, eu as vrea natural.Sunt asa de nerabdatoare pentru momentul ala!! nu mi-e frica, sunt curioasa si de-abia il astept!
Hai va pup, aproape ca ati intrat in weekend!
Eu plec la job..
PUUUUP gashca de burtici!! Sa aveti o vreme minunata zilele astea
Mai trec!
21 +