PITICUL MEU NU VREA LA OLITA

PITICUL MEU NU VREA LA OLITA | Autor: costyhunny

Link direct la acest mesaj

buna seara!!
dragi mamici am si eu o problema cu al meu pitic....
am un baietel de 1an si 4luni aproape si de 3 sapt am inceput operatiune olita dar din pacate fara succes deloc deloc....
sa va zic ce se intampla:am incercat initial sa-l pun pe WC dar nimic in afara de tipete si urlete....am cumparat o olita frumos colorata si desenata dar degeaba....il pun pe olita(a acceptat fara pb sa stea pe ea)ii zic sa faca pisu si nimic....sta cat sta(chiar si 15-20min)si dupaia se ridica si in urmatoarele secunde sau minute face pe jos....cu KAKAla fel il pun pe olita dar nimic face dupa ce se ridica adica pe jos...
el e un copil istet foc stie unde e olita,o aduce daca ii zic,stie ca acolo se face pisu si KAKA dar nu vrea sa faca nicium...
si inca ceva am observat ca el face pisu fooooarteeeeeeeeee desssssss(se intampla si la 5min....ca sterg intr-o parte si face in alta)
am incercat sa vb cu el sa faca pisu,i-am luat ursuletul lui si am turnat apa(fara sa vada)in olita si i-am zis ca face pisu ursuletul si asa ar trebui sa faca si el....l-am si certat ....l-am lasat si ud(ceea ce nu-l deranjeaza)din contra el daca eu nu-s atenta se "BALACESTE" in pisu...

plsssssssss help ca o iau razna de tot....

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Copilul nu este pregatit pt acest pas. Il chinui pe el aiurea si iti faci tu nervi degeaba. Fizic, este pregatit sa constientieze ca ii vine sa faca, se poate tzine si isi poate controla sfincterele dupa varsta de 2 ani. Nu mai chinui copilul aiurea. Lasa-l cu scutec si ai rabdare. Cand va fi pregatit, totul va decurge repede si fara probleme.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia81 spune:

buna, eu zic ca te stresezi inutil
puiul tau nu e pregatit inca sa faca la olita, ceea ce la varsta lui e perfect normal, e mic
mai lasa-l o perioada si incerci peste cateva luni
eu asa am procedat cu al meu: nu vroia la olita nici in ruptul capului. nu l-am stresat...la 2 ani si vreo 8 luni a mers direct la wc...nu a facut pe olita niciodata in viata lui.

Caught between the devil and the deep blue sea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_stefi spune:

Lasa-l mai in ritmul lui.Al meu are 2 ani si pana acum raaaaar facea la olita.L-am lasat in pace.Cand facea totusi la olita il laudam si ii dadeam ceva drept recompensa,sa zic asa,plus ii vorbeam mult despre cat e de important pt un copil sa invete sa faca asta.Si am noroc ca el are o treaba cu 'am crescut maaaare,sunt puternic',asa ca m-am jucat un pic cu slabiciunea asta a lui pentru crestere si dezvoltare.Mereu cand vreau sa il determin sa faca una-alta ii zic ca astfel va creste maaare si puternic si se bucura si gata,trecem la treaba!!
Acum face direct la WC.Il las fara pampers in casa si cand ii vine sa faca ceva imi spune si fugim amandoi la baie.Ii mai pun pampers doar noaptea si cand iesim pe undeva.Eram odata in magazin si a simtit ca trebuie sa faca pipi.A inceput sa stranga picioarele si se uita cand la mine speriat,cand jos sa vada daca(,) curge pipi.Si avea pampers,mititelul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Am facut si eu incercari din astea si urla de ziceai ca-l arde olita la fund!Solutia mea a fost sa-l las in pace,sa faca cand vrea el si cand se simte el pregatit.
L-am lasat si eu dezbracat si se tinea cu orele,mai rau ii faceam,asa ca nu-si avea rostul acest razboi intre noi.De obicei eu incerc sa evit razboaiele dintre noi pt ca amandoi suntem caposi,el mai capos decat mine si trebuie sa stii cum sa-l iei sa-l aduci unde vrei tu:))
Pe la 3 ani si un pic i-am zis ca nu mai am pampersi,mi s-a pus mie pata intr-o zi:))A gasit un pampers si s-a chinuit juma de ora sa si-l puna singur.I-am zis ca eu nu-l ajut,ca e baiat mare,i-am explicat ca toti prietenii lui nu mai au pampers,dar daca el reuseste sa si-l puna,eu il las cu el :))Evident ca nu a putut,a marait,s-a chinuit,nu am cedat.Apoi tin minte ca ne jucam cu plastilina,eu faceam cifre si litere din plastilina el imi dicta ce sa-i fac:))Atunci i-a venit sa faca,maraia sa-i pun pampers,nu i-am pus,asa ca si-a adus singur olita si ma imita pe mine spunand ca e mare etc :))In ziua aia l-am lasat fara pampers chiar si la nani de pranz..si nu a facut pe el.De fapt,el nu a facut niciodata pe el,pt ca stia sa se tina,se ducea singur la olita si facea.Cu kk a fost un pic mai greu,nu a reusit din prima zi,i-am pus pampers sa faca ca-l durea burtica si eu nu voiam sa-i provoc alte chestii.A doua zi a reusit sa faca si kk,singur.Apoi restul e istorie..a facut de atunci la olita,a facut si la wc in deplasare sau cand eram pe undeva si pisu si kk..nu am avut niciodata nici macar un incident.
Eu nu m-am stresat ca restul faceau si el nu,ca mamele din parc erau siderate ca el inca mai are pampers in timp ce pruncii lor faceau de la olita din primele luni.Eu mi-am ascultat copilul si l-am lasat..am incercat,am vazut ca nu vrea,nu l-am fortat sa nu prinda aversiune fata de olita.Acum face cand la olita,cand la wc..dupa cum are el chef :))si are 3 ani jumate.
Eu zic sa-l lasi in pace si sa astepti ca el sa fie pregatit fizic si psihic,altfel va fi un razboi intre voi doi si nu faci nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Pe la 2 ani, 2 ani si jumatate e momentul. Acum e mult prea devreme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabby2011 spune:

Fetelor al meu are 2 ani si 2 luni,de vreo 2 sapt am inceput si noi aceasta operatiune....il las fara pampers in casa si face peste tot ambele treburi............imi vine sacateodata..........sper sa invete repede pt ca l-am inscris si la gradi din toamna si tb musai sa faca singur.......mai am 1 luna jum,sper sa reusim!
M-am gandit sa ma duc sa-i cumpar alta olita din aceea cu manere laterale care stai ca pe calut cu diverse figuri de animalute,poate il incanta mai mult,oricum voi mai avea nev de una la mamaie......va tin la curent.....bafta si voua, care sunteti la acest stadiu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

E prea mic la 1 an si 4 luni pentru olita. Fetele invata mai rapid, ale mele faceau ziua pe olita inainte de 2 ani si noaptea cu pampers. Depinde mult de copil. Cu un baiat probabil as incepe undeva intre 18 si 24 de luni, mai aproape de 24 decat de 18.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Angie.C spune:

ehee, poveste frumoasa , amuzanta, enervanta cu olita...si al meu la 2 ani face peste tot si la oala si pe jos si in pat..momentan te enervezi, dar cand iti aduci aminte ca parintii nostrii s-au chinuit si mai si cu noi, nu existau pampersi, te mai calmezi...
mai lasa-l un pic, apoi iar ii amintesti de olita..si in timp ce-l asezi spune-i povestioare cu pisu cu copilasi care fac pisu si caca. se va obisnui in timp...si app, eu nu cred ca-i prea mic, trebuie doar consecventa, rabdare si nervi de otel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

E devreme. Mai discutam la anul, pe vremea asta. Baietii mei au renuntat la pampersul de zi cam pe la 2 ani si jumatate. Au trecut intr-o saptamana de la pampers la wc. Olita nu au folosit niciodata. Pampersul de noapte a putut fi scos dupa 3 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Citat:
citat din mesajul lui costyhunny
1an si 4luni aproape si de 3 sapt am inceput operatiune olita dar din pacate fara succes deloc deloc....
...l-am si certat ....

Asta imi aminteste de vreo 2 mame, ai caror copii, la "5 luni faceau la olita, la 6 mergeau in picioare, la 9 luni mancau cu furculita si cutitul" si... lista poate continua!!! Ma lasi??? Si-n realitate, la 3 ani jumate fac pe ei, dar mamele nu recunosc!

Iubita, este MULT prea devreme sa il inveti la olita. Lasa copilu' in pace, nu-l mai stresa, una, doua, olita... si mai ales, nu il mai certa!

Mergi la inceput