PITICUL MEU NU VREA LA OLITA

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui costyhunny

buna seara!!
dragi mamici am si eu o problema cu al meu pitic....
am un baietel de 1an si 4luni aproape si de 3 sapt am inceput operatiune olita dar din pacate fara succes deloc deloc....
sa va zic ce se intampla:am incercat initial sa-l pun pe WC dar nimic in afara de tipete si urlete....am cumparat o olita frumos colorata si desenata dar degeaba....il pun pe olita(a acceptat fara pb sa stea pe ea)ii zic sa faca pisu si nimic....sta cat sta(chiar si 15-20min)si dupaia se ridica si in urmatoarele secunde sau minute face pe jos....cu KAKAla fel il pun pe olita dar nimic face dupa ce se ridica adica pe jos...
el e un copil istet foc stie unde e olita,o aduce daca ii zic,stie ca acolo se face pisu si KAKA dar nu vrea sa faca nicium...
si inca ceva am observat ca el face pisu fooooarteeeeeeeeee desssssss(se intampla si la 5min....ca sterg intr-o parte si face in alta)
am incercat sa vb cu el sa faca pisu,i-am luat ursuletul lui si am turnat apa(fara sa vada)in olita si i-am zis ca face pisu ursuletul si asa ar trebui sa faca si el....l-am si certat ....l-am lasat si ud(ceea ce nu-l deranjeaza)din contra el daca eu nu-s atenta se "BALACESTE" in pisu...

plsssssssss help ca o iau razna de tot....

POVESTEA INGERASULUI MEU:http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=163755

lasa copilasul in pace, e prea devreme pentru operatiunea olita. il stresezi degeaba. iar faptul ca l-ai pus initial la WC...no comment. tu cum te-ai simti asezata cu forta pe o toaleta foarte inalta, cu gaura foarte mare, fara pic de stabilitate, cu senzatia ca o sa cazi in vas ?

ca idee, copilasul este pregatit sa ceara/sa stie faca la olita abia cand este capabil sa urce treptele punand picioarele unul dupa altul (ca oamenii mari). acesta este semnul ca isi poate controla musculatura din zona respectiva, inclusv sfincterele. asta ar fi dupa varsta de 2 ani, la unii copilasi poate sa dureze si pana la 3 ani.

spui ca face pipi foarte des. daca excludem varianta ca bea foarte multe lichide, eu as investiga daca nu are cumva vreo infectie urinara.

de ce vrei atat de mult sa-l obisnuiesti la olita de pe acum ? in afara de explicatia cum ca te costa prea mult scutecele de unica folosinta, exista si alt motiv ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anouk3 spune:

Total de acord cu celelalte fete! Este mult prea devreme, mai ales ca e si baietel.
Piticul meu are acum 2 ani si 2 luni si am inceput doar de cateva saptamani sa-i pun chilotei prin casa, iar de 2-3 zile face pipi la toaleta.
Asa ca.. mai bine asteapta pana dupa 2 ani ca sa inceapa sa fie cat de cat pregatit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns costyhunny spune:

buna fetelor!!!in primul rand va multumesc din suflet tuturor...

Citat:
spui ca face pipi foarte des. daca excludem varianta ca bea foarte multe lichide, eu as investiga daca nu are cumva vreo infectie urinara
.
----sigur nu are nimic altceva in afar de faptul ca bea fffffffff multe lichide....apa,ceai suc de fructe...la fiecare 10min el isi ia canita si bea ce are in ea nu conteaza ce doar sa bea....
Citat:
de ce vrei atat de mult sa-l obisnuiesti la olita de pe acum ? in afara de explicatia cum ca te costa prea mult scutecele de unica folosinta, exista si alt motiv ?

----nu e o problema asa mare scutecele....eu m-am lasat sa zic"influentata"de prietene care mi-au zis ca ar fi bn sa incerc sa-l dezvat de pampers ca acuma e cald si etc etc etc....si am incercat dar fara succes deloc...
Acuma am decis dupa o discutie luuuuunga si cu al meu sot sa il las in pace si sa mai asteptam ceva timp ca asa eu ma enervez degeaba,si il mai si cert si tot nu ajung nicaieri decat la urlete si plansete din partea lui EDY..
Pe mine cel mai mult ma "oftica"faptul ca el e ffff istet si "smecher"in acelasi timp....stie ce se face la olita(pisu,kk)aduce olita daca ii zic,se pune singurel pe ea...dar nu face absolut nimic nimic....se ridica si face dupaia pe jos sau pe unde apuca...si kk la fel....
va multumesc inca odata tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cafea spune:

Costy, una e sa stie unde e olita si ce se face in ea, alta sa poata si face in ea. Cum au zis si fetele, nu poate inca fizic, nu are asta nimic de-a face cu cat de inteligent este.

Stiu ca mamele noastre ne puneau pe olita in jur de un an sau chiar mai devreme pt ca aveau de spalat scutece, dar era chinuitor, era mai mult un dresaj. Eu le inteleg, ca numai usor nu era sa fierbi scutece, dar acum este mult mai usor sa asteptam. Aici este ff rar sa se inceapa "operatiunea olita" inainte de 2 ani. In plus, daca te simte asa stressata, o sa dezvolte o aversiune fata de olita si o sa ii fie mult mai greu, chiar daca o sa fie pregatit. Nu e o lupta cu copilul tau asta, lasa-i scutecele, bucura-te de el in scutece, ca inca e mic, si mai incearca peste un an.

Off-topic: incearca sa nu ii dai prea mult suc de fructe sau ceai indulcit, daca bea bine apa lasa-l sa bea apa simpla, bauturile dulci sunt f rele pentru dinti. Eventual niste suc de portocale la micul dejun sau pranz, totdeauna cu mancare, si gata ( eu am "tras" foarte mult cu dintii, sa nu te superi ca iti spun asta).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
Pe mine cel mai mult ma "oftica"faptul ca el e ffff istet si "smecher"in acelasi timp....stie ce se face la olita(pisu,kk)aduce olita daca ii zic,se pune singurel pe ea...dar nu face absolut nimic nimic....se ridica si face dupaia pe jos sau pe unde apuca...si kk la fel....

Eu nu cred a ai nici un motiv de oftica, nu e vorba de shmecherie, ci de faptul ca fizic, el nu se poate controla, nu poate face pipi 'la comanda' (se aseaza si stie cum sa ii dea drumul chiar atunci) si nici nu se poate tine cand ii vine.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:

buna fetelor!!!in primul rand va multumesc din suflet tuturor...
Citat:
spui ca face pipi foarte des. daca excludem varianta ca bea foarte multe lichide, eu as investiga daca nu are cumva vreo infectie urinara
.
----sigur nu are nimic altceva in afar de faptul ca bea fffffffff multe lichide....apa,ceai suc de fructe...la fiecare 10min el isi ia canita si bea ce are in ea nu conteaza ce doar sa bea....

POVESTEA INGERASULUI MEU:http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=163755

nici asta nu mi se pare in regula. ori e infiorator de cald la voi in casa. lasa-i doara apa plata la indemana pentru baut, ceai - mai bine nu, suc de fructe (sper ca nu-i dai d-ala cumparat, ci ii prepari tu la storcatorul de fructe) e suficient o portie, maxim doua pe zi.

dar daca bea atatea lichide, mai are pofta de mancare ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Buna.
Din ciclul uite si alti ce nebuni sunt...
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=169085&SearchTerms=ajutor

Doamne ce m-am mai chinuit!
acum rad si eu... dar atunci era de cosmar... incepusem curatenia de sarbatori si adunam la kk
In momentul ala clar nu am fost EU pregatita pt asta.
Copilul saracul cerea singurel... dar au dreptate fetele cu faptul ca el urca singur scarile de exp, daca il lasam le si cobora dar imi era frica ca in entuziasmul sau sa nu se duca la vale
Acum face singurel... nici nu ma mai anunta cand face kk vine cu el in olita si il arunca la wc. ma pune doar sa spal olita si sa-l spal la fund.
Si cu toate astea uneori se mai scapa si el cu pipi... asta pt ca se ia cu joaca si pur si simplul uita.
Trebuie sa nu il speri, sa nu il fortezi, sa nu il certi... lasa-i timp... eu nu am vazut copil la scoala cu pampers... cand o sa fie pregatit o sa te anunte el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Eu am incercat cu olita anul trecut in vara. Nu am avut succes, nu am insistat. Am mai amintit de olita de atunci, o aveam mereu langa jucarii, ii mai povesteam, dar degeaba. Urla ca din gura de sarpe cand ii spuneam sa faca la oala. Saptamana trecuta a citit sotul un articol cu tips/uri de la parinti si i/a promis cadou daca face pipi la oala. Asa ca s/a asezat singur si a facut. L/am lasat fara scutec in casa si a mers singur la oala de cate ori avea nevoie. Cadou a primit in primele 3 zile, cate o masinuta. Apoi i/a spus taica/sau ca daca face si caca la oala primeste cadou. Asa ca alte 3 zile a primit cate un cadou, tot masinute. Si Finn bea multa apa chiar daca la noi nu este chiar atat de cald.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns costyhunny spune:

Citat:
nici asta nu mi se pare in regula. ori e infiorator de cald la voi in casa. lasa-i doara apa plata la indemana pentru baut, ceai - mai bine nu, suc de fructe (sper ca nu-i dai d-ala cumparat, ci ii prepari tu la storcatorul de fructe) e suficient o portie, maxim doua pe zi.

dar daca bea atatea lichide, mai are pofta de mancare

---nu este "infiorator"de cald la noi in casa el bea la fiecare 10min dar nu e ca bea o cana intreaga de apa sau altceva ia o gurita,2 si gata daca ii e sete tare atunci bea mai mult....si oricum in cana nu are apa mai mult de jumatate....suc ii fac eu din fructe...
de mancat mananca mai bn seara la pranz ciuguleste čt.ca e si cald(si sincer nici noua nu ne vine sa mancam)pediatra ma avertizat in privinta mancarii si mia zis sa nu ma preocup si sa-i dau sa bea cat de multe lichide....si daca nu vrea sa manance sa nu-l fortez sau sa incerc sa-i dau iaurturi,branzeturi etc etc mai lejeri si proaspete...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paulinio spune:

Aam incercat cu baietelul meu operatiunea olita in mai multe randuri: la 8 luni, la un an jumate, la 2 ani si 3 luni (adica in fiecare vara). Fara sa stresez copilul si fara sa ma stresez eu primele 2 incercari n-am avut succes. Abia dupa 2 ani si 3 luni a fost treaba mai serioasa... A inceput cu pipi, pentru caca cerea pampers. Am incercat sa-l fortez un pic, sa nu-i dau ca sa faca in olita. S-a incapatanat sa nu faca caca... am cedat pentru ca risca sa se constipe. Oricum, faza nu a dura foarte mult (stiu totusi o fetita foarte isteata si descurcareata care la 3 ani si ceva inca cerea pampers pentru caca -- cine stie ce asocieri si ce imaginatie au ei de fac asta). Deci... relaaaaax. La 2 ani si 7 luni am scapat definitiv de pampers, inclusiv de cel de noapte. Si al meu bea foarte multe lichide si face des pisu... chiar ma imaginam ca o sa renunte fff greu la pampersul de noapte. A fost o surpriza sa vad ca imediat s-a adaptat si n-a mai fost nevoie de pampersul de noapte.
Acum (3 ani jumate) se trezeste o data pe noapte sa faca pisu la oala (desi ziua face la wc :d).

Mergi la inceput