Mergeti la referendum?

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Citat:
citat din mesajul lui lucialu

Lali, in sprijinul celor spuse de mine, uita-te pe linkurile date de tine si vezi cand au fost publicate articolele si cand s-a luat BAsescu de banci...nov 2011! Iti amintesc ca acordul cu FMI pt imprumut a fost facut in martie 2009. In acel articol se precizeaza ca ratele se intind pana in 2023 dar si ca ne vom imprumuta ca sa platim aceste rate...cum sa nu te intrebi dc nu vor plati si nepotii nostri?
Pe mine discutiile la politice pe DC m-au prins nepermis de mult. Am intrat in hora pt ca am vazut ceva ce nu mi-a placut, la adresa unui user care opina antiBasescu...pana la urma votul este personal si secret
Catrinik, inca o chestiune. Asa cum preciza si nu se ratoia Antonescu- si ii sunt recunoscatoare ca macar la nivel declarativ am mai ramas cu o farba de demnitate nationala(nu mandrie, nici prosteasca...), nici macar Barroso nu are voie sa ne dea indicatii pe cine sa mentinem in ce functii, dc sa gratieze presedintele Romaniei si alte lucruri asisderea ori mai grave. Ia declaratia lui Antonescu si incearca sa o asculti fara urma de prejudecata. Daca este sa fm fair- play, Antonescu dinainte ca UE sa isi manifeste ingrijorarile , la prima declaratie oficioasa in calitate de interimar, a spus clar ca nu va gratia pe nimeni din pozitia de interimar. Eu nu vorbesc din cum credem la nivel romantat ca sunt diplomatii. Exista acorduri, pacte, tratate, conventii internationale care sunt foarte precise si riguroase in ceea ce privesc lucrurile astea.

inde
"and the song became love and love became the egg" (Happy Feet)
my little sunshine



Citeste un pic link-ul asta. Care mie mi se pare foarte adevarat.

http://sorinamatei.blogspot.ro/2012/07/ce-vedeti-ce-auziti-ce-cititi-ce-stiti.html#.UAHdmbccIRw.facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus
www.zf.ro/opinii/si-totusi-de-ce-s-a-imprumutat-statul-roman-cu-15-din-pib-intr-o-noapte-daca-datoria-sa-publica-era-de-doar-20-din-pib-9572849" target="_blank">Si totusi, de ce s-a împrumutat statul român cu 15% din PIB într-o noapte daca datoria sa publica era de doar 20% din PIB?
Citat:
Adica statul român avea o datorie de doar 20% din PIB în decembrie 2008, ceea ce dupa orice standarde era foarte putin, dar a luat un credit de înca 15% din PIB, adica aproape ca si-a dublat datoria publica.

PIB-ul în 2008 a fost de 137 mld. euro, iar datoria publica, interna si externa, era în decembrie 2008 de 27 mld. euro. În prezent, dupa trei ani si trei luni, este de 50 mld. euro.

Datoria publica a României era mult mai redusa în decembrie 2008 decât a Ungariei - 80% din PIB, decât a Portugaliei - 90% din PIB sau Greciei - 120% din PIB.

Si totusi, România a trebuit sa se împrumute cu o suma care, raportata la PIB si la buget, este mai mare decât în cazul acestor state care a trebuit sa fie salvate pentru ca nu se mai puteau împrumuta pe pietele financiare, fiind sufocate de ponderea mare a datoriei publice în PIB.

Aceste state s-au împrumutat de la FMI pentru ca sarcina de rambursare a datoriei devenise de nesuportat. Este de înteles când datoria este 80% din PIB sau mai mare si la scadenta vin într-un an plati de 5, 7, 10% din PIB.

Daca dobânzile cresc brusc, povara mare a rambursarii - rate plus dobânzi - depaseste capacitatea statului de a se tine de plati fata de creditori si atunci, în loc sa declare default, s-au refinantat de la FMI cu dobânzi mai mici.

În cazul României, desi sarcina de rambursare în 2009 era foarte redusa raportata la veniturile bugetare - 0,5-1% din PIB - statul s-a împrumutat cu 15% din PIB. De ce?

Indiferent ce ar spune sau face cei care conduc aceasta tara si au luat decizia ca numai un împrumut de o asemenea amploare o poate tine în picioare - desi caderea PIB-ului în doi ani a sters patru ani de crestere anterioara, deci amortizarea prin credit nu a functionat - vor ramâne în istorie drept cei care au îndatorat România.


Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )


De ce s-a imprumutat Romania atat de mult in timp scurt ?

Pentru ca, datorita crizei economice mondiale, economia romaneasca umflata frumos de piata imobiliara si de constructii s-a spart ca o bula de sapun.

Deficitul bugetar pentru anii de care vorbim este de

2009 -9.0% din PIB
2010 -6.8% din PIB
2011 -5.2% din PIB

Iasa socoteala daca le aduni, Deceneus ?

Sursa aici- statisticile europene oficiale EUROSTAT:

http://epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ITY_OFFPUB/KS-EK-12-001/EN/KS-EK-12-001-EN.PDF

E foarte bine ca inainte nu aveam datorii mari raportat la PIB, pentru ca altfel am fi avut dobanzi mai mari si probabil si amenintarea cu incapacitatea de plata.
Datoriile mici anterioare sunt date in principal de faptul ca Ceausescu a avut ambitia de a plati toata datoria externa.

Astfel incat acum stam mai bine decat multe tari europene la acest capitol. Vezi aici:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_public_debt

Asa ca, asta cu datoriile este din nou o marota. Da, ne-a crescut datoria, dar inca stam bine. Practic am avut de unde sa ne imprumutam intr-o perioada dificila fara a ne destabiliza ca procent a datoriei din PIB (33% conform sursei de mai sus).

Ca erau si alte solutii, poate mai bune, e adevarat, dar nu e o mare problema aceasta, nu trebuie sa nu dormim bine cu gandul ca vor plati copii si nepotii nostri. La asta sa se gandeasca grecii (166%), italienii (120% din PIB), ungurii (80% din PIB), spaniolii (69%), etc.



Edit: Despre analizele lui Serbanescu da-mi voie sa nu ma pronunt. Analist cu pretentii, care, atunci cand a fost pus ministru al reformei a demisionat dupa 5 luni. E mai grea practica decat teoria.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Catrinik, imi dai un blog care ce sa vezi? N-are nimic oficial, o stampila ceva. Am vazut sursa, pagina oficiala a Comisiei Europene! restul e bullshit.Nici macar ce comenteaza europarlamentarii din cele doua tabere nu e mai tare ca asta.

Mickyyy, poti sa intelegi ca ma doare-n cot pe ce mizeaza USL-ul, si ca nu urasc orbeste, dar mai ales nu urasc, pt ca dc era asa in cei 8 ani de mandat Basescu ma tavaleam in chinuri din aceasta cauza? De la inceput nu l-am vrut ca presedinte: a fost nul ca primar- de aici stupefactia mea ca a luat atatea voturi de la bucuresteni, a fost ministrul transporturilor si aici sunt multe de zis si nu ii fac onoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Lucialu, ce spune Basescu nu e mai credibil decat ce spune oricare politician, adica mai deloc, cand e vorba de mitinguri electorale, interviuri, etc.

Insa ce spune Basescu, sau Antonescu sau Iliescu la reuniuni oficiale, ca fiind pozitia presedintiei Romaniei e altceva. Nu e vorba de credibilitate ca persoana, e vorba de credibilitate ca institutie care reprezinta tara. Despre asta era vorba in link-urile date de mine. Este vorba de niste pozitii oficiale la Bruxelles si de o pozitie la fel de oficiala la o reuniune a bancherilor. Nu era o analiza politica, o promisiune a lui Basescu ci o pozitie a presedintiei.

Asa cum atunci cand Ponta vorbeste la UE, declaratiile ulterioare ale liderilor europeni se refera la Romania, nu la persoana primului ministru. (In afara de problema plagiatului, care, intr-adevar e personala.)

Ca ar trebui, toti liderii politici sa vorbeasca la fel si in public si in particular e adevarat... dar la ce avem noi pe piata acum e utopic.

Si inca ceva, m-am referit la link-ri de calibru pentru se discuta de unde luam informatiile. Intr-adevar imi repugna analizele de pe diverse blog-uri care transmit subtil sau pe fata cum ar trebui sa gandim. Prefer gandirea mea proprie .







Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lali

De ce s-a imprumutat Romania atat de mult in timp scurt ?

Pentru ca, datorita crizei economice mondiale, economia romaneasca umflata frumos de piata imobiliara si de constructii s-a spart ca o bula de sapun.

Deficitul bugetar pentru anii de care vorbim este de

2009 -9.0% din PIB
2010 -6.8% din PIB
2011 -5.2% din PIB

Iasa socoteala daca le aduni, Deceneus ?

Sursa aici- statisticile europene oficiale EUROSTAT:

http://epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ITY_OFFPUB/KS-EK-12-001/EN/KS-EK-12-001-EN.PDF


@Lali cand dai niste cifre trebuie sa sti si ce semnificatie au, sa nu amesteci "mere cu pere".

Datoria este una si deficitul altceva.
Datoria este un sold expimat la un moment dat.
Deficitul este o diferenta intre venituri si cheltuieli intr-un an.
Este ca diferenta intre creditul pe care-l ai in banca la sfarsit de an si cresterea/scaderea datoriei tale in anul respectiv.

Daca vrei sa nu ai deficit reduci cheltuielile cu salile de sport, cu panselutele si alte asemenea.

Deficitul dintr-un an nu se transmite si nu se cumuleaza cu cel din anul urmator.

Presupunem ca are o datorie scadenta, se imprumuta si o achita, si astfel aceasi datorie este "rostogolita" in bugetul anului urmator, si atunci este gresit sa cumulezi asemena sume din ani diferiti, pentru ca suma poate fi este aceeasi.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Lali, pozitia oficiala a lui Basescu a fost tardiva vis-a-vis de banuti. Probabil ca a fost ceva de genul fluier si "Ho! frana!"

"Pe noi ne doare mai mult faptul ca atunci cand Parlamentul României, în cea mai democratica; dintre proceduri a initiat o motiune de cenzura si Guvernul Boc a cazut, presedintele a refuzat sa îl schimbe, l-a tinut neconstitutional aproape 3 luni. Trei luni România a fost tinuta în afara oricarei Constitutii si nimeni n-a clipit" Crin Antonescu.
Si recunoaste ca au fost reactii din partea cantzelariei germane si ca nu sunt normale sa fie, coser. Pt ca suntem stat suveran!

Mickyyy, m-ai intrebat pe cine vad. Desi e timpuriu sa spun si vorbesc doar la mod ideal, bazat exclusiv pe ocaziile cand l-am vazut in interviuri: pe principele Radu Duda. Nu stiu dc are toate calitatile de lider, dar imi place cum vorbeste. Acolo e deja noblete in convingerile interioare si numai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

Citat:
citat din mesajul lui Lali

De ce s-a imprumutat Romania atat de mult in timp scurt ?

Pentru ca, datorita crizei economice mondiale, economia romaneasca umflata frumos de piata imobiliara si de constructii s-a spart ca o bula de sapun.

Deficitul bugetar pentru anii de care vorbim este de

2009 -9.0% din PIB
2010 -6.8% din PIB
2011 -5.2% din PIB

Iasa socoteala daca le aduni, Deceneus ?

Sursa aici- statisticile europene oficiale EUROSTAT:

http://epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ITY_OFFPUB/KS-EK-12-001/EN/KS-EK-12-001-EN.PDF


@Lali cand dai niste cifre trebuie sa sti si ce semnificatie au, sa nu amesteci "mere cu pere".

Datoria este una si deficitul altceva.
Datoria este un sold expimat la un moment dat.
Deficitul este o diferenta intre venituri si cheltuieli intr-un an.
Este ca diferenta intre creditul pe care-l ai in banca la sfarsit de an si cresterea/scaderea datoriei tale in anul respectiv.

Daca vrei sa nu ai deficit reduci cheltuielile cu salile de sport, cu panselutele si alte asemenea.

Deficitul dintr-un an nu se transmite si nu se cumuleaza cu cel din anul urmator.

Presupunem ca are o datorie scadenta, se imprumuta si o achita, si astfel aceasi datorie este "rostogolita" in bugetul anului urmator, si atunci este gresit sa cumulezi asemena sume din ani diferiti, pentru ca suma poate fi este aceeasi.



Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )


Mai usor cu pianul pe scari !

Imprumuturile au fost luate pentru a finanta deficitul.
Vezi legatura ?

Deficitul este cheltuieli minus venituri. Diferenta = deficit = bani cheltuiti in plus. De unde cheltui mai mult decat castigi? Din imprumuturi.

Conform teoriei tale la 31 decembrie am uitat de deficitul acelui an. S-a volatilizat, s-a spulberat. Ce bine ar fi !

Edit: Am spus si eu ca erau si alte metode de a reduce deficitul. Dar, probabil n-ai citit tot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Aoleo – m-am saturat sa tot aud de Nastase cum a fraudat ea legea pensiilor, pt ca asa s-au gindit cei de la Antena sa faca un filmulet educativ.

Asta este practica in parlament, modalitatea de a numara de 20 ani.
« Pe scurt, Opozitia iese din sala si majoritatea isi voteaza legile. Doar ca se intampla adeseori ca parlamentarii majoritatii sa traga chiulul. Si atunci nu exista o majoritate in sala, insa presedintele de sedinta, luand act de abandonul complice al Opozitiei si de majoritatea numerica de pe hartie, implicita doar, umfla cifrele la vot. Au facut-o si altii inainte tot pe imagini video. Doar ca nimeni nu s-a sinchisit. »
PSD si PNL au cerut bani pentru colegiile din care fac parte, pentru a vota legea pensiilor.
Iar pe legea pensiilor se afla si semnatura lui Ponta desi nu se afla in sala.

Gasiti mai jos 2 articole si filmulete in care se se explica pe larg cum se voteaza in parlament, din 90 incoace :

« Viorel Hrebenciuc, Valer Dorneanu, Bogdan Olteanu, Ioan Oltean au condus, de-a lungul timpului, sedinte ale Camerei Deputatilor in care votul a fost viciat folosind metoda Anastase. Totul a fost surprins pe camere video. »

http://www.hotnews.ro/stiri-politic-7891411-video-cum-este-folosita-metoda-votare-anastase-ani-zile-zeci-legi-suspecte-frauda-vot.htm

« Scandalul votului fraudulos la adoptarea Legii Pensiilor aduce in discutie problema absentelor parlamentarilor, a voturilor "la doua maini" si a numararii lor. »

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7825421-cum-functioneaza-parlamentul-romaniei-mecanismul-fraudarii-voturilor-vezi-articol-tehnica-fraudarii-detaliu.htm

Anastase a reluat votul a doua zi intr-o alta forma. Iar parlamentarii au votat nominal daca sunt de acord sa se reia votul la legea pensiilor sau nu. Cum o majoritate a votat sa nu se reia votul, era de inteles ca majoritatea guvernamentala a acceptat tacit legea in forma votata cu o zi in urma.

In plus legea a fost declarata constitutionala de curte, era gata de promulgare, insa Base a intors-o in palament, cu un singur amendament, virsta de pensionare la femei.
Iar legea a fost votata « legal ».

Dar asa simplu e sa arunci fumigene, care prind la oamenii care nu se obosesc sa caute sau sa se informeze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui lucialu
Si recunoaste ca au fost reactii din partea cantzelariei germane si ca nu sunt normale sa fie, coser. Pt ca suntem stat suveran!

inde
"and the song became love and love became the egg" (Happy Feet)
my little sunshine

Cu asemenea pozitie nu sunt de acord.
"Sa nu ne dea noua lectii altii". Este o atitudine care-l caracteizeaza pe C Antonescu.
Orice oficial si ambasador are dreptul la opinie, pentru ca azi le refuza lor dreptul la opinie si maine ni se fefuza noua in virtutea faptului ca ei decid.
Sunt niste atitudini total deplasate pentru un presedinte si pentru orice politician.

In ce priveste Radu Duda si eu cred ca ar fi cea mai buna varianta pentru Romania, pentru ca ar putea fi independent si impartial.
Toti candidatii partidelor politice sunt datori moral si financiar sponsorilor.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui lucialu

Lali, pozitia oficiala a lui Basescu a fost tardiva vis-a-vis de banuti. Probabil ca a fost ceva de genul fluier si "Ho! frana!"

"Pe noi ne doare mai mult faptul ca atunci cand Parlamentul României, în cea mai democratica; dintre proceduri a initiat o motiune de cenzura si Guvernul Boc a cazut, presedintele a refuzat sa îl schimbe, l-a tinut neconstitutional aproape 3 luni. Trei luni România a fost tinuta în afara oricarei Constitutii si nimeni n-a clipit" Crin Antonescu.
Si recunoaste ca au fost reactii din partea cantzelariei germane si ca nu sunt normale sa fie, coser. Pt ca suntem stat suveran!

Mickyyy, m-ai intrebat pe cine vad. Desi e timpuriu sa spun si vorbesc doar la mod ideal, bazat exclusiv pe ocaziile cand l-am vazut in interviuri: pe principele Radu Duda. Nu stiu dc are toate calitatile de lider, dar imi place cum vorbeste. Acolo e deja noblete in convingerile interioare si numai.

inde
"and the song became love and love became the egg" (Happy Feet)
my little sunshine



In prima faza bancile au imprumutat statul roman destul de mult. Nu stiu sa fi fost repatrieri masive de capital, stiu ca e interzis prin regulamentele BNR asta, nu mai caut acum link. BNR este in momentul de fata una din institutiile care isi fac treaba destul de bine.


Despre tara tinuta fara premier sa ne amintim mai bine: dupa ce a cazut prin motiune de cenzura guvernul Boc 1, a fost propus guvernul Croitoru. Lucian Croitoru, economist cunoscut cred ar fi fost un prim ministru foarte bun pentru perioada respectiva si neinregimentat politic. Indiferent ce s-a spus despre el, a confirmat in timp neinregimentarea politica. Parlamentul nu l-a votat. Asa ca, daca erau atat de ingrijorati ca tara nu are premier, nu-i inteleg de ce nu l-au acceptat pe Croitoru. Dupa care au votat guvernul Boc 2. Superb !

Lucialu, Radu Duda vorbea extraordinar de frumos, ma bucur ca l-ai adus in discutie. Pe mine m-a cucerit din primele discursuri desi cu background-ul lui PSD-isto-regal l-am privit initial cu suspiciune. Dar a disparut si n-a mai reaparut. Cred ca ar fi fost un presedinte de o tinuta deosebita. Pacat !




Mergi la inceput