FIV in Ungaria 166
Raspunsuri - Pagina 18
olimp spune:
neata fetelor !
imi da da si sotului i-a dat Closty... , doar atata stiu din pacate unii !
fetelor eu imi astept "zana" macar vine regulamentar , temperatura bazala a scazut azi dimineata sunt in ziua 27 deci...toate semnele indica venirea ei.
imi si mie mi-e un sonm de dorm pe picioare , incerc sa-mi tin ochii deschisi dar greu , iar e cald , numai sa ma plang stiu !
pentru toate fetetle
XIII Val34 Leu - heterozigot , PAI-1 -heterozigot , MTHFR C677T - heterozigot
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
Raissa_L spune:
imi...da,acuma ca mi-ai zis si tu ce ai patit in prima luna de AC in vremea cand ai luat,m-am mai linistit.Aseara mi-am sunat medicul de 2 ori,insa nu mi-a raspuns la telefon.Nici nu-l mai sun,iau folia pana la capat si astept dupa aceea cu "urale" si "flori" menstruatia.Asa asteptata ca acum nu a fost de muuuulta vreme,poate niciodata.
olimp,m-ai zapacit complet.Cum sa ia sotul tau Closty???Cine i-a dat asa ceva?
PS.Ti-am trimis mai demult un PM,l-ai citit?
olimp spune:
raissa nu am nici un PM ? eu il verific zilnic , chear acum m-am uitat , sigur mi-i l-ai trimis mie
DA sotul meu a luat Closty...., fostul doctor ginecolog la care mergeam inainte , asta pentru inseminare , eu nimic si sotul da in cazul in care eu sunt cea cu probleme nu el ! de ce crezi ca am renuntat la el.....
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
olimp spune:
fetelor
trebuie sa ma consult cu voi , de cateva zile ma roade un subiect discutat cu sotul meu ...cel al FIV-ului .
in urma discutiilor avute sotul meu bate in retragere , l-am tot tras de linba si in final mi-a spus ca nu prea crede ca un FIV ar rezolva problema unei sarcini , imi tot spune ca daca s-a intamplat o data natural inseamna ca se mai poate intampla inca o data .
imi tot da exeplele fetelor care au facut n fiv-uri si fara rezultat ( mai arunca si el un ochi pe aici ),sincer vreau sa ma ajutati sa-mi dati armele cu care sa contracarez ideiile inradacinate mai nou in mintea sotului , imi tot spune de valoarea AMH-ului care scade cu fiecare FIV deci sanse reduse -natural , pentru ca am mutatia PAI ...tot asa va respinge un embrion natural ca si unul din FIV , sa nu mai spun de stresul emotional din urma esecului...
Raissa_L spune:
olimp...complicata treaba aceasta de convingere.Sotul meu este alaturi de mine total in problema aceasta,ma sustine si mi-a zis ca mergem unde simt eu ca ar fi bine,chiar din contra,este dispus sa dam mai multi bani daca procentajul de reusita se stie a fi mai mare.De multe ori eu sunt cea care se gandeste si razgandeste mai des.El este mai hotarat decat mine.Acuma la noi problema de infertilitate este veche,incercam deja de 4 ani si inainte de casatorie nu se mai pune si cu problemele mele,IA-uri la activ,probleme la trompe+ca nici cu spermograma nu stam foarte bine,adunate toate si gandite....singura sansa FIV...al meu era pregatit din timp,stiam amandoi ce va urma daca nu reusim natural sau stimulat,am luat treptat toate etapele si acum am ajuns la ultima solutie.Suntem constienti ca la noi minuni nu exista.La voi intr-adevar este mai complicat,nici nu stiu ce sa zic,tu,spre deosebire de mine ai ramas insarcinata natural,minunea s-a intamplat,sunt convinsa ca si eu as gandi la fel in locul sotului tau,stiindu-ma pe mine.Este poate devreme la voi sa va ganditi la fiv,asteapta sa mai treaca un timp si mai incercati,poate va veni natural.Ma gandesc ca,in cazul in care nu se va intampla si nu vei ramane insarcinata dupa un timp de incercari se va schimba singur si va vedea altfel lucrurile.Eu zic ca,de cele mai multe ori doar timpul le rezolva pe toate.E si devreme dupa operatia de fibrom probabil sa te gandesti la fiv,mai ales ca vi s-au dat sanse natural.Tocmai de aceea si retinerea sotului tau in problema fiv.Considera ca inca nu e cazul.Parerea mea...
olimp spune:
raissa
cuvintele tale ma ajuta enorm , cateodata tind sa gandesc si eu la fel doar ca ...apoi ma apuc de despicat firul in 4 si zic ..Da am pierdut atat timp degeaba si nu am reusit , mai bine faceam FIV-ul si erm acum cu copil , adevarul este ca niciodata nu stim care este cea mai buna solutie...
nu este problema financiara in joc , sti cum este cand iti doresti ceva merge si cu credit...nu ne lafaim in bani dar pentru lucrurile esentiale si pe care la consideram imoprtante merita efortul...
samira33 spune:
olimp,este delicata si complicata in acelasi timp situatia.
nu cred ca poti si e corect sa "fortezi' un om sa-si doreasca ceva...ajutandu-te de diverse "arme"-asa cum le numeai si tu.
dorinta si disponibilitatea de a merge pe drumul asta trebuie sa fie bilaterala si liber-consimtita.
e un drum anevoios,e o lupa grea si urata care lasa multe cicatrici in sufletele noastre asa ca sprijinul partenerului este esential,din punctul meu de vedere.
poate a obosit...poate nu se simte pregatit pentru lupta asta...pot fi multe cauze la mijloc.
cert este ca nu cred ca-i cea mai inteleapta decizie sa incerci sa convingi un om care deja bate in retragere...risti sa-l departezi cu atat mai mult cu cat insisti.
poate o pauza ar fi benefica pentru amandoi...macar in discutiile dintre voi,in viata voastra sa nu mai existe problema asta o vreme...zic si eu...daca gresesc sa-mi fie cu iertare.
stiu...te inteleg perfect...tu te vrei cat mai repede cu bebele in brate...e firesc, e normal...dar vezi tu,ei...barbatii...de cele mai multe ori nu gandesc asa ca noi...si atunci trebuie sa fim atente la semnalele pe care partenerul ni le trimite si sa incercamm sa gestionam cat mai corect situatia.
personal nu as incerca sa-mi influentez partenerul in aceasta situatie...nu de alta dar suntem 2 in povestea asta si conteaza ce ne dorim si impreuna dar si fiecare dintre noi ...cu siguranta l-as "aduce" in punctul in care as vrea eu daca mi-as pune mintea....cu siguranta si tu ai reusi asta daca ti-ai propune...dar oare te-ai simti ok cu gandul ca ies lucrurile "asa" pentru ca asa ai vrut tu...de una singura...oare nu te-ai simti oarecum vinovata stiind ca la mijloc este si influenta ta???
sa nu ma interpretezi gresit...nu te judec...doar te intreb...aceleasi intrebari mi le-am pus si mie.
olimp spune:
samira , asa este sunt total de acord cu tine , sti cum sunt constienta de faptul ca tot ceea ce tine de conceperea , aducera si crestea uni copil implica ambele persoane.
sotul meu este un om foarte calculat eu sunt cea care sar mai usor dintr-o stare in alta in consecinta si ideiile care imi casuneaza prin cap sunt difertite in functie de stare , as zice o oarecare labilitate psihica ( imi place sa dau vina pe hormoni ) , posibil si din acest motiv el sa bata in retragere , posibil sa-si puna intrebarea ...daca asa ma comport in lipsa esecului , cum as reactiona deca....
nu sunt nebuna , stiti ce vreau sa zic , dar ai dreptate nu e etic si nici sanatos sa fortez mana cuiva in ceea ce priveste subiectul...
de aceea va scriu voua sa ma scuturai de maneca cand o iau pe ulei ...
poate o pauza ar fi buna , un concediu , nu stiu ceva...
dar eu vreau un bebe , stiu ca nu sunt singura de aici...